Jump to content

motorul 1.6i AHL 101 CP


ingerul_danutz
 Share

Postare recomandată

Fratilor, vad ca intre timp voi ati schimbat 1.6 AHL cu altceva... si mi-am luat eu (de vreo 2 ani ce e drept).

Dat fiind faptul ca e un motor mai rar la noi in tara, mai e cineva posesor ca sa mai schimbam intre noi xperiente?

Al meu spre exemplu mananca cam 1l intre schimburi de ulei (10-12k) si consuma exagerat de multa benzina - parerea mea: 15-17 iarna in oras (Iasi, pe distante de 3-5 km pana la servici sau in dreapta-stanga), 8.5-9 in afara 110-130 km/h si 12-13 vara in oras, 7.8-8.2 in afara. Cand am luat-o, nu papa asa multa benzina...

Care mai aveti inca motorizarea asta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ciprianpaius

Nu e asa de "rar" modelul asta de motor. Il mai sa-l gasesti pe la cei cu Audi 1.6.

In ce priveste uleiul si le mine papa. Dar din ce am citit pe forum o cauza ar fi trecerea de la ulei LL(5-30) la ulei normal (5-40).

In ce priveste consumul... si la mine e la fel. In perioada asta piticii beau benzina mai ceva ca pe apa.

E adevarat ca eu o cam ridic in turatii; vede intre 3500-5000 zilnic.

PS.

Poate ne intilnim intr-o simbata la intilnirea celor din Iasi si mai schimbam ceva opinii.

Modificat de teoX
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

salutari, eu am un passat motor AHL 102 cai, si vreau sa va intreb care ar fi consumul in orasul bucuresti? in carte precizeza un consum de 10,6. multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Revin, a fost o mica confuzie a mea eu am motorul Alz dar va impartasesc cateva consatari, consmul este rezonabil. tinand cont de dimensiunile masinii pe o distanta de 850 de km cu circa 80 de km in Bucuresti, consumul a fost exact 7%. foarte multumit tinand cont ca pe autostrada nu am mers mai incet de 100, constat la 110.

Cred ca inainte sa aruncati cu consumuri exagerate, va rog sa schimbati filtru de aer, bujiile si tot tacamul de ocnsumabule. Drumuri bune si sa ne auzim cu bine !

Modificat de ti3sto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 years later...

am si eu AHL de vreo doi ani si situatia e in felul urmator ............km real 322.000 km , de la cumparare am facut cu el aprox 30000 km , consum ulei era de 1-1,5 l intre schimburi , ulei 10 w 40 aral ...........acum doua luni incepuse sa dea fum albastru la accelerare brusca , cauza - semeringuri supape bulite , desfacut motor , si daca tot m-am apucat am schimbat toate supapele , refacut scaune , planeitate, semeringuri-garnitura chiulasa segmenti   goetze , set garnituri tot v .reinz , blocul si internele in stare foarte buna , chiar s-au mirat mecanicii avand in vedere ca toate sigiliile de pe motor au fost intacte .............acum dupa operatiune , consum real am asa , oras - 9,5-10,5 depinde cat de aglomerat este , consum extra 5,5 -6,5 pana in 110 km /h , consumul maxim pe care l-am vazut a fost 8,7 la 175 km /h , indicat pe MAF .................momentan am ulei motul 10 w 40 , si 4500 km de la schimb - rodajul l-am facut 1000 km cu aral 10 w 40 - nu ciupe gram de ulei , trage foarte bine pt 1,6 , pot urca pante abrupte in viteza a 3a  fara nici un fel de probleme.........ce sa zic , sunt multumit , nu e un motor de curse , te duce acasa in siguranta , a pornit impecabil la -32 grade asta iarna , nu ma face de rusine nici pe autostrada , plus ca piesele pe care le-am schimbat mi s-au parut mai mult decat rezonabile , segmentii 240 lei tot setul , garnitura chiulasa 90 lei , set complet supape -8 buc- 312  lei ..............de fapt , daca ma gandesc bine , mai mult am platit manopera la chiulasa si mecanici decat am dat pe piese , asta-i romania .....

 

ps.  cutia de viteze ma streseaza si pe mine , 1-2 sunt foarte apropiate , probabil fiind un motor mic pt passat , acest lucru e necesar pt a urca cat mai repede in turatie ......drumuri bune  sa avem si bani de benzina!!!!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!