Jump to content

Delcar


Akebono
 Share

Postare recomandată

Pentru cine nu a aflat inca: DELCAR = dealerul skoda din brasov.
Poate cel mai frumos showroom si service din brasov, asta desigur numai ca si constructzie si utilaje.

Anecdota:

Sambata ora 11:
Intrebare tehnica: se poate modifica sistemul de stabilizare de la fabia cu unul de octavia, model mai nou ( la care sa se poata schimba numai bucsele de la bielete )? <- o intrebare pertinenta dupa studiul efectuat pe SOTE si avand in vedere ca bara model mai vechi este model octavia, sunt necesare desigur adaptari ... etc.

Raspuns: ?!? ... 10 min ... sa vina specialistul ... ?!?, aaaah ... poate da, poate nu ... mai sigur nu, dar, o sa vedem cat va costa.
Eu: biggrin.gif !!!
. se consulta domnii pe acolo .
Raspuns 2: domle' vetzi mari valoarea mashinii si nu merita ( biggrin.gif avetzi un rahat de fabie, trezitzi-va biggrin.gif ).
Eu: insist si consider ca merita pt la mine.
Raspuns: ... pauza ... sunt lasat singur, pleaca toata lumea. eu zambeam descumpanit pe acolo si ma uitam pe la frumoasele mashini skoda.
dupa o vreme: apare iarasi unul dintre reprezentatzii service ( cu care tocmai vorbisem ), foarte amabil de altfel:
cu ce va mai putem ajuta?? biggrin.gif
Eu: pai cu bara stabilizatoare, nu mi-atzi dat un raspuns.
Raspuns iritat: domnule, de ce vretzi dumneavoastra sa modificatzi dinamica mashinii, o sa va trezitzi ca o sa va cada bieletele de directzie ... ( traducere: domnule, chiar vretzi sa ne datzi batai de cap? ).
Eu: renuntz. cumpar bieleta model vechi, garantzie sigur ca nu are si incerc sa mai pun o intrebare, cum se demonteaza clantzele de la mashina, as vrea sa vorbesc cu specialistul in ushi.
Raspuns: mergem la o mashina din showroom, trage de clantze reprezentantul ... :!: hmm, sunt de plastic ... ah, trebuie "demolata" usha.
Eu: as vrea sa va rog sa ma lasatzi sa vb cu specialistul.
Reactzie: extrem de pozitiva, haitezi in service.
Bai, "Gica" e p-aci??
Nuuu, e la masa.
Imi, pare rau trebuie sa asteptatzi ... fo' 20 min si vine baiatul si va explica.

Disclaimer: orice asemanare cu personaje reale este NU este cu sigurantza o pura intamplare.

Modificat de WVWZZZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:D Din nou baietzii de la DELCAR s-au depasit pe sine insisi intr-un efort uriash de a (ne)multumi clientul :D

"Eu nu inteleg domnule de ce nu sta cleintul asta pe fundul lui sa ne lase pe noi sa ne facem treaba, isi baga nasul pe peste tot si chiar vrea sa-i reparam masina..."

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Topicul se numeste "... - cosmar sau realitate" ? :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

hai mah, voi inca mai visati la reprezentanti de vanzari amabili, lucratori de service inteligenti si amabili... etc ? Treziti-va, suntem in Romania !

Eu trebuie sa duc masina in service (AVIA) sa-i schimbe parbrizul si mi-e frica s-o las acolo ca sa nu ma trezesc cu stiu eu ce schimbat... :-(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

hai mah, voi inca mai visati la reprezentanti de vanzari amabili, lucratori de service inteligenti si amabili... etc ? Treziti-va, suntem in Romania !

