Jump to content

Probleme cutie de viteze manuala Polo 6R 1.2 TDI


speed_fane
 Share

Postare recomandată

Salutare,

 

De aproximativ 2 saptamani ma confrunt cu o problema bizara la al nostru Polonic.

 

Masina in cauza este un Polo 6R Comfortline 1.2 Tdi din 2011 cutie manuala in 5 trepte, cod MZN, fara start-stop, 71.000 km.

 

Problema este urmatoarea, la schimbarea in treapta a doua de viteza, din treapta a I- a , nu intra decat daca motorul nu depaseste 2500 rpm. Acest fenomen NU se manifesta la retrogradare 3 > 2. Din pacate este foarte enervanta situatia si periculoasa, deoarece fiind o cutie lunga, cand vrei sa pleci mai repede, sa traversezi o intersectie ( situatii in care in treapta a I-a trec repede de 2500-3000 rpm ) si cand vrei sa schimbi a doua ....ciuciu.

 

V-ati mai lovit de o astfel de situatie ?

 

Tinand cont ca in weekend a facut anul de la ultima revzie, dar nu si km, am profitat de ocazie si am schimbat din nou uleiul la cutie, binenteles tot OEM cod: G 055 512 A2 ( recomandat de VW pt aceasta cutie ), am verificat si vizual cuplele de la cablurile timoneriei pe comenzile de la cutie, totul ok, fara nici un fel de joc, dar problema persista.

Problema se manifesta atat la rece cat si la cald, daca am grija sa schimb treapta de viteza 1>2 pana in 3000 rpm intra lin si ok, daca am depasit 3000 rpm caraie si nu intra sub nici o forma ( nici cu dublu ambreiaj, nici fortat ...nu si gata ).

 

In aceasta situatie va rog sa ma ajutati cu un sfat cu privire la ceea ce as mai putea sa verific si totodata cu o recomandare de mecanic sau service bun de cutii de viteze.

Eu banuiesc sincronul de la treapta a doua, sa nu fie coroana paradita. Dar nu inteleg de ce/ de la ce ? este o masina condusa normal, fara smucituri sau mai stiu eu ce minuni, cu service efectuat obsesiv pot spune. Desi nu este singurul vw din familie, pot spune ca nu m-am mai lovit de astfel de probleme pana acum ( desi passatul, care este veteran, are 788.000 de km, cu service efectuat corect si fara nici o problema pana acum la cutie, decat 3 kituri de ambreiaj :) ).

 

 

Multumesc anticipat, orice sfat este binevenit.

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!