Jump to content

Masini electrice - solutia schimbarilor climatice sau marketing?!


Rave
 Share

Postare recomandată

Ca o paranteza, omenirea oricum se indreapta cu pasi repezi spre regres biologic, indoctrinare si reglementare excesiva. In plus, apare acea ''moarte termica a simturilor'' descrisa si ea acum mai multi ani de etologul Lorentz, prin care vom ajunge ca orice lucru, oricat de minor, care creaza neplacere, sa fie vazut ca un obstacol de netrecut. O vedem in discutiile despre cutiile automate, de pilda. Motivele sunt evident ridicole, la o analiza mai profunda.

Revenind la subiect, receptivitatea la indoctrinare a ''omului de tip nou'' este foarte usor de urmarit. Aceasta ''noua realitate'' a ''schimbarilor climatice'' este un foarte bun exemplu de indoctrinare, care naste monstrii.

Este cert ca urmeaza o iarna foarte ''interesanta'', in care preturile la energie deja au explodat, preturi ce vor eroda mult din nivelul de trai al majoritatii oamenilor. Totul din cauza ineptiilor si ambitiilor imposibile  ale unor politicieni. Deja vedem reglementari socialiste in piata, de plafonari de pret (capitalismul daca ar putea ar jupui orice banut de la amarati) si o ascensiune fulminanta a partidelor extremiste. Exact ce spuneam cu cateva luni in urma in celalalt topic. Practic, din prea multa bunastare si plictiseala dublata de tendintele megalomanice ale unor birocrati, Europa bogata face un pas serios spre haos. Dar haosul va fi mult mai mare in partea noastra saraca a Europei, iar surprizele vor fi mari. Si deloc bune. Cu cat ne vom trezim mai repede, cu atat mai bine.

Mai sper ca aceste ''schimbari climatice'' sa apara macar in iarna aceasta si sa prindem un sezon mult mai cald decat normalul, tocmai pentru a nu pune presiune pe sistemul energetic, care e intr-o criza fara precedent.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1 hour ago, Sparkyson said:

dar tu ce solutie vezi?

Eu nu am nimic împotriva treceri la energie verde, doar că planul trebuie implementat mai treptat, în paralel cu creșterea capacităților de producție a energiei din surse regenerabile. Centralele atomo-electrice trebuiau lăsate pe lista verde, taxa pe emisiile de CO2 ar trebui să fie mai mică etc. Sunt mult prea multe măsuri luate așa brusc, care toate cumulate se sparg în capul consumatorilor finali.

Plus ca inflația accelerată e și din cauza PNRR-ului, pentru că se aruncă mult prea mulți bani în economie, bani care nu au acoperire, ci doar promisiunile unui boom economic pe care ar trebui să-l producă. Nu trebuiau promiși banii din start, pentru că piața reacționează chiar și la zvonuri, ci trebuiau lăsate fondurile cum sunt acuma, cu decontarea lor în timpul proiectelor. 

Sunt multe cauze cumulate, dar nu toate au legătură cu acest forum🙂.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

47 minutes ago, DiLivio said:

Sunt mult prea multe măsuri luate așa brusc,


E, vezi… aici gresesti! De peste 10 ani de zile se tot anunta aceste masuri si cine a avut urechi sa le auda, le-a auzit.

Problema e ca nimeni nu a facut nimic sa se pregateasca pentru acest punct, care era inevitabil, asta este motivul pentru care am ajuns aici. 
Si cand zic nimeni nu ma refer la guverne. Guvernele nu prea mai detin nimic si colaboreaza cu diferite firme. Firme care nu au vrut sa investeasca in tranzitia catre surse alternative de energie, ca sa maximizeze profitul, asa ca… uite unde suntem!

 

Acum ce facem? Le mai dam timp sa faca in continuare nimic sau le fortam sa ia masuri, chit ca o perioada o sa avem de suferit si noi de pe urma lor?
 

Tu ce ai face? Si, in cazul in care zici le mai dam timp, de cate ori pana ajungi, inevitabil, in acelasi punct si este fortat sa iei masuri drastice? :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1 hour ago, DiLivio said:

Centralele atomo-electrice trebuiau lăsate pe lista verde

Vezi in poza atasata ce s-a intamplat cu emisiile CO2 pt electricitate in Germania (linia rosie), dupa decizia de inchidere a centralelor nucleare.

Local, pe termen scurt, e posibil ca emisiile sa creasca. Dar pe termen mai lung, 10 ani, emisiile de CO2 au tot scazut.

