Jump to content

The Black Skodiaq


Yasmin

Postare recomandată

Sa o plimbi cu placere!

Legat de OBD11 azi am incercat cateva codari pe masina mea , majoritatea din sectiunea One-click / Apps (nu stiu cum se numeste exact sectiunea)  nu sunt disponibile .

 

Link către comentariu

Misto masina, am condus si eu una, era cea mai dotata, sportline cu biTDI 240cp

Cutia DSG mi s-a parut ca are un lag maricel (apesi acceleratia si dupa o asteptare lunga se intampla ceva, dupa ce sare din treapta 6 in treapta 3).

 

Practic nu prea parea ca ar merita acel biTDI. Rotile de 20inch iar mi se par overkill.

 

Insa in rest masina e superba, nu mai ai treaba cu gropi borduri... trece peste orice intr-o liniste neasteptata.

 

Parbrizul incalzit e util asa si asa (nu l-am folosit mai deloc in final), in schimb e enorm de scump mai ales daca e varianta cu depunerea aia de argint (nu cu firicele). Scaune ventilate ar fi utile, dar cred ca nu se pot comanda decat pe Superb

 

Barum e o optiune f de buget, daca treci la roti de 19 vor fi si mai scumpe.

 

Pt cei ca mine care nu stiu ce e Area View: 

 

Link către comentariu

@emihai90Multumesc Frumos! Mersi de info legat de OBD 11

@stryder Multumesc Frumos!

@detinator Multumesc Frumos,dar cred ca ceea ce ai condus tu  era Vrs daca avea BiTDI. Scaune incalzite & ventilate se pot lua optional.Parbrizul incalzit il consider necesar pt mine.In ceea ce priveste Barum eu rulez pe toate masinile care le-am avut de aproximativ 6 ani doar anvelope Barum si nu am avut absolut niciodata nimic de reprosat.

@sabinx Multumesc Frumos!

 

Si aseara am mai gasit ceva care ma dezamageste, luminile din portbagaj desi are cate 1 Led pe fiecare parte mi se pare ca nu ilumineaza suficient portbagajul, @emihai90 & @stryder asa e si la voi ?

Modificat de Yasmin
Link către comentariu

Pe așa mașina ar fi pacat sa nu faci demersuri pentru activare pACC.

 

TJA si Emergency assist le ai active?

 

Pentru lumina suplimentara cand ai hayonul deschis este o codare sa iti aprinda leduri din stopurile spate. Foarte utila cand parchezi in locuri intunecate si ai nevoie de acces la portbagaj.

Modificat de yanq
Link către comentariu
16 hours ago, detinator said:

Practic nu prea parea ca ar merita acel biTDI.

Mhm, da, da... asa zic toți mai putin cei care au bitdi. :))

@Yasmin sa te bucuri de mașină. 

Modificat de ct_act
Link către comentariu

De la ~35k la peste 50k cat e ( scuze... a fost :( ) un BITDI, e diferenta foarte mare, poate de aia "nu merita". In rest, din orice alt punct de vedere, merita cu varf si indesat!

 

@Yasmin frumoasa jucaria! Sa va bucurati de ea!

Link către comentariu

@ct_actA zis cineva ceva de BiTDI? :)) 

Foarte frumoasa masina si descrierea. Sa o stapanesti sanatos si fara probleme.

 

Cred ca merita niste jante mai mari la vara, astea chiar par mici :) 

Link către comentariu

@yanqTJA e considerat activ daca merge Lane Assist + ACC sub 60km/h,nu? Emergency Assist e considerat activ daca dupa repetate avertizari de la Lane assist tot nu pui mana pe volan,nu? Nu pot sa zic ca le-am testat in mod special ambele functii. ACC am testat in oras insa fara sa verific daca Lane Assist e activat si functioneaza(oricum era drum nemarcat)

Va ajunge vremea si pentru codari :P

 

@ct_actMultumesc Frumos!

@acidone77 Multumesc Frumos!

@sNaKeyy Multumesc Frumos! Masina in mod cert merita niste jante mai mari pe 19 sau poate chiar 20 la vara sunt deacord cu tine la asta,dar nu pot sa zic ca sunt 100% sigur decis pe ceva din acest moment. Studiez inca!

 

Intre timp am gasit led-uri puternice si pe superskoda,deci cu siguranta nu sunt singurul cu acest pitic pe cap...😂 sau daca aveti voi alte sugestii PM me pls.

Link către comentariu

@Yasmin da, lumina din portbagaj e dezamagitoare, la mine sunt 2 leduri (stanga - dreapta), insa am aflat ca se pot inlocuii cu tot acele lampi cu unele aftermarket mult mai puternice. Nu stiu daca este o modificare inteleapta, inca.

@yanq codarea pentru stopuri, nu este inca posibila la my21, cel putin eu nu am reusit.

Link către comentariu

Felicitari pentru masina, foarte frumoasa!

Legat de trecerea la roti de 19/20, iti recomand sa faci un test cu o masina echipata cu aceste roti mai mari, pentru ca fara suspensie adaptiva (nu am vazut sa ai optiunea aceasta) nu cred ca este o alegere inteleapta sa treci la 20. Roti de 19...poate- poate...dar si ala dupa ce faci un test...

