Jump to content

VW Touran 2016 1.4 TSI sau 2.0 TDI


ultimu_neuron
 Share

Postare recomandată

Vremea Passat-ului a trecut, e timpul sa ma uit de un Touran. Practic pt famile si mai nou decat ce am acum.

Pe scurt, ma uit la un Touran din 2016-2017, in jur de 50k km. Fiind patit cu motoare benzina mai putin fiabile, ma gandesc sa ma reintorc la diesel.

 

1.8 TSi-ul pe care il am acum e un motor foarte misto la condus, doar ca ii place uleiul mult de tot. Lantul si intinzatorul sunt foarte ok, doar ca 1l de ulei la 1.500km e cam mult. Nu reusesc sa-l opresc din sete cu niciun aditiv, si decat sa ma apuc de schimbat pistoane si segmenti, mai bine iau alta.

 

Lasand discutia preturilor la o parte, ati putea sa ma sfatuiti care motor are mai putine probleme? TSI-ul de 1.4 si 150 de cai sau TDI-ul de 2.0 si 150 de cai? Poate stiti coduri motor cu cele mai putine probleme...Vreau ceva fiabil, cum a fost 1.9 TDi 110 de pe Octavia mea din 2003 :) - daca e posibil asa ceva - poate mai vechiul 2.0 TDI 177 ar fi mai bun pe un Sharan sau Touran generatia anterioara?

 

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Toate motorizarile 2015+ VAG sunt ok ; 2.0 TDI 150 e un motor fiabil, eu n`am auzit sa fie raportate probleme ; doar ca nu l`as lua pe cel cu adblue ca sa nu am o bataie de cap in + ( pe langa DPF ) ; presupunand ca il folosesti la drumuri lungi preponderent, as alege dieselul pt cuplu, consum mic si fiabilitate ; 1.4 TSI ar fi ok daca il folosesti preponderent urban pt ca scapi de grija regenerarilor. Ca si consum de carburant, in oras sunt similare, si afara pana la viteze mai mari. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru raspuns.

In general fac 20k km pe an. 6-7k km pe autostrada, restul sunt ture de 12-20km pe zi. Ideea e ca nu ma deranjeaza sa ies la cate o tura pe autostrada pentru regenerare DPF o data pe luna. In cazul meu benzina ar fi mai indicata, dar sunt patit cu TSi-ul meu si tare as vrea sa evit problemele astea.

Ce ma intereseaza cel mai mult e ca motorul sa fie fiabil.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E relativa fiabilitatea la TSI`uri ; pt  cele 2014+ eu nu am vazut probleme majore..insa tot injectie directa este, tot ar fi predispusa la depuneri ; depinde si cu cati km o achizitionezi..pt ca Touran si Sharan merg ceva in tarile cu apa calda. Daca o iei cum ai spus tu la ~ 50k km, nu mi`as pune probleme pt niciuna ; subiectiv vorbind eu as alege TDI pt ca si`a dovedit durabilitatea in astia 5 ani...sunt extrem de mult kilometrate cu peste 200-250k km doar cu revizii banale..vorbind de 2.0 TDI. Cel mai bine alege ceea ce iti place sa conduci ; CDAA`ul are internele de carton, asta se stie, nu te astepta la aceleasi probleme si la 1.4 TSI 150 cp. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din ce am citit, 2.0 tdi are probleme la pompa de vacuum (corp comun cu cea de ulei) cum ca ar scoate un zgomot cand motorul este rece; la fel si cu pompa de inalta presiune ar fi probleme? Zic doar ce am citit pe diverse site-uri...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din ce stiu, la motoarele euro 5 generatiile 2009-2014 au fost probleme cu pompa de inalte, spre exemplu, cum am eu pe CC 2.0 TDI ; poate produce span..despre motoarele euro 6 ( 2014/15 + ) nu am auzit sa aiba vreo problema in acest sens ; acum, cazuri izolate pot fi la orice motorizare...pt ca atat TSI cat si TDI au pompa de inalte..este o componenta care, la randul ei, ca si un EGR sau un injector, se poate defecta ; dar repet, daca sunt cazuri izolate, nu as trata`o ca pe o problema de fabricatie ; cu mai multe informatii eu nu te pot ajuta ; pe viitor tintesc si eu un 2.0 TDI 190 cp sau BITDI..dar asta peste 2-3 ani. Spor !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!