Jump to content

Skoda Superb 3


burlaco

Postare recomandată

Salutare,

Dupa luuungi cautari in decurs de aproximativ 12 luni (pentru ca nu ma grabeam prea tare si am vrut sa imi gasesc cea mai potrivita masina din punct de vedere an fanricatie-km-dotari-pret), sper ca la sfarsitul saptamanii sa intru in posesia unei Skoda Superb 3. Momentan astept raspunsul de la firma de Leasing dar teoretic nu are ce sa obiecteze.

 

Asadar, pe scurt:

- Skoda Superb 3 Estate (sau breack, sau variant ca nu stiu care e denumirea corecta)

- An fabricatie 2016 (decembrie parca), prima inmatriculare: aprilie 2017

- nr de km: ~77.000km

- motorizare: 2.0 TDI 190 CP DSG

- Un singur proprietar, cumparata de noua din Romania

 

Mai pe lung, printre care si ceva intrebari, poate ma puteti ajuta. Multumesc in avans pentru asta: 

- Nu stiu exact de nivel de echipare este, pe aripa fata scrie undeva SportLine dar nu pare a avea dotarile si finnish-ul SportLine-ului asa cum il stiu eu (alt volan, alta grila, alta tapiserie etc). Aici poate ma ajutati voi un pic va rog

- Printre dotarile pe care le stiu, enumar:

        * Tapiserie din pielea neagra, perforata (nu-mi doream dar asa s-a nimerit)

        * Scaune fata incalzite si ventilate

        * Scaune fata cu reglaj electric (sofer si pasager)

        * Drive Select Mode (vine implicit cu DCC?)

        * ACC

        * Parking Assistent (cred ca asa se numeste functia de parcheaza singura) - fara camera spate

        * Parbriz Incalzit 

        * Portbagaj cu deschidere electrica

        * Pornire motor de la buton (asta inseamna implicit KESSY??)

        * Climatizare pe 3 zone

        * Iluminare ambientala cu banda LED

        * Perdelute spate :)

        * Umbrela in usa soferului :))

        * Folii pe toate geamurile, faruri si capota (par a fi foarte calitative, mi-am dat seama ca sunt folii pe geamuri doar cand am dat cu degetul pe stanta geamului)

 

In mare, cam acestea sunt dotarile cele mai importante pe care le are masina. Mi-ar mai fi placut, doar la nivel de "pitici" si nice to have:

- Blind Spot Sensor

- Trapa panoramica🙄

- Scaune cu Alcantare in loc de cele din piele dar sa speram ca functia de ventilatie in scaune isi face treaba bine. In principiu nu transpir excesiv vara.

- Virtual Pedal (nu m-am uitat dupa sensor, dar am ,dat cu piciorul si nu s-a intamplat nimic). Dealerul nu stia neaparat mai multe despre masina decat mine😅

 

Intrebari fara raspuns:

- Ce nivel de echipare este totusi. SportLine-ul asa cum il stiu eu are chestii diferite fata de aceasta (asa cum spuneam si mai sus: volan, grila radiator, tapiserie etc)

- Ce culoare este? Am uitat sa ma uit in actele masinii cand am vazut-o si pana vineri cand cred ca o pot ridica mai dureazaaaaaa.

- Rotile sunt pe 19🤑, (vai de buzunarul meu) dar imi place foarte mult cum arata. Stiti ce model sunt? 

- Pentru iarna pot pune jante de 17? Din considerente atat economice (pret jante+anvelope) cat si practice (gropi, zapada, etc)

- Ce sistem de infotaiment este cel instalat pe masina? Nu-s dumirit complet care e diferenta intre Bolero, Amunsden...Are navigatie, Android Auto, Apple car Play, Smart Link

- Se poate pune retrofit phonebox in loc de scrumiera din fata schimbatorului de viteze?

- Parbrizul are o zona de vreo 5-7 cm2, la baza acestuia in care se vede...colorat. E posibil sa fie "folia" de incalzire a parbrizului care ....s-antamplat ceva cu ea dar nu stiu ce!! Este probabil sa se extinda si sa fiu nevoit sa schimb parbrizul insa mi-am asumat asta.

 

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Cate poze facute de mine, mai jos.

 

 

5.jpg

4.jpg

2.jpg

1.jpg

Link către comentariu

Ar trebui sa iti prezinti masina dupa ce intri in posesia ei !

Link către comentariu
  • loghy a închis acest topic
  • loghy a deschis acest topic

Salutare,

Astazi a fost ziua cea mare in care am ridicat masina. Dealerul a fost super ok si mi-a predat-o "bec" :)

Primele impresii:

- inca mai miroase a nou 😇, chiar daca are 4 ani si 77.000km.

