Jump to content

Deschidere/inchidere cheie briceag


tziku
 Share

Postare recomandată

Azi cand am vrut sa plec cu masina mai descuia masina daca poti. Am incercat cu ambele chei si nu a vrut sa se descuie(becul rosu de la portiera soferului clipea normal). Apoi am zis sa bag cheia in usa sa descui masina "anormal"...nu intra cheia decat jumatate la ambele usi. M-am gandit ca totusi sunt putin blocate deoarece nu am mai descuiat masina cu cheia de 6 ani si am fortat putin mai mult cu multi nervi si am reusit sa bag cheia in usa am descuiat masina (s-au descuiat toate usile) am pornit motorul si am plecat. Puteam sa incui si sa descui masina de la butoanele de pe portiera si am constatat ca inchiderea centralizata merge intradevar. Dupa vreo 120Km am parcat masina am incuiat masina cu cheia (a intrat usor in usa) am fost am cumparat ceva si cand am venit tot nu am reusit sa o descui prin apaseara butonului de pe briceag. Eh...am mai facut cam 1-2Km am oprit sa iau ceva...am incuiat masina cu cheia si cand m-am intors a mers sa o descui prin apaseara butonului de pe briceag. De atunci merge perfect inchiderea/deschiderea radio. Oare ce sa fie ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am patit acelasi lucru joi seara la plecarea de la intalnirea saptamanala din Bucuresti. Motivul este legat aproape sigur de bateria din cheie. Eu m-am jucat si am desfacut cheia bucati (prima data) inclusiv scos bateria sa ma uit la ea. Ei si dupa asta...nu mai puteam descuia masina. La fel ca tine, am descuiat cu cheia in portiera si imi era teama ca nu porneste masina (ma gandeam ca s-a intamplat ceva cand am desfacut cheia si nu mai imi recunoaste chip-ul. Spre norocul meu a pornit. Ajuns acasa, am luat cealalta cheie si am incercat sa incui/descui...surpriza...nu mergea nici cu aia. M-am enervat si pana la urma, din incercari repetate am gasit o metoda sa "vada" din nou cheile. Nu stiu care din operatii a determinat acest lucru dar eu spun cum am facut si in ce ordine.

1. Am inchis/deschis masina cu cheia de cateva ori (de la portiera sofer)

2. Am intrat in masina si am pornit motorul lasand portiera deschisa (nu stiu daca asta are importanta dar asa mi-a mers si nu am mai putut verifica dupa aia si cu ea inchisa ca nu mai aveam o a treia cheie)

3. Am inchis/deschis masina din telecomanda de pe cheie. A mers

Mentionez ca, mergand de la locul intalnirii pana acasa, nu isi revenise. Initial am sperat ca, mergand un timp cu masina va sta cheia mai mult in contact si va reinvata cheia... Totusi, numai dupa pasii facuti mai sus mi-a mers. Sansa urmatoare era sa rog pe cineva cu VAG-COM

In concluzie, mai ales daca masina o ai de ceva vreme, schimba bateria din cheie. Este totusi ciudat cum de a fost afectata si cealalta cheie care era acasa. La aia nu am umblat de loc. Mi-a venit rau cand am vazut ca nici cu aia nu se descuia din telecomanda. In fine, acum totul este bine

Modificat de Rapier
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am incercat si cu a-II-a cheie care nu a fost folosita niciodata...si nu a mers nici cu a-II-a cheie...pana la urma am luat ambele chei iar cand am reusit sa incui/descui masina din telecomanda a mers din ambele telecomenzi....deci nu era de la baterii

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tu ai citit cu ATENTIE ce am scris eu? Am umblat la UNA din chei... Si dupa aia nu mi-a mai mers NICI UNA din ele. Ce-a de a doua era acasa si nu umblasem la ea. Cumva a fost afectata si aia...adica ceva din masina nu mai recunostea cele doua telecomenzi. Eu am umblat la bateria din cheie. Poate sa fie veche cea din cheia ta...sa dea semne de "imbatranire". Ai spus ca, de 6 ani nu folosisei cheia sa descui...deci de cel putin 6 ani ai masina. In intervalul asta ai schimbat vre-odata bateria din cheie? Poate a obosit si ea un pic dupa atata vreme, ce zici? E ceva acolo totusi...ori bateria, ori contactul intrea ea si restul circuitului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca se telecomenzile au si parte de receptie. Cred sa sunt doar emitatoare...deci nu au cum sa se influenteze...(imi dau cu parerea...nu dati cu paru')

