Jump to content

Vw LT - probleme, rezolvari


zep27
 Share

Postare recomandată

Supapa EGR nu are legatura cu uleiul. Este comandata vacuumatic si permite sau nu intrare gazelor arse in galeria de admisie. Ulei poate sa vina de la supape daca sunt foarte uzate dar mai repede iese fum prin busonul pe unde pui ulei, iar la acest motor EGR-ul este foarte sus fata de chiulasa - deci mult mai probabil ca uleiul sa vina prin intercooler de la turbina - si atunci masina scoate fum negru-albastrui. In acest caz chiar daca anulezi EGR-ul (vacuumatic sau cu o tabla) uleiul tot intra din galeria de admisie in motor si se arde. In concluzie verifica intai turbina...

Sanatate!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca exista un TDI nici cu trbina noua care sa aiba intercooleru si turbina perfect curate fara stop de ulei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Una e sa fie curate pe dinauntru si alta sa piarda asa mult ca sa dea afara pe la EGR... Mai ales ca riscul mare e sa inceapa auto-aprinderea din ulei si distruge motorul, nici nu mai poate fi oprit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ia uitati cum sta treaba la mine ....

Am dus masina la mester ... Nea' Andrei, un pompagiu renumit, celmai bun din Slatina si zonele invecinate ... tipul e tipicar si nu se apuca de nimic pana nu studiaza atent tot - materialul clientului - ..

In primul rand masina mea NU AVEA FILTRU DE MOTORINA !!!! L-am sunat pe fostul proprietar si a zis ca filtrul i-a inghetzat si l-a scos .

Ca sa nu ma fac de cacao, am spalat masina si motorul .. de doua ori, ca sa fie curat , sa se poata lucra la motor. Din cauza frigului si a apei intrata peste tot la spalare, motorul nu mai tragea. Adica nu am mai putut depasii 90 km/h in conditiile in care saream de 130 daca vroiam .

La meserias am realizat ca tzacanitul de il auzeam eu nu provenea de la un injector ci de la trei ... Omul le-a slabit din mers si zgomotele au disparut . mi-a zis ca tre desfacuta si pompa sa o curete de ce o fi tras de prin rezervor, sa imi monteze un cartus filtru si o para cu supapa de amorsare. Mi-a promis ca Duminica e gata si cel ce l-a recomandat a zis ca nu o sa mai recunosc masina . Sper sa o faca aja .

Referitor la pierderea de ulei, mai mult pierd pe la carcasa filtrului de ulei . Restul era depunere veche de vreo 10 ani (de cand motorul nu a fost curatzat sau spalat). Cu siguranta se mai pierde ceva pe la turbo , dar asta nu ar fi ceva de nevazut la motoarele 2.5 tdi dar, NU SCOATE FUM nici pe esapament nici pe epuratoare sau pe joja sau pe la dopul de ulei .... AM NOROC.

ne auzim duminica

Va salut

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Buna,

am observat ca sunt foarte putine forumuri despre LT-uri,asa ca am decis sa ma alatur si eu aici.

Detin din noiembrie 2010 un Vw LT 28 model mediu ,motor ANJ 2,5 TD 109 CP din anul 2000,KM Reali: 439.000 (constatati si de mecanicul meu personal)cumparata cu 5000 euro.In primul rand dupa ce am cumparat-o am schimbat toate consumabilele,m-a asteptam sa mai bag bani ceva in ea, dar nu a trebuit absolut nimica,nu bate nu scartaie,pot sa zic ca am avut noroc (la o masina chiar ca e loterie cand o cumperi)

Pot sa spun ca m-am indragostit de aceasta marca de masina,se conduce foarte usor,ca si o masina mica(am un vectra de 136 CP si ai cam aceasi senzatie).Ce-mi place mult este faptul cum trage la deal,ai o senzatie deosebita cand vezi cum isi face treaba motorasul in 5 cilindri,nu mai zic de depasiri.Dezavantaj in oras ,are treptele foarte scurte ,de mesteci la schimbator de-ti vine rau,dar cand iesi in afara e alta viata.

