Jump to content

redebandire permis dupa mai mult de 30 de zile de la suspendare?


alin 105
 Share

Postare recomandată

Salut,

Incerc sa fiu cat mai concis.

 Anul trecut am fost depistat de radar cu 105 km /h in localitate.Luat permis pt 90 de zile, puncte, amenda .Am facut contestatie (nu mi-au aratat filamare/dovada) -am facut contestatie in instanta si la finalul procesului curtea a respins contestatia si a dat castig de cauza agentilor.Ne este esentiala partea cu procesul ...doar ca parte din poveste.

Am predat permisul si am primit dovada de suspendare permis. Imi asum fapta si masurile contraventionale aplicate.Problema este ca nu am stiut ca trebuie sa dau examenul de redobandire permis in primele 30 de zile de la suspendare, stiam (stiam gresit, evident:) )  ca dupa trecerea a 30 de zile am dreptul sa ma prezint la examen pt redobandire. Astazi m-am prezentat la examen si mi-au spus ca nu mai am dreptul la examen deloc, si ca la cele 90 de zile de suspendare se adauga inca 30 de zile de suspendare adica 120 de zile de suspendare.

 Lasand la o parte absurditatea legii , ce pot sa fac ca sa am dreptul de a participa la examenul de redobandire?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

https://romanialibera.ro/lifestyle/examen-redobandire-permis-cand-este-obligatoriu-si-ce-risti-daca-nu-il-promovezi-778409/

 

Quote

conducătorul auto este obligat să promoveze testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie la expirarea perioadei de suspendare, altfel, termenul iniţial va fi prelungit cu încă 30 de zile. Prelungirea se aplică numai o dată, iar la finalul acesteia conducătorul auto îşi recapătă permisul de conducere. Prelungirea de 30 de zile se aplică atât în situaţia în care examenul este dat şi nu este promovat, cât şi dacă persoana în cauză nu se prezintă deloc pentru susţinerea acestuia.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Păi și cum voiai să dai examen dacă nu știi legea? În OUG 195/2002 scrie clar, "testul de verificare se susține până în a 30-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce".

 

Dacă îți asumi, ai timp să citești legea în următoarele zile.

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/74028

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

   Myke ,legat de cunoasterea legii, precizez  ca nu vroiam sa dau examen la facultatea de Drept, ci doar pt redobandire permis.Esti off-topic , poate studiezi si tu regulamentul forumului.   

https://vwforum.ro/guidelines/

   Legat de problema ridicata in acest topic am aflat ca exista program de audiente la Seful de Serviciu permise si examinari, in fiecare saptamana unde iti poti expune situatia si e posibil sa primesti un raspuns pozitiv la solicitare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai gresit cand ai mers cu viteza aia in localitate , ai gresit cand ai contestat , ai gresit cand ai uitat sa dai examenul la timp dar altcineva e off topic ptr ca te-a deranjat raspunsul

Ai primit niste raspunsuri concrete la niste intrebari

Nu are rost sa te superi decat pe tine , nu sunt colegii de pe forum de vina

Bafta sa reusesti

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1 hour ago, alin 105 said:

nu vroiam sa dau examen la facultatea de Drept, ci doar pt redobandire permis

 

Să ai permis de conducere nu înseamnă să fii absolvent de Drept.

 

Oricine a făcut școala de șoferi pe bune a învățat "codul rutier", care e de fapt OUG 195/2002 ce reglementează circulația pe drumurile publice.

Adică fix ce am menționat mai sus.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

tavitara, la cat mai multe posturi iti doresc ( ai 1.3 k si la mai mare), din astea pline de morala inutila si off-topica.N-am gresit cand am contestat , ca sa nu mai vorbim ca absolut legal, mai citeste inca odata ce am scris.

myke am dat scoala de soferi pe bune, daca stii tu altceva sa vii cu argumente.Link-ul tau e sa faci flame-uri si nu are legatura cu subiectul ridicat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Legat de subiect, concret :

Sper sa stai pe tusa 120 de zile ptr ca asa meriti cand mergi in localitate cu viteza aia

Legat de absurditatea legii , asa sunt legile la noi , majoritatea absurde

Legat de ce poti face = nimic

Ok , acum esti multumit ?

ON Topic

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Suntem ontopic, vorbim despre articolul care reglementează redobândirea permisului și despre asumare.

Răspunsurile sunt pe măsura subiectului. Nu înțeleg partea cu asumarea. Și eu am fost prins cu 64 km/h în Sovata, prin 2018. Regret și acum. Nu am contestat, nu am cerut dovezi agenților și am plătit amenda a doua zi. 

 

Sper să găsești răspunsul dorit din partea șefului SRPCIV.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@tavitara Nu cunosti legea.Da-mi voie sa iti explic.Pt depasirea cu mai mult de 50 km in localitate legea nu prevede sanctiunea de 120 de zile cum imi doresti tu ca te-am suparat ci 90 de zile cu drept de redobandire dupa 30 de zile  de la suspendare.

Legat de ce pot face tocmai am aflat pt cei interesati ca exista audiente.Ramane  de vazut si rezultatul.Si nu, nu esti ON Topic nici acuma.

Modificat de alin 105
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1 minute ago, alin 105 said:

Nu cunosti legea.Da-mi voie sa iti explic.Pt depasirea cu mai mult de 50 km in localitate legea nu prevede sanctiunea de 120 de zile cum imi doresti tu ca te-am suparat ci 90 de zile cu drept de redobandire dupa 30 de zile  de la suspendare.

până în 30 de zile...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu inteleg de ce se continua discutie, e clara abordarea initiatorului . Raspunsul la orice intrebare a fost dat in a treia postare. 
Restul e ..... ca la noi 🤣

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce inteleg este ca ai vrut sa dai examenul de redobandire dar nu te-au lasat pe motiv ca ai venit prea tarziu( din motive imputabile tie). 

Acum se cauta bunavointa de la seful serviciului de permise pentru a da examenul. 

Din cate stiu eu( si ar trebui sa stim toti), necunoasterea legii sau cunoasterea partiala sau cunoasterea eronata a legii nu te scuza cu nimic si trebuie sa suporti consecintele. 

Pe principiul asta poti aborda orice speta: " nu am stiut domle ca pentru 50 km/h + in localitate se ia permisul". 

 

Succes cu audienta la serviciul de permise dar poate ar fi fost un raspuns pozitiv in cazul in care era o altfel de speta mai " simpla". Asta cu 50 km/h + in localitate si + contestatie nu o sa fie " digerata". Contestatia o sa fie inteleasa ca o masura a neacceptarii situatiei.

Modificat de smecs
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Aerofan a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!