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici nu am spus asta. Totusi amandoi am patit acelasi lucru. Nu conteaza ca eu am umblat la cheie si tu nu. In momentul cand una nu a mers...nu a mai mers nici cealalta. Cel mai probabil este ca, in momentul cand una din telecomenzi nu a mai fost "recunoscuta", ceva din masina (nu din cheie) a facut sa nu mai accepte nici semnalele/comenzile celei de-a doua. Deci ceva din masina s-a "blocat" nu am vrut sa spun ca s-ar fi influentat cheile una pe cealalta. Diferenta dintre noi este ca la tine, dupa ce a functionat din nou cheia, au mers ambele. La mine a trebuit sa trec prin procedura respectiva cu ambele chei ca sa mearga. Dupa ce am facut-o pe prima sa functioneze, ce-a de-a doua tot nu vroia sa mearga (pana am repetat figura). Si oricum, la momentul cand nu mi-a mers prima data, distanta intre chei era de cativa km...exclus sa se fi influentat intre ele. Totusi, daca mai iti face asa ceva, gandeste-te si la varianta schimbarii bateriei. Iar in pasii descrisi de mine anterior, sigur este ceva ce le-a facut sa functioneze. Prima data m-am gandit ca trebuie sa merg cu masina mai mult si o sa "invete" din nou cheia. Tu insa ai spus ca ai mers 120 Km si tot nu vroia sa se deschida. Probabil ca trebuia incuiata SI descuiata cu cheia inainte de a porni motorul. Si dupa aia functiona...

P.S. In postul meu anterior folosirea majusculelor a fost facuta sa atrag atentia asupra respectivelor detalii. Sa nu crezi ca am vrut sa "tip" la tine...nu-mi sta in fire. Eu vorbesc tare TOT TIMPUL :)

Modificat de Rapier
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Chestia e ca daca butonezi mult telecomanda in gol (in afara razei de actiune), se desincronizeaza - ea isi modifica codurile dupa un anumit algoritm, ca sa fie mai greu de imitat de o telecomanda pirat. Instructiunile din cartea tehnica spun ca pentru a se sincroniza, doar trebuie deschisa/inchisa masina in mod manual (cheia in butuc), ea se reseteaza prin simplul fapt ca masina a fost deschisa/inchisa. Nu imi amintesc eu ff bine, dar cred ca telecomanda nu e doar emitator, ea receptioneaza semnale de la masina care-i spun ca operatiunea de deschidere/inchidere este efectuata si sa treaca la o noua secventa. Am patit si eu o asemenea chestie - mai degraba provocata, sa vad daca functioneaza. :beerchug:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Am avut surpriza de a nu mai putea sa intru in masina.Am cheie briceag,incluzand si alarma pe ea. Vazand ca inchiderea centralizata nu mai reactioneaza ,mi-am zis ca s-o fi dus bateria.Am schimbat bateria ,dar degeaba.Se aprinde acel bec rosu ,intermitent,de pe telecomanda dar fara nici o actiune din partea inchiderii centralizate.Exista posibilitatea sa fie defect receptorul de pe masina sau chiar telecomanda ?Sa-mi fi cazut bateria de pe masina brusc si deodata?

Masina este prevazuta doar cu doua ,,broaste'',sofer si hayon.In cea de la hayon cheia intra doar o treime(mizerie la greu,probabil) iar in cea de la sofer,dupa lupte seculare, a intrat pana in dreptul santului transversal pe lungimea cheii,dar tot nu vrea sa se deschida(mecanic,evident).

In caz extrem (ca n-o pot descuia mecanic),eu vad doar spartul unui geam mic de la portiera spate.

Alte sfaturi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

inainte de a sparge geamul, intereseaza-ta care e mai ieftin. De obicei, "geamul mic" e cel mai scump. De regula, cele mai ieftine geamuri sunt geamurile (mobile) de la usile din spate. Intereseaza-te.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

@ eul

deoarece nu au fost folosite mecanic yalele acestea din cauza prafului, umezelii s-au blocat , demonteazale si curatale ca este pacat sa spargi un geam de fiecaredata cand face figuri inchiderea centralizata de pe cheie

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rumplestilskin

Daca adevaratul motiv pentru care cheia ta nu mai intra in broasca usii (alt motiv ar putea fi o tenativa de fortare a ei cu un orice altceva decat cheia originala), problema se poate rezolva foarte usor pulverizand in broasca niste WD40 sau ceva asemanator, folosind teava subtire cu care vine. Am folosit aceasta solutie de "degripare" a brastelor de nenumarate ori, inclusiv la usa de la casa... :) si de fiecare data a foarte eficienta si rapida. Chiar mai rapida decat spargerea geamului...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Salut!

Cine ma ajuta si pe mine? Am cumparat un set de chei tip briceag de la Sicalosu si caut pe cineva sa mi le scrie si mie. Mentionez ca am o singura cheie tip briceag.

Multumesc anticipat celui care se ocupa de astfel de probleme in zona Bucurestiului si care ma poate rezolva si pe mine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ce anume vrei sa-ti scrie la ele ?

