Jump to content

Citatie abuziva


dannyb_ro
 Share

Postare recomandată

Datorita unui mic incident (am fortat intrarea intr-o coloana de masini in care se afla seful Politiei Rutiere Prahova) am fost citat atat telefonic cat si in scris sa ma prezint maine la Serviciul Politiei Rutiere Prahova de catre un domn Rosu (insp sau subinspector) in calitate de ....... nimic si privind cauza ......nimic sa vin practic la audiere.La telefon a fost foarte recalcitrant si a vorbit foarte urat iar cauza si motivul nu mi l-a precizat ... a spus doar sa vin cu actele si aflu eu acolo (eu banuind ca vrea mai mult ca sigur sa imi suspende carnmetul) dar pe ce motiv si in mod sigur abuziv.

Povestea suna cam asa : la o intersectie cu drum public m-am asigurat iar din stanga nu venea nimic iar la dreapta o coloana infernala.Am intrat in traficul aferent strazii principale si mi-a fost interzis accesul categoric de catre o dacie rosie iar eu , obligat de imprejurari, am franat si m-am bagat in spatele lui .In spatele meu un opel gri cu nr la mansina PH nu stiu cat FBI,iar in masina un om la vreo 40 si ceva de ani care boscorodea si injura de mama focului...nimic suspect am dat avarii, l-am salutat...stiti voi cum se practica intre soferi.Am trecut o cale ferata si am oprit la o benzinarie sa merg cu prietena mea pana la toaleta.Intre timp ma face atent unu cu pompa de benzina(lucrator) sa ma uit sa vad daca il cunosc pe domnul care tipa de mama focului din masina aceea (opel PH...FBI) si m-a intrebat daca tipa la mine.Am auzit ca tipa si m-am indreptat catre el sa vad ce vrea.A plecat in schimb in tromba (probabil credea ca voiam sa ma iau de el) si mi-a zis ca sunt prost(decat asta am apucat sa aud).Si eu i-am zis sa se duca naibii sa ma lase in pace. Si azi primeste mama telefon de parca ar fi mama de infractor ...,,ca domne daca nu va prezaentati luni (maine) va trimit echipa cu citatie'' si faze d-astea.

Am consultat un avocat si mi-a zis ca nu trebuia sa semnez citatia respectiva pt ca daca era ceva (asta s-a intamplat vineri) nu mi se facuse inca proces verbal si nu era cazul sa ma citeze.oricum pe citatie scrie decat sa ma prezint la respectivul(cred care era in masina), nici unul nici altul decat seful politiei rutiere prahova....bun...am inteles.Am mai vorbit si cu altcineva de la sectia respectiva(cu care o sa ma intalnesc maine sa mearga cu mine) si a confirmat si el ca este un abuz ceea ce s-a intamplat si maine sa vin decat cu buletinul pt ca nu ma prezint acolo in calitate de contravenient ci de ....nimic adik *** exact cum scrie pe citatie.

Acum o sa va mai zic ce o sa fac maine . Pana atunci astept sfaturi si sugestii.In orice caz traim tot intr-un comunism in care lumea stie doar ca are obligatii dar nu si drepturi.Nu e posibil ca in Romania sa se faca abuz de functie si sa se foloseasca de acest lucru ca sa intimideze si sa incurce planurile omului.

multumesc anticipat

Daniel

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • dannyb_ro

    34

  • Ratonul

    18

  • godoroja

    15

  • horry_bv

    13

Nu e posibil ca in Romania sa se faca abuz de functie si sa se foloseasca de acest lucru ca sa intimideze si sa incurce planurile omului.

Ba da se poate... Iti recomand si eu sa te prezinti doar cu buletinul de identitate, si cand vine vorba de vina ta sau in ce calitate ai fost invitat la sectia de politie, sa scoti citatia si le arati acea *** necompletata, adica NIMIC. si cu asta ai si terminat povestea. Probabil ii un gunoi de "pufuleti" care va incerca sa-ti faca viata grea, dar si tu la randul tau poti sa-i faci reclamatie pentru abuz in serviciu, daca faci asta chiar ai terminat cu el. !!!!!!IMPORTANT ...nu te lasa intimidat in niciun fel de catre el

Cu stima, Richie

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu ti-as recomanda sa mergi insotit de un avocat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am vb cu avocatul firmei si mi-a spus ca nu trebuie sa ma duc din start.Acum daca tot am vb cu omul ala de la Politie(prieten de familie) nu pot sa nu ma duc.Oricum o sa merg numai cu buletinul.Nu merg sa fac scandal dar nici nu o sa semnez nimic.Asta e ghinion de nesansa(chiar seful politiei rutiere....)

Nu mai spun ca mi-a si gresit atat numele meu cat si al mamei dar nu atac chestia asta pt ca a fost completata la mine in oras si nu vreau sa fac probleme(omul a primit telefon decat si nu are nici o treaba respecta ordine atat).Ce sa fac sa il pun sa-l anuleze pe asta si sa imi faca altul corect in care sa spuna si motivul ?....ma refeream la citatie...

