Jump to content

Problema electrica


Raulbogdan
 Share

Recommended Posts

Raulbogdan

Salut, se da un Passat B8 Bitdi din 2017 - 188k km. Duminica seara am vrut sa ies cu masina, dupa pornire au venit o gramada de erori, de la stergatoare, care au inceput sa mearga singure si nu se mai opreau, la semnalizare care nu mai mergea(dar comenzile volan mergeau), eroare start stop, eroare AFS, eroare pe cutia de viteze(imi zicea sa o las doar in P), eroare camera spate, si multe altele. Nici nu se mai inchidea masina, stergeam o eroare, reaparea imediat. A doua zi, merg cu ea spre service, iar la cativa km, se sting toate erorile, si merge normal. Cei de la service au facut un test de baterie, au zis ca e slabita si ca trebuie reincarcata si ca cel mai sigur din cauza ei am avut probleme, scazand prea tare voltajul. Pana astazi nu am mai iesit cu ea, iar dupa un drum de aprox 10 km prin oras si mai multe porniri, in mers, mi-au aparut din nou in mare parte cam aceleasi erori, daca nu chiar identice. Am parcat-o iar dupa 2-3h cand am repornit-o, nu mai aparea nicio eroare pe info. Am fost la un service care se ocupa doar cu baterii, am facut un test de baterie, la fel - baterie buna, trebuie reincarcata. Sa schimb bateria oare? sau problema este din alta parte? Bateria este originala. Mai jos gasiti scanul de astazi, cu mentiunea ca luni am sters in mare parte din erori ( am un obd eleven mereu conectat la masina).

 

LE: o eroare mi-a atras atentia, pe care nu o mai vazusem anterior - 8531970 - Quiescent Current 
          U1406 00 [008] - Too High


LE2: o alta mentiune, fix in ziua cand au aparut problemele, am curatat pielea de pe scaune(sprayat, frecat, sters). Slabe sanse sa se fi scurs solutie prin scaun pe vreunul din calculatoarele de sub - m-am uitat cu o lanterna si e plin de praf pe ele. Mi-a trecut prin gand, totusi, ca poate nu e doar o coincidenta...

Log-MBR2-WVWZZZ3CZHE115506-186782km-116060mi.txt Log-MBR-WVWZZZ3CZHE115506-186782km.txt

Edited by Raulbogdan
Link to comment
Share on other sites

F l o r i n

Scaneaza cu o interfata compatibila. A ta nu are treaba cu MQB. Si dupa aceea incercam sa te ajutam 

Link to comment
Share on other sites

Raulbogdan

@F l o r i ndin pacate ajung doar luni la service, le este in concediu electronistul. Erorile au disparut si reaparut dupa cateva zile si aprox 200km. Din ce am mai gasit pe google, problema ar fi Steering Column Control Module  U0212 00 [032] - No Communications , posibil un contact imperfect sau cine stie. Cert e ca apar erorile de 1x  sau 2 la interval de 1-2 minute, apoi la aprox 2 minute dispar si mai repar random, in mers...
Am gasit pe golf 7 ca ar fi fost o rechemare pt Steering Column Control Module, tot o problema cu data bus lost connection.

Link to comment
Share on other sites

Raulbogdan

Ma poate ajuta cineva cu o schema pentru Steering Wheel Column Control Module? Si daca trebuie dat jos volanul sau am acces dand jos capacu de sus si de jos? E ca si la audi cu mai multe module, inclusiv sub carpeta sofer? Multumesc!

Edited by Raulbogdan
Link to comment
Share on other sites

F l o r i n

Nu are nicio legatura. Nici la Audi nu este asa cum zici....sub mocheta sofer era altceva.....

Da, trebuie sa demontezi volan si carcasele din spatele acestuia, de pe coloana volan

Link to comment
Share on other sites

Raulbogdan

@F l o r i n am inteles, ma poti ajuta cu schema modulului? Merci!

Link to comment
Share on other sites

F l o r i n

Schema conectorilor care intra in calc de coloana? Da, sa imi dai cod motor si an fabricatie si cand am un pic de timp, iti scot diagramele 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Raulbogdan

@F l o r i n ai reusit oare sa gasesti ceva? am mai patit de 2x sa vina eroarea, dar la un tap mic in volan dispareau instant.

Link to comment
Share on other sites

F l o r i n

o sa iti dau diagrama, totusi... cred ca e vb de calculator de coloana defect. Trebuie verificat

Link to comment
Share on other sites

Raulbogdan

@F l o r i n in mod normal l-as fi inlocuit direct, dar daca in momentul in care apar erorile, dau putin in volan, dispar instant. In caz contrar, dispar doar dupa ce conduc putin si mai iau niste gropi/curbe. De asta ma gandesc la un posibil contact imperfect.

Link to comment
Share on other sites

F l o r i n

Contact imperfect....scoti mufele,  bagi...si ai verificat.  

Screenshot_20220923_060558.jpg

Screenshot_20220923_060620.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Raulbogdan

Revin cu concluzia, poate ajuta pe cineva. Multumesc de scheme @F l o r i n insa nu am mai avut nevoie. Au desfacut la service volanul, au dat jos modulul, si mi-au aratat problema. La panglica de la comenzile volanului (spira) era primul pin desprins, cum numeri dinspre baza. El statea acolo pe contact, dar la manevre/gropi cred ca sarea pt o milisecunda. Au refacut lipitura si de atunci de 2 sapt nu am mai avut nimic. Sper sa fi fost asta, altfel urmatorul pas e inlocuirea modulului, care nu e tocmai ieftin. Ca si particularitate fata de Passat B7, baietii de treaba de la vw au turnat un piciorus de plastic fix la lipiturile spirei,fiind imposibila schimbarea spirei fara sa tai acel piciorus, care oricum nu face nimic.

Link to comment
Share on other sites

F l o r i n

Da, se pot desface si rezolva,  am reparat si de acestea. Ma bucur ca ai rezolvat.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Am schimbat bateria la un Passat B8 si nu mai merg comenzile pe volan. Care este cauza si cum se poate remedia aceasta situatie?

Edited by crishtef
Link to comment
Share on other sites

  • crishtef changed the title to As dori o opinie din partea membrilor forumului ...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

   Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!