 

ghg-emissions-sector-1990-2020-budgets2020-2030.png

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Citat:

China cuts magnesium production due to power shortage: German metal and auto industries affected. Association warns: "Europe-wide stocks exhausted by the end of November."

 

 

România ţine becul aprins cu perfuzii de energie din Ucraina, Ungaria, Serbia şi Bulgaria. Joi, importul a fost cea mai mare sursă de acoperire a consumului intern. Doar 30% din capacitatea nominală a sistemului energetic local a pompat ieri energie în sistem

Citat:

Ieri, în jurul orei 14:45, din cei 17.600 MW pe care România îi are pe hârtie în unităţi de producere a energiei, funcţionau numai 5.400 MW la un consum de 7.700 MW. Circa 750 MW veneau din Ucraina, aproape 700 MW veneau din Ungaria, circa 400 MW veneau de la sârbi şi 500 MW erau injectaţi de bulgari.

 

 

Armata Austriaca se pregateste de black out, are si un video in care arata ca este pregatita.

Blackout - ein weiträumiger, eventuell gar europaweiter Stromausfall

 

...si inca nu a venit iarna!

 

 

Deja am vazut ca sunt tot mai multe voci articulate care sustin ca daca nu se renunta la tampenia cu certificate verzi si limitele de CO2 vor incepe sa moara oameni...punct de la care stai si te gandesti daca nu cumva conspirationistii au dreptate si asta se urmareste...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In primul rand, s-a mai discutat mai sus, pentru cei care citesc si ce scriu altii, ca Romania are capacitate de 10.000 MW (dezamagitor), nu 17.600 MW, deci a produs 5.400 MW din 10.000 MW, adica 56% (dezamagitor).

 

Din articol:

 

Quote

Cu un reactor de la Cernavodă care s-a oprit în mod neaşteptat în dimineaţa zilei de ieri...

 

In acelasi timp, tot prin Romania:

 

Quote

https://www.economica.net/centralele-pe-carbune-din-valea-jiului-au-asigurat-doar-1-6prc-din-productia-de-energie-a-tarii-mult-sub-rezerva-exact-cand-aveam-nevoie-de-ele_164590.html

 

Centralele pe cărbune din Valea Jiului au asigurat doar 1,6% din producţia de energie a ţării, mult sub rezervă, exact când aveam nevoie de ele

 

image.thumb.png.69fb111b9108bf5b78576e983fea5968.png

 

Vad ca tot aruncati vina catre energia verde pentru orice. 

Ca din cauza ca s-au inchis centralele pe carbune, care produc curent, cresc preturile si la gaze?

 

Va invit sa folositi cu incredere internetul sa veniti cu niste motive documentate, pentru ca mi se pare ca pentru orice problema dam vina pe cine/ce nu ne place noua, fara niciun fel de obiectivism ("Doctrină susținând capacitatea intelectului uman de a ajunge la o cunoaștere sigură, controlabilă în opoziție cu scepticismul și relativismul": DEX).

Modificat de Sparkyson
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

27 minute în urmă, Sparkyson a scris:

In primul rand, s-a mai discutat mai sus, pentru cei care citesc si ce scriu altii, ca Romania are capacitate de 10.000 MW (dezamagitor), nu 17.600 MW, deci a produs 5.400 MW din 10.000 MW....

 

Ceea ce arata ca nu citesti ce scriu altii dar ai opinii pe subiect.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 10/11/2021 at 1:41 PM, Dolfin said:

Au mai aparut pe net foto de la cimitire de turbine eoliene, parti care nu se pot recicla, asta daca tot vorbim de industrie verde.

"Swedish utility Vattenfall said this week that it will immediately stop sending used wind turbine blades from wind farms it owns to landfill sites, and will recycle all of its wind turbine blades by 2030. Vattenfall says it will reuse, recycle, or recover 100% of decommissioned blades."

 

https://electrek.co/2021/10/15/egeb-swedens-vattenfall-commits-to-wind-turbine-blade-landfill-ban/

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa ii credem pe cuvant, in zece ani se pot schimba multe 🙂 Pana atunci umplem pamantul cu deseuri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu umplem, doar exagerezi ca sa ai ce scrie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu inteleg isteria aceasta cu eliciile turbinelor eoliene. Ce am facu si ce facem cu avioanele dezafectate? ca e cam aceeasi problema. 