Modificat de dannyb_ro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut!

am oarecare cunostinte in domeniu, si cred ca pot sa dau un sfat.

e vorba de o citatie sau o invitatie?

daca e citatie (ar trebui sa ramana la tine un proces verbal de indeplinire a procedurii), asta se emite doar daca exista un dosar penal (ori asa ar trebui), lucru ce inseamna ca s-a inceput urmarirea penala impotriva ciuva (adica nu poate fi vorba).

daca e invitatie, nu esti obligat sa te duci.

daca e citatie si nu e precizata calitatea in care esti citat, numarul dosarului penal, ori faptul ca ai dreptul de a fi insotit de un avocat, nu te du!

asta insa nu te va scuti automat de neplaceri! daca e vorba de un ..., poate intocmi un proces verbal si sa-ti pierzi timpul prin instanta.

daca vrei mai multe detalii, da un pm sau telefon.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@silicos am ti-am trimis un pm

este o citatie cu un scop nedefinit atat , nu e nici o invitatie :Driver:

oricum o sa pastrez o copie la citatia aia ca sa o am dar sincer nu as vrea sa se ajunga la un proces...mai e si faza ca sunt anul V la o facultate si am altele pe cap acum nu am timp de procese..si nici nu vreau sa-mi ia carnetul ca m-a terminat

Modificat de dannyb_ro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am mai vb cu baietii (silcos si bogdan_wrc) si m-am mai linistit....mersi baieti!

O sa va mai tin la curent ....va spun ce-am facut maine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sugerez sa iei un reportofon cu tine, pe care il pornesti cand intri la nenea in birou... :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aparatul foto sau telefonul merge....cu camera video evident nu am cum :Driver:

oricum in instanta nu sunt acceptate ca probe :)

Modificat de dannyb_ro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Un telefon mobil poate inregistra ore bune in ziua de azi. Te duci la camasa cu telefonul la piept. Fa teste dar sigur ai o inregistrare buna din acea pozitie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

un lucru e cert la mine ...controalele de rutina din partea politiei o sa se inmulteasca :Driver:

@voinea :am un 6230i ...oricum incerc si cu camera foto (dar nu e frig afara , nu am geaca...poate o bag in trening)

Oricum daca e sa iasa pun pe vw forum discutia ...asta e o promisiune! :)

Gata , cu memoria din telefon am verificat pot sa inregistrez o ora ... acum sa vedem calitatea

Modificat de dannyb_ro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. Te duci cu cineva

2. Doar cu buletinul

3. Nu stii de ce te cheama

4. Nu te-a filmat/pozat ( sper)

5. Vor merge la intimidare, daca vezi ca nu au dovezi ci doar vorbe nu le dai nimic. \

Sa ne zici si noua

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. da , ma duc cu un coleg de-al subalternului aluia cu care m-am luat

2. bineinteles ca n-am innebunit sa-i dau alte acte

3. asta se leaga de 4

4.eram intr-o benzinarie cand el urla la mine de pe marginea drumului (in benzinarie se filmeaza non stop)

5. politia romana este 90% militie, stiu asta

va tin la curent maine ii si inregistrez.... daca o rezolv amiabil nu mai inregistrez nimic

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

politia e 90% militie dar e democratie si le-o dai in bot legal. Eu asa am facut si am castigat si stiu ca e mai greu sa ma vaneze in bucuresti. Maine cand te duci acolo sa fii ferm pe pozitie, daca vezi ca o dau in huidumeli ca oricum te facem noi, anunta-i ca ai si o lege de partea ta si o inregistrare cu amenintarea. N-ar fi rau sa-i anunti ca vrei sa filmezi intalnirea. Atunci daca neaga stii ca vor sa faca o manevra...

Dar trebuie sa fii beton, ii faci, le e frica si lor de lege.... :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu o sa fiu la fel de beton cand o sa ,,inghet'' in timp la rulat cu 50km / h pt ca ma vaneaza toata prahova :Driver: :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

stai linistit , crezi ca daca nu ai avea spectacol cu ei si te-ar prinde cu viteza mai mare decat cea legala ai scapa?... deci sa zici si tu ca faci plangere la Politie si ai si martori de la benzinaria aia ca te-a injurat si toate alea , ca vrei sa faci plangere impotriva acelui sofer , tu o sa ramai prin absurd fara carnet o luna pentru neacordare de prioritate si el o sa fie dat afara din Politie , spune si ca vrei sa te duci la ziare daca incearca sa faca ceva ilegal si sa te puna sub observatie.

