Jump to content

Cum am fost pacalit la cumpararea unui PASSAT


newworld
 Share

Postare recomandată

corect @bj si @xxlexus , am incercat doar sa spun de ce ne putem agata ca sa stabilim cat de cat cam ce uzura are masina respectiva , ca sa iti zic asa , eu nu am vazut masina cu 50k cu pedalele uzate pana la fier si volanul si maciulia de la schimbator sa nu mai aiba brobonelele alea mici specifice plasticului nou, ci sunt perfect lucioase ceea ce indica o utilizare indelungata a lor , fara sa aiba legatura directa cu numarul de urcari coborari dintr-o masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cum vor arata : volanul, pedalele,maciulia,etc. dupa 4 ani la mine cu 40.000 km la bord (facuti 85% in oras) comparativ cu una de 4 ani cu 200.000 km. (facuti 85% pe autostrada) ? Care va avea uzura mai mare? :) Probabil cea cu 200.000 km?! :) Sa fim seriosi!!

Referitor la nr. de urcari/coborari in/din masina - m-am referit strict la uzura tapiteriei scaunului. (asta daca nu citesti fara punct :)) ). Si in acest caz, masina mea va avea uzura mai mare...in conditiile de mai sus (comparatia intre cele 2 masini).

In concluzie: utilizarea indelungata a cestora, nu reflecta nr. de km.....punct

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

inca nu am vesti bune....

Dupa discutii destul de „bogate” cei de la parcul auto au zis ca singurul lucru care pot sa il faca pentru mine e sa imi caute un schimb cu o alta masina care sa nu aiba vicii ascunse ca aceasta sau sa o vanda.

prietene! scuza-ma, dar am senzatia ca iti doresti tzeapa cu orice pret.

de ce te mai combini cu astia?

nu ti-a fost de ajuns? ce baza poti pune in ei?

ce rost mai are acest topic daca tu continui "afacerea" cu aceiasi "parteneri"?

pana acum m-am abtinut sa-mi dau cu parerea tocmai ca nu aveam o imagine completa. acuma tu prin miscarea asta nu faci altceva decat sa ne transmiti ca tzeapa ti-e draga.

poate sunt un pic cam dur, dar cu asemenea oameni NU AI CE AFACERI SA FACI.

poate doar sa mai recuperezi de acolo doar caroseria....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scuzati daca postez aiurea..da n-am mai stat sa citesc pana la capat ci pana la pagina 5..deci poate a mai postat cineva ce zic eu acum. Nu mai ziceti toti ca a trecut timp prea mult si ca bla bla...In drept exista o institutie care se numeste PRESCRIPTIE luati si voi o carte..Pentru astfel de daune prescriptia este de 3 ani, si consta in faptul ca la 3 ani DE LA DEPISTAREA PROBLEMEI ASCUNSE SAU DE LA INTERVALUL LA CARE PROBLEMA TREBUIA SA FIE CUNOSCUTA, AI DREPTUL SA DEPUI O ACTIUNE IN INSTANTA. La tine nu au trecut 3 ani. luati orice carte de drept civil-partea generala. De asemenea exista institutia nulitatii, nulitatea care este atrasa de VICII, care sunt ascunse, nu au fost cunoscute de cumparator in momentul cumpararii, si daca ar fi stiut de ele nu ar mai fi cumparat. Deci daca tocmai asta presupune ca este un viciu, de ce sariti toti aiurea sa-i spuneti ca nu are cum sa dovedeasca, cand tocmai asta presupune, dovedirea unui fapt ASCUNS. Cu un avocat bun faci multe, du-te si intereseaza-te macar o consultatie nu este chiar asa de scump . Bafta!

De asemenea..hai sa mai vorbim un pic despre DOL (viclenie), despre care codul civil spune " este o cauza de nulitate a conventiei cand mijloacele viclene, intrebuintate de una din parti, sunt astfel incat este evident ca, fara aceste masinatii, cealalta parte n-ar fi contractat". Dolul trebuie dovedit, si nu se prezuma. Adica cutia aia era lipita cu poxipol, si tu vrei sa-mi spui mie ca nu poti sa le faci nimic? Partea pe care poti pierde este faptul ca tu ai fost neglijent..adica nu i-ai facut niciun test masinii, dar de iertat nu-i iarta pe ei, pentru ca actele lor au fost cu intentia de a te induce in eroare .

