Jump to content

Scartait la rotirea volanului


Rapier
 Share

Postare recomandată

In momentul in care rotesc dreapta de volan, se aude un scartait (dar nu tot timpul) venind din fata dreapta. Initial am suspectat pompa de servo sau o curea ceva, dar in acest caz zgomotul s-ar fi auzit si cand viram stanga. Iar sunetul nu se aude la capatul cursei ci poate aparea si cu volanul drept daca incep sa fac "joc" stanga-dreapta. Se aude si in mers si cand stau pe loc. Desi nu este un zgomot permanent, ma deranja cumva si am rugat pe cineva sa se uite in timp ce rotesc de volan. Vecinul respectiv se ocupa si de masini asa ca se pricepe cat de cat. A observat ca zgomotul provine de la capatul de bara dinspre roata de la bieleta din dreapta a casetei de directie (mi-a spus ca a pus mana pe el in timp ce roteam volanul si se simte ca e de acolo). Nu are nici o treaba cu pompa de servo (ufff, mi-a luat o piatra de pe inima). Zgomotul pare ca este produs de un cauciuc care imbraca articulatia capatului de bara. (scartaitul este exact ca cel scos de doua cauciucuri care se freaca). Cand mi-am facut geometria acum o luna, nu aveam nici un joc la directie si nu cred ca este o problema mare. Totusi, ce pot face sa elimin scartaitul, in afara de a schimba capul de bara respectiv (am inteles ca unul nou bun, este pe la 1 milion, unul mai mediu este vreo 450 mii lei, deci nu este un capat de tara sa-l schimb). Merge dat cu o solutie, silicon, vaselina, ceva? Trebuie dat pe suprafata sau bagat cumva in interiorul "nucii" (am inteles ca e capsulata)?

Multumesc dinainte pentru orice informatii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

verifica sa nu fie vre-un brat superior pe partea aia... (un prieten sa dea de volan si tu du-te langa roata si asculta.....ar trebui sa iti dai seama daca e de acolo)....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O sa verific si eu, da cel ce s-a uitat (vecinul respectiv) se pricepe destul de bine si mi-a spus clar ca este de la captul ala de bara de la bieleta. O sa mai fac si eu o verificare...poate la intalnirea de sambata sa aud mai multe pareri. Merci de sfat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aceeasi problema am avut-o si eu mai demult. Diagnoza "specialistilor" de la Audi a fost ca in cazul tau, insa vinovat a fost bratul inferior din spate (nu cel cu amortizorul) la articulatia dinspre roata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In urma accidentului suferit, am schimbat bratele inferioare (ambele si cel din spate mai solid si cel din fata) si port fuzeta. De asta nu m-am gandit ca este de la brate sau pivotii din ele pt ca alea sunt noi si luate pe cod original (nici nu stiu daca se fac si de alt producator)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 months later...

foarte important

acum un an si jumatate am schimbat un brat pe partea stanga ( cred ca unul inferior) ptr ca ,scartia

am dat pe el vreo 3 milioane si ceva

la 2 luni dupa el surpriza acelasi brat dar pe dreapta

gasisem intre timp un prieten mecanic

ce face acest prieten .............baga surubelnita departeaza burduful de la pivot si da doua jeturi de spray ptr degresat ( sunt o gramada de modele prin magazine ....eu am folosit unul cu ceva de genul wd40 scris pe el cred ca era cam 10 ron )

si ce credeti ..............nu am treaba cu el nici in ziua de azi

am recomandat acest lucru si la u prieten cu un passat care intampinase aceeiasi problema si s-a rezolvat si la el

interesant nu.............

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:D

S-a mai discutat problema asta,inainte sa postezi cauta cu "search",altfel poate dai pe aici de vreun moderator care-ti da warn :D

Problema se rezolva simplu:urci masina pe o rampa si cu o seringa faci o"injectie"in burduful capatului de bara respectiv.Cu asta scapi de probleme.Sau faci ceea ce a spus colegul mai jos..

Luigi Vicol

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!