Sa fii calm , linistit si sigur pe tine , spune-i ca ai intrat in coloana pentru ca initial unul din cei din coloana ti-a facut semn ca te lasa sa intri si apoi s-a razgandit , fraierul nu are cum sa te contrazica ca nu e asa , poate sa aiba si pe masa filmata , tot nu poate sa iti faca mare lucru , e un bou el ca in conditiile descrise de tine daca era om cu cap el trebuia sa fie cel care sa iti faca loc si nu sa faca invers , dar daca e dobitoc nu ai ce sa-i faci. Deci curaj, ca nu poate decat sa ia niste SUGUS de gat ca s-a racit vremea. Sa ii spui ca ai cunostinta de comizia de abuzuri a M.A.I. si ca nu te lasi intimidat . Personal , chiar daca nu mai esti de mult un copil , te sfatuiesc sa mergi si cu un avocat si cu un cunoscut de pe acolo si cu un membru al familiei , mama sau tatal tau sau amandoi , asa isi vor permite mult mai putine , chiar sa se ia ai tai de el si sa ii spuna ca sunt foarte deranjati de faptul ca ai fost amenintat... printre altele un politist trebuie sa fie calm si rational , sa-i spui ca acel om care zbiera asa la tine era un om care are clar niste probleme de comportament. Nu stiu daca ai voie cu reportofon sau chestii de astea , cel mai bine e ca lucrurile sa se rezolve omeneste si nu trebuia sa semnezi NIMIC , niciodata sa nu mai faci aceasta greseala in viata ta.

In momentul in care te suna cineva la telefon si te ameninta ca nu stiu ce si nu stiu cum ii zici sa se duca in 3,14zda masii. Nu are nimeni ce sa iti faca.

de asemenea va zic tutror ca lucrurile au inceput sa se schimbe si in Pol Romana ,mai sunt natarai ramasi din vechea garda dar majoritatea s-au schimbat si sa speram ca vor fi mai civilizati si mai calmi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu intra fara un reportofon sau tel la tine ca sigur isi vor deschide gura. Daca nu era un taran nu mai oprea sa urle la tine!!! Bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

io zic sa i-o tragi ca lumea daca tot te apuci... exista in toate sectiile de politie un telefon "verde" ptr cei de la DNA si Comisia de Abuzuri... da-le un telefon inainte si intreaba-i... poate cuiva nu-i place cum rade domnul ROSU... si te vor invata ei ce sa faci... ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am toata increderea in tine, iti tin pumni pe maine, si sper sa-i o tragi ca la carte, sa uite de ceasca si de comunistii care le-o invatat.

bafta bafta bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Baieti , am urmarit forumul asta toata ziua*(nici nu mi-am facut bagajele ;) ) si am ramas placut surprins ca e o gandire unanima intre noi , suntem toti tineri si noi nu o sa ii inlocuim sigur pe cei din vechea garda, o sa dureze ceva timp...poate sa se mai inaspreasca examenele de politist etc.

Mersi mult de incurajari si sper sa iasa bine maine! Oricum azi mi-am facut prieteni in plus de pe forum!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

..... suntem toti tineri si noi nu o sa ii inlocuim sigur pe cei din vechea garda, o sa dureze ceva timp...

nu, din pacate pe ei o sa ii inlocuiasc altii la fel - copiii lor sau alte jigodii fara creier. din pacate sunt destui pretendenti care se inscriu perfect in sablon. asta e realitatea trista.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dragi colegi, as indrazni prieteni, din pacate pot sa ne faca multe!

reportofonul e bun, si daca ai un avocat bun, poate fi acceptat in instanta.

problema e ca suntem in romania si putem fi luati in colimator, cel putin in orasele mai mici.

credeti-ma din pacate stiu bine ce pot sa ne faca!

macar pot sa ne faca sa ne pierdem timpul si banii jumate de an prin tribunale.

si de dat afara din politie, fratilor, luati-va mintea de la asa ceva, cel putin in urmatorii 10 ani.

sper, mult, sa ma insel!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

;) mi-a placut un film muult de tot cand eram mic : ii spunea ,,Caracatitza'' din pacate nimeni nu poate sa fie Cattano ala e doar un film

poate am deviat de la subiect putin dar azi am discutat toata ziua cu prietenii, cu familia , cunostiinte etc despre cat de corupta si imorala este conducerea tarii noastre (cel putin unele persoane din MAI, am cunostiinte politisti, mai tineri ce-i drept pe care nu i-a afectat sistemul inca :P ) si uite asa am dus-o toata ziua azi ca m-a pus pe ganduri , nici nu ma asteptam sa primesc vreo citatie, nimic....

In orice caz exista multa prostie si nesimtire care intrece orice limite (de orice natura: bun simt, morale, de religie, de stat etc.)....

sunt plin de nervi (nu prea fumez de obicei decat la o bere )si azi totusi am fumat....

ce sa fac va zic si eu oful meu ca aia de maine n-or sa vrea s-auda asa ceva.

Hai ca v-am pupat pe portofele ;) ;)

Modificat de dannyb_ro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Or exista politisti mai prosti ca la noi in praova ? Sunt tare curios !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!