Jump to content

Pierdere putere


mihai_sarb
 Share

Postare recomandată

Buna

Atunci Carmina, referitor la fenomenul care il intampin explicat la postul #18 , ce poate fi?

Ms ptr info cu sonda, o sa verific ....

Modificat de andutzel
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am uitat sa-ti spun, eu stiu sa numar pana la 10....dupa le cam sar.... noroc ca ti-am vazut fata :lol:

Andutzel, ptr. parrr-pocc si alte sunete, eu banuiesc vreun suport motor rupt, daca zici ca bataia se simte sub tine, verifica-l pe cel din spate, nu exclud nici ce ti-a zis Alexandru.

Ptr. lipsa putere, consum marit, eu sunt de parere sa verifici neaparat sonda lambda 1, nu stiu de ce ai renuntat..... eu retin ca ai cautat-o fiindca aveai eroare pe aceasta sonda. Rolul sondei lambda în aval de catalizator este de a diagnostica funcţionarea catalizatorului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da Carmina, am renuntat ptr ca nu o gasesc :)) ............iar eroarea am avut-o acum 2 luni.........si nu a mai aparut....mai recenta este cea cu lambda 2.

E stresant tare, cand iau piciorul de pe acceleratie , parca pun frana......cand apas la loc acceleratia face scurt o zmuncitura...numai vorbesc daca cuplez AC-ul...atunci fenomenul e si mai puternic, cand schimb viteza si iau piciorul de pe ambreiaj parca ii da un sut in fund(+pocnitura respectiva parca mai puternica).

Ca sa explic mai bine, stii cum e atunci cand dai cu spatele si nu opresti complet masina ca sa pleci inainte, senzatia aia o simt cand apas accelaratia , dupa ce am decuplat-o......e prea brusc, nu o ia uniform

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am testat odata sa vad cum se comporta masina fara senzorul G40 (i-am scos mufa) ...foarte foarte apropiat de ce descrii tu.

Sincera sa fiu, eu as sterge toate erorile, mers cu masinuta cativa km, scanata din nou, oare nu mai si alte erori? S2 am testat-o eu, cum ti-am mai zis.. zburda ca o caprioara :lol: sa fie oare vipera asta mica a mea pe invers... nu prea cred.

Modificat de carmina
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai schimbat si tu filtrul de benzina recent, Andutzel? Cam cati km au trecut de la ultima astfel de operatiune? Verifica si suportii de motor, cred ca o sa ai o surpriza la vreunul dintre ei, posibil la cel de la cutie.

Trage frana de mana complet ca sa blochezi rotile spate bine, ridica, capota si pune pe careva la volan sa cupleze a 1-a si sa elibereze ambreiajul usor si apoi ceva mai brusc si observa cum lucreaza suportii. Eu cred ca la ala de la cutie e posibil sa-ti culiseze "cuiul" ala care intra in partea de pe lonjeron si sa bata in carcasa lui datorita deteriorarii cauciucului in care intra. Dupa cum descrii si fenomenul cu compresorul de la aer cuplat, e foarte posibil.

Simti o lipsa de putere la propriu, adica masina accelereaza mai greu, scoate timpi mai mari la acceleratie sau socurile astea sunt singurele incoveniente? Ca daca sunt doar socurile, problema nu vine de la motor.

Modificat de alexanderdj
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut alex,

Pe mine ma deranjeaza pierderea de putere sau mai bine zis infranarea la luarea piciorului de pe acceleratie (pe liber e lin,doar in viteza se manifesta) + cand revin ii da un sut in fund (la bataie si eu sunt sigur ca e ceva legat de consumabile).

Cu filtru nou (schimbat de o luna) am facut cam 5.000 km , nu e de acolo sigur , ca asa facea si inainte , doar ca nu am dat mare importanta si acuma parca sa mai accentuat.

Uneori se accelereaza mai greu....

@carmina, am sters erorile, nu au mai reaparut......sper sa gasesc mufa :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Hop si eu in topicul altora, dar mi se potriveste ca manifestare.

Week-end-ul trecut urcam de la Brasov spre Predeal, si la un moment dat (dupa ce am depasit pe cineva), am pierdut puterea motorului. A fost ceva ce s-a derulat in aproximativ o secunda, ca si cum mi-ar fi scos cineva turbina din "priza". De a 3a nu mai vroia sa stie, si a 2a de la ~4000rpm scadea vertiginos, noroc ca s-a mai diminuat panta. Dupa o repornire si-a reventi, si de atunci a mai facut o singura data. Ambele episoade s-au repetat folosind acelasi plin de motorina (Rompetrol Efix S) la care, in plus fata de obicei, am adaugat un flacon de solutie de curatat injectoare (m-am scarpinat fara sa ma manance, deoarece masina primeste destula talpa cat sa nu aiba de ce sa mi se infunde, dar am zis ca sa ii pun preventiv). Totusi am dubii ca ar fi asta cauza.

 

Am vorbit cu cineva sa imi imprumute o interfata, sa o am la mine in caz ca se mai manifesta chestia asta, sa pot face un log in mers. 

 

Acuma din cate stiu, eu nu am geometrie variabila la al meu BNM, deci intrebarea mea este: cand voi primi interfata, cum fac log si pe ce canale? Si a doua intrebare: daca fac un log in absenta acestei probleme, ma poate ajuta (pe mine sau pe voi care intelegeti mai bine) sa delimitez cauzele problemei aparute?

 

Mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am facut si log-ul, de 2 ori intr-a 3a, o data intr-a 4a, si inca o data intr-a 3a, la o urcare/coborare usoare pe un pod. Toate log-urile s-au efectuat fara a opri motorul intre ele. Masina mentionez ca nu a mai facut figuri, dar postez log-ul poate pentru un ochi mai experimentat iese ceva in evidenta.

Ca mentiune personala: nu am mai calcat-o intr-a 4a niciodata pana la capat, si mi se pare deosebit de greu cum a urcat. Parca nu mai ajungea odata la 4500 :-s 

LOG-01-003-010-011.pdf

Modificat de aviatoru
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

 Am si eu problema cu Fabia mea, benzina, 2001, 74 kW/101 CP, e foarte lenesa la deal.

Nu consuma ulei, ambreiajul zic ca e bun. Ce ar mai putea fi? Cineva spunea ca la masina lui (un Ford), lenesa si ea, problema a fost debitmetrul. Fabia are debitmetru? Sa incerc schimbarea lui?

Multumesc.

Modificat de sigisius
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Incerc sa fac.

Totusi, modelul meu de masina are debitmetru? Unul de genul celui din poza.

debitmetru.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!