- trage sănătos, nu sunt zgomote suspecte celebre la trenul de rulare in echiparea cu DCC

- pe spate are anvelopele originale cred Pirelli Cinturato, mai au ceva pana la semnul de uzura dar cu siguranta este ultimalor  vara (DOT 2016), pe fata sunt acelasi model de pirelli Cinturato insa relativ noi (DOT 2019) cu ~5mm profil. Mi s-au parut zgomotoase!. De fapt este singurul zgomot (cel de anvelope) care l-am auzit in masina (max. 120 km/h)

- Scaunele cu reglaj electric fac toti banii. MI-am gasit usor pozitia de condus la drum lung (1.87 m si 97 kg🙄) ceea ce nu se intampla in toate masinile (de ex. Skoda Octavia 3 Scout, in pozitia scaunului reglata la minim tot era prea sus pentru mine)

- Scaunele cu piele perforata si ventilatie nu prea m-au convins inca ca vor face fata la caldurile de la vara. Ventilatia aia se simte, insa parca tot am senzatia ca ma incing la spate (poate e doar la nivel de "pitic pe creier" deocamdata)

- Nu am BSS si parca-parca ar fi fost util la oglinzile astea....mi se par usooooor cam mici....Poate e doar chestie de obisnuita.

- Jantele pe 19 is superbe insa "zguduie rinichii" putin chiar si in mod COMFORT daca soseaua are gropile nelipsite de dupa iarna.

 

Mai sus am exprimat chestiile minore care nu mi-au placut neaparat sau care ar fi putut fi mai bune. Nu fac lista ca lucrurile care mi-au placut ca mi-ar lua toata noaptea:)) Masina este "Superba" si o caut cam de 6-8 luni de zile si sunt tare fericit ca am gasit-o in sfarsit. Sper numa' sa ii placa si ei de mine si sa avem o relatie frumoasa de-acum inainte!.

 

Intrebarile de la postul #1 raman valabile, asa ca va sunt recunoscator in avans pentru raspunsuri.

 

Sa ne bucuram de ele impreuna cu ele!

 

Va salut!

Link către comentariu

Azi am facut un drum Brasov - Sibiu si retur.

Am mers legal si doar in depasiri am calcat-o mai tare  sa trec repede de TIR. 

Multumit de tinuta de drum, multumit de confort, ruliul putea fi un pic mai mic (am mers pe modul Normal). Consumul a fost de 5.4% in conditiile in care am mers fara AC la dus si cu AC  la intors (inclusiv scaunele ventilate).

 

Link către comentariu

Faina rau, si culoarea si jante :D 

Sunt curios si eu daca ventilatia din scaune face fata, sau e doar asa... de forma, gen :) 

Link către comentariu

Multumesc!
referitor la scaunele ventilate, astazi am observat ca este foarte important cum esti imbracat (bine, este evident pana la urma ca una e stai cu geaca si alta e sa stai in tricou). Sambata cand am ridicat masina era imbracat cu bluza gen pulover subtirel si nu prea m-au convins, insa azi am fost intr-o camasa mai grosuta (un fel de camasa din materialul jeansi-lor) si a fost chiar ok, adica dupa un timp am redus la treapta 1 ventilatia in scaun.

 

Ce-am mai observat: la Sibiu am ajuns in jur de 10:30 si masina a stat in soare pana pe la 12:30. Cand m-am urcat in masina era neasteptat de "racoare" . Geamurile cu tenta fumurile precum si foliile aplicate peste isi fac treaba foarte bine din acest punct de vedere. Am inteles si ca parbrizul (incalzit) are un rol important in izolarea termica.

Link către comentariu

Sa ai un litru de ulei in portbagaj. Eu am 65k km si completez mereu, dupa 10-13k km. Aceeasi motorizare doar ca am si 4x4.

 

Varianta corecta nu este nici break, nici variant, ci Combi :))) 

 

Sa te poarte sanatos

Link către comentariu

Multumesc tuturor pentru urari!

Miercuri m-am programat la Delcar pentru revizie service si schimbul de ulei+filtre.

Sper cu aceasta ocazie sa intru in posesia unui istoric de service mai concret chiar daca doar "pe gura", ca inteleg ca de cand cu GDRP-ul nu prea ti se mai pune la dispozitie istoricul masinii.

 

Noutati:

- Jantele pe 19' cu anvelope 235/40/19 care sunt si XL si SEALED nu-s pentru drumurile noastre. Ultimele masini conduse aveau roti pe 17'...incomparabil confortul pe drumurile noastre. Pur si simplu cu astea pe 19' se simte orice gropita de zici ca acum am rupt tot. Arata foarte bine masina cu ele dar nu-s pentru drumurile noastre.

- Am mai sesizat un mic "trosc" cand masina stationeaza (cu motorul pornit) si virez usor dreapta din pozitia neutra (rotile drepte, dci nu la capat de cursa). Nu este joc,este doar "trosc". De investigat la revizie.

- Duzele de stropire parbriz merg total anapoda, cel putin cea din dreapta nu stropeste deloc parbrizul la peste 50 km/h. De reglat/schimbat la revizie.

- UItasem cat de faina e clima la VAG (penultima masina a fost o Jetta 1.4 TSI din 2012). Pur si simplu face cald/frig in masina fara sa simti ca decoleaza ceva in zona sau ca te bate vantul din toate directiile. La ultima masina cam asta era senzatia cand dadeam mai tare ventilatorul..

 

So far so "good"! In continuare incantat de masina per total si in fiecare zi abia astept sa plec/intorc la/de la munca numai ca sa o conduc.

 

PS: Ultima masina pe care am condus-o a fost un Mondeo Mk3 2.0i benzina, manual si aia parca era mai mult "a driver's car" decat Superbul, chiar si cand il pun cu DCC si DSG in SPORT. Nu ma refer la motor si putere ca Skoda e net superioara, ci ca feeling pe drum.

 

S-auzim de bine!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!