Link către comentariu

Eu am luat masina cu roti pe 19, categoric nu cred sa fie o problema de confort. 
Legat de jante, dupa gustul meu, as merge minim 21, poate chiar 22. 

Modificat de emihai90
Link către comentariu

Arata foarte bine, spor la kilometri! Si ca sa mentin trendul cu jante, eu nu as merge pe jante mai mari de 19 inch, o bordura sau o groapa mai serioasa pot cauza mari probleme si cheltuieli aiurea. 

Link către comentariu

@yanqAm testat aseara , din pacate nu am TJA .Lane assist refuza sa se activeze sub 60km/h indiferent de drum. Emergency assist se activeaza la fel doar daca e Lane assist activat, nu l-am testat in alte scenarii.

@DDocMasina de test drive a fost cu 19 si fara suspensie adaptiva si nu pot sa zic ca a mea este mai confortabila cu R18 fata de aceea. Oricum pe Audi am avut suspensie S-line + arcuri Eibach + jante pe 18(245/40/18) deci ca si confort si grija ori ca voi merge pe R19 sau R20 tot este mai confortabila ca vechea masina .

@emihai90Sunt deacord cu tine la gusturi ar merge 21 sau 22. Insa cu acele dimensiuni chiar trebuie sa ai deja grija foarte mare .

@razvanccMultumesc Frumos. 

Link către comentariu

Mda. Asa venise si a mea, cu TJA inactiv. Si tare aiurea era cand masina din fata reducea viteza sub 60 km/h si se dezactiva Lane assist-ul. Se pare ca dupa 3 ani de zile pentru Ro tot asa le trimit....bine ca se poate rezolva si alfel.

 

Cat despre roti eu unul nu m-as duce mai sus de 18". Aprecizez de fiecare data trecerea la cele de iarna pe 17". Nu este o masina doar de strada. Chiar si ocazional daca vei aborda drumuri neasfaltate vei constata lipsa de confort cu roti mai mari.

Link către comentariu

Frumoasa foc masina si destul de dotata. Sunt curios daca parbrizul incalzit mai este folositor atata timp cat ai incalzirea stationara cu telecomanda.

Intreb pentru ca eu am doar incalzire stationara, fara parbriz incalzit si nu i-am dus lipsa niciodata. Pur si simplu cand ma trezesc dimineata dau drumul la incalzire din telecomanda pe 40 de minute si cand cobor la ea este dezghetata si incalzita :) 

Link către comentariu

Felicitari si drumuri mii fara probleme!

 

Legat de activarea cu OBDeleven:

1. The LED brake lights come on when you open the boot:

09 Central Electronics 

16 Security Access - Enter 31347

10 Adaptations 

Leuchte21BR RC8 - Lichtfunktion B21 change from ‘nicht aktiv’ to ‘Heckdeckel offen’ 

then for the other side

Leuchte20BR LA71 - Lichtfunktion B20 change from ‘nicht aktiv’ to ‘Heckdeckel offen’ 

 

A mers pe Octavia 3 FL.

@yanq, sunt schimbate canalele pe Kodiaq?

Link către comentariu

Tare misto masina, chiar interesante dotarile 2021 si unde s-a ajuns cu motorul 2.0 TDI ... la cifra frumoasa de 200cp stock :D.

Link către comentariu

@yanqSincer cat oras v-a face masina aceasta nu mor dupa TJA, dupa pACC insa da...:P

Chestia cu confortul este subiectiva pentru fiecare , eu mi-am expus parerea. Cert este ca ruleaza cu 18 de iarna acum :PPana la primavara mai avem mult ,nici bine nu a venit iarna.

@BoditzaMultumesc Frumos! Pana acum in 1 saptamana nu am folosit decat incalzirea stationara de pe skoda connect.Vom vedea cata utilitate are parbrizul incalzit :)))

@razvan.acMultumesc Frumos pentru urari si pentru codari.

@bubu182Multumesc Frumos! Sa stii 200cp pt un 2.0 simplu TDI care sa si corespunda ultimei norme de poluare arata ca Dieselul mai are viitor in fata :P:P

@blordcMultumesc Frumos!

Link către comentariu

Incalzirea stationara este un deliciu, mi se pare o optiune de lux.
O pornesc din telecomanda cu 20-30 min inainte sa plec .. cand deschid usa iese caldura din masina, apa la motor e deja la 50+ grade daca o lasi 30min sa mearga, ceea ce ajuta enorm fiabilitatea motorului si impiedica uzura prematura de la pornirile in sezonul rece.

Sa nu mai vorbim de faptul ca atunci cand altii stau inghetati pe langa masini, cu raclete.. cu solutii de dezghet.. tu doar te urci in masina si ai plecat intr-un confort sporit :D 

Link către comentariu

@bubu182Sunt 100% deacord cu tine. Un singur lucru nu pot sa imi dau seama, cat consuma aceasta incalzire stationara? fiindca la mine dupa 30 min de functionare range-ul masinii nu a scazut de loc.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!