Jump to content

Sedan Sau Break ?


Gip
 Share

Postare recomandată

Dar poate situatia e de asa natura ca NU ai cum in acel moment sa capeti ajutor de la vreo firma/taxi. Sau pretul suplimentar pentru transport e nesimtit. Ieri am cumparat freza aia si cutioiul nu ar fi incaput intr-un sedan. Si a fost o decizie de moment, cand tocmai ieseam din oras, am mers la practiker aproape de ora inchiderii si am luat jucaria. Recent i-am adus acasa tatei masina lui de spalat, apoi am luat-o la mine pe cea veche, sa ii schimb rulmentii prin primavara. In jetta lui nu i-ar fi incaput decat concasata :D.

 

In matiz am adus la un moment dat masina de spalat si un aragaz, cand am tras masina langa altex au izbucnit in ras, cand am plecat ramasesera cu gurile cascate. Tot de la acelasi magazin am adus un aragaz, o masina de spalat, o hota si o unitate pc, tot in matz (erau pentru socru-miu). La el in dacia 1310 a incaput doar boilerul de 80l si un cuptor cu microunde (ala bagat pe perna, in spate). Si comparam dacia 1310 cu matizul la spatiu?! Ei bine, in unele cazuri- DA!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@sebip asta daca o cumperi noua... Dar daca vrei sa o muti de acasa la tara/alta casa nu ai ce face. sau daca o cumperi de pe mercador ca tot e la moda ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eram in Germania la un restaurant dintr-o zona turistica.Am obsevat ca majoritatea masinilor care trec prin fata sunt break-uri si am zis :hai sa le numar.In 5 minute am numarat 23 de break-uri si 7 berline sau altceva.

Apoi pe autostrada cam acelasi lucru.Foarte multe break-uri.Si erau seria 5,E-classe,etc

Votez si eu cu break-ul desi am berlina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stii de ce vezi atatea break-uri? Pentru ca nemtii in general vad masina ca pe o unealta practica. De asta e preferat break-ul, are spatiu mai mare ca o berlina si nu face compromis la ceva. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu votez tot cu break. Am avut octavia II siam fost multumit de spatiu, acum insa asteptam un copil si sincer imi caut un break.

 

 

Imi amintesc ce mi-a spus un prieten care sta in Germania: "Aici, daca n-ai bani de break, iti iei sedan! Insa majoritatea oamenilor gandesc pragmatic si merg pe varianta break" 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca are legatura in proportie de 90% cu virsta omului.

Daca veti merge la cei pina in 25 ani, garantat vor alege ceva sport , in nici un caz break.

Dupa 30 ani, mai ales daca ai si copil, practicul ia locul tineretii....

Sau luati-o altfel: ia uitati-va la tineri pina in 25 ani care au masina proprie (nu a lu tata) si o sa vedeti ca prefera sedanul.

Mai exista si cealalta latura, a banilor. Daca esti director la nu stiu ce companie sau esti mare patron (nu in Romania) , o sa vezi ca umbla cu limuzina cu sofer....in nici un caz cu break...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Cumnata-miu avea vreo 23 de ani cand a luat un golf 4 variant, a zis ca merita mai mult decat varianta scurta. Ii convine maxim ca are loc mult in portbagaj si, cireasa de pe tort, are si bare longitudinale pe plafon. Niciodata nu stii cand ai nevoie de ele.

 

Tata, de exemplu, face acusi 65 de ani si toata viata numai sedan a avut: dacia 1300, 1310, supernova (tot la sedan o trecem), chevy aveo si jetta mk5. Nu ai putea sa-l faci sa-si ia combi, nici primit cadou. E director de scoala, daca ar conta, poate conteaza si prestanta, ii sta bine cand se da jos din masina in costum.

 

Fiecare isi ia ce-i place si ce poate, daca aveam destui bani poate ma bagam la un T5, insa nu-mi permit. Imi plac excursiile si un break este alegerea perfecta pentru activitati de genul asta, pana apare un bebe (sau doi?!).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pana prin 2006 eram convins ca masina suprema e sedanul. Versiunile combi mi se păreau pentru tigani si batrani. Nu înțelegeam de ce si-ar cumpara cineva un 525 combi. Pe la sfârșitul anului 2006 am început sa călătoresc foarte mult afara si cu mașini de serviciu toate combi. De atunci tot ce am avut a fost hatch sau combi. Eu nu simt la volan diferența de comfort intre un hatchback/sedan/variant. La fel eram si cu masinile cu transmisie automată. Acum cred despre masina cu Trans. Autom ca e masina suprema. Momentan detin un hatch automat si un G6 variant. Masina de servici fiind un SW la cerere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Lucian, e chestie de gusturi. Supervizorul meu are 9 judete in subordine, bani destuj pe mana, tot la costum umbla, dar are break. Cu interior din piele, comenzi pe volan, navi, car kit, jante si altele. Nici copii nu are. Asta I-a placut lui, ce sa mai. Nu poti spune ca nu ai prestanta intr-un break, atata timp cat masina arata bine si e dotata corespunzator. O Alfa sw ar fi super :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 years later...

Depinde foarte mult de ce vrei de la mașină, suntem în România și va dura încă o generație cel puțin sa renunțăm la ideile preconcepute despre break - mașina de pensionari, mirosuri din portbagaj, și bineînțeles factorul,, cool,, - cât despre stabilitate break/sedan exista o diferenta dar este nesemnificativa, problema romanului este ca vrea break și motor de 1,6 sa nu coste mult la taxe și sa consume puțin, apoi se plange ca trage greu, e puturoasa........ Eu am sedan acum, dar viitoarea mașina și toate cele care vor urma vor fi break, ca și iubitor de ieșiri în natura, pt mine breakul nu are egal la capitolul practicalitate, spațiu, nu ma interesează sa merg cu 160 la ora, de fapt nici nu prea am unde, important este sa ajung acolo unde vreau în condiții de siguranță și comfort.....am avut în trecut ford escort break cu care am făcut turul romaniei într o luna dormind numai în masina cu tot comfortul necesar, bagajele erau în portbagajul de pe plafon, dacă as fi stat la hoteluri, cred ca ma costa cel puțin dublu toată vacanta. 

Modificat de xez
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca te duci in vacanta sa dormi in masina ca un samsar pe drum,  nu mai se numeste concediu. In vacanta mergi sa te relaxezi cu cazare, sa stai fara stres sa fii servit, nu in masina cu tuciul pe trepied, asta o faci la o iesire cu baietii la peste si alte nebunii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In break principalul avantaj este faptul  cararii mai mult. Este pentru cei cu chirie care se muta destul de des din apartamente sau pentru carat cand mergi la tara sau masina de concedii.

In oras nu te avantajeaza, este o masina mare,greu de parcat in orasele mari si aglomerate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Are aprox aceeasi lungime cu berlina , diferenta de 1-2 cm acolo , ce relevanta are parcarea in orase ?

Eu am avut numai break sau SUV , niciodata berlina

Acum e tarziu dar daca stiam adevarul spus de tine , imi luam berlina ca nu am stat in chirie niciodata si nici nu m-am mutat destul de des

Ce fain e sa nu prea ai idee despre ceva dar sa dai sfaturi la altii , e si asta o pasiune ..

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@tavitara Omul poate se referea la o diferenta intre hatch gen golf vs golf variant unde acolo sunt diferente de lungime, din ce stiu un golf 7 are cam 4.2 fata de 4.5 variant

Inca o data...intereseaza-te ca ai inteles despre ce vorbea acel user inainte sa il cataloghezi....intre sedan si break da, plafonul este cam singura diferenta notabila...dar la hatch'uri este o diferenta ceva mai semnificativa 

Modificat de Ana231
Renunta la quote, este pedepsit de regulament, foloseste tag-uri cum am facut eu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fiecare producator ii spune cum mangaie timpanele mai bine, fie ca este Variant, Avant sau T-Model, insa mie imi pare intreaga masina in modul acesta. Cu siguranta sunt persoane care nu concep sa detina un break, insa la sfarsit de zi sunt pe lume arome pentru toate gusturile, de la coupe-uri pana la camioane.

