Jump to content

Audi S3 8Y


The_Ego

Postare recomandată

Colegi stiu ca nu are rost sa dezbatem aici , dar (zic eu) problema cu stergatoarele intampinata de colegul @The_Ego  este datorata agentilor din spuma sau samponul de la spalatoriile cu fise . 

 

Din experienta va spun ca majoritatea de pe piata folosesc solutii care contin NaOh -> Soda Caustica iar acesta este principalul motiv pentru comportamentul stergatoarelor ......dar si pentru alte componente de cauciuc cum ar fi chederele de usi sau de trape. Problema este ca multi folosesc concentratie mare , special ca in cele 30->60 secunde cat sta pe masina sa curete cat mai bine. 

 

Daca masina are aplicata ceramica corespunzatoare si alte straturi protectoare peste ( sealant , ceara)  , spuma de la spalatorie devine cam inutila , totul se da jos usor si curat cu jetul de apa . 

 

@Muale are dreptate ,ceramica nu se curata cu alcool izopropilic. 

Link către comentariu

Spal la spalatorie cu fisa de ceva timp. Stergatoarele aluneca fin chiar si dupa spalare. Nu folosesc nici ceara, nici sealant. 

Oare nu putem invinui si calitatea mai proasta a masinilor noi?

Link către comentariu

@yeeeeman confirm si eu, spal la selfwash de cativa ani, fara sa am pb cu stergatoarele.

Ideea e ca si stergatoarele sunt proaste. Eu trebuie sa le schimb anual ( nu e o avere, vreo 120 lei setul pe fata ). Cel pe spate duce 2-3ani.

Link către comentariu

Dacă IPA nu, atunci ziceți și cu ce, să nu ne mai încingem tendoanele de la atâta frecat. :D 

Link către comentariu

Polish pentru sticla cu oxid de ceriu (carpro ceriglass, SONAX PROFILINE GLASS POLISH).

Eu inlatur tratamentul hidrofob cu Meguiar's Perfect Clarity Glass Polishing, dar nu e ceramic e fusso ultra glaco.

Modificat de kkhheelloo
completare
Link către comentariu

La acea data, masina nu era spalata la nicio spalatorie cu fise. A fost spalata in locul unde s-a aplicat folia pe faruri si partea de protectie pe geamuri. Ideea este ca la temperaturi pozitive sau cand e mai multa apa pe parbriz e totul ok. Nu imi mai bat capul cu asta, asa ca zic sa trecem peste. Optim se pot muta postarile intr-un topic de intretinere/detailing si asa nu cred ca exista unul dedicat, fiind un subiect de interes.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Da, acela e modelul. Multumesc frumos de aprecieri.

 

Singura emotie este sa vina ok cu franele, desi avand un ET mai mic, garanteaza 6mm de distanta in plus, insa sunt si usor mai concave. Nu am varianta de distantiere pt ca ET-ul nu mai permite.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Nasoala rau faza...

 

Dar uite de asta si nu doar de asta abia astept ca noua generatie de "producatori" (TESLA, NIO, GEELY, etc) sa mature cu ai vechi pe jos, pentru ca au ajuns sa faca niste magarii pre-achizitie si post-achizitie de-mi vine sa le dau cu masina in cap.

 

Ca sa revin OT, ai putea cumva incerca sa tratezi subiectul cu importatorul, foarte important, in primele 6 luni de la livrare. (Eu am asteptat 1 revizie sa le semnalez o neregula si rezolvarea a fost pe $ mei ca deh, au trecut cele 6 luni in care puteam semnala nereguli. Nu stiu unde era asta mentionat dar treaca fie, ce mai sunt 500 lei in ziua de azi)

 

Daca nu reusesti cu ei si tot cauti "remedierea" cred ca ai putea merge 1 pas mai departe si pune Eibachuri... wheelgap-ul ar fi si mai finut si in felul asta macar merita cumva deranjul... dar aici de vazut cu ei, garantia, etc etc... alt aspect unde abia asteapta sa se spele pe maini.

 

Spor!

Link către comentariu

Garantia la trenul de rulare mi se pare ca este 6luni/10k km. Apoi nu am ce sa le spun, e manevra lor, masina a venit cum am comandat-o. Ca au facut ei magarii si imbarligat config, este ce stiu sa faca mai bine.

spre exemplu ei nu mentioneaza ca HUD nu merge cu ochelari polarizati, am descoperit asta in config din Germania si ca atare nu am luat optiunea pt ca oricand e soare eu folosesc polarizati.

