Jump to content

Abs - Audi 100


Romy
 Share

Postare recomandată

Am constatat ca-mi lipseste unul din cele 2 relee de pe pompa ABS.Se poate ca,din acest motiv,sa nu-mi functioneze ABS-ul?Am citit intr-un manual ca,daca ABS-ul nu functioneaza,ar trebui sa ramana aprins martorul corespunzator din bord.La mine martorul ramane stins.Se aprinde un pic cand pun contactul,dupa care se stinge.

Releul care-mi lipseste este acesta... http://replacement.autopartswarehouse.com/...ay&dp=false

Modificat de Romy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai este simplu de verificat daca functioneaza:iesi la drum si pune o frina tare.Daca drumul este ud sau cu pietris iti dai seama mai repede.Ideea este ca pedala de frina iti pulseaza pe perioada de frinare iar roata nu se blocheaza.

Luigi Vicol

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut! Cauta o portiune cu asfaltul ud, zapada sau nisip/pietris (asta ca sa nu omori cauciucurile) si pune o frana zdravana! Daca functioneaza vei simti niste trepidatii in pedala de frana, iar urmele lasate pe asfalt vor fi intrerupte. Daca nu ai / nu merge te vei duce "sanie" inainte, iar urmele vor fi continue... PS: Fii foarte atent unde iti alegi suprafata de test pentru a nu pune in pericol pe cineva!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am verificat metoda cu frana.Nu am simtit nici o bataie in pedala,iar urmele de franare sunt continue.Probabil ca o sa functioneze dupa ce voi pune releul lipsa...Va multumesc pt indrumari.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti incerca sa pui releul lipsa la loc dupa care sa faci un test de drum si o scanare cu VAG-Com-ul :D (posibil sa se poata face ). S-ar putea sa fii nevoit sa verifici toata instalatia ABS-ului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai cumparat masina recent?

Daca da,atunci cel de la care ai luat-o ti-a manarit becurile in bord,stiind ca nu merge ABS-ul,adica a legat becul de ABS la altul din bord care se stinge..de aia o si face.In mod normal becul trebuie sa stea aprins,asa cum ai spus si tu!

Este o metoda frecvent utilizata de samsarii de masini,in special pentru a masca AIRBAG-urile sarite la o trozneala a masinii..dar este valabil si in cazul ABS-ului.

Dar poate ai noroc si nu este asta,desi acel releu daca mergea nu avea de ce sa nu fie la locul lui..adica nu sacrifici instalatia de ABS a masinii doar pentru un releu!!

Sa ne tii la curent.

Sanatate..

Luigi Vicol

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina o am de vreo 2 ani.Releul lipsa l-am descoperit mai tarziu.Totusi,am citit intr-un manual,ca martorul de la ABS trebuie sa clipeasca o data cand pui contactul.Daca ramane aprins,inseamna ca sunt probleme cu ABS-ul.La mine clipeste,si nu ramane aprins.Deci,ar trebui sa fie in regula.Am un buton pe consola centrala,pe care scrie mare ABS.Daca il actionez,ramane aprins martorul din bord.Asta insemnand ca ABS-ul a fost dezactivat.

Inca nu am montat releul lipsa.Intr-adevar,nici eu nu-mi dau seama de ce-ar fi vrut cineva sa scoata acel releu...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!