Modificat de forceturbo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Buna,

@eul cum ai rezolvat pina la urma ??

Pentru ca am o problema asemanatoare.

Eu inchid usa separat din alarma .Ei bine de vreo saptamina dupa ce deschid usile din alarma -nu ami pot inchide usa de la sofer -o trintesc de "n" ori dar degeaba -butonasul dinauntru sta cam la jumatatea distantei si nu se misca.

Am incercat sa bag cheia -tip briceag-in incuietoare si nu intra decit maxim 40% din lungimea ei.Am fortat putin ,dar degeaba

Am pulverizat si in broasca si in mecanism WD40 -dar nu a avut efect.

Dupa circa 10 -15 minute de "distractie" am putut sa inchid usa -a mers inchiderea centralizata ,etc

Atentie -asta s eintimpla in fiecare dimineata si aleatoriu si seara cind plec de la firma.

Ce pot sa fac?

Imi recomanda cineva un service sau un prieten care sa poata repara defectul ,ca m-am cam saturat sa stau dimineata in ger in masina asteptind sa pot inchide usa sofer !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Salutare...am eu chei tip briceag pentru orice model de VW cu modul de adaptare la inchiderea centralizata....ofer factura + garantie 2 ani

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

salutare

am si eu nevoie de 1 ( una cheie cu modul ptr VW passat )

scrie-mi te rog pe mail sau lasa-mi nr de telefon si vorbim...sint interesat

klaudius_21@yahoo.com

0724.434.666( nu ajung acasa mai devreme de 2 saptamini)

merci

claudiu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Parerea mea este ca daca s-a deconectat bateria de la cheia briceag sau bateria masinii, inchiderea centralizata trebuie sa memoreze din nou telecomenzile. Cand o noua telecomanda va fi programata, toate codurile anterioare vor fii sterse. Procedura de memorare al telecomenzilor '' cel putin la mine'' este urmatoarea:

1. Puneti contactul

2. In mai putin de 10 secunde de cand ati pus contactul apasati comutatorul VALET timp de 5 secunde, iar sistemul va raspunde prin 3 sunete si prin aprinderea luminilor, confirmand ca este gata sa memoreze codul telecomenzii. Daca codul nu este receptionat de catre sistem in timp de 10 secunde sau contactul este luat, memorarea telecomenzilor se va opri automat, fapt ce va fi indicat prin stingerea luminilor.

3. Pentru ca sistemul sa memoreze codul primei telecomenzi, apasati orice buton al telecomenzii, pana cand auziti un semnal scurt al sirenei sau luminilor care confirma memorarea telecomenzii.

4. Pentru a programa a doua telecomanda repetati pasul 3.

5. Luati contactul sau timp de 10 secunde nu apasati nici un buton al telecomenziisi programul de memorare se va termina automat, fapt ce va fii confirmat prin stingerea luminilor.

Succes!

post-23214-1222339273_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...
inainte de a sparge geamul, intereseaza-ta care e mai ieftin. De obicei, "geamul mic" e cel mai scump. De regula, cele mai ieftine geamuri sunt geamurile (mobile) de la usile din spate. Intereseaza-te.

Tin sa te contrazic...cel putin la polo-ul meu caruia i-am gasit mai demult gemuletul mic de pe spate spart. Auzisem tot la fel cum ca ar fi foarte scump si deja ma pregatisem cu multi bani....cand l-am comandat insa la PBV surpriza...era doar 1 milion

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Azi am patit-o si eu.Mi-a butonat kinderu o cheie si nu mai merge.Cheia de rezerva functioneaza.Cum fac s-o memoreze din nou si pe prima?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

speedo scuze!

Procedura de resincronizare a telecomenzii iti trebuie, nu cea de adaptare chei in IMMO.

Incearca asa:

1. Se pune contactul cu cheia buna

2. Se inchid toate usile

3. Cheia cu telecomanda care nu functioneaza se introduce in yala de la usa soferului, se rasuceste spre deschis si in acelasi timp se tine apasat butonul aferent deschiderii de pe telecomanda timp de aprox. 10 sec

4. Apoi se rasuceste spre inchis si se tine apasat butonul de inchis de pe telecomanda timp de aprox. 10 sec.

Se poate incerca si invers , spre inchis apoi spre deschis )

5. Se deschide, inchide manual, apoi se incearca deschiderea/inchiderea si din telecomanda. ATENTIE - cand se testeaza telecomanda, se ia contactul - cheia se va rasuci in pozitia 0.

Bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cheia care nu functioneaza intra cam greu dar o sa incerc.Banuiesc ca o sa las geamul jos sau o sa rog pe cineva sa ma ajute.Multumesc!

Cand incep rasucirea butonul sa fie deja apasat sau rasucesc si apas imediat pt 10 sec?

Modificat de speedo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!