Jump to content

Distributie Vw Touran


horia2005
 Share

Postare recomandată

Da, multumesc moose, este inca la culoarea roz in vasul de expansiune(masurat...tine pana la -18grade)...oare sa-l schimb pe tot sau doar sa completez(ce se pierde) cand dau pompa jos? 2L ar fi suficienti pentru completare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • lucaflo26

    9

  • horia2005

    8

  • hristoff

    8

  • sst

    5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu mai stiu cat am folosit eu cad am schimbat. Anul asta a fost iarna mai slaba, insa -18 e putin. Recomandat e -37 (asa vine masina noua). Nu e bine nici prea concentrat, undeva la -35 -40 e ok. In Cluj, anul trecut am prins -32 si cum nu am iesit cu masina prea des, mi-a inghetat un element in baterie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok, mersi frumos, o sa vad cum negociez cu mecanicu ca nu am de cand sa bag la manopera treaba asta de schimbat antigelul...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hristoff pretul cu tot cu manopera nu trebuie sa fie mai mare de 1200 si asta sa iti asigure neaparat garantie la piese si manopera(Schimbat curea,pompa,rola si completat antigelul lipsa si manopera).De aici si treaba cu mecanicii ca daca cumperi piese de la ei iti asigura si garantia si putini sunt in zilele de astazi care accepta sa mergi cu piesele tale.Deci de aici tragi tu concluzia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,

 

Da, putin cam ciudat ca am tinut sa o fac la reprezentanta, ca mi-e un pic...asa si asa sa ma duc la meseriasul pe care il stiu,adica e parte de motor si am zis ca e mai bine ca astea sa le fac la un service serios si la inceput am avut undeva la 1640lei cu set original vw si manopera...piesele undeva pe la 13 si manopea vreo 4.

apoi am intrebat daca se poate sa imi aduc piesele ca mi se pareau piperate preturile...si s-a evitat raspunsul

am vrut garantie ca nu intelegeam ce inseamna "garantia e acorda in conformitate cu legile romane".

apoi au venit cu o oferta cu piese neoriginale...gen kit conitech si pompa apa de la valeo, respectiv 550+220

diferenta de garantie este cu originale 120k si cu neoriginale 60k

in fine,cred ca am sa merg pe varianta cu 60k, nu cred sa fac eu 60k in 4 ani...adica mai degraba le voi schimba la timp decat la rulare.

voi ce spuneti?

 

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Gata,

 

Facut distributia la reprezentanta VW(nu stiu daca am voie reprezentanta Galati Ada Motors), sunt foarte multumit, se lucreaza bine, mi-a fost un pic teama sa nu am consum mai mare dupa dar e ok(consum mixt la 1100km facuti dupa operatiune 5,8%),kitul de la Conitech si pompa apa Hepu, garantie 60000km, pret 1220lei.

 

 

Cu stima,

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Foarte bine ma bucur ca ai rezolvat acum esti si tu linistit ca ai si garantie. Drumuri bune sa ai

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Careva de prin brasov care poate sa imi recomande un service care face treaba buna  in ceea ce priveste schimbarea distributiei si a consumabilelor? si un pret daca a facut cineva acest lucru in brasov

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vad pe aici niste scoruri foarte mici. Mie mi-a cerut VW in Bucuresti peste 5500 manopera + piese schimb distributie la Touran cu motor 1.4 TSI. Este mult mai scumpa distributia pe lant la TSI sau aveti si alte variante mai ieftine la alte service-uri? Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, stiam ca la TSI-uri nu prea se schimba lantul acela decat la vreo 200k, cred ca v-a facut o proforma ceva in care puteti vizualiza ce vor sa va schimbe. Mi se pare exagerat oricum dar poate sunt mai multe lucrari de complexitate