Modificat de AlexP163
.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scuze , am crezut ca se face comparatie intre sedan si break , atat am inteles eu din titlu

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S`a redeschis cutia pandorei dupa 6 ani :))  Cati oameni, atatea pareri...parca isi justifica fiecare cea mai buna alegere in postarile de mai sus ; intr`o lume ideala, fiecare cetatean isi cumpara masina dupa nevoile lui ; break`urile sunt versatile si practice ; am mutat 2 prieteni cu fostul i40 break..dar m`am mutat pe mine cu o ibiza cupra 6L coupe ; daca iti identifici nevoile, poti trai linistit cu orice masina ; poti merge tare si cu 1.6 TDI, sau incet cu A6 3.0 TDI quattro break..personal, nu am avut SUV pt ca nu imi place deloc pozitia inalta la volan ( desi am condus de multe ori ), insa am avut coupe, hatch, hot hatch, break, acum am berlina si cabrio..evident ca nu voi putea face o vacanta cu CC`ul in care sa bag atatea bagaje cate am bagat in break ( atasez poze din vacanta de anul asta din Arieseni in care a urcat la Vf Bihor cu 4 persoane si R18 fara probleme ) ; dar sunt break`uri din clasa mica ( renault clio ), medie ( golf break ) si mare ( passat / A6 break ) ; un clio break este mai mic decat un passat berlina, si poate fi de 5 ori mai practic datorita deschiderii mare a hayonului...piata auto a evoluat atat de mult incat are de toate pt oricine, iar acum eu observ ca se pune accentul pe crossovere tocmai pt faptul ca imbina aceste 2 aspecte ( spatiu + garda la sol inalta ) ; eu nu m`as chinui in viata asta sa conving pe cineva sa isi cumpere ce am eu doar ca sa ma bat cu pumnii in piept ca am facut cea mai buna alegere...pt ca evident, cel care si`a luat 1.6 TDI imi spune ca nu`i trebuie 2.0 TDI ca nu se duce la curse ( de parca cu 140 cp pe 1550 kg te duci la curse ), iar cel care si`a luat 3.0 TDI si respecta regulile de circulatie va fi criticat de loganisti cu 75 cai ca " incurca traficul si ca sta pe loc "...majoritatea ( si nu ma refer doar la domeniul auto ) cauta sa se critice unii pe altii si sa`si scoata in fata doar defectele, pacat..

 

p.s : cred ca este o problema cu forumul, nu pot uploada poze nici din telefon nici de pe desktop prin intermediul atasamentului.

 

 

 

Whats-App-Image-2020-10-27-at-08-37-39.j

Whats-App-Image-2020-10-27-at-08-37-39-1

Modificat de bgd_b92
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Realitatea e că un sedan nu va fi niciodată la fel de practic ca un break oricât de mare ar fi portbagajul. Sedanurile liftback (Octavia,superb) aduc un plus considerabil la capacitatea de a introduce obiecte voluminoase in portbagaj, ne mai fiind limitate la deschiderea mica a sedanului pt că în realitate asta e problema mare la sedanuri, au portbagaje mari dar poți să le umpli doar cu lucruri de dimensiuni mici și medii. Însă nu te lovești de problema asta zilnic, dar cel puțin de 2-3 ori pe an tot te gândești că ce bun ar fi fost un break, un exemplu bun fiind la schimbul de anvelope vara-iarna.

E bine totuși că producătorii oferă acum de toate pentru toți, de la sedanuri la mini suv-uri. ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!