A devenit sport mondial improscarea cu noroi a oricarei tehnologii noi care e asociata cu ECO/Green/ etc...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici vorba, doar se scoate in evidenta ipocrizia. Nimeni nu a afirmat vreodata ca un avion e ecologic, pe cand multi afirma ca energia eoliana este ecologica, dar, printre altele, pasarile salbatice ucise si gunoaiele ingropate nu sustin deloc asta.

Deci, chiar daca energia produsa de eliceele actionate de vant este mai curata decat altele, ea genereaza suficient de multe deseuri. Orice am produce genereaza poluare. Dupa socul energetic pe care Europa il va suferi in aceasta iarna, lucrurile ar trebui sa revina la normal. ''Green Deal'' va da cu capul rau de tot de realitate, deja vedem cum state europene iau masuri protectioniste, socialiste sau spuneti-le cum vreti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Care ipocrizie? N-a zis nimeni ca sunt solutii PERFECTE. Din nou, ai exagerat tu ca sa ai ce scrie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Citat:

Antarctica's last six months were the coldest on record.


"For the polar darkness period, from April through September, the average temperature was -60.9°C, a record for those months," the National Snow and Ice Data Centre (NSIDC) said.

 

 

Incalzirea globala se amana pana dupa era glaciara care urmeaza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Dolfinte rog sa circuli si sa poluezi mai mult cu Diesel-ul tau si sa vorbesti si cu prietenii tai, poate reusesti sa inversezi situatia 🙂

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai cum asa? Pana acum ati sustinut ca emisiile CO2 nu erau responsabile de incalzire...acum sunt? Nu mai inteleg.

Modificat de kolfleading
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

"Decat" dieselul lui Dercos se sugereaza ca ar fi.

Devine usor comica situatia.

Ma gandesc ca si aceste temperaturi extreme minime sau maxime trebuie sa se manifeste pe perioade mai lungi si in mai multe puncte ale Terei, adica mai multe esantioane ca sa putem trage concluzia ca incepe o noua era glaciara sau ca ne topim (pentru concluzia din urma exista date statistice suficiente).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Beijing records lowest mid-October temperature in half century amid stretched energy situation in China (Xinhua).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sub egida "Climate Change is a white liberal hoax".

 

Pare ca incet incet se schimba perceptia generala, dar mai dureaza pana se ajunge la masa critica...

 

Increase in absorbed solar radiation associated with decreased reflection by clouds (albedo) has been the “root cause” of the positive Earth Energy Imbalance and global warming since the early 2000s.

 

Satellite and Ocean Data Reveal Marked Increase in Earth’s Heating Rate

Citat:

Loeb et al., 2021 have determined the rather uncertain positive trend in Earth’s Energy Imbalance (EEI) from 2005 to 2019, 0.5 W/m² ±0.47 W/m² per decade−1, is “primarily due to an increase in absorbed solar radiation associated with decreased reflection by clouds.”


CERES satellite data indicate clouds and surface albedo account for 89% of the absorbed solar radiation trend in the 21st century, whereas anthropogenic greenhouse gases account for but a tiny fraction of the trends in combined absorbed solar radiation and greenhouse effect forcing (reductions in emitted thermal radiation) during this period.

 

 

Global Circulation Models (GCMs) Simulate the Current Temperature Only If the Shortwave Radiation Anomaly of the 2000s Has Been Omitted

Citat:

Ollila, 2021, There are natural climate drivers that have rapid and significant temperature impacts exceeding the anthropogenic drivers, any temperature increase since 2015-’16 cannot be due to anthropogenic reasons.


Anthropogenic refers to pollutants derived from human activities.

 

 

Radiative Energy Flux Variation from 2001–2020

Citat:

Dübal and Vahrenholt, 2021 have concluded that the positive TOA net flux (+1.42 W/m²) from increasing downwelling shortwave (SW) facilitated by a drop in cloudiness has been the “major driving effect,” “dominating influence,” and “major heating cause” explaining the 2001-2019 ocean heat content increase (240 ZJ).


The authors note these CERES satellite observations “conflict with the assumption further global warming originates mainly from the LW [longwave] radiation capture caused by greenhouse gases, i.e., a decline in outgoing LW.” In fact, the LW or greenhouse effect impact has been negative; it has contributed a net cooling influence (-1.1 W/m²) over the last two decades.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi propusesem sa nu mai raspund lui @Dolfin si @dercos, dar nu mi se pare in regula sa ramana informatia asta aici ca referinta pentru vizitatorii forumului.