Eu trebuie sa duc masina in service (AVIA) sa-i schimbe parbrizul si mi-e frica s-o las acolo ca sa nu ma trezesc cu stiu eu ce schimbat...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bine, dar de ce trebuie sa o lasati in service? Eu mi-am pus un parbriz pe A80 in cateva ore la Ager si am putut sta langa ea in tot timpul acela.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate, nu in toate service-urile te lasa sa stai langa mashina, dar din principiu si din mica experientza cu service-urile am tras urmatoarea concluzie, nu las mashina in service si PACE, motivele:

daca nu stai langa ea, ti-o lucreaza baietzii ( nu ma refer la delcar, se intampla in multe alte locuri ) numai atat cat trebuie sa mearga si te potzi trezi cu probleme in alta parte. normal poate, fac 100 de mashini pe zi, nu sunt ale lor.

cunosc persoane care au gasit alta baterie pe mashina ( pt ca au avut nevoie de ea sa porneasca o alta ) sau care mergand la prima ora la service au constatat ca baietzii tocmai veneau la lucru, cu mashina ce trebuia reparata, in salopetele de service ( a se citi vaselina ), sau alte si alte probleme mult mai grave iar cand s-au dus inapoi raspunsul a fost: "cand a iesit de la noi era in regula".

am rugat pe cineva ( in garantzie ) sa dea putzina vaselina cand a strans o bieleta, raspunsul a fost: hai domle' e skoda nu dacie. Ei cand a trebuit sa dau jos bieleta ... mi-am rupt mainile sa o dau jos.

aveam un clack la pornirea de pe loc, tot service-ul se intreba ce-i ... cum s-a aflat? alte 2 fabii care erau pe elevatoare ( fara stapani langa ele ) au facut plimbari pana la metro si prin gropile din jurul service-ului cu viteza si flacari pt a se ajunge la o constatare foarte relaxata: si astea fac la fel ... e in regula ... NEXT!!!!

se lucreaza pe normativ ( poate fi bine sau rau ). Dar, o chestie mica dureaza 10 min, normativul spune 1 1/2 ore. Daca stai langa ea, spui la facturare a durat 10 min si cearta incepe, caci 1 1/2 ore = 3 tzigari la mecanic, o consultare cu colegul de la celalalt elevator care evindent se incheie cu un banc doua, o binemeritata pauza in care se asteapta 30 de min dupa singura cheie de un anumit tip din tot service-ul ... este nevoie sa continui?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt curios daca cineva din conducerile service-urilor autorizate citeste forumul asta... sa vada ca lucrurile nu sunt atat de frumoase cum par acolo sus.

Poate ar fi o idee sa ne strangem cativa intreprinzatori si mana de la mana sa facem un service de VAG. Se baga cineva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca citeste nimeni de la aceste service-uri forumul (sincer ma indoiesc ca le pasa), altfel am avea ceva reactii. Poate cei de la Metrotehnica - cel putin in primele zile de functionare a service-ului il citeau.

Mai degraba am avea succes trimitand scrisori pe la conducerile respectivelor firme (sau eventual la VAG DE).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Raspunsul la intrebarea din titlu este: COSMAR!

Cu siguranta, DELCAR este un cosmar, si probabil ultima oara cand mai calc pe acolo o sa fie maine cand ma duc sa ma cert cu ei. De ce? Pentru ca dupa revizia facuta astazi, am masurat nivelul uleiului (la sfatul lui BogMW - stia el ce stia...) si am constatat ca este mult peste maxim! In cartea tehnica a masinii scrie clar: aveti grija ca nivelul sa nu depaseasca maximul de pe joja pentru ca acesta poate ajunge in camera de ardere cu consecinte grave ...

Maine ma duc sa ma cert cu ei si sa le re-aduc aminte cat de incompetenti sunt.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tocmai m-am intors de la Delcar unde au recunoscut ca mi-au turnat in motor 4l de ulei ... da n-are nimic ... in final mi-au scos uleiul "extra" si si-au cerut scuze. Am trimis un email si la directorul general al firmei, insa ma indoiesc ca va avea ecou.

Asa ca: FERITI-VA DE DELCAR!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta imi aduce aminte de o strada din Brasov la coltzul careia erau pompe funebre. Ei aveau un mesaj foarte vesel: "Vrei nu vrei, tot la noi ajungi!". Adrian i-a informat ca sunt incompetentzi ... iar sufletul le-a fost profund sfashiat.

