Jump to content

Benzina sau Motorina?


LiviuS
 Share

Benzina sau Motorina?  

931 voturi

  1. 1. Benzina sau Motorina?

    • Benzina
      442
    • Motorina
      562


Postare recomandată

@AIX Te plictisesti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din punctul meu de vedere argumentul suprem pro diesel a fost drumul pe care l-am facut acum cateva saptamani cu masina din semnatura in Bulgaria, pana aproape de granita cu Turcia. In conditiile in care am fost 3 persoane plus bagaje in masina, clima pornita 90% din timp si o medie de peste 80km/h (am avut si varfuri de 170km/h in repetate randuri) am mers 1100 km cu un rezervor fara sa intre pe rezerva, deci nu se aprinsese inca martorul cu pompa de combustibil de la bord (ce-i drept, nici mult nu mai avea). M-am intors in tara fara sa alimentez in Bulgaria. Nu stiu cu ce masina cu motor pe benzina as fi putut sa merg in aceleasi conditii si mai ales in ritmul in care am mers. Cred ca aici e o chestiune de preferinte. Eu unul nu sunt interesat de liniute si alte asemenea race-uri, desi masina mi se pare ca trage foarte bine. Un benzinar de aceeasi putere cu siguranta nu m-ar satisface nici macar pe jumatate fata de acest TDI.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nimeni nu a afirmat vreodata ca un benzinar o sa consume mai putin , sau la fel de putin ca si un diesel. Pentru unii consumul primeaza, pentru altii economia pe termen lung, altii vad in masina mai mult decat un mijloc de transport Bucuresti - Varna sau Cluj-Budapesta.

P.S

Cu Laguna 1.8 16V aspirata aveam la drum lung autonomie de peste 1000 km. Am fost vara trecuta la Hungaroring, 5 persoane si bagaje full (2 corturi + tot ce trebie 2 zile in camping), ne-am fatzait si prin Budapesta sambata dupa masa (si e destul de aglomerata Budapesta in perioada aia) si asta fara sa alimentez in Ungaria. Si asta pentru ca rezervorul avea 70 litri...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

acest topic poate fi inchis, pt ca s-a spus deja tot ce se putea spune, si de-acum incolo doar ne repetam. Asta fac si eu acuma: in acel articol nu se tine cont de valoarea de revanzare, care este mai mare la diesel.

Acum astept ca cineva sa spuna in urmatorul post ca nu a fost corecta acea comparatie, deoarece s-a comparat un motor turbo cu unul aspirat.

:rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

comparatia nu este corecta deoarece s-a comparat un motor turbo cu unul aspirat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Doamneee fereste, voi chiar nu cititi ce s-a discutat deja? Cred ca esti la 30-lea care zice asta si daca las topicul deschis vor aparea si explicatiile de ce aceasta comparatie, explicatii care-au mai fost tot de 30 de ori!!! Consider ca tot ce se putea discuta s-a discutat in aceste 38 de pagini, daca cineva va avea ceva nou de zis, astept un PM. Altfel, acest topic se inchide, se reiau aceleasi discutii over & over again.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!