Jump to content

The Electric Revolution – Al Bundy’s ID.3 1st PRO PLUS


Al Bundy

Postare recomandată

  • Al Bundy changed the title to The Electric Revolution – Al Bundy’s ID3 1st PRO PLUS

Felicitari, sa va bucurati de ea cat mai multi Km fara incidente. Ma bucur ca ne inmultim in clubul "electrificatilor" :)

Link către comentariu

Multumesc, la fel va doresc si voua.

Dupa cum se stie, softul masinii nu este inca perfect, am avut parte de Airbag Light aprins in bord cu atentionarea aferenta, eroare care dispare la urmatoarea pornire. Mai nou am avut un meniu incomplet pe partea de clima, si la fel a revenit dupa o repornire a masinii. Nu am avut probleme cu descarcarea bateriei de 12V chiar daca masina a stat nemiscata vreo 2 saptamani, cat timp au fost lucrari de canalizare pe strada si noroiul era de 10cm si mi-era mila de masina sa o bag pe acolo.

 Inca nu am inscris masina, asa ca nu o sa primesc cei 200 euro pe cardul de incarcari , bani dati de Porsche Romania pentru inmatricularea unei masini electrice in 2020. Am programare pe 25 ianuare pentru inmatriculare si nu stiu ce numar preferential sa-i pun, cred ca o sa merg pe B-973- ELectricVehicle.

 

Am fost informat de Nurvil ca a aparut o noua versiune de soft si o sa fiu chemat sa-l facem, dar nu vreu sa fiu printre primii, sau poate astept sa trec la versiunea 2.1 direct, daca se poate. Simt lipsa functiei AndroidAuto/Apple carplay dar nu intr-atat incat sa astept cu nerabdare update-ul.

 

IMG_5760.JPG

 

IMG_5759.JPG

 

@Rave Si eu am fost invidios cand ai venit la mine cu e-UP-ul si nici macar nu stiam sa-l pornesc !!

Modificat de Rave
Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos.

Daca ai erori cu AC, poti tine apasat pe butonul de pornire al unitatii pt ~20 secunde, pana se aude un sunet in boxe si isi face un reset. Nu afecteaza condusul, am facut asta si in mers.

 

Poti detalia te rog?

3 minutes ago, Al Bundy said:

asa ca nu o sa primesc cei 200 euro pe cardul de incarcari , bani dati de Porsche Romania pentru inmatricularea unei masini electrice in 2020

 

Link către comentariu

Multumesc de sfaturi, am aflat si eu cum se restarteaza unitatea .

Legat de cei 200 euro am auzit de la alt proprietar de ID3 cat si de la dealer  despre acest lucru, dar cum aveam deja programarea facuta pentru 25 ianuarie nu m-am agitat prea tare sa ma duc la inmatriculari, sa stau la coada sa iau bon si sa o inmatriculez in 2020.

 

Simt lipsa goarnei de la alarma, la celelalte masini aveam acel beep-beep la incuiere si la descuiere, dar asta poate fi primul retrofit pe aceasta masina, bineinteles daca se poate face .

Am terminat cu birocratia ENEL si acum am 18Kw putere instalata in trifazat, la racordarea casei la retea in 2011 nu am cerut decat 9Kw si asta ca nu m-a invatat nimeni sa cer mai mult. Acum m-a costat 1/3 din cheltuielile de atunci. Si asta doar pentru schimbarea unei sigurante tetrapolare in BMPT. Cablul tras atunci intre BMPT si panoul de distributie de pe strada suporta mult mai mult.

 

Inca nu ma grabesc cu achizitia si montarea unei statii de incarcare de 11KW, deoarece profit din plin de cardul de incarcari cu 2000KW oferit de VW, il folosesc in reteaua renovatio la statiile DC. Sunt curios daca merge sa pornesc si alte statii din alte retele.

Legat de cei 2000kw este si aici o discutie intreaga, sunt 2000Kw in reteaua Ionity, unde pretul este de 1,45 lei/kwh. Asa ca cel mai corect este sa spunem ca avem un credit de 2900 lei pe acel card.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Sunt in aceeasi situatie ca tine cu Enel-ul. In afara de a schimba disjunctorul din BMPT nu a trebuit sa schimbi si in casa nimic? Sau ai ramas cu casa doar pe o faza? Scuze de OT.

Link către comentariu

OT: Eu am trifazat din 2011. Cablul de 5x10 de Cu din BMPT intra intai in garaj intr-un tablou de distributie si de aici pleaca alt cablu, tot de 5x10 de Cu in tabloul general de la parter din casa si apoi cu conductor de 6 in tabloul de la etaj. In cele 2 tablouri, pe fiecare faza am cate un diferential de 20A, si fazele sunt impartite si echilibrate. in casa, intr-o camera, de ex, daca am iluminarea pe faza R am prizele pe S sau T, doar in bucatarie si in camera tehnica am toate trei fazele. Statia o sa fie instalata in garaj, o sa schimb tabloul din garaj deoarece este mic si nu-mi permite instalarea unui diferential pentru statie. Deci nu trebuie sa fac modificari in instalatia din casa, doar in garaj sa schimb tabloul, sa montez diferentialul pentru statie si sa trag cablu de 5x6 de Cu pana la statie. 