Lacrimi si durere!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

akebono:

pana la urma ai renuntat la gandul de a-ti pune bucsaraie de octavia/golf? :)

imi pare rau pt tine...:D cat te-a costat sa le schimbi in varianta ta?

eu am simtit o modificare majora in comportamentul masinii dupa schimbare bucse... tu??

ca sa nu fiu total offtopic...;)

trebuie sa aveti prieteni in service ca sa fiti multumiti de servicii....sa puteti sa stati langa masina, sa dati "sfaturi".....

altfel......................:)(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@chid & offtopic: am renuntzat sa pun bucse de octi/g4 pt ca trebuie schimbat prea mult( nu numai bara si bieletele ). modelele mai vechi de octi au bara stabilizatoare ca si fabia ( asa reiese din SOTE ) insa cele noi au ca si g4. modificarea a venit si cu schimbarea bratzului inferior, la prima privire numai cu o ureche de montare a bieletei. temporar am reuntzat la idee.

Voi incerca sa transform bara veche a lui Terminator, care ca si a mea existenta are defecte de conceptzie in bara noua de fabie ( practic niste opritori trebuie sudatzi pt bucse ). Terminator a schimbat in versiune mai noua. Pe moment voi ramane cu stabilizare standard, care dupa parerea "noastra, nu dam nume" este de mashina de moshi. :12:

Dar ca sa-ti raspund, in numele lui Terminator, o operatziune din asta te face 4 mil. :shock:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Alt story cu DELCAR,

Era sa cumpar un octavia SH din BV. M-am dus la reprezentanta unde era masina intretinuta dealtfel in timpul perioadei de garatie. Am vrut sa ma interesez daca pot obtine informatii (publice?) despre istoria masinii pe baza caietului de service/nr. de sasiu. Pentru faptul ca vinzatorul nu era dispus sa puna la dispozitie nici o documentatie, doar sa studiez marfa la orice atelier.

Am fost indrumat la urma urmei la inginerul raspunzator de servis, care m-a rugat sa vin cu masina si cu caietul, cica ma pune la curent cu de toate, diagnoza, inclusiv daca a fost umblat la KM.

Masina placea la mine, eram intentionat sa-l cumpar, m-a pierdut vinzatoru ca m-a condus de nas, era dubios ca TDI de trei ani cu 90K la bord cit arata, avea maneta resp. volanul bine bine uzat printre altele. De zicea sincer omu, uite asta, asta este, are 250K reali, intretinuta insa,bla bla... o luam.

Ajungem la Delcar, vad si eu caietul intocmit de servis la revizii stampilat insa NEDATAT.

Proprietarul saluta pe toti in stil amical, zice ingineru: aaaaaa de ce nu am specificat ca e vorba e aceasta masina, cunosc ei pe diafara, merita luat pe nevazute...!

Zic nu asa dom'le, am venit la firma serioasa sa ma lamuresc, chestii, evidenta s.a.m.d.

Ziceca ingineru: pai daca nu cred de cuvant de ce am venit, si d'astea.

M-am si lamurit, am si adus octavie de afara, insa nu l-as intra in institutia aia nici sa plateasca...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 11 months later...
Poate ar fi o idee sa ne strangem cativa intreprinzatori si mana de la mana sa facem un service de VAG. Se baga cineva?

Buna idee ! Asa ar trebui. Daca nu vom deveni uniti cu o floare nu se va face primavara.

De Delcar numai de "bine" ca tot romani de-ai nostri lucra pe acolo. Caracterul german nu e transmisibil prin obiectul muncii :P. Un prieten care si-a accidentat masina ( nu din vina lui ci a unui camion care i-a taiat calea)...bagata in service la Delcar (de acolo era cumparata) a avut surpriza ca dupa ridicarea din service sa nu-i functioneze geamurile electrice ( fire neconectate... - problema rezolvata la Compexit Cluj), planetara dreapta care bate . De mentionat ca reparatia a costat 230.000.000 aproximativ.