 

Primul si al treilea citat nu sunt din articol, ci de pe https://en.wikipedia.org/wiki/Watts_Up_With_That:

Quote

Watts Up With That? (WUWT) is a blog promoting climate change denial that was created by Anthony Watts in 2006.

The blog predominantly discusses climate issues with a focus on anthropogenic climate change, generally accommodating beliefs that are in opposition to the scientific consensus on climate change.

 

Al doilea citat este de pe https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_News:

Quote

Natural News (formerly NewsTarget, which is now a separate sister site) is a far-right, anti-vaccination conspiracy theory and fake news website known for promoting alternative medicine, pseudoscience, and far-right extremism.

 

The website sells various dietary supplements, promotes alternative medicine and climate change denial, makes tendentious nutrition and health claims, disseminates fake news, and espouses various conspiracy theories and pro-Donald Trump propaganda. These conspiracy theories include chemophobic claims about the purported dangers of "chemtrails", fluoridated drinking water, anti-perspirants, laundry detergent, monosodium glutamate, aspartame, and vaccines

 

Te invit sa citesti si alte interpretari ale studiilor, nu doar interpretarea pro-conspirationista a lor.

Expunerea la pareri contrare este baza procesului stiintific.

 

Uite un articol de pe un site reputabil (https://www.sciencedaily.com/releases/2021/07/210728150340.htm) care explica pe intelesul tuturor:

Quote

‘Less than 1% probability’ that Earth’s energy imbalance increase occurred naturally

 

Sunlight in, reflected and emitted energy out. That's the fundamental energy balance sheet for our planet -- and for decades, it has been out of balance. The extra energy manifests as higher temperatures, rising sea levels, floods, droughts, more powerful blizzards and hurricanes, and deadlier extreme events. Not only is the imbalance growing, but there's a 99% chance that the growth is due to human activity, calculated a team of researchers.

 

https://www.nbcnews.com/science/environment/earths-energy-imbalance-removes-almost-doubt-human-made-climate-change-rcna1562:

Quote

"We're going to see temperatures rise, sea levels rise, more snow and ice melting," Loeb said. "Everything you see in the news — forest fires, droughts — those just get worse if you add more heat."

 

"Anthropogenic forcing is there for sure," he said, "but the ocean is a key player in climate and it operates on much slower time scales. Ideally, you really want to be able to have these types of measurements over 50 years or more."

 

https://www.nasa.gov/feature/langley/joint-nasa-noaa-study-finds-earths-energy-imbalance-has-doubled:

Quote

"It's likely a mix of anthropogenic forcing and internal variability," said Loeb. "And over this period they're both causing warming, which leads to a fairly large change in Earth's energy imbalance. The magnitude of the increase is unprecedented."

 

Sunt deschis la pareri contrare intotdeauna, cum invit pe toata lumea sa fie, doar sa fie argumentate si obiective:

Quote

"It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it." — Aristotle

 

Modificat de Sparkyson
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Link-urile postate de mine direct la studii nu provin din site-urile mentionate mai sus, nici macar comentariile, insa este foarte posibil ca informatia sa preluata de mai multe portaluri.

 

Stim situatia fact check-urilor de azi, nu mai reprezinta nimic, imediat esti "debunked" daca nu te aliniezi la directia globalista.

Nu alegeti calea simpla care va sprijina gandirea, nu incercati imediat sa demonstrati ca stirile vin din surse "controversate".

Incepeti prin a citi macar pe sarite ce spun oamenii acolo.

 

 

Va reamintesc marile teme globaliste in decursul anilor, asa cum au fost sintetizate de altii:

- 1960 - petrolul va dispare in 10 an;

- 1970 - epoca de gheata urmeaza in 10 ani;

- 1980 - ploile acide vor distruge recoltele;

- 1990 - stratul de ozon va fi distrus;

- 2000 - calota polara va disparea in 10 ani;

- 2010 - incalzirea globala.

 

Este ca ne-au tinut ocupati?

 

 

Intre timp in USA in niste barje de carbune de pe Ohio River s-au descoperit potentiale dispozitive explozive, nu sunt primele, alte dispozitive explozive au fost identificate in alta barja cu o saptamana in urma.

Carbunele trebuia sa ajunga in centrala pe carbune de la Jeffrey Energy Center, care are 3 grupuri de 800MW.

Nu se stie acum care era scopul explozibililor, sa scufunde barjele si sa impiedice exploatarea raului si alimentarea centralei sau insasi distrugeri la centrala, ambele cu acelasi scop final, lipsa de energie in iarna.