Pentru generatia asta de S3 ofertele aftermarket sunt cam slabute si cam coborate..H&R, Racingline si ABT..toate -25/30 pe langa cei -15. Eibach mi-a confirmat ca nu au in plan sa faca. 

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Am facut o contorizare la consum de curiozitate in mai multe regimuri de mers.

 

Mers legal si constant - 7.1% cu medie de 98kmh la drumul de intoarcere pana aproape de Ro. Consum final la 7.7% cu 93kmh..traiasca traficul de la noi.

Am consumat aproape 40L intre Lugoj si Bucuresti.

 

In Germania la mers cu reprize de 100-200 si peste 160 pe ACC - 9.1% cu 117kmh cu pitstop la o benzinarie si multe portiuni de limitare la 100, 130.

 

Per total pe tot roadtrip-ul..8.4% cu 88kmh.

Am atasat pozele ca sa se vada si pe ce distante s-au scos consumurile.

L.E.: Nu stiu de ce unele s-au incarcat aiurea

 

 

5D7E3D84-0F74-427A-A2EE-64C86AC95932.jpeg

81CA317E-BE4E-4F69-B0B0-0932CAD5022A.jpeg

ABD1CF7E-5553-4660-9F3F-8CC079098BD1.jpeg

B4FCB007-FDFD-40FD-BABD-9F2B362910FD.jpeg

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Acelasi motor pe un Passat/Superb chiar daca in varianta mai putin puternica ( 272/280 ) sigur va lua minim +1L% avand in vedere dimensiunele si greutatea suplimentara.

Link către comentariu

Nici greutatea unui S3 nu e neglijabila la 1625kg ca masa reala in CIV.

 

Intre timp masina e programata saptamana viitoare la primul schimb de ulei + filtrul aferent. Filtrul de polen si de aer le voi schimba eu, am luat deja piesele pe cod OE.

In toti cei 8k km nu a fost nevoie de completat, eram pregatit cu bidonul :)). In continuare este pe norma 507 si foloseste 0w30, motorul acesta nu a trecut pe 0w20.

 

In ultima luna masina a avut activata ca trial navigatia (1euro) fiind foarte utila cum iesi din Ro, integrare foarte buna cu virtual cockpit, puncte de interes. Insa navigatia activata (fara destinatie setata) + logat pe user in MMI  a rezultat in erori de SOS (eroarea de SOS face inutilizabil microfonul) si in reinitializari de MMI la 10min. Cum am trecut pe guest, nicio eroare in toti km parcursi. Acum ca a expirat navigatia, m-am relogat linistit fara nicio problema. E un bug pe majoritatea sistemelor de infotainment de la VAG actuale, sunt curios daca la revizie va exista un update de soft.
 

Link către comentariu

Eu stiu pe cineva care a schimbat modulul SOS in garantie (apela de capul lui din cand in cand), chiar daca pe Skoda, asa ca merita pusa o intrebare.

Link către comentariu

O sa le pun o intrebare si legat de un update la senzori.

Azi am inceput eu revizia prin schimbarea filtrelor, la 8k km dintre care peste jumatate extraurban. In ritmul acesta le voi inlocui de acum, nici 10minute nu a durat.

E6126450-AE50-4574-BE83-8C137160553A.jpeg

3BD25906-F5B9-489F-BC5F-060CDFE9D75A.jpeg
Cel de aer nu era chiar asa rau.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

La 8300km am facut si primul schimb de ulei. E prima revizie la care am stat fix o ora la reprezentanta. 
Evident ca nicio eroare la scanare sau vreun update in sistem. Nici nu am insistat pt ca din fericire nu imi face probleme.
 

Am renuntat si la suportul de pe spate intr-un final.

6846D0FA-D589-4068-B142-2DE02075FFFC.jpeg

Link către comentariu
  • 2 months later...

Intre timp au trecut 10k km si urmeaza un drum mai lung pt vacanta de vara.

 

In rest fara probleme, doar o emotie cu un check engine, mai nou tradus ca “defectiune sistem de propulsie” . Am pornit masina si cu eroarea in bord, era si in limp mode. S-a rezolvat la o repornire. Ce banuiesc ca s-a intamplat au fost clapetele de pe evacuare, care isi fac o verificare la fiecare pornire. La acea pornire nu tin minte sa se fi auzit. Luasem deja legatura cu midocar sa le las masina in caz ca se repeta eroarea. Logic ca te trec toate transpiratiile cand se intampla si vineri dupa amiaza.

15B59752-5C7C-4009-90ED-4901A692860A.jpeg

B68D2AEC-1016-49D6-87DB-E0276E9DA63C.jpeg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!