Jump to content

VW Polo 1.0 tsi, 95cp, DSG, MY21


DDoc

Postare recomandată

Dupa ce am vandut Golf 7 1.6 tdi DSG, fabricatie 2014, ce aveam in familie de 1,5 ani, am dorit sa ne luam o masina mai noua, dar aproximativ cu aceleasi dimensiuni. Ne doream o masina cu interior cat mai spatios si portbagaj cat mai incapator (scaun copil +carucior sa incapa fara probleme+cumparaturi). Cautam doar benzina si doar cutie automata! Ca optionale ce trebuia sa aiba masina cea noua erau 4x geamuri electrice, incalzire scaune fata, aer conditionat automat climatronic. Criteriile acestea legate de cutie/motor+optionalele acestea absolut elementare in 2020 si un buget fix, m-au pus pe treaba mult mai serios decat credeam. Este tare greu sa gasesti la noi o masina cu aceste caracteristici....Daca era sh, neaparat nu vroiam mai veche de 2018 si doar din tara cumparata, de la reprezentanta cu istoric de service verificabil. In principiu oscilam intre Seat Leon si VW Golf, in teorie cel putin. Am si incercat un Leon cu motor 1.0 tsi 115 cp cu DSG de care am ramas fascinat. Bugetul ne era oarecum fixat, nu dorea sa urcam peste 15000 euro (initial pornisem cu buget maxim 13000 euro, dar am realizat foarte foarte repede ca ce ne dorim nu se incadreaza in acesti banuti). Dupa 2 luni de cautat si analizat optiuni de masini second hand /noi, am ales varianta mai sigura, adica o masina putin mai mica (o clasa sub golf), dar noua cu 4 ani de garantie, in detrimentul ramanerii in clasa golfului 7, cu cativa cm in plus in habitaclu, 29l in plus la portbagaj, dar cu costul a inca 3-4000 euro si lipsa garantiei. Unele modele analizate erau ori prea inghesuite, ori cu portbagaj prea mic, ori cu plastice care-ti dadeau impresia de prea ieftin.

Pana la urma am cumparat, preponderent pentru deplasarile in oras, acest minunat VW Polo 1.0 tsi, 95 cp, DSG, model 2021. Tiguan Allspace BiTDi-ul ramane astfel mai mult pentru drumurile lungi.

Masina am gasit-o pe siteul Volkswagen Romania, ca si pe stoc la D&C Oradea, am sunat, am aflat ca masina este in Curtici, inca nici nu a ajuns la dealer, in Oradea, dar cum bifa cele mai importante optionale ce ni le doream nu am stat  4-5 luni sa asteptam pana venea una pe comanda, si am si achitat un avans de 1500 euro ca sa fim siguri ca nu ne-o ia nimeni inainte si in 4 zile am si cumparat-o.

Masinuta este alba, culoarea pure white uni, echiparea Comfortline, principalele dotari sunt:

 

ACC-adaptive cruise control

Pachet iarna-scaune fata incalzite

Front assist si autonomous emergency braking

Climatronic pe 2 zone

Lumini de drum LED

Radio "Ready 2 Discover",inclusiv Streaming & Internet

App-Connect wireless (pentru Apple CarPlay)

Interfata telefonie cu incarcare wireless

Park - Pilot

Scaune fata cu reglaj pe inaltime

Geamuri electrice fata-spate

Oglinzi exterioare reglabile electric si incalzite

Jante aliaj usor de 15" cu anvelope Continental EcoContact 6, 185/65/R15

Computer de bord "Plus"

Volan multifunctional din piele

 

Pretul de achizitie a fost de 16.200 euro. Mult/putin, totu-i relativ, dar in orice caz preturile au crescut foarte mult mai ales la masinile acestea mai noi, de dupa 2018...

Ce nu are masina si mi-ar fi placut: suport lombar la scaunele fata (pentru sotia mai mult) care vine impreuna cu o alta tapiterie, cu ceva model, alb/negru/gri. Dar se poate rezolva cu suport lombar gen perna pentru scaun auto/birou.

Primele impresii, dupa 1500 km:

Fuge mai bine decat Golful 7 1,6 tdi DSG cu 105 cp, desi aceasta are doar 95 cp (175nm), dar este si mai usoara cu aproape 200 kg, fiind undeva la 1100 kg.

Motorul este inca in rodaj, dar deja se simte mai vioi, desi este in 3 cilindri, masina se misca neasteptat de bine. Ca sa fiu sincer ne doream varianta de 110cp (115cp este pe seat ibiza), dar aceea era mai scumpa cu 1200 euro si venea doar pe comanda, iar cum am vandut golful destul de repede, in nici 2 luni, aveam nevoie de masina noua si nu puteam sa asteptam pana prin februarie-martