Jump to content

Consum Lupo!


doru LUPO
 Share

Postare recomandată

Neata!

Ma uitam acum cateva zile pe un forum, si acolo erau niste dezbateri foarte aprinse despre consum. Mentionez ca masinile de acolo erau cu motoare diesel de 1,4 si greutate cam de 1000 kg. Se discuta despre consumuri de pana la 3,1 la suta de kilometrii ( cine se credeau ei Gerhard Plattner-eri).

Acum ma gandeam, nu putem si noi sa le prezentam consumurile noastre sa le aram cine sunt sefii in zona asta. Si ma refer in special la cei cea au motoare de 1,4 sau mirificul 1,2 tdi.

Sa incep eu: motor 1,7 sdi, motorina petrom euro 3 consum mixt pe ultimii 348 km - 5.46 ( facuti 35% extraurban, 65%in oras). Numarul pornirilor (daca e relevant 70), asta inseamana un drum mediu cam 5 km deci cu motorul rece.

timp in care am parcurs km de mai sus 13.36 ore. Viteza medie 26.05 km/ora. Consum 1.35 L/ora.

Credeti ca am exagerat cu informatiile :vaidecapulmeu:

Da am notat fiecare drum si de 500 de metrii, cu timpul in care l-am parcurs.

Ce ziceti le aratam noi...........

Have fun!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • lupo_bv

    22

  • doru LUPO

    13

  • Polifem

    10

  • andreea22

    10

saptamana 2

In urma cu o saptamana am postat mesajul de mai sus. Acum vreau sa specific ca am mers in saptamana respectiva cu o roata aproape patrata (aveam o galma la roata).

Acum rezultatele pa sapt. 2:

Aceeasi motorina euro 3 -petrom; consum mixt pe ultimii 362 km 4 L/100 km (41%extraurban, 59% urban). Numar porniri 41. Timp in care am parcurs km 10.38 ore. Viteza medie 34.87 km/h. Consum 1,4 L/ora.

hai ceva info si de la alti posesori!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salve man, f interesant topicul tau, te rog zi-mi si mie cum calculezi tu consumul, am primit mai multe variante dar sunt sigur ca tu o ai pe cea mai buna chiar sunt curios sa fac si eu un test din asta mercic mult si Fortza LUPO :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut si tie!

Pai e simplu, am inceput sa caculez consumul in momentul in care am schimbat si filtrul de motorina. Cu alte cuvinte am mers pana am ramas aproape fara motorina, apoi am lasat masina pornita pana cand s-a terminat toata motorina din rezervor (cu speranta ca in felul acesta se va duce minzeria in filtru). Apoi din acel moment am notat fiecare litru de motorina pe care l-am pus. Imi notez toate drumurile pe care le fac ( nr de km si timp). O data la o saptamana trag linie si calculez km, si timpul. Motorina o calculez scazand din cat am bagat ceea ce mai am in rezervor. Aici intervine partea mai grea pentru ca nu pot decat aproxima cat mai e in rezervor.

Multi ma pot acuza ca nu pot evalua exact cantitatea de combustibil din rezervor folosind indicatorul de bord, dar daca iti indica bine, si stii ca rezervorul plin are 34 litrii (in cazul meu), jumatate 17, un sfert 8,5, o optime 4,25 (momentul in care se apinde beculetul), e relativ usor de calculat, oricum se admit si niste mici erori. Mai trebuie mentinat ca in momentul in care discutam de rezervoare de 50 sau mai multi litrii probabilitatea de a calcula cu o eroare mai mare se mareste. Oricum erorile acestea de calcul, chiar daca pot influienta la inceput (primii 200-300 de km) cu sa zicem 0.5-0.7 litrii la suta de km, in timp devin atat de mici incat nu mai conteaza.

Ce e si mai important, e faptul ca daca iti urmaresti consumul ai tendinta de a merge mai economic. Ceea ce nu poate fi decat bine pentru buzunarul tau si rau pentru industria pertolului.

Have fun!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare!

in sfarsit si saptamana cu nr 3!

Motorina euro 4 - petrom. Consum mixt pe ultimii 418 km, 4,33 L/100 KM, (39,5 % extraurban, 60,5 %urban). Numar porniri 56. Timp de functionare 12,85 ore. Viteza medie 32,53 km/h. Consum 1,41 L/h. Distanta unui drum mediu in oras 4, 16 km.

Have fun!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

foarte tare post'ul tau ... eu unu nu cred ca as avea rabdare sa fac o asemenea chestie ... :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare!

Merci polifem! Sa stii ca eu am rabdare sa notez tot, insa prietena nu prea are rabdare, si cei care mai merg cu mine. "ce faci ma iar scrii, hai ca m-ai innebunit", "dar mai coboara si tu din masina, ca eu am inghetat", "o sa-ti arunc carneteulul ala intr-o zi", "dar esti fantastic, mergi 2 minute si iti ia 3 sa notezi", etc.

Sper sa mai existe si alte persone intresate sa isi calculeze consumul, si sa-l posteze aici. Cel putin MIRCIO si-a aratat intentia.

Have fun!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La SDI`u meu ..consumul e acelasi .. numai in oras ...cam 50 60 km pe zi ...mers un pic sportiv ....schimbat de mult ori la 3000 de ture ... deci 5.7 maxim 6 consumul iar cand am fost la bucuresti, de la iesire din ctza... pana in bucuresti ... cu 4 opriri si uneori atingand 160 .... consum 3.4 :) SDI rulls :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

parerea mea e ca un consum mediu calculat (fara computator de bord) se cam face ... jumatate de rezervor drum lung ... jumatate oras ...

Eu maine voi pleka spre constanta ... va voi relata de acolo ... ce s-a intamplat cu motorina din rezerv. meu ... si + ca vreau sa ajung peste 190 km/h :)

my dearest cops ... HERE I COME :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare!

zeneca, tu ai dreptate nu poti face un consum exact in oras, insa poti verifica care este consumul maxim, al masinii tale in oras. Din calculele mele este cam imposibil sa depaseasca 12%, pt un 1,4 tdi sau 1,7 sdi, nu mai vb de 1,2 tdi, chiar si in cel mai aglomerat oras. Din pacate nu am mers si nu ma pot pronunta despre motorizarile pe benzina.

Zein Lupo, ai scos un consum de 3,4 cu sprinturi pana la 160 ? Daca a fost un calcul facut corect atunci felicitari. Eu am scos decat 1 singura data atat dar cu o viteza constanta de 70, si folosind frana de motor destul de mult, iar cand s-a putut am mers si pe liber.

Apropo poti sa-mi dai si mie niste info: cati km are masina, ce ulei folosesti, cat de plina a fost la momentul respectiv, ce motorina ai folosit.

Polifem, sa stii ca si eu sunt curios care este modalitatea de calcul al consumului mediu, dar facut de constructorii de automobile. Ce inseamna la ei consum mediu 90% extra si 10% urban, 50% extra si 50% urban sau cum zici tu jumatate de rezervor extra, jumatate urban?

Have fun!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

A mea consuma 6l/100...mers numai in oras. Cine are drum prin militari-apaca /pod crangasi,ziua, stie de ce... In afara orasului... 3.5l/4l mers constant cu 140-160. O sa fac un calcul mai exact si o sa-l postez...

Modificat de jondo1ro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

hmmm ... i stink i have a problem ...

ultimul plin ... terminat ... facut doar in Bucuresti putin spre Buftea si 30 de km de autostrada (Cand i-am dat aproape de 190km/h) ... consumul a fost undeva la 9 l/km ... not good! ...

e posibil sa fie de la debit'metru defectiunea ... Voinea imi spusese ca e putin cam spre duca ... ce e drept, daca e sa schimb si sunt sub turbo ... urca destul de FOAAARTE greu ... ?! Nu stiu ... o sa ma duc sa o verific ... sa vad daca trebuie schimbat sau nu ... are careva idee cam cat ajunge un debitmetru pt. un lupo 1.4 TDi ? a mai schimbat careva asa ceva pana acum?

BTW ... sunt la constanta si pe drum incoace era sa mor o data :) ... am facut o depasire a unui camion in spatele unui logan care era indecis si pe la mijloc s-a gandit sa franeze ... iar apoi dupa ce i-am declarat insistent cu o faza FOAAARTE LUNGA ca vreau sa trec ... a accelerat si el ... iar din fata venea o masinuta draguta ... A fost ceva FOAAAARTE din scurt ca sa trec in fata camionului iar masina s-a comportat INCREDIBIL ... SUNT FOARTE FERICIT DE ALEGEREA FACUTA CA SI MASINA ... varianat cealalta era un Smart 4-2 :) ... we do really have GREAT cars :D

Modificat de Polifem
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

fratilor ...lupo 2001 motor 1.0 benzina consum nici mai mult nici ami putin...10 in oras...e normal? am fost cu ea la test la vw si au ridicat din umeri i-au schimbat senzorul de caldura si tot degeaba, cum e posibil la un motor asa de mic un consum asa de mare?toata lumea imi spune ca e prea mult fiecare cu parerea lui unii mi-au spus ca s-a umblat la calculator sa ii mai adauge niste cai in plus ea normal ar trebui sa aiba 50 de caluti dar e cam nervoasa... cine poate sa imi dea un raspuns logic si concret va rog!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ouch .... dureros cu consumul asta pe un motor asa mic ... chiar nu imi pot da seama de la ce ar putea fi asa :wub:

daca e sa se fi umblat la el ... (chip / flash ... la calculator pt. caluti cum zici tu :Driver: ) nu ti-ar fi luat sigur atat.!!!

cauta un alt service ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

consum ... nu chiar 35 de litri cat are rezervorul ... ci doar 28 (am estimat eu) ... drum Bucuresti -> Constanta ... mers "agresiv" (160 km/h ...destul de constant) plus plimbat prin Constanta ... a trebuit sa le arat prietenilor ce inseamna 100 de cai pe o masina de 1 tona :vaidecapulmeu: ... si acolo a fost destul de agresiv, am facut o medie ... si am ajuns la un izbitor 8.4 ...

Acum ... am facut plinul cand am iesit din oras si am ajuns in bucuresti (215 km) si am consumat doar un sfert de rezervor ... cu mers de 140 km/h ... la 3500 Rpm ... e un inceput promitator :somnmare:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare!

Da Polifem, un inceput promitator, un cosum de 4.07L/100 km la o viteza de 140 km/ora si 3500 Rpm, ai mers constant sau acestea au fost varfuri.

Pacat ca nu ai facut un calcul la consumul pe care il aveai la 75 calui, pentru o simpla comparatie.

Apropo are cineva un grafic cu plaja de cuplu maxim pt 1,7 sdi?

Have fun!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

fratilor ...lupo 2001 motor 1.0 benzina consum nici mai mult nici ami putin...10 in oras...e normal? am fost cu ea la test la vw si au ridicat din umeri i-au schimbat senzorul de caldura si tot degeaba, cum e posibil la un motor asa de mic un consum asa de mare?toata lumea imi spune ca e prea mult fiecare cu parerea lui unii mi-au spus ca s-a umblat la calculator sa ii mai adauge niste cai in plus ea normal ar trebui sa aiba 50 de caluti dar e cam nervoasa... cine poate sa imi dea un raspuns logic si concret va rog!

e absolut normal sa manince atit,si vb.din experienta proprie nu la LUPO,dar la o masina similara cu motor de 1.0.

AM prieteni cu 1.0,1.2,ma rog corsa,fiat s.am.d,si toti credeau ca si tine de fapt ca motor mic= consum mic.

Nu este asa.

Si eu credeam ca 1.4 tdi in oras tre sa manince 5-6 litri maxim,iarasi flas,masina "haleste" 8 litri linsitit in oras.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare!

Da Polifem, un inceput promitator, un cosum de 4.07L/100 km la o viteza de 140 km/ora si 3500 Rpm, ai mers constant sau acestea au fost varfuri.

Pacat ca nu ai facut un calcul la consumul pe care il aveai la 75 calui, pentru o simpla comparatie.

Apropo are cineva un grafic cu plaja de cuplu maxim pt 1,7 sdi?

Have fun!