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La motoarele cu lant schimbarea distributiei, mai ales OE, e jale.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum masina este in service si cei de acolo mi-au recunoscut ca este o problema cu lanturile achizitionate de grupul VW de la un anume furnizor, pe care l-au schimbat. Ideea e ca ne-au vandut niste masini ca vai de capul lor si nu era normal sa recheme in service si sa rezolve problema pe cheltuiala lor? Asta spune multe despre neseriozitatea grupului VW-AUDI, despre controlul precar de calitate si despre furnizorii (vaporeni chinezi cel mai probabil) de la care achizitioneaza piesele. La mine nu a fost numai problema cu galeriile de admisie, clapeta de aer, distributia, etc. etc., dar am avut probleme si cu cutia de viteze,  cu amortizoarele, cu o gramada de bucse si articulatii, cu amortizoarele de la cutia de viteze, macaraua stanga spate si rulmentii spate care uruie din prima zi de la achizitie si pe care VW Romania a refuzat sa le schimbe, iar acum, pe banii mei, si-au dat seama ca uruie. Astea sunt probleme ce nu mai tin de TSI ci de neseriozitatea grupuilui VW-AUDI si piesele de calitate precara pe care folosesc la automobilele lor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tu esti un caz clasic (si justificat) de client nemultumit de masina.

Altii (printre care si eu) sunt foarte multumiti, nu trebuie generalizat, dar ca o masura de precautie inainte sa cumperi orice masina, e indicat sa citesti forumurile ca sa stii la ce sa te astepti. Gata cu offtopicul!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Amdo ca si sfat. Suna la mai multe reprezentanțe si întreabă sa fi sigur de pret. Din pacate eu nu te pot ajuta la motoare pe benzina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Sper ca astazi sa se rezolve. Vdragos, cand am luat masina asta, motorul TSI abia se lansase si nu prea stiam mai nimic de el :) Ideea e ca VW Germany s-a cam jucat cu calitatea unor piese si mi s-a confirmat faptul ca sunt multi carora li sa strica motorul din cauza lanturilor puse de VW pe masini. Nu e vorba numai de TSI ci si de alte modele cu transmisie pe lant. Un motor diesel am inteles ca se duce cam la 15000 lei si s-au schimbat doua luna trecuta numai la un distribuitor din Bucuresti. Deci ... Evident ca nu prea-mi vine sa ma indept catre alta marca, pentru ca e o chestie generala. In primul rand societatea de consum, in care masina nu o mai ti o viata si apoi multitudinea de componente fabricate in curtile unor orezari din China, problema intalnita la toate marcile de automobile. De aici si problemele pe care le-am avut si un recensamant la 6 ani si 100000 km (ceea ce nu e mult deloc pentru atatea probleme) arata asa:

- 75% din bucse si articulati schimbate, incluziv 2 amortizoare de la cutia de viteze

- amortizoare spate

- mansoane cauciuc de la amortizoare spate (material prost care se sfarama ca spuma poliuretanica)

- valva actionare clapeta de aer

- conector clapeta aer

- lant distributie, patine, role, etc.

- variator distributie

- ventil actionare clapeta de la coloana de aer de la turbina si compresor

- actuator usa stanga spate

- rulementi spate (se schimba doar cu butucul!?!?)

- rulmenti de la directia McPherson (trebuie schimbati din nou, deci cam la 3 ani :( )

- posibil uzura prematura caseta de directie (asta nici la Dacia 1300 parca nu cadea asa repede) confirmata de Midocar

- furtun metalic (undeva pe al distributie) schimbat pe banii mei in urma unei circulare de la VW Germany in care se confirma calitatea proasta a acestei piese si inlocuirea ei in timpul unai alte interventii tehnice

- piston actionare servoambreiaj rupt (otel german nu?) la care s-a schimbat intreg ansamblul rulment presiune/disc ambreiaj/placa de presiune

- o gramada de garnituri de tot felul de peste tot

- la toate astea, daca adaugam pretul reviziilor pe 6 ani la VW, cheltuiala la 100000 km si 6 ani se ridica la 8000 Euro adica cca 1/3 din pretul de 25000 Euro de noua (vi se pare OK???)

La cate au fost in 6 ani este posibil chiar sa mai fi uitat din ele. Nu stiu cum vi se par voua, dar mie mi se par cam multe si repet, nu tin doar de TSI.

Iar un schimb de filtre si ulei la reprezentanta este 1300 Lei! Cum se justifica asta prin calitatea serviciilor si a pieselor montate?

 

In rest, sa auzim numai de bine si va doresc sa nu treceti prin ce am trecut eu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@amdo

Intelegem din expunerea ta ca ai un Cross Touran 1.4 TSI din 2008 (prima generatie de TSI cu doua compresoare).

