Jump to content
lory_mika

Antigel

112 postări în acest subiect de discuţie

WEE   
WEE

De curatat am curatat mufele cu un spray special (au facut-o cei de la service), dar de verificat cablaju nu cred... o sa fac si chestia asta. Sper sa-i dau de cap... a inceput sa ma streseze maxim tzauitul ala care il face cand da eroarea... Multumesc!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel_19   
Daniel_19

De o saptamana urmaresc nivelul in vasul de expansiune si am observat ca variaza f. mult de ex:la rece nivelul este minim dupa care plec cu masina si o incalzesc si nivelul creste la maxim sau chiar mai mult in functie de stilul de condus.Daca merg la 100 km/h nivelul urca aprox 1 cm comparativ cu nivelul la rece iar daca merg mai tare (140 km/h) creste mai mult,asta se intampla in 10-15 km.Problema a aparut in timp ce mergeam cu 150km/h am oprit si am obs ca se scurgea antigel ,am deschis capota si am observat ca se golea antigelul in vasul de expansiune,mi-am dat seama ca se apropia timpul la distributie (mai aveam 1000 km pana la 100 000),am schimbato si acum am problema precizata mai sus.Lichidul se pierde in dreptul planetarei din dreapta.Nu imi baga ulei in vas si nici antigel in ulei.

Daca a avut cineva o problema similara il rog sa ma ajute.

Modificat de Daniel_19

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
deniz   
deniz

de 3 zile dimineata cand pornesc masina imi apare martorul nivel urmat de stop..in primele 2 dimineti zapacit de cap am crezut ca imi apare cel de ulei sa completez..opream motorul si mai completam cu 100 ml ulei..si apoi nu imi mai aparea.A 3 dimineta se pare ca am fost mai treaz si am realizat ce m-i se aprinde.M-am uitat in vas si e la fel ca in ultimii 3 ani intre max si minim nivelul antigeului. aseara am parcat-o dreapta si nu cu o roata pe bordura(nu am loc de parcare in bucuresti) si tot m-i s-a aprins a 2 zi.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
deniz   
deniz

mai inainte am fost sa o incalzesc pe ziua de azi. si la al 3 contact nu mi-a mai aparut martorul .. oare de ce?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Al Bundy   
Al Bundy

Daca nivelul e la max, curata cele 2 tije din vas.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
deniz   
deniz

si azi de dimineata . i-am dat o cheie si la fel.cu un cutit?s-o fi depus pe ele?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
BoDoCT   
BoDoCT

Salut! Deranjez cu doua intrebari. Ce cantitate de lichid are sistemul de racire la GOLF V 1,9 TDI 105CP (BLS)? G13 ar fi cea mai noua norma recomandata pentru antigel? Multumesc

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Theominoru   
Theominoru

problema cu antigelul si la mine. Intro zi m-am trezit cu martorul in bord. pierdeam antigel . cam la 3 zile un sfert de borcan, nu se vedea niciunde pe furtune mecanicul mi-a spus ca se vede ceva la pompa de apa care am schimbato acum 5k de km dar a zis sa mai astept sa vedem cum se manifesta ca probabil o sa inceteze sa mai curga ca a mai avut probleme de genul, eh acum asa s-a si intamplat nu mai curge doar foarte  putin, adica inainte complectam la 100 de km dar acum au trecut 200 si ceva si abea s-a clintit apa. voi ce spuneti de misterul asta? 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
playerstts   
playerstts

@theominoru

nu stiu cum ti s-o spus tie ca daca pompa de apa e stricata sa o lasi asa. Eu cand am patit acelasi lucru si am constantat ca pierd antigel pe la pompa, primul lucru care l-am facut m-am uitat la cureaua de distributie, care era imbibata in antigel ( antigelul ataca materialul, si riscam sa fac praf motorul) asa ca m-am dus si am schimbat toate distrubutia iar cu tot cu pompa. eu zic sa arunci un ochi si la tine sa nu fie mai mult de reparat dupa.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Theominoru   
Theominoru

pai si cum as putea verifica? imi trebuie lampa uv sau cum se vede?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
cascadoru   
cascadoru
Publicat (modificat)

doar dai jos capacul de la distributie si inspectezi vizual cureaua ......

poate o simpla lanterna buna, te-ar ajuta cat de cat

 este f probabil sa ai garnitura de chiulasa impuscata si face suprapresiune in borcanull cu antigel si-l da afara pe la capac.

in cazul asta, pierde in functie de cat de mult mergi cu motorul turat.

ex: buc - sibiu  = pierdea cam un borcan de antigel. iar o luna de mers in bucuresti, cca 100 ml.

daca nu ai pierderi pe nicaieri, ce ti-am spus ar putea fi motivul.

Modificat de cascadoru

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Theominoru   
Theominoru

Nu am probleme la chiulasa am verificat chestia asta. L.am desfacut si in mers totul ok. Nu abureste in masina. Cel mai probabil pe lapompa. Dar curios est3 ca la un momendat pierdeam mult dar acum mai deloc fara niciun efort

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×