Si fii om, nu pune urechea la ce spune userul Safo care se pare ca e mai imoral el asa....sa o dai altuia..si dup-aia cum pui tu capul pe perna? Daca si cel care ti-o cumpara are copii de 2 si 4 ani ca tine acasa si a strans cu dintii ca sa-si ia masina?

Si daca e s-o luam cu romanisme si mijloace dambovitene..pai opteaza si tu macar pentru "datul in cap" frate..dar barem i-o dai aluia care merita..da nu sa dai masina si sa ii faci belaua aluia care nu merita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu o poveste de genul semi-teapa la cumparat masina care s-a petrecut in Marea Britanie. E destul de interesanta si lunga :blink: . Prin urmare se intampla si in alte locuri, poate nu chiar asa...

Sa imi spuna moderatorii unde sa o postez ca nu vreau sa fie off topic ..

Inca o data sunt placut surprins de atitudinea celor de pe forum fata de colegul nostru. NU credeam ca o sa citesc vreodata astfel de mesaje de compasiune pe un forum romanesc...unele dintre ele evident :beer:

Scuze daca am fost off topic deja...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu esti deloc offtopic. Deschide un nou topic in aceeasi arie ( vwForum.ro > Lucruri generale > Discutii Generale ) in care descrie tot ce stii despre aceasta problema. Chiar daca nu ne este tehnic util (desi ne poate fi) macar moral ne mai echilibreaza.

Multumim pentru contributie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Ambro:lasa teoria, fara suparare :D , facultatea de drept am terminat-o si eu acum 11 ani.Stim cu totii care lucram in domeniul juridic(presupun ca si tu) ca pe civil nu ai ce sa-i faci.Te judeci cu ei pana poimarti si iti trebuie nervi de fier, termene, amanari bla, bla, bla, :( lista e lunga, nu are rost sa divagam.Lasati omul sa-si rezolve probl.cum o stii, nu vedeti ca el s-a dus tot la jegosii aia sa faca nu stiu ce schimb.Am mai spus-o si o mai spun, cumpararea SH e o loterie, la care trebuie sa casti bine ochii, altfel casti portofelul, indiferent ca te duci la un dealer autorizat.Am eu vreo doua exemple cu vicii ascunse, (sunt probate de mine personal, anul acesta) cu AAA Auto si cu Top Cars Pipera, daca vreti vi le descriu pe un topic nou.Ce zici andREI?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Doar incercam sa-l lamuresc un pic cu problema, sa stie ca INCA SE POATE, chiar daca au trecut 6 luni ceea ce ii spun toti. Am vrut doar sa stie ca inca se poate, dar normal, mai departe este treaba lui ce solutie i se pare oportuna, dar cine stie, poate se gandea la asta, si a eliminat-o de teama celor 6 luni. In alta ordine de idei, chiar sunt curios sa ne spui despre cazul cu Top Cars Pipera, si-a cumparat un prieten un golf 4 de la ei si ma tenteaza si pe mine ceva de acolo..stii ceva de rau de ei?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca nespecialist in drept: o alta problema mi se pare faptul ca nu a pastrat dovezi directe asupra problemelor care au aparut imediat. Dupa 6 luni se poate face prezumtia ca aceste defecte se datoresc utilizarii necorespunzatoare, etc.

O alta mare problema este neincrederea romanului in justitie si aici are pe jumatate dreptate. Eu sunt patit cu judecator mituit si apoi cu ajutorul avocatului meu care a "pierdut" chitanta cu depunerea la posta a recursului (pe care ar fi facut-o in ultima seara posibila dupa ora 5 cand a plecat posta, asa ca avea data postei de a 2-a zi.) M-a costat 8000de Eu in 2002 si intr-un final viata tatalui meu.

Culmea este ca in final, daca se duce cu un avocat bun (care sa explice situatia teparilor) si un mecanic bun pentru a vedea masina inlocuitoare. Orice, dar nu acceptati sustinerea propusa de ei.