Consumul l-am facut de la plin la plin :8 litri/100 km,iar cand am probat-o mai la "sange" la un drum mi-a iesit 9 l /100 km. La minus 19 C cel mai frig cat a fost la noi in Alba Iulia a pornit sfert de cheie,caldura baga la greu,ce nu-mi place e ca nu am oglinzi electrice si incalzite,dar in shimb are aer conditionat(o sa prinda bine la vara).

Sper ca o sa fim cat mai multi cu LT pe aici ,va doresc la toti cat mai multi KM fara probleme

post-82670-0-91293000-1297487572_thumb.j

post-82670-0-67366200-1297487577_thumb.j

post-82670-0-61142700-1297487583_thumb.j

post-82670-0-97400300-1297487589_thumb.j

post-82670-0-62453500-1297487595_thumb.j

Modificat de ovwo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

8. Nu baga cald la parbriz si la piceoare ... decat pe mijloc

Aceasta problema se rezolva foarte usor. Se demonteaza capacul negru care acopera ceasurile din 3 suruburi si anume: 2 sunt la capacul de la torpedou iar celalalt este sub protectia de la boxa stanga, cea de la sofer. Dupa aia tragi de el inspre tine si apoi il ridici incet in sus. Dupa ce ai dat capacul jos te uiti ca in spatele comenzii aerotermei sunt niste cabluri ca cel de acceleratie de la dacie sau de la scuter, care sunt prinse de aeroterma sau chiar de comanda aerotermei cu niste cleme de fier cu lungimea de aprox 1 cm care au o forma tare ciudata. In cazul tau daca ai cateva cleme sarite care trebuie prinse chiar in capatul cablului ca sa stea fix si sa nu se miste cu totul cand dai de buton. Asa am patit eu si am reusi sa-mi repar singur masina fara a ma mai duce la service. Treaba este foarte simpa si nu dureaza mai mult de 30 minute. Dupa ce schimbi clemele sa montezi plasticul la loc ca si sa inchizi gurile de aerisire de la mijloc ca altfel nu iti va baga aer pe la parbriz si nici pe la picioare. Spor la treaba!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am si eu un LT 35, 2.8 tdi.Intr-o dimineata mi-a incalzit apa peste 90, era la 100 si, am oprit-o si am lasat-o sa se raceasca. M-am dus cu ea la mecanic si ala nu stie unde-i pompa de apa sa vedem daca-i stricata si nu stie nici cum sa o schimbe. Daca stie cineva cum se schimba pompa va rog sa ma anuntati

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu neaparat pompa de apa. Incearca intai sa vezi daca cumva nu e blocat termostatul pe inchis si nu deschide cand apa ajunge la 90. Daca mecanicul acela nu stie unde e pompa de apa si cum sa o schimbe , cauta altul! Nu cred ca vrei ca el sa faca experienta pe masina ta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact cum zice EMY D nu te duce cu un motor care se supraincalzeste si sa te trezesti cu un motor facut PRAFF. Pompa de apa e antrenata de cureaua de distributie.. daca omul acela nu stie unde ii pompa de apa atunci sigur nu are habar sa puna la loc distributia si posibil sa faca o gafa monumentala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am schimbat termostatu, dar nu era ala devina, ventilatoru din fata porneste deci nici ala nu i problema ar mai fi pompa de apa, daca nici aia nu i evina atunci ii destul de grav. Problema ii ca masina are distributie pe lant care este pozitionata in spatele motorului deci ca sa schimb pompa de apa ar trebui sa dau morotu jos, am incercat sa ajung sa o schimb da nici o sansa, cred ca trebuie dat motoru jos pana la urma

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Trimite/mi seria sasiu a LT si poate te pot ajuta cu niste schite. de asemenea spune'mi si ce an de fabricatie e.

