Jump to content

Discuri frana OT1


demon
 Share

Postare recomandată

Eu te sfatuiesc sa schimbi si discurile, fiindca sunt varza, iar rectificarea la strung nu merita: o data, datorita faptului ca sunt foarte vechi si nu mai au "carne" suficienta sa iei din ele si doi, ca o sa fuleze dupa operatiunea respectiva. Ia-ti doua noi, ca sigur nu pot fi scumpe si faci o treaba civilizata. Astea nu mai sunt masini sa facem tiganii la ele, ca la vechiile Dacii 1300...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru sfaturi! Am fost la un service, sa mi se remedieze problema! discurile mai au "carne" destula. Acele punce dupa cum zice si andrei sunt indicatoare de uzura. diferenta de la "carnea" discurilor e cauzata de un cilindru de etrier blocat care freca pe disc! Cu toate aste placutele s-au asezat pe discuri (mai ales cel blocat) Si recomandarea mecanicului a fost sa schimb tot... dar in cazul meu mai poate astepta pina in primavara... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut la masina mea am observat ca la ambele roti fata discurile de frana pe interior aveau un ''sant" de 10cm latime si 2mm adancime numai la jumatate, am crezut initial ca aceea era uzura,dar am ciocanit cu surubelnita si a sarit zgura de pe restul discului, deci acea uzura era suprafata discului.am pus 2 placute vechi dar uzate uniform sperand ca se va uniformiza acel luciu dar dupa ceva timp am vazut ca placuta tot acolo in portiunea aceea lucra iar pe rest se depunea iar ferodou lipit.Nu am avut ce face(hemoroizi) le-am dat jos m-am dus cu ele la strung le-am indreptat si placutele la fel apoi montat,2 zile m-am chinuit sa aerisesc pt ca nu se intarea la prima pedala  doar la a doua, am iesit si la drum si am observat ca ramanea infranata dupa ce puneam frana.In ceasul al 13 lea am sunat un prieten mecanic foarte bun i-am explicat treaba cu strungul si doar ma intrebat daca ramane infranata(nu -i spusesem acest lucru) cand i-am spus da a zis sa arunc discurile si altele noi sa iau(erau originale cu 80000km). Discurile din fabricatie au o "bataie"pt a impinge pistonasul inapoi dupa franare, deci dupa indreptarea la strung le-am stricat de tot.Sper ca nu v-am plictisit aviz amatorilor.Acum am fost la un magazin de piese auto le-am dat vin-ul si mi-au zis ca au unele italiene la 90 ron si unele nemtesti cica originale la 140ron. Ce ma sfatuiti(ceva mediu caci nu ma dau bani afara), si as cauta pe net dar am vazut ca trebuie sa stiu dimensiunile.Cod vin TMBDG41U768869601.Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca e ALH de 90 cai, discurile sunt de 280 mm, cod 1J0615301E. Sfatul meu ar fi sa le cumperi de la un service care sa iti faca montajul si sa ai o garantie. De ce? pentru ca in ultimii ani sunt foarte multe probleme cu discurile de frana datorita... scaderii calitatii materialelor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • kthor changed the title to Discuri frana OT1
  • 3 years later...

A venit timpul sa schimb discurile pe fata, am auzit ca Jurid ar fi bune calitativ, sa merg si pe placute Jurid  sau sa raman pe Ate?

Recomandari? Si la masina din semnatura cred ca sunt diametu de 280mmm nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok! Am comandat ATE!  Au si venit dar sunt fabricate in Italia, placutele tot ATE made in Germania .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Jurid, echiparea de fabrica la BMW, cred ca nu prea exista informatie corecta. Cititi cateva impresii pe forumurile de afara, va schimbati parerea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acu la recomandari am luat Ate sper sa nu fiu dezamgit ca deJurid citisem numai de bine da na maeketing!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Jurid este achizitionat de cativa ani de Federal Mogul. In afara de produsele premium (ceramic etc), restul se comporta relativ slab. si multe modele made in china.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!