... :RO flag: danx ... viteza am avut-o constanta ... caci m-am tinut in spatele unui BMW pe care il vazusem eu ca e mai cu tupeu (ploua) ...

Caut si eu un astfel de grafic pt. 1.4 TDi ... cred ca voi sfarsi in a mi-o pune pe dyno ... sa vad exact cum e treaba :angry: :angry:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am mai produs un consum. Mixt. Nu e chiar calculat la mililitru dar este mult mai exact decat cel dinainte. Eroarea ar putea fi de 0.1-0.3% maxim. Parerea mea.

Am mers cam 60-65% afara si restul in oras.

Mi-a dat 6% la calcule in conditiile in care:

- in oras am calcat-o putzin pe coada prin aglomeratzie, dar nu exagerat

- am convins un rechin 520(adik un BMW mai vechi; pt. necunoscatori ;) ) de 3 ori ca il fac (pe cateva sute de metri) :wub:

- i-am explicat unui ursuletz 1.8(tot BMW, tot pt necunoscatori :D ) ca mai are de crescut (pe aceleasi sute de metri) ;)

- in afara am mers cam 120-140 cu mai multe reprize de 180 (din care una mai prelungita) si o parte din drum in conditzii de iarna si viscol

- am nimerit intr-o parcare mare, goala si plina de zapada proaspata care necesita "atentzia" unui plug, am bagat mare si m-am dat cu frana de mana vreo jumatate d ora (sau poate mai mult)

- tot afara vreo 60-70 de km masina a condus-o un prieten (pt prima data) care a "testat" reprizele de acceleratie la randul lui

Si daca ma mai gandesc, probabil ca mai sunt si alte motive de crescut consumul.

Cu alte cuvinte, sunt multzumit :P

Modificat de zeneca
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare!

Am ajun in saptaman 4 si ceva cu evaluarea consumului.

Motorina Sprint diesel de la omv sau ceva de genul asta.

In aceasta perioada am parcurs 340 km, 16% extra si 84% in localitate. Am cosumat cam 20 de litrii de motorina de unde rezulta un consum de 5.9 l/100 km. Cam multicel tinand cont ca stilul de mers nu a fost schimbat. Sa mergem mai departe; nr de ore de functionare 13, consum pe ora 1.53 l. Viteza medie de deplasare 26 km/h, (75km/h extra si 22km/h urban). Numarul de porniri 62 ( 2 porniri pe distanta de 55 km, si 60 pe 285 km). Distanta uni drum mediu 4.75 km.

Se pare ca nu prea se intelege bine cu motorina sta de la omv, tot mai bine se simtea cu euro 3 de la petrom sau rompetrom.

polifem mai arunca o privire pe link-ul ala pe care l-ai postat si vezi ca iti gasesti motorul, dar pe un audi A2, si nu cred ca sunt diferente, intre cel de pe audi si al tau.

HAVE FUN!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daps doru ... il vazusem dar e foarte relativa treaba caci lupo`u e mult mai usor ca A2u ala ... :)

am in plan sa o duc la un dyno-test intr-o zi!

am facut si eu iar un plin ... am socotit asa estimativ. un consum de 30 de litri pe o distanta de 350 km ...

cu un drum constanta -> bucuresti ... (vreo 220 km) iar restul de 130 in bucuresti. Tin sa spun ca am realizat ca sunt un "macelar" caci dau in ia ca la mere padurete.

trebuie sa imi treaca nebunia asta de a apasa pedala aia excesiv si de a schimba numai in 3800 de ture :lol: ...

sa speram ... CAT MAI CURAND:D

Modificat de Polifem
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vezi ca motorul asta fiind in trei pistoane pt echilibarare foarte mult di motor trage .....pfuai cum naiba ii zice?

O piesa,cred ca de vilbrochen era vorba.

Un mecanic in virsta imi spunea ca pt a aechilibra motorul in 3 timpi este bine sa ii dai la drum intins adica atunci cinsd esti sigur ca vei merge constant cu peste 100 kmh.

Asa ca vezi ce faci.

Faptul ca ai acum un plus de putere nu inseamna ca ai sub capot aun motor de enzo ferrari,nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!