Oricum, nu te astepta sa iti schimbe masina cu un passat bun din 2005, mai probabil vei primi ceva bun care face insa maxim 8000-9000 de EU. Si tot teparul va castiga in final.

Oricum, statul roman ar trebui sa sanctioneze mult mai aspru aceste lucruri si sa le si aplice.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inca ceva mi-a venit in minte legat de situatia pseudo-masinii colegului nostru in cauza. O situatie in care se poate afla este urmatoarea: cine a adus-o din germania,sau de unde o fi fost adusa a luat-o de la un parc auto sa zicem, ca e mai usor de gasit decat de la particulari. de multe ori astia din parcuri iau masini la schimb, sau le platesc cu banii jos de la particulari SAU companii de asigurare, politie, banci, societati de credite, etc. O situatie FOARTE nasoala e cand pici sa iei o masina care a fost furata pentru "joyride". Nu stiu care e termenul in romaneste, nu stiu daca exista...inca:D... Pe scurt, masina a fost furata si condusa mai rau ca la raliu, cateodata cu politia pe urmele lor, dupa care in cazul cel mai rau i se da foc pentru a se sterge urmele iar in cazul cel mai bun este abandonata undeva. Cazul cel mai "bun" din pacate devine cel mai rau pentru posesorii ei viitori! Politia o gaseste si CATEODATA o da inapoi proprietarului, daca acesta o aceepta, alta data, daca e avariata o ia asigurarea, ii da alta proprietarului alta masina sau bani si asigurarea o vinde unui tip care o POATE "repara". Normal ca proprietarul nu prea vrea sa NU o accepte ca altfel foloseste asigurarea ca sa isi ia alta si ii creste premiumul, pe de alta parte daca chiar NU o accepta inseamna ca e VARZA TOTALA. O astfel de masina poate avea caroseria PERFECTA dar mecanic sa fie o epava. Practic e in situatia unei masini de raliu, dupa raliu... Planetare, rulmenti, bucse, rotule, directie, cutie de viteze, etc etc. Daca se sar si borduri cu ea, ce sa mai ramana din ea? In fine, din pacate multi posesori de parcuri auto din strainatate TIND sa faca asta cu romanii, ukrainienii care iau masini de la ei pentru ca le e mai usor...De ce? pentru ca SUNT SIGURI ca o masina la care s-a cheltuit o gramada de bani ca sa fie dusa la destinatie in pampas in Estul Europei nu mai cheltuieste nimeni o alta caruta de bani sa o aduca inapoi si sa nu aiba certitudinea ca rezolva ceva dupa... Deci cand te duci la un parc auto si vezi ceva suspect de ieftin, aia e clar ca e cadou special pentru tine :) , mai ales ca roman, bulgar ucrainean mai ales daca ai un moment de neatentie presat de timp,bani ai sanse mari sa intri in posesia gogosii....Si uite asa gogoasa a ajuns in Bucuresti unde se plaseaza de la unii la altii printr-o atitudine de ... mai bine nu zic ca primesc warning.. NU imi explic cum putea sa ajunga in halul ala masina aia altfel!!

Pe de alta parte colegul nostru in curand va deveni mecanic daca mai repara mult la ea( sa nu zic ca mine :) ), pana la urma o face buna pe toata cu adevarat si atunci chiar o poate pastra daca poate trece peste "trecutul" acelei masini.Depinde pe unde e cu costurile. Adica ar trebui facut un calcul clar cati bani mai intra in ea si gata.

Poate e mai bine sa aplici vorba lui andREI in alt context " LIVE WITH IT".

Modificat de I_am_Stealth
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ambro.Imediat cum am o ora libera in cursul zilei o sa deschid noul topic referitor la Top Cars Pipera si la AAA Auto.Ba chiar stiu ceva de la un angajat al PBN despre Weltauto.

Modificat de ADU 33
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fara rautate,dar pretul cred ca a facut sa atraga aceasta tranzactie.Cum poate cineva sa creada ca la 13000 de euro,din 2005, isi cumpara un Passat bun,care nou este 25.000 euro?Poate doar daca e furat sau are probleme grave,deci trebuie investit mult in ea.Oare nu e dubios tot ce e ieftin?Cit timp ne va lua pina vom avea o piata asezata,civilizata?Probabil ca pina o sa ne obisnuim cu ideea ca fiecare lucru are un pret,si acela e bine stabilit de mai multi factori,printre care si mentalitatea cumparatorului.

Masina nu putea fi dusa la service pentru testare pentru ca era radiata.De ce era radiata?De cind?Insemna ca in 30 de zile cit a avut numere provizorii nu a luat-o nimeni?

Chiar si asa neinmatriculata,riscam sa platesc o platforma care sa o duca la service sa o testeze.Sau macar incercam asta,ca sa vad reactia vinzatorului.Daca nu accepta nici varianta asta,era clar ca are probleme grave,si cauta un cumparator de buna credinta,care sa se gindeasca ce afacere buna face la un pret asa de mic.Daca adaugam la cei 13.000 de euro,costurile reparatiilor,se ajunge pina la urma la pretul corect,al pietei,cu diferenta profitului vinzatorului,care include munca de gasire si pacalire a clientului.Asta e!

Invatati!Invatati!Invatati!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

omul a recunoscut ca s-a "ars" asa ca fii sigur ca invatat de i-a iesit si pe nas...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

N-am citit tot thread-ul, poate s-a mai pomenit, la unele masini (am vazut la un bmw 530d) kilometrajul e memorat in mai multe "locuri" (calculatoare) din masina (la unele chiar si in chip-ul cheii de contact), locuri citibile la tester.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sunt avocat si iti pot spune, cu parere de rau, ca nu poti face nimic concret, care sa dea rezultate reale.

ai avea doua variante:

1. civil - raspunedere contractuala pentru vicii ale bunului. orice vanzator trebuie sa garanteze cumparatorul pentru viciile bunului vandut (nu e vorba de garantia bunurilor de folosinta indelungata - aia e altceva). faptul ca tu ai semnat ca ai luat la cunostinta ca masina este accidentata nu inseamna ca ai exonerat vanzatorul de raspundere pentru garantia pentru vicii. sa zicem ca ai dovedi in instanta prejudiciul si culpa vanzatorului si instanta va obliga vanzatorul - care din cate am inteles este acea societate ale carei date sunt scrise pe la pag. 3-4 - sa-ti plateasca toate reparatiile, vei avea o mare problema - pe cine vei executa silit.

nu stiu exact toate datele tale, dar de obicei tepuitorii nu detin bunuri si nu tin bani in contul societatilor pe care lucreaza si nici macar nu detin bunuri propietate personala. asa ca vei fi cheltuit degeaba bani p avocat, taxa judiciara de timbru si executor judecatoresc.

2. varianta unei plangeri penale

este de bun simt ca tu ai fost victima unei inselaciuni in contracte, fapta prevazuta de Codul penal. Poti face o astfel de plangere la parchetul de pe langa Judecatoria sectorului in raza caruia ai tu domiciliul si sate constitui parte civila cu valoarea prejudiciului tau.

de aici pleaca doua variante: parchetul dispune trimiterea in judecata si vei fi citat in calitate de parte vatamata si parte civila (mica probabilitate - de obicei, parchetul considera ca acestea sunt litigii civile si nu au o latura penala).

varianta doi - parchetul dispune neinceperea urmaririi penale - iti comunica in posta rezolutia - ai 20 de zile sa faci plangere la procurorul ierarhic superior, al carui solutie ti se va comunica (de regula e de respingere) si ai alte 20 de zile sa faci planegere la judecatorie...

eu zic sa nu lasi asa, si sa incerci o plangere penala. macar ilplimbi pe la politie si parchet sa dea cu subsemnatul

tu sa pastrezi factura de cumparare si orice reparatie pe care o faci sa o faci cu acte si pastreaza-le

le depui pe toate in copie la parchet

s-ar putea sa te contacteze banditu si sa cada la pace cu tine

nu sta asa moale si te plange pe forum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este trist ce i s-a intimplat colegului dar si eu cred ca este singur vinovat pentru ce i s-a intimplat.

De obicei cei care nu prea au habar in a cumpara ceva,egal ce ,se sfatuiesc cu cineva mai avizat sau merg impreuna spre a cumpara acel ceva.

