Jump to content

ID.4 - Impresii de la proprietari


Rave
 Share

Postare recomandată

Review-urile si test drive-urile sunt bune dar cel mai bine despre masina ne explica tot proprietarii asa ca sa-i lasam sa ne descrie viata alaturi de masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deși nu sunt proprietar, am până acum experiența a câteva sute de km cu un ID4 Pro 77kW, de altfel am parcurs și mai mulți km cu un ID3, așa că impresia mea o să fie un soi de versus între cele 2.

 

Plusuri:

- spatiu mult mai generos la pasagerii spate și totodată în portbagaj 

- o idee mai silențios ID4, față de ID3 

- având în vedere că ID4 are un parbriz cu o construcție diferită față de ID3, eu am simțit o diferență a temperaturii in interior in mai multe scenarii, după o zi in soare, in ID3 era mult mai cald, fata de ID4 (deși ambele erau albe)

- suspensia mai confortabila la ID4 față de 3, deși ampatamentul e același pentru ambele? Aici posibil greutatea sa joace un rol important. ID3 oferă senzația de sportivitate, pe lângă ID4 care e confortabil ca o canapea.

-faptul că podeaua are același nivel in zona pasagerilor îl consider un mare avantaj pentru cei ce stau in spate, oferă o mobilitate mai bună

 

Minusuri:

- mult mai lent in acelerare ID4 față de ID3, deși ambele au motoare de 150KW (recunosc ca nu m-am uitat la diferența de masă între cele două)

- un minus pentru ambele, calitatea plasticului la interior e dezamăgitoare față de ce ne-a obișnuit VW până acum

- deși cu ultima versiune de update, de mult prea multe ori comportamentul infotainmentului e dezamăgitor. Freeze/lag de multe ori și chiar meniu climatizare indisponibil. Asta am confirmat la ambele, id3/id4. Deși unii vor spune că nu face atât de des, sincer eu o consider o mare dezamăgire. Vom vedea ce rezerva viitorul cu noile versiuni.

- mă disperă (scuze,nu pot folosi alt cuvânt sa descriu) faptul că noaptea nu sunt iluminate zonele de reglare a temperaturii și volum. Eu l-am considerat în utilizare un lucru greu de digerat, de multe ori in loc să scad temperatura, am oprit infotainmentul. Aici poate unii vor spune că pot selecta asta din meniul de climatizare, dar consider că îmi distrage mult atenția de la drum.

- scaunele au niste cute formate pe șezut in zona de îmbinare cu spătarul (poate aici doar eu am fost ghinionist). Îl consider un defect optic de prost gust pentru o mașină nouă 

 

 

Ciudățenii:(iar aici o sa fac referire strict la ID4)

- după ce au coborât copii din mașină, una din portierele spate a rămas întredeschisă și chiar daca nu am închis mașina, apăsam pe switchurile din mânere și nu se deschidea ușa. Am fost nevoit să trag manual de mâner (forțat)

- aleator pe unele drumuri cu denivelări s-au auzit niste bătăi pe spate (deși aveam portbagajul gol). Cu asta nu o sa îmi bat capul că e mult prea redusă frecvența apariției încât să se găsească vreo rezolvare. Am menționat asta in ideea că mai au și alți proprietari comportamentul acesta

- deși e echipat la interior și exterior cu switchuri electrice pentru deschidere, toți pasagerii mi-au spus că e greu de deschis portiera din interior și nu reacționează corect la fiecare deschidere (eu ca șofer nu am pățit, deci îl introduc în categoria "feedback preluat")

- când plec din mașină decuplez ventilația și AC, iar chiar și așa, de fiecare dată după ce deschid mașina (înainte de a deschide portiera) cuplează electroventilatorul față și se oprește la deschiderea portierei 

 

Per total mă declar mulțumit de mașină, chiar și cu plasticurile interioare, mi se pare un cost rezonabil pentru o mașină full electrică cu o autonomie de peste 500km-pentru mine e o diferență majoră între ID3 cu 58kw și ID4 cu 77KW (evident în funcție de modul de conducere). O găsesc ideală pentru o familie cu 2 copii, spațiul fiind suficient indiferent de situație. Singurul lucru ce l-aș adăuga ar fi iluminarea zonei de selecție a temperaturii/volum și pot declara că pentru mine acoperă toate necesitățile și nu îmi creează nicio limitare față de un ICE.

 

Modificat de Dementor
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!