 

Conspiratiile devin realitate mai devreme de 6 luni.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dar spune de unde ai luat citatele, te rog.

Fact-check-ul l-am facut eu pentru binele forumului.

 

P.S. Doar pentru ca oamenii de stiinta sau expertii gresesc nu inseamna ca au mintit. Nu este totul o conspiratie.

P.P.S. Stratul de ozon nu a fost distrus datorita unei coordonari intre toata tarile pentru eliminarea aerosolilor CFC

Modificat de Sparkyson
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Importante sunt link-urile directe la studii, sunt postate, aveti curiozitatea sa cititi si vedeti daca ideile din comentarii reflecta materialul stiintific.

Daca stratul de ozon nu s-a distrus pentru ca a fost un efort concertat sa se elimine CFC, pentru celalte puncte ai o explicatie?

Pentru ca toate au tinut agenda in anii respectivi.

 

 

In asteptarea summit-ului pe clima de la Glasgow, cele 250 masini VIP car, electrice, vor fi alimentate de la statii de incarcare diesel.

Which bright spark left eco cars at COP26 with no juice? Green vehicles but red faces as there are too few charging points at climate summit

 

 

Acum cateva saptamani postam un video al armatei Austriece in care aratau ca sunt pregatiti pentru mari intreruperi de energie electrica in aceasta iarna.

De curand Klaudia Tanner, Ministrul Apararii, a avertizat ca o intrerupere a energiei electrice in Europa se va intampla si ca se va extinde pe tot continentul pentru ca retelele sunt interconectate (se deconecteaza teoretic automat in caz de crestere putere consumata si scadere frecventa).

Austria prepara a su población ante un “gran apagón”

 

Populatia trebuie sa fie pregatita si acesta NU este un exercitiu.

Luati in considerare sa aveti rezerve de apa decente, baterii, lanterne, conserve, produse de prima necesitate, circulati cu masinile cu rezervorul plin, pastrati EV-urile incarcate, cei care stau la casa si au Hibride care pot da tensiune inapoi in retea in caz de avarie sa aiba si ei rezervoarele pline pentru a sustine casa pe avarie.

ATM-urile nu vor functiona, trebuie sa aveti cash tot timpul prin casa.

Se mai recomanda eventual sa aveti un plan cu familia extinsa pentru a va intalni in anumite locuri (comunicatiile nu vor functiona) pentru a afla situatia celorlalti si pentru a va ajuta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stai sa inteleg: eu te intreb niste lucruri (care-ti sunt sursele de informare) si, fara sa-mi raspunzi, vii cu alte intrebari la care te astepti sa iti raspund?

Te rog sa dai mai intai tu sursele acelor afirmatii (ca petrolul dispare in 10 ani si așa mai departe).

 

Nu e chiar diesel si nu sunt chiar toate:

Quote

But it has now emerged that there are not enough power points in Glasgow to charge the fleet[...].

There are fewer than 250 electric charging points in the city – about one for every 23 such cars.

 

A COP26 spokesman admitted that generators might be needed – but insisted that they would run on hydrogenated vegetable oil derived from waste products such as chip fat, rather than dirtier fuels such as diesel.

 

The Government said the Jaguars being used, including I-Pace SUVs, ‘have all been sourced from existing fleets in the UK, helping ensure the carbon footprint remains low’.

 

Ca in bancul cu Radio Erevan: "nu era masina, era bicicleta; si nu am primit-o, mi-au furat-o".

 

Din articolul tau (https://www.larazon.es/internacional/20211026/nhll27k4ffa2xnyk3t56lo624q.html):

Quote

A blackout [...] would mean that traffic lights, computers, ATMs, telephones, the internet and many other services stopped working, exposing the fragility of an increasingly digitized day to day.

 

The risk of a blackout is also taken very seriously by the Austrian electricity network operator and by all the energy companies in the Alpine country. For Gerhard Christiner, technical director of Austrian Electricity Network (APG), climate change and extreme weather, with intense heat and cold waves, increase the risk of a "blackout".

 

Ma bucur ca esti constient de efectele schimbarilor climatice si mi se pare, in acelasi timp, incredibil cum poti sa eviti cuvantul "climate change" din fix articolele pe care le postezi. La fel cum postai mai sus absurditatea limitarii cererii de curent prin oprirea statiilor de incarcare sau modificarea termostatului de AC de catre furnizorii de electricitate, iar acum postezi fix despre faptul ca ne asteapta caderi de curent:

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!