Acum ca omul s-a bucurat la pret si nu a mai gindit deloc de ce acea masina este mai ieftina decit piata cu vreo 3000 de euro iar nu este problema noastra.Se poate intimpla ca masina sa fie in perfecta stare de functionare iar cei care o vindeau au prins si ei la rindul lor o "castana" si o vindeau mai departe ca atare,ma refer la pret.

Adica nu tot ceea ce este ieftin trebuie neaparat sa fie si prost!

Consider ca este singur de vina.

Doi la mina,sigur omul pe actele care le are de la firma respectiva i s-a inserat undeva vreun paragraf ca se vinde fara garantie si ca a luat la cunostiinta faptul ca masina a fost lovita.

De obicei cei care vind masini lovite prin firme aduc la cunostiinta cumparatorului acest aspect si pentru garantie il obliga,sub forma unui paragraf din contractul de vinzare/cumparare,sau act aditional,la efectuarea serviceului la un dealer/service autorizat.Garantia din cite stiu eu se da la lantul cinematic,cutie /motor.

Si eu cred ca nu are ce face in sensul ca degeaba va da in judecata firma,mai ales dupa 3 luni de la functionare.

Pai ce vor zice aia de la firma in instanta? "da,asa este masina a fost "naspa" de la noi"!

Sigur vor spune"Domnule pai daca masina este cum spune omul,de ce nu a venit al noi dupa o zi,2/3/10,a asteptat 6 luni?"

Nu avem de unde sti cum au cumprat acei oameni masina,si daca intentionau sa dea tapa.Sunt supozitii!

In instanta trebuie dovezi!!!!!

Cum doveste omul ca a fost tras in piept dupa 6 luni?

Cine poate demonstra ca nu el a dus masina in acest stadiu?

Nu tin partea firmei respective,dar cred ca au toate argumentele in favoarea lor,din pacate.

Personal am luat "tapa" de citeva ori in Germania,pe motiv ca masina arata excelent la exterior,km masinii erau rezonabili,dar spre exemplu,ca nu functiona climatronicul,sau ca nu mai functiona inchidrea centralizata,sau ca maisna in viata ei ,cindva,a fost lovita si reparata,toate acestea nu mai conteaza pentru cel care o vinde.

Si in E.U masinile S.H se vind dupa aspectul lor si nu dupa teste si para teste.

Unde va va lasa un handler ,la o masina cu carte de service pe care el a cumparat-o de la o firma de leasing sau ma rog,egal de unde,sa o pui pe tester,sa ceri istoricull la o reprezentanta????!!!!

Masina se vinda asa cum este si asta este pretul.O vrei ok,nu "la revedere"

IN Romania din pacate,pentru ca s-au dat/luat si se vor da in continuare,"tepe",noi am ajuns sa fugim cu ele la tot felul de teste si para teste.

daca se incercau sa se faca cit de cit bani cu masini cit de cit bune si oamenii aveau alta incredere in piete de masini,firme etc.

Sunt colegi de forum care au cumparat masini de zeci de mii de euro si le-a pleznit motorul,masina fiind nou nouta.

Si colegul respectiv ar zice ca a luat o teapa?

Revin,cum dovedeste colegul ca masina a fost cumparata ,de egal unde,"imachetata",si ca in momentul in care a cumparat-o masina nu a fucntionat corespunzator??????

A zis ca in plimbarea scurta nu functiona clima si ca a fost trimis la un "preten" de al firmei respective.

Pai scuze colegu',nu ma trimiti ci imi remediezi problema.

Odata plecat cu masina,actele de la acea firma,stiind ca masina a fost lovita,adio s-au spalat pe miini.

Si acum sa fim seriosi,sigur nu sunt la prima"afacere" baietii,si sigur au luat in calcul ca ar putea sa te intorci la ei cu probleme.

Personal cred ca ar trebui sa o repari cit de cit si sa incerci sa o vinzi ,dar la o firma,ca ei oricum o vind mai departe tot ca "extraordinara".Macar asa nu tragi tu tepe.

Iar la o alta masina,daca nu ai cine sa te ajute cere ajutor de pe forum,sigur va dori cineva sa te ajute.

BAFTA!!!!!

Modificat de cristiseven7
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

inca nu am vesti bune....

Dar sa va povestesc ce s-a mai intamplat, ...

Acum 2 saptamani si cateva zile am inprumutat contra cost o masina ca sa am cu se ma deplasez si astfel am luat o hotarare si am dus masina in parcul auto de unde am cumpart-o

Dupa discutii destul de „bogate” cei de la parcul auto au zis ca singurul lucru care pot sa il faca pentru mine e sa imi caute un schimb cu o alta masina care sa nu aiba vicii ascunse ca aceasta sau sa o vanda.

In prezent sunt cam sceptic in aceasta privinta mai ales ca de 2 saptamani nu am primit nici macar o oferta. Desi mi-au promis ca or sa dea anunturi cu masina pe autovit, nici pana in prezent nu au facut-o

Intre timp am inceput sa ma documentez. Nu prea am timp liber, muncesc foarte mult si numai la asta nu imi sta capul, dar o fac pentru ca nu renunt asa si sigur trebuie sa gasesc o solutie.

De curand am fost iar la parcul auto si am primit asigurari ca se va rezolva cu masina, ca se vinde. Sper ca se tin de cuvant ca erau foarte convingatori!

In continuare sunt dispus sa mai astept doar saptamana aceasta cat inca mai am masina cu ce sa ma deplasez, apoi trebuie sa iau atitudine si sa caut solutii si sa rezolv singur problema.

O varinata ar fi sa intru pe forumurile de specialitate auto - tehnice si de vanzari, sa le expun problemele masinii si poate s-o gasi cineva de specialitate care sa vrea masina asa cum este (la schimb sau sa o cumpere) sau sa rezolv problemele masinii fara investiti de mii de Euro.

O va tin la curent cu evolutia evenimentelor

P.S.

Multumesc celor care imi trimit mesaje private si care incearca sa ma ajute. Sunt placut impresionat de sustinerea pe care o primesc din partea membrilor.

Dupa toate problemele pe care le-am avut nici nu mai vroiam sa mai aud de VW dar imi dau seama ca nu e o problema a lor ca marca.

se poate sa mai mergi de vreo 15-20-100000000000 de ori si tot asta vei auzi"se rezolva".

chiar esti putin masochist?

Pai cei ai vrea sa iti spuna?Ca esti fraierit?????

Eu le-as da foc la firma nu sa ma mai si duc ca milogul la ei si sa cer ajutor.

Si ai mai avea curaj sa mai cumperi alta de la ei?

Doamne!!!!!!

Iertare va rog frumos,dar cred ca omul isi merita pe deplin soarta.

Sinecr nu te inteleg.

THE END.

Modificat de cristiseven7
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am tot citit pe aici si cred ca multi dintre noi ne pierdem vremea de pomana.O masina SH ramane o masina SH si cu asta basta.Toate au vicii ascunse intr-o mai mare sau mai mica masura iar sansa ca sa ne tepuim este asa de mare incat nu cred ca mai au loc alte discutii.Norocul colegului,daca-i pot spune noroc, este ca nu a luat masina din targ unde chiar ca nu mai avea ce sa faca.Macar asa , chiar daca il mai duc aia cu vorba, intr-un fel sau altul tot o s-o rezolve.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inainte de toate vreau sa va zic ca m-am oripilat de tot ceea ce au patit colegii...mi se pare incredibil.

Ok admitem ca la masinile SH se poate intampla dar sa va zic ce a patit un prieten de al meu...a luat o Fabia noua si a primit-o saptamana trecuta.Iese el la prima plimbare pe autostrada si observa ca la viteze mari masina trage rau de tot intr-o parte. Se da jos se uita...nu se vedea nimic nelalocul lui cu ochiul liber.La intoarcere se duce la un service sa vada care e treaba ( el creea ca nu are rotile echilibrate) .E si aia de la service ii zic ...pai masina asta are puntea spate distrusa.Va dati seama ca s-a dus cu scandalul la dealer ...care a constatat ca intr-adevar masina a fost scapata la coborarea de pe trailer si trebuie schimbata puntea spate in totalitate...Va dati seama ca o astefel de defectiune te poate costa viata in anumite circumstante? Si omu a luat-o cu banii jos tocmai ca sa nu aiba probleme de genul asta.

Se pare ca in tara asta se poate intampla chiar orice. :vaidecapulmeu:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea este ca masina a fost dauna totala si reparata ! Sunt sute de masini la vanzare care au fost daune si daca romanul nostru a vazut ca merg bine vanzarile cu masini de dupa 2003-2005 la pret de chilipir ca deh ... la noi mentalitatea e de an , de cat de bine arata exteriorul etc .

Si ca masinile de la noi (daunele totala) deja nu prease mai gasesc la preturi bune au inceput sa le cumpere de afara dupa care reparatia este facuta aici in garaje , service-uri obscure si dupa o cosmetizare atenta vandute cu o "vrajeala" incredibila catre oamenii de buna credinta .

Oricum ideea de a cumpara o masina fara o proba temeinica e cea mai mare prostie , macar daca nu o pui pe tester trebuie probata bina inclusiv rampa , zgmot motor , plus alte lucruri de care trebuie tinut cont la cumparare .

Ca idee principalele masini care se cauta si repara ca dauna totala , pt ca se vand f repede si piesele se gasesc f ieftine (facute la turci) sunt : Vw Passat de dupa 2001 , Skoda Octavia si Superb , Audi A4 si A6 dupa care urmeaza toata gama renault si peugeot de dupa 2002 .

Asa ca ar fi bine sa cascati ochii bine la cumparare .

Cateva sfaturi :

- Incercati usor cu unghia scrisul AIRBAG de pe bord (locul pasagerului) si daca se poate baga unghia sub el sau prezinta mici semne de adeziv ... nu e bine :vaidecapulmeu:

- Verificati cu mare precizie capetele suruburilor de la bot , imediat sub capota , se poate vedea daca te uiti atent in caz ca sunt noi , montate recent

- Priviti f bine fata spate ca rotile sa fie perfect in linie fara nici o deplasare

- Plafonul nu trebuie sa aiba nici un pic de chit , daca are , mai bine te gandesti la o alta masina

- Plus ca dupa urcarea pe rampa atentia sa fie pe partea din fata , acolo se vede cel mai repede daca sa umblat / reparat la masina respectiva .

- Iar ca ultim aspect ... pretul ... daca e prea mic cel mai simplu platiti o vizita la tester decat sa platiti precum colegul nostru o avere pe piese .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verificati in primul rand radiatoarele. Daca sunt curate , fara mici indoituri si insecte frunze, etc. inseamna ca au fost schimbate recent. Si culoarea lor indica lucrul acesta. asta inseamna un accident frontal? Cat de mare? nu se stie, trebuie investigat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un singur aspect nu sunt de acord cu unii dintre forumisti: daca ai luat o teapa nu inseamna ca tu esti de vina. Defapt vina de a nu o verifica prea bine este platita prin timpul petrecut dupa pentru recuperarea daunei. Cel care o vinde si stie de problemele ei ar trebui sa raspunde in primul rand penal pentru fapta sa. Si asta se va putea numai daca cei inselati nu isi accepta soarta si riposteaza prin toate posibilitatile: legale si mediatice.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

corect!

dar nu te duci inapoi sa continui afacerile cu ei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Inselatoria este pedepsita aspru in Germania.ieri vorbeam cu cineva care face import auto pe firma si-mi povestea cum vand arabii/romanii/turcii/bulgarii masini in autohouse-urile din Germania cu directive speciale : care pentru firma, care pentru persoana fizica, care dupa fata cumparatorului.Ce este cumparat pe firma, ori este rupt in 2, ori este tipla.Mi-a mai povestit cum s-au dat masini gen a colegului nostru forumist la firme din RO si i-au dat in judecata si i-au costat de 3 ori masina respectiva + cateva zile de vacanta pentru auto-house, pana la rezolvarea problemei.

Cred ca acest topic se poate inchide si sterse posturile care nu au nicio relevanta.Si sper din toata inima ca cei ce vor mai cumpara masini sa caste bine ochii aici, si sa nu mearga pe incredere, chiar daca le-o vinde frate-su.....masina.

Drive safe everyone & keep your eyes open.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!