Bafta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am rezolvatoooooooo iiiiihhhhaaaaaaaaaaaa ..... era ddebitmetru

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am rezolvat si eu. Era pompa de apa stricata o trebuit dat motoru jos n am gasit nici cum alta varianta. Cam nasoala treaba dar ar trebiu sa fie o cale sa schimbi pompa de apa fara sa dai motoru jos, nu are cum sa proiecteze astia de la VW asemenea prostie.Poate stie careva cum se schimba fara sa dai motoru jos de pe masina, numa asa de curios

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ca o paranteza la numele topicului zic ca LT-ul este parfum in comparatie cu noile Craftere, cel putin la partea mecanica.

pai TDI-urile astea blue motion sunt niste prostii pe 4 roti

are o cunostiinta 6 craftere model 2010 care lucreaza ca microbuze pe trasee locale de pasageri, si prin oras consuma 15-16l

iar porcaria de blue motion este o panarama crunta, s-a blocat motorul (ECU) la vreo 2 din ele

deja au probleme cu ulei in vasul de expansiune, si cred ca n-au nici 50.000km facuti, ca se invart numai prin oras

pe partea de van-uri... VW a luat-o pe aratura... :blink: crafterele sunt rebuturi care nu tin 100.000km fara probleme majore

iar noile T5-uri facelift cu motoare de 2.0 supraalimentate cu 2 turbine nu au viata multa

cum naiba sa scoti motoare de 2.5 si sa pui de 1986cmc pe un van de 3.5 tone ??

pai astea sunt masini de drum lung, cu greutate, cu remorca, cu viteze mari, ai nevoie de cuplu si de motor mare sa reziste la asemenea abuzuri

nu mergi cu ea la biserica si inapoi numai duminica

Modificat de alios
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ca sa vezi omul cind da de probleme intra aici.

mai intii citeva date.

eu am lt -ul meu din 2005,am facut cu el 205000km in ro,si probleme majore am avut pina acum o singura data cu pompa de injectie.(cost final cam 50 milioanelei-pompa fiind trimisa cu injectoarele la bosch bucuresti).

o sa intru zilele astea sa pun si niste poze,masina de acum are 10 ani,am frig pe ea la - 18 grade C,

acum m-ar interesa dc ma ajuta cineva cu o schema a sistemului de racire a motorului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Buna ziua. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu pozitia sigurantei de ABS, eventual o poza sau ceva de genu' pentru localizarea ei in panou? Ms.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

alte belele ... de cand nu am mai postat am facut aproximativ 30 000 km cu masina .. de vreo 4 ori in Italia , odata in Portugalia cu maaaaaaaare ocol pe spania si odata pe la nemti . Deci , masina merge binisor, si si-a meritat banii . ca idee, defectiuni nu a avut decat cele pe care le-am prevazut . adica, din lipsa kederului de sub parbriz, am luat apa si pe debitmetrul cel nou, la o ploaie mare prin Budapesta si am cumparat altul .. .. 170 euro cu tot cu taxi .. macel . mi s-au dus placutele pe spate .. acum caut disc de spate ....... am skimbat taketii hidraulici , sperand sa dispara zgomotul de la motor .. nu a mers, tre sa skimb si duzele la injectoare . am un furtul de la radiatorul de intercooler spart si imi scoate gaze si ceva ulei pe acolo .. asta imi manja motorul .. Deci, masina merge. Comfortul in skimb ma termina. nu am robinet la radiatorul de interior si baga cald ca la balamuc .. m-am obijnuit . de fapt are robinet dar nu risc sa il inkid ca ma tem sa nu se incalzeasca asa ca mai bine suport caldura decat sa foot motorul . ...

am batut la coor pe multi cu masini mai noi si acum isi fac "mea culpa" ca nu au acut incredere in motor .

bafta si revin ....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Nu mai trage masina cum trebuie (LT 35, 2.8 tdi) in panta trebuie sa bag a 2 ua daca i panta mare. Ce poate fi?? turbina stricata sau ceva de pe acolo, turbina s ar auzi ca merge.

