Jump to content

Cutie de viteze automata S-tronic A4 b9


vovo
 Share

Postare recomandată

La B9, 2.0 TDI/150 CP si cu S-tronic ce fel de cutie este ? Cu ambreiaje uscate sau umede ? Unde as gasi informatii clare despre cutiile cu 7 trepte ? Nu stiu unde am citit ca toate sunt cu 7 trepte dar unele cu ambreiaje umede si altele cu uscate.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ambreiaje umede, sunt topic-uri dedicate atat DSG6 cat si DSG 7 umed / uscat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Aerofan locked şi unlocked this topic
  • Aerofan a închis acest topic
  • cogdao a deschis acest topic
  • cogdao changed the title to Cutie de viteze automata S-tronic
  • 4 weeks later...

Mulțumesc mult!
Încă o întrebare: cutia de viteze necesită schimb de ulei? Dacă da, la ce interval?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, la 60k km. :)

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • cogdao changed the title to Cutie de viteze automata S-tronic A4 b9
  • 10 months later...

Salutare, detin un Audi a4 b9 automata 190cp de 3 ani 194k km, revizii facute la timp, acum 3 sapt dupa ceve mers prin oras si dupa o stationare, am cuplat D1 si a sarit in D, neputând pleca dupa loc, pe bord imi arata ca sa calc frana, in R mergea dar Drive nu, am lăsat-o 5 min, am reusit sa plec si apoi am dat fuga la service, acolo au spus ca ar fi mecatronicul dar foarte ciudat ca nu dadea in bord martorul, au șters eroarea si am plecat a 2 zi, dupa 2 sapt am patit la fel, constatand ca daca merg mai mult se incalzeste ceva si nu mai intra in D1. Dar daca se răcește pot pleca cu ea, s-a mai confruntat cineva cu problema asta? Unii ar spune ca ar fi unu din ambreiaje, momentan este daca cutia jos si nu se observa nimic in neinregula

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cutia se poate incinge daca nu are ulei suficient, arzand astfel ambreiajele, daca are soft (dl382 este recunoscut pentru problemele de pe partea de racire) sau, daca are pe mechatronic solenoizi precum dl501, sa nu fie bulit cel responsabil de racire. Se pot masura individual cu multimetru si se vede daca au valori corecte. Repet, asta este valabil la dl501, la 382 nu stiu cum este, este doar o idee ce ar putea verifica.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Buna seara! Am cumparat un audi a4 b9 2.0 190 cp diesel. Vreau sa fac distributia si schimbul de ulei si filtre la cutie. Am si eu cateva intrebari:

1. Stie cineva la cat se strang rolele si intinzatoarele la distributie si accesorii?

2. Am intrebat la reprezentanta de schimb ulei la cutie, mi-au zis ca intra 4 litrii de ulei si nu se schimba filtrele. Am intrebat si la alte service-uri si au zis 4 litri ulei +inca 5 litri(ca se mai schimba inca 5 litri nst unde) si filtre. Nu am inteles ce e cu ceilalti 5 litri, unde intra fiecare si cum se schimba. Daca avti detalii despre asta va rog sa imi explicati si mie cum se schimba si ce se schimba( filtre, garnituri,cat ulei, etc).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In cutie intra aprox 3.8 l ulei, este bine sa pui original. Iti recomand sa schimb si baia de ulei, garnitura si suruburile. Baia de ulei este de plastic si se deformeaza in timp, rezultand scurgeri.

De asemenea, pentru mufa mechatronic exista un TPI, se adauga o saiba in plus pentru a limita scurgerile de ulei in acea zona.

Distributia recomand tot Oem, gasesti cuplurile de strangere in Auto data, vezi daca are vreun coleg.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In ELSA, AUDI scrie clar sa nu se bage mai mult de 3.5 l in partea de mecatronic. Se pot.amesteca uleiurile din partea de mecatronic cu cel din partea de mecanica. Risc distrugere cutie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La reprezentanta atat se baga. Riscurile sa se amestece Atf si Mtf sunt practic 0.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!