Jump to content

ajutor probleme Audi 2.3e


cocos_san2000
 Share

Postare recomandată

Salutari. Am belea mare cu un Audi cabriolet 2.3e. Fratilor motorul ala scoate fum mai rau ca Saviem-ul la deal. E un fum negru si pute a benzina grozav. Mai face si figuri: daca ii dau 4-5000 de ture motorul nu mai trage, o scot din viteza, si mai mai ca se opreste . Merge neregulat, oscileaza turatia ca limba la clopot.Daca iau contactul si il pun iar merge bine. O bucata de timp.Si apoi iar.De consum nici nu mai vorbesc ,papa cat vrea ea la suta de km.Cateodata,la cald nu porneste nici daca imi tai o vena.Tre sa astept vreo 10 minute si o ia.Mecanicii, mai multi la numar , s-au murdarit pe maini ,au desfacut injectia , au pus la loc etc etc ca sa i-mi spuna ca ,, ii da prea multa benzina,,- no shit :D .Am curatat,testat, injectoare, am cumparat o piesa care parca ii zicea ca e regulator de presiune,ca cica de la aia e sigur. Da nu era aia.Acum io astept parerile

voastre,sfaturi si alte alea ca am vazut ca sunt oameni priceputi pe aici.

merci mult

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am uitat sa precizez ca masina are anul de fabricatie,93 si codul motor ng

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verifica senzorul de temperatura motor. Daca i-mi aduc aminte de alta idee mai postez!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se pare ca motorul asta e ciudat rau, la audi 100 al lui tata cand pornesc nu merge regulat orice ai face timp de 3-5 minute, indiferent daca motorul e cald sau rece. Fum asta inca nu a inceput sa scoata, consum sub 13% nu am reusit in 700km sa scot, indiferent de mers in oras sau afara. Mecanicul mi-a spus ca mersul neregulat ar fi dat de o clapeta care nu deschide si inchide bine aerul cred pe la jetronik (nu ma pricep prea bine). La a ta, prea multa benzina nu cred ca ii da, nu o arde. Motorul care il am eu are si delcou, daca e la fel si la tine ar fi bine verificat, nu stiu ce sa mai zic si de mecanici, dar la cati am fost (si destul de priceputi) nu i-au dat de cap la oscilatia de turatii dupa pornire.

Daca rezolvi ceva te rog spune cum si unde ai rezolvat-o.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu as verifica debitmetrul, ori prin testare cu altul, ori pur si simplu scoasa mufa din el.

Apoi mai e asa cum zice cineva mai sus, senzorul de temp al motorului in combinatie cu socul automat (injectorul de pornire la rece, cum o fi exact la tine...)

Daca porneste tot timpul la rece fara probleme, si la cald face figuri intr-una, eu inclin sa cred ca ramine deschis socul (ma rog, ce mecanism are).

A, si am uitat, evident ca primul lucru ai schimbat filtrul de aer, da? :salut:

Mai verifica cu atentie si toate furtunele.

Fisele de bujii trebuie verificate si ele, daca sunt duse rau de tot se vede noaptea cum pierd scintei, dar trebuie masurate, eventual schimbate, si verifica si bujiile sa nu fie cumva pline de ulei, din cine stie ce motiv, si sa nu-si mai faca treaba.

Verifica presiunea in rampa de alim cu benzina; de ex daca furtunul de retur e blocat, presiunea in sistem e enorma si furtunele sunt tari de zici ca plesnesc. Dar nu cred ca e asta, din moment ce ai schimbat regulatorul de presiune, doar o fi masurat ala de ti-a zis ca sigur e de acolo.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am si eu un audi din 2001 a4 1.6 i benzina,si mie imi face acceasi figura la cald numai porneste si turometrul in timpul mersului sau la relantiu parca numai am demaraj deloc,iam schimbat distributia,pompa de benzina ,filtrul de benzina,fisele,bujiile,senzorul de la distributie,si tot am acceasi problema ,si se aud zgomote cand sta pe loc niste impuscaturi cred ca trage aer fals,am fost la service si aia miau bagat pe gat ce au vrut ei sasi faca comanda la piese daca e cineva care poate sa ma ajute astept raspunsuri din parta dvz

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru sfaturi baieti. Am schimbat filru de aer, bujii,fise,pompa de benzina,filtru de benzina,regulator de presiune,mecanicii au verificat si treaba cu socul ,ced,daca vorbim de clapa aia de pe distribuitor da nimic.Am uitat sa mai zic ca mai tragea partzuri cand decceleram ,cateodata bubuituri zdravene da vad ca acum nu mai face.De pornit la rece porneste bine dar trebuie sa o las la relanti caci daca o accelerez moare. Azi dimineata cand am pornit mergea groaznic,ba in patru pistoane ,ba in trei numai in cinci nu.cand a ajuns apa pe la 80 de grade a revenit la mersul ei normal(adica in cinci pistoane da cu fum cacalau) mgrx si maniacu cred ca aveti dreptate o fi functionand socul aiurea.Senzorul de temperatura cred ca merge bine ,ma uit la ceasuri si totul pare ok .Apa sta bine ,am ceasuri si la temperatura de ulei si la presiune si sunt ok toate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut..

Vezi sa nu fie pompa de injectie,eu am avut in trecut un Mercedes care facea la fel si a trebuit sa-i schima pompa,dupa care a a revenit la normal.

Luigi Vicol

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

incearca sa schimbi sitemul de injectie de pe filtru de aer si trebuie verificatinjectorulde pornire la rece

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

treaba cu fumul nu e deloc in regula ... la masinile astea(Audi) mai batranele care papa ulei si scot fum in general au garniturile de supape imbatranite,crapate...

SI faza cu distributia sarita e foarte plauzibila si tebuie verificata

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...
master_tuner

asha se intampla si audiul meu 5000.....scotea un fum si mirosea a benzina..pur si simplu nu o ardea...i-am schimbat filtru d aer si i-am reglat avansu....acu merge brici...incearca sa vezi care e treaba cu avansu acolo...si din cate vad in poza e destul d noutza mashina....du-te la o repreznetanta audi skoda vw seat orice..si bag-o p vagcom sa vezi care-i buba

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!