 

Tablou parter.

IMG_8312.JPG

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu
  • Al Bundy changed the title to The Electric Revolution – Al Bundy’s ID.3 1st PRO PLUS

Felicitari pt achizitie!

Iti recomand sa astepti versiunea 2.1 -am lucrat din greu la ea inainte de sarbatori :). si pare sa fie cea mai stabila de pana acum si avertizarea (falsa) de airbag nu ar mai trebui sa apara, pe langa altele :). Succes!

Link către comentariu

Felicitari, mii de Kw in baterii si drumuri usoare! O afacere buna, cred ca esti printre ultimii beneficiari de bonus asa de mare de la stat - dupa parerea mea nu va mai fi atat de mare anul asta. 

Chiar daca urmeaza sa apara verisorii de la Skoda/Seat-Cupra, cred si eu ca modelul asta este cea mai potrivita optiune din grupul VAG. 

 

Culoarea chiar atrage priviri! 

Link către comentariu

In sfarsit i-ai facut prezentare!

Felicitari pentru achizitie! Cat mai multe drumuri fara probleme si curent in baterii!

Link către comentariu

DA, mi-a venit inspiratia inapoi si m-am apucat de povestit 😁.

Multumesc de urari. LA fel va doresc si eu.

Sapt viitoare vreau sa fac un Predeal si inapoi. Si cum pe acolo nu prea sunt statii am 2 variante:

 - plec plin din Bucuresti, refac plinul la Ploiesti , ajung in Predeal, stau 3 zile pe acolo si la intoarcere spe sa ajung la Ploiesti sa incarc.

 - plec plin din Bucuresti, ajung in Predeal, stau pe acolo, fac plinul in Brasov, ma reintorc la Predeal si urmatoarea zi plec spre Bucuresti.

 

Intreb pe posesorii de electrice,  cum ar fi mai ok sa procedez?

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Din ce am studiat, exista statie Moon atat in Ploiesti cat si in Brasov. Eu as face o mica oprire in Ploiesti sa fie.

Link către comentariu

Ai 3 statii rapide in Ploiesti (Kaufland, Darius Motors si Mol), una rapida in Busteni (Penny) si 2 Type 2 in Predeal, pe langa destul de multe in Brasov. Esti ok cu ID.3-ul acolo... Am fost eu cu e-Up!-ul pe vremea cand nu erau atatea statii :))

Link către comentariu

LA darius este de 75Kw, cea de la Busteni este de 20Kw.

Deci, care varianta sa o aleg?

Ploiesti la dus si la intors sau Brasov, tinand cont ca stau 3 zile in Predeal si ma mai plimb pe acolo, iar noaptea o sa fie -14 grade ?

 

Link către comentariu

Opreste-te la Darius, mergi cum si pe unde vrei, pastreaza statia de la Busteni de back-up, in caz ca ai nevoie. :) Sunt 2 hoteluri in Predeal unde poti lasa masina cateva ore pe Type 2, nu uita...

Link către comentariu

Da. Le-am vazut. Am vrut sa ma cazez la Orizont dar era cam mare pretul. 

Link către comentariu

Sa o stapaniti sanatosi, sa va plimbe mult si fara evenimente neplacute!

Link către comentariu
5 hours ago, Al Bundy said:

Inca nu ma grabesc cu achizitia si montarea unei statii de incarcare de 11KW, deoarece profit din plin de cardul de incarcari cu 2000KW oferit de VW, il folosesc in reteaua renovatio la statiile DC. Sunt curios daca merge sa pornesc si alte statii din alte retele.

Sa ma anunti ca sa iti fac o oferta buna :)

 

Sa o folositi cu placere! 

Am mers cu una si mi-a placut cum merge si cum sta pe viraje!

 

Link către comentariu

Super electrica! Tot citesc diverse despre topicurile cu electrice...cablul/cablurile de incarcare cu care vine masina se potrivesc la orice statie de incarcare?

Link către comentariu

@laur_vd Avem o sectiune intreaga dedicata modelelor electrice asa ca iti recomand sa o citesti incepand de aici:

 

Sa pastram acest topic despre masina lui Cristi, nu despre electrice in general. Multumesc!

Link către comentariu

@Al Bundy Eu ajung la BV cu e-Golf-ul cu un "plin"

Ce trebuie sa ai in vedere este faptul ca Predeal e in punctul cel mai sus ca si altitudine. De acolo spre BV mergi la vale, acolo ai mai multe statii rapide incl gratis. Stiu ai cardul Weconnect pe care trebuie sa il folosesti. E fondata si gija cu frigul si faptul ca masina va consuma mai mult. Pe langa varianta expusa de Rave, mai e si asta cu excursia pana in BV.

 

Plimbare placuta, fara emotii, asteptam sa ne impartasesti exeprienta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!