Mai intai la diesel nu exista lant si dieselurile de VW din ultimii 10 ani nu au probleme recurente la distributie (au cu altele dar nu cu distributia) si oricum nu costa 15.000 de RON un schimb, mai degraba 4-5.000.

In ceea ce priveste piesele de suspensie, uzura lor depinde foarte mult de stilul de condus, drumurile pe care mergi, incarcarea masinii etc. Masina mea e inca noua (e din octombrie 2012 si are 14 mii de km) dar nu am remarcat pina azi slabiciuni evidente sau zgomote suspecte (avem colegi pe forum cu peste 150 de mii de km pe suspensia originala).

Rulmentii de palier de pe fata care devin zgomotosi in timp sunt o slabiciune cunoscuta dar fac probleme in special daca masina e abuzata in afara drumurilor (de la praf, noroi) sau are jante si cauciucuri supradimensionate (statistic pe forumuri se pling cel mai mult cei cu Golf GTI sau cei cu Tiguan).

Pretul reviziei pe care il spui tu este exagerat. Pe mine o revizie completa de diesel (care de regula e mai scumpa decit benzina) cu toate cele inclusiv filtru de habitaclu m-a costat 850 de lei la Midocar, fara reduceri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salutare, va deranjez cu o intrebare rapida : am un vw touran, motor 2.0 TDI \170 CP . Distributia a fost schimbata prima data la 150k KM. Am intrebat la reprezentanta VW, cand  e urmatorul schimb de distributie. Mi s-a spus ca la 300k KM !!!

Sa fie chiar asa ? La aces tip de motor sa se schimbe distributia la fiecare 150k km ? Nu sunt cam multi km ?

 

Va multumesc anticipat pt. raspuns ! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca motorul e PD recomandabil ar fi dupa 120000 km sa se schimbe tot din 60000 km. Acuma fiecare face dupa ce si cum aude. Eu asa am facut si la mai multe persoane din familie toți cu VW si fata probleme pina acum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am inteles ! Mersi mult pt. raspuns

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

salut, am un prieten care acuma o cumparat un touran din 2006, cu 105cai. la 150000 o fost schimbata distributia. acuma are 190000. urmatorul schimb cand ar trbui sai fie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa inca 60000 km deci la 210000 km . Dar asta numa daca e sigur ca a facut schimbul la 150000 km. De obicei pentru linistea cumparatorului e recomandabil schimbarea distribuției.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

Buna,la motoarele de 2.0 136hp AZV tot din 60000 in 60000 se schimba distributia?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da dupa revizia de la 120000 km asa ar fi ok.Eu asa am facut el putin la masina mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...
Bernat Gyorgy

Buna ziua. Am cumparat din germania un vw touran, an fabricatie 2004, motorizare 1.9TDI, 6 trepte, 105CP, km parcusi 224900. Luni vreau sa o duc la revizie. Vreau sa fac o revizie majora(kit distributie, filtre, ulei). Ce altceva imi mai recomandati sa mai schimb avand in vedere ca are destui km? Va rog sa detaliati  putin ce contine un kit de distributie.

Multumesc,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

 Salut,astazi am fost la service sa schimb tot kit ul de distributie + pompa de apa + antigel la un touran 2.0 bkd fabricatie 2004,dupa aprox. 3 ore am fost sunat de la service sa vin sa-mi ridic masina pt ca su terminat,pana aici nimic anormal,cand dau sa plec cu masina nu a mai pornit,initial am crezut ca m a lasat bateria,mi a dat curent si dupa mai multe incercari a pornit,opresc motorul si incerc sa-l repornesc si nimic,n-a mai pornit decat dupa alte incercari cumulate cu pus robotul pe baterie,facem o tura cu masina sa se incarce bateria si opresc iar motorul,din nou n-a mai pornit,mi a pus omul testerul si aparea eroare la senzorul de turatie,am lasat masina sa i schimbe senzorul si in urma cu ceva timp am fost sa iau masina,acum porneste greoi,iar cand ajunge apa la 90 de grade porneste ff greu(prima data se simte o smucitura a motorului si dupa aceea porneste).

 Intrebarea mea este:oare nu este montata gresit cureaua de distributie si s-a dereglat motorul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!