Modificat de stro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pufaie ? sa nu fie de la intercooler

sau de la debitmetru daca nu pufaie la deal

Modificat de alios
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

buna seara, cam de o saptamana mi am cumparat si eu un VW Lt28 Doka an 2002 motor 2.5TDI,KM in bord 225 de mii,azi i am schimbat uleiul toate filtrele si uleiul din grup,am cateva probleme cu el si mai exact:

-cand tin calcat ambreiajul in treapta 1 sau marsarier face un zgomot urat(harait)in momentul cand cupleaza zgomotul dispare(tin sa mentionez ca nu face mereu)

- cand merg constant si sunt in treapta a 3 a sau a 5a(se aude mai incet) se aude un zgomot ciudat(huruit,vajait nu stiu cum sa il descriu);

-nu imi merge butonul pt directionarea caldurii(dezaburire,picioare etc), imi baga cald numai pe gurile centrale;

-se aude un fasait in partea stanga in cabina,in momentul cand misc butonul pt reglarea farurilor acestea scade in intensitate sau creste(depinde in ce parte il dau)

-as vrea sa ii mai adaug o foaie de arc si eventual sa ii schimb tampoanele de cauciuc(cand o incarc se cam lasa si ma gandeam sa o fac mai rigida).

-care este diferenta intre LT 28 si LT 46?

Am pus si niste poze cu masina, astept pareri idei legate de problemele descrise mai sus.

post-37835-0-93035800-1319479624_thumb.j

post-37835-0-59109600-1319479650_thumb.j

post-37835-0-87477900-1319479669_thumb.j

post-37835-0-99885000-1319479680_thumb.j

post-37835-0-20189400-1319479692_thumb.j

post-37835-0-42668700-1319479710_thumb.j

post-37835-0-13209400-1319479734_thumb.j

post-37835-0-83243900-1319479800_thumb.j

Modificat de cosminionutn
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

lt 28 cel mai mic max 2.8tone lt35 max 3,5 tone lt46... 4,6 tone.

Arata bine dubitza. Huruitul ala de parca ai merge in marsarier in timpul acceleratiei il are si LT'u tatalui meu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

trebuie sa desfaci bordul sa vezi daca e tubulatura sau maneta de la selectarea directiei caldurii

noi am avut probleme de la suflanta si am desfacut tot bordul acum cativa ani

iar pentru a face mai rigida poti sa-i pui si 2 foi de arc

am avut cu taicamiu un sprinter din generatia asta, fiind practic aceiasi masina, si s-au rupt foile de arc de 2 ori :D

dar am pus foi de arc modificate de la autobuze, si acum o vad pe strada ca merge si sta ridicata de fund.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

imi poti spune si mie te rog cam unde sunt situate suruburile pt desfacerea bordului,iar in legatura cu arcurile am gasit o firma din bucuresti care modifica(adauga)foi de arc.

Modificat de cosminionutn
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Lt 35 2.5tdi 2004 109cp model lung de marfa,probleme in prezent sunt: robinet de la caldura nu functioneaza deci sta numai pe deschis,ulei pe motor mai exact pe capac mecanicii zic ca e de la epurator dar nici unul nu se baga sa il schimbe!!!Dar cea mai grava problema este la a 2 distributie de la pompa consta in faptul ca la 20000km sau 30000km cureua fuge 2 mm in afara si freaca cu margina in tamburul pompei de injectie.Duba are 330000km din care 128000 facuti de mine.

Daca sa mai intalnit cineva cu problema asta cureaua de la pompa si cum se poate remedia sa dea un reply.

Iarasi daca imi poate spune cineva unde este localizat robinetul petru caldura?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare tuturor detinatorilor de lt-uri.

Eu am un Lt 35 din 2001 109 cai si sunt super multumit, in 60000km cat am eu cu el am ramas o singura data pe drum din cauza unui rulment pe stanga fata in rest motorina si ulei.

Ieri i-am dat jos cutia de viteze pt ca avea un sunet la relanti, problema era rulmentu de presiune(1 mil),problema rezolvata,

Ce sa va mai spun consum de 8 litri la suta mers finut (90km\h)

super multmit

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!