La capitolul tinichigerie/vopsitorie sunt buni. Elementele caroseriei aliniate perfect.Vopsirea fara diferente de nuante ( poate ca era noua si de aia nu exista diferente de nuanta).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

3 ani de zile am mers la Delcar pentru orice problema cu masina mea. Masina a fost achizitionata de acolo si am zis ca asa este mai bine, dar se pare ca m-am inselat! Daca nu ai cunostinte prin service sau esti cumva inrudit cu patronul nu ai nici o sansa sa beneficiezi de servicii de calitate. Nu poti sta langa masina, esti informat foarte vag asupra problemelor care le ai s.a.m.d. in plus se fac tot felul de "manarii" cu uleiul de motor si piese mici care se pare ca au tendinta sa ramana pe acolo (ex: duze stropitor parbriz, tweetere care sunt instalate, dar clientul nu stie ca le are). Asa ca faceti bine si evitati acest dealer. Pentru inca 10 km in plus mergeti la Zarnesti la Adciel Service si ve-ti fi multumiti, va asigur!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...
3 ani de zile am mers la Delcar pentru orice problema cu masina mea. Masina a fost achizitionata de acolo si am zis ca asa este mai bine, dar se pare ca m-am inselat! Daca nu ai cunostinte prin service sau esti cumva inrudit cu patronul nu ai nici o sansa sa beneficiezi de servicii de calitate. Nu poti sta langa masina, esti informat foarte vag asupra problemelor care le ai s.a.m.d. in plus se fac tot felul de "manarii" cu uleiul de motor si piese mici care se pare ca au tendinta sa ramana pe acolo (ex: duze stropitor parbriz, tweetere care sunt instalate, dar clientul nu stie ca le are). Asa ca faceti bine si evitati acest dealer. Pentru inca 10 km in plus mergeti la Zarnesti la Adciel Service si ve-ti fi multumiti, va asigur!

Desigur, asta-i folclor, nu-i asa? cu ulei si alte chestii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 months later...

dupa ce am citit aici mie frica luni 3 decembrie sa ma duc sa imi las masina la ei la servici sa imi schibe stop spoilar spate si haion avariata in parcare asta e poate o mica atentie lu nenea mesteru o face mai cu grija dar sa vad luni ce si cumm masina e skoda fabia 2

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic sa nu-ti faci probleme cu cei de la Delcar, la mine a fost totul ok de fiecare data, nu ca-i laud dar sunt acolo oameni care isi fac treaba cum trebuie.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Nota 10 celor de la Delcar din partea mea, am apelat la serviciile lor de multe ori (in special piese dar si reparatii) de fiecare data au dat dovada de amabilitate si profesionalism.

Un mare :screwy: din partea mea !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Pot sa pun o intrebare sensibila? De ce toate flotele de automobile skoda se cumpara de la Delcar Brasov? Cam toate firmele din tara care cumpara flote de masini le iau de acolo.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:) si acum ce sa facem, sa incepem sa ne oferim parerile in necunostinta de cauza?

Totusi, daca tu ai vrea maine sa iei 10 masini (Skoda de exemplu), nu te-ai duce sa ceri o oferta de la mai multi dealeri? Si nu vei lua de la cel care-ti face cea mai buna oferta? Si cand zic oferta nu ma gandesc doar la discountul oferit la cumparare, ma gandesc si la alte facilitati, gen conditii bune after-sales.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 years later...

Dupa 5 ani de relatie foarte buna pe partea de service & intretinere pentru masinile personale, a venit timpul pentru un feedback si pe partea de "nou"

Am fost foarte multumit pe partea de tranzactie "nou" in toate aspectele aferente.

Dincolo de pret - pentru ca nu totul in viata se reduce la "care e ultimu' pret?" :banghead:, experienta a fost foarte buna, mai ales ca am avut cateva cerinte mai...speciale.

Atentia la detalii si la nevoile clientului foarte buna, la care s-a adaugat partea de pregatire de livrare si predarea in sine - care a fost facuta un eveniment in sine.

O experienta de 5 stele din punctul meu de vedere... :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!