Jump to content

 Funcționarea acestui site este susținută de cele 3-4 firme ce afișează bannere între posturi. Ar fi o plăcere pentru noi dacă ar fi adăugat site-ul nostru în lista de excepții ad-block. Ne-ar ajuta foarte mult susținerea acestei comunități. Promitem și veți vedea că nu avem reclame intruzive și nici deranjante. Mulțumim! :) 

alecsmed

Probleme electrice

345 postări în acest subiect de discuţie

emilvef

Vezi contactul de masa si + de pe baterie..sigurantele de pe baterie

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n

trebuie sa verifici plusurile care vin in ceasuri.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
zarra68

In regula,voi verifica si firele de la baterie,cat si cele de la ceas.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
catalin_911

salut. i-mi cer scuze ca revia asa tarziu. am verificat continuitatea firului verde/rosu (2)de la mufa actuatorului de la rezervor pe care ar trebui sa vina - de la buton si este intrerupt. pe firul rosu/verde(1) am 12V permanant.  am verificat de la mufa pana sub torpedou si firul este OK......deabia l-am gasit in arborele principal si am vazut ca se continua in partea stanga.

firul care vine de la actuator ajunge in alta mufa sau are continuitate directa cu cel care vine de la buton?

multumesc

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
catalin_911

nimeni?:huh:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Al Bundy
On 28.05.2016 at 2:53 PM, catalin_911 said:

salut. i-mi cer scuze ca revia asa tarziu. am verificat continuitatea firului verde/rosu (2)de la mufa actuatorului de la rezervor pe care ar trebui sa vina - de la buton si este intrerupt. pe firul rosu/verde(1) am 12V permanant.  am verificat de la mufa pana sub torpedou si firul este OK......deabia l-am gasit in arborele principal si am vazut ca se continua in partea stanga.

firul care vine de la actuator ajunge in alta mufa sau are continuitate directa cu cel care vine de la buton?

multumesc

 

De unde ai tu acele culori la fire ? din ce an e masina ?

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
catalin_911

97 mot:AEE

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
catalin_911

:huh: nu mai da nimeni pe aici?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n

catalin, firul de la pin 1 din buton, ajunge la pin 1 de la actuator - trimite o masa catre acesta, pentru a actiona deschiderea.

ai dat masa direct in actuator, functioneaza ? daca da si nu gasesti unde se opreste continuitatea acestuia, trage alt fir de la buton la actuator.

Spor la treaba !

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
catalin_911

salut Florin. da am dat masa la actuator si merge. am urmarit firul de la actuator pana sub torpedou si este OK. acolo intra in arborele gros....de acolo nu siui daca vine direct la buton sau in vro mufa....dai seama sa sparg tot arborele principal.....asa daca vine direct din buton ii trag un fir de la buton si ii ffac legatura sub torpedou unde intre in arborele mare.

 

ms

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
andrei_221

ai dat masa direct in mufa butonului? 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n
13 hours ago, catalin_911 said:

salut Florin. da am dat masa la actuator si merge. am urmarit firul de la actuator pana sub torpedou si este OK. acolo intra in arborele gros....de acolo nu siui daca vine direct la buton sau in vro mufa....dai seama sa sparg tot arborele principal.....asa daca vine direct din buton ii trag un fir de la buton si ii ffac legatura sub torpedou unde intre in arborele mare.

 

ms

tragi pana unde vrei.... important e sa il faci sa functioneze - de la buton vine direct la actuator. Nu vine in alta mufa......

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Al Bundy
On 6/14/2016 at 11:42 AM, catalin_911 said:

:huh: nu mai da nimeni pe aici?

BA da, doar ca nu stiu de unde ai scos tu acele culori la fire.

trebuie sa ai 12V pe firul rosu/galben pin 2 in mufa de la actuator. de pe pin 1 pleaca albastru rosu pana la buton, pin 1. LA buton ai pin 4 masa. Cand apesi butonul dai masa de la 4 la 1 si se deschide.

Modificat de lucian.1950

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
catalin_911

multumesc mult la amandoi. maine ma apuc de surubarit.

 

multumesc

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin.

A patit cineva ca la inchiderea masinii sa ramana aprinsa semnalizarea de pe o parte(stanga)? Mentionez ca semnalizatorul in sine este in pozitia neutra la oprirea masinii. 

In 1 din 3 cazuri la inchidere (telecomanda) patesc acest lucru. Solutia este sa redeschid si sa reinchid masina si problema se rezolva de la sine.

Ce as putea face sa scap de problema? 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n

probleme la modulul confort. Inlocuit  modulul sau releul de pe placa de baza a acestuia.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin.

Mersi de hint, Florine.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin.
Publicat (modificat)

Salut,

Revin spre voi cu alta problema (cea anterioara, modulul confort,....s-a rezolvat cumva de la sine).

acum 2 zile m-am deplasat cu masina in Cluj si a ramas parcata prin centru vreo 2 ore. Cand am revenit la ea si am vrut sa o pornesc...nu a mai vrut sa porneasca (nici macar sa invarta o data.) Am chemat un prieten si am "luat curent" de la el astfel incat am pornit masina, ajuns acasa, etc. Acum dimineata am incercat sa o pornesc si ...la fel, nu misca/invarte. 

Ca observatie interesanta: sistemul de inchidere centralizata e chiar f. vioi, inchide/deschide ca si cum nu ar fi nici o problema.

Sa fie bateria stricata? Ar putea fi si alta problema?

Mentiune: Bateria de pe masina este un Bosch Silver Plus(S5), 74AH, montata prin ian-feb 2011

Mersi,

 Florin

Modificat de Florin.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
andrei_221

pai daca in momentul in care ii dai curent, porneste... logic ar fi ca e din baterie. 

Verifica bornele, masele pe caroserie si pe motor.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin.

Retin sa verific pe dimineata.
Pentru verificari...ce ar trebui facut?...se strang bornele mai puternic?...sau sa iau ceva smirghel sa dau un pic acolo pe pborne in caz ca e mizerie?(de oxidat nu par a fi oxidate)

Deocamdata am pus bateria la incarcat. Ce se vede in poza e dupa aprox. 10-15 min de la conectarea la redresor. Bateria parea oricum destul de incarcata,

IMG_20180608_203250.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Important Information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri