Jump to content

Climatronic - probleme


RedLiner
 Share

Postare recomandată

Daca prind sambata macar jumate de ora de vreme mai buna o sa incerc sa ajung la el sa vad poate il pot repara pe loc dc nu comand unul.

Mersi de sfaturi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut,

 

De o saptamana am observat ca nu-mi mai baga aer cald deloc in interior (desi aud aeroterma mergand). Mi-am cumparat o interfata VCDS (sunt beginner) si i-am dat o scanare generala, printre altele mi-a gasit si urmatoarea problema:

 

01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71) 
            37-00 - Faulty
 
si am citit pe forum sa-i dau un Output test la HVAC, si spre surprinderea mea, in timpul testului a bagat si aer cald, mult, foarte mult (ca si cum ar functiona perfect normal). Am incercat sa-i dau din nou un Output Tests si mi-a dat o eroare "Output test error function not available" si nu m-a mai lasat sa-i dau Output Test, insa gasit un manual de diagnoza direct din climatronic, de-acolo m-a lasat si supriza din nou, a bagat si aer cald si rece fara nici o problema.
 
Cam ce-as putea incerca sa-i fac din moment ce in timpul diagnozei baga aer cald fara probleme, insa in mod normal nu merge (se aude cum sufla suflata, si se simte aer cald, dar foarte putin, ca si cum ar fi blocat undeva), si in legatura cu eroarea V71 cum as putea verifica daca e mort sau nu acel servomotoras [vreun tutorial daca se poate citi cu vcds vreo valoare de la acel motoras, nu prea as da bordul jos daca pot afla din vcds ca e mort, si daca aflu, o sa-l dau cand cumpar motoras nou)
 
Iar in legatura cu V71, am dat jos astazi filtrul de polen (din nou, am citit pe forum sa fac asta) si am vazut o clapeta acolo, am incercat s-o misc cu mana, insa fara success, am pus pe cineva sa se uite la ea in timp ce eu apasam butonul de recirculare si mi-a zis ca nu se intampla nimic.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu prea se mai repara astea, schimba-l.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai cum ma pot asigura ca nu mai merge? Nu pot face vreun test in VCDS? Si in legatura cu caldura, ai vreo idee de ce la diagnoza baga caldura la greu, si cand scot nu mai merge...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Update, motivul pentru care nu-mi baga caldura prin gurile din bord era ca nu era setat sa bage prin fata, si nici la picioare. Am dat manual si merge, totusi cand apas pe "Auto" le dezactiveaza pe ambele, are careva vreo idee de ce face asta? Si de cand i-am dat diagnoza astazi, climatronicul nu mai porneste odata cu motorul, are un delay de 10/20 de secunde, asa e si la voi ?

Modificat de pcp
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

climatronicul, cand e pe Auto - e in regula cum functioneaza la tine. Dirijeaza singur fluxul de aer, pe unde este nevoie - ca sa asigure temperatura dorita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La -4 grade afara dimineata, nici dupa 1 ora climatronicul pe Auto (setat la 24*) nu a incalzit macar putin (cred ca erau 10 grade in masina), deci nu prea mi se pare in regula, in schimb daca apas pe butonul de directionare a aerului prin fantele superioare m-a indunda cu caldura, insa nu mai ramane pe Auto. Voi cand apasati pe "Auto", dispar semnele pe unde este aerul directionat?

Modificat de pcp
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E posibil sa fie si unitatea climatronic de vina sau senzorul de temperatura interioara. Cand e pe  Auto atunci unitatea tine cont de acesti senzori si regleaza temperatura. Daca dai manual atunci "treci" peste senzori si sufla unde vrei tu.

Vezi in blocurile de masura de la HVAC cat masoara senzorul de temperatura interioara. Si fa o comparatie cu realitatea. Daca senzorul e ok atunci fa-le o setare de baza tuturor motoraselor folosind VCDS. Intri in 08-HVAc si apoi basic setiings. Si iei la rand toate motorasele. 

Daca nici dupa setarea de baza nu-si revine si senzorul de temperatura interioara e ok atunci ar trebui sa faci o proba cu o alta unitate climatronic. Succes

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc Laurentiu pentru sugestie si explicatia cu basic settings, o sa incerc si revin maine dimineata. Suspectez senzorul, pentru ca daca setez o temperatura mai inferioara decat temperatura din habitaclu (din ce am simtit eu), incepe sa bage rece, in schimb daca trec peste temperatura curenta din habitaclu si ar trebui sa bage cald, nu baga, revin maine cu un update. Apropo, ca sa fac o setare de baza a motoraselor folosesc "Switch to based settings" ? Si daca poti verifica te rog la tine, cand pui contactul porneste si climatronicul (daca e aprins), pentru ca la mine nu mai porneste de fel, si sper sa ma insel, dar inainte de a face diagnoza mergea chestia asta.

Modificat de pcp
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca ai lasat clima pornita cand ai oprit masina, da - trebuie sa porneasca. Daca a fost lasata pe OFF- nu.

 

te duci pe AutoHvac, in Basic Set -

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi de reply Florin, da am lasat-o pe Auto cand am oprit-o si cand am pus contactul nu a mai pleaca, iar daca pornesc motorul, trebuie sa stau aprox. 10/15 secunde pana sa plece (si asta s-a intamplat fix de cand i-am dat diagnoza, stiam eu ca inainte imi pleca si la contactul pus, si la pornirea motorului, deci nu m-am inselat). Am postat o inregistrare din VCDS de la Basic Settings, nu prea stiu cum sa fac setarile de baza, aici am pus filmarea:
 
http://www.youtube.com/watch?v=hXTRkbgYdi4&feature=youtu.be

Modificat de pcp
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E ok cum ai facut dar: In basic settings selectezi pe rand  din grupurile de masura: 001,002 si etc....Cand toate casutele s-au facut "0.0" atunci setarea de baza pe respectivul motoras s-a facut. Si tot asa pentru fiecare in parte. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi de sfaturi Laurentiu. Am mers la Basic Settings, si incet am trecut pe toate grupurile pana pe la grupul 30 (care avea no units si valoarea 0 de pe la grupul 9 incolo parca, deci probabil acolo nu mai aveam ce cauta). Am facut astazi un drum 20 de km cu climatronicul pornit (ca sa testez daca pleca automat dupa ce opresc motorul, si pun contactul) si spre suprinderea mea a plecat automat (fiind pe Auto evident), deci am oprit motorul, am asteptat cca. 10 secunde, si cand am pus contact-ul a plecat si climatronicul, in schimb cand m-am urcat in masina, inainte de a pleca nu a pornit singur (decat daca dadeam eu pe reglatul vitezei, short video: http://www.youtube.com/watch?v=akqvTpEBGUc&feature=youtu.be), de ce s-ar putea comporta asa?

 

Basic Settings: http://www.youtube.com/watch?v=3mm4zKAgNuo&feature=youtu.be (e normal sa-mi arate 0.0 la toti senzorii de temperatura? Temperatures I si Temperatures II cand sunt in basic settings?).

 

Measuring Blocks: http://www.youtube.com/watch?v=ZZQj6J0tlx4&feature=youtu.be (am eroare de faulty pe v71, din video reiese ca ar fi nefunctional? iar la Center Vent (G191) diferenta de temperatura dintre restul este cam mare, e normal? (ma gandesc ca daca-l afiseaza ca fiind 25* si eu selectez 25* poate de-aia nu-mi baga cald inauntru cand e pe Auto, pentru ca el crede ca temperatura deja s-a atins, sau ma insel?).

 

Mersi inca odata.

Modificat de pcp
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

 

Climatronic-ul de pe masina mea s-a comportat straniu de cand am cumparat-o. Cred ca vanzatorul a facut un fill cu freon sa tina pana o vinde.

La inspectia vizuala am vazut substanta de contrast cursa undeva pe sub radiatorul de clima si cand porneam clima si pornea si ventlatorul mare cureau de alternator facea zgomot mare desi am schimbat-o si pe ea si pe rola si frei-ul...

Dupa o perioada de stat (1 luna) am dat sa pornes clima si nimic. In plus mi-a aparut si eroare "Air condition pressure switch" care daca o resetez dispare pana cand pornesc clima din nou.

 

Am sa verific firele pana in climatronic (bleah iara trebuie sa dau jos climatronicul) dar poate inainte de a da jos panelul de climatronic aveti alta metoda de verificare?

 

merci,

Florin

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eroarea spune ca nu ai freon in instalatie. Vezi pe unde pierde si remediaza problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe langa ce a zis Al Bundy,  ar mai fi o problema, zici: "cand porneam clima si pornea si ventlatorul mare"  ventilatorul mic nu pornea? Ai probabil o problema si cu treapta 1 la ventilatorul mic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si daca cumva ai freon in instalatie, este switch-ul defect.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ciao,

 

Merci de info, in principiu ar trebui sa nu mai am freon in instalatie adica.

 

Sigur am problema cu ventilatoarele si am comandat o sursa in comutatie, la 12 V cu factor de umplere reglabil pentru comanda turatiei mici, dar mai bine de o luna si inca nu a venit din HK...

Cred ca am o gaura pe la radiator, trebuie sa confirm si sa cumpar un radiator nou inainte de a merge mai departe... cica e un defect de ak lor , jos la imbinare - poate stiti o metoda de reparare DYI daca e acolo?

Oricum exista o metoda de a verifica functionarea valvei?

Sau o metoda de verificare circuit fara a da jos climatronicul?

 

Merci,

Florin

Modificat de joflo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutari...sun nou cu climatronicul ...si as vrea sa intreb cand functioneaza AC-ul...? stiu ca cand este pe econ atunci nu merge ...cand este pe auto atunci merge(asa stiu eu)...dar cand nu este pusa nici econ si nici auto atunci ce face? si inca una....daca geamurile sa aburesc si dau pe econ ...nici cum no vor sa se dezabureasca...cand nu este pusa nici auto si nici econ atunci de dezaburesc in jumat de minut...deci foloseste ac-ul can nu e selectata nici una dintre optiuni? multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ECON insemna ca nu fuc=nctioneaza compresorul, in rest functioneaza.

 

NU pe ECON se dezaburesc geamurile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

functioneaza compresorul si daca nu este selectata nici Econ si nici Auto? nu de alta dar cum tot ploua se tot aburesc geamurile...va trebui sa merg cu compresorul pornit tot timpul...? credeam ca numai vara intra compresorul can este cald si vrei o temp mai rece dacat cel de afara....

Modificat de mistabuggy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu, intra cand temp exterioara este mai mare de 4-6 grade. Doar cand este pe ECON, nu functioneaza - atunci merge doar pe ventilatie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pt a dezumidifica aerul, trebuie sa-ti porneasca compresorul, pt ca umezeala din aer sa condenseze pe radiatorul de clima, inainte de a-ti intra in masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Toata iarna trecuta am mers pe ECON - nici cu 4 + 1/3 oameni in masina nu am avut probleme cu dezaburirea. Cu directionarea aerului dezaburire + picioare, ventilatorul pe 3 si temp 20-22. Cu filtrul de polen curat, bineinteles. Stiu ca pe econ nu merge compresorul, dar am zis sa incerc.

Practic am pornit compresorul doar asta vara pe calduri mari...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • taz21 pinned şi locked this topic
  • Aerofan unpinned this topic
  • Aerofan pinned this topic
  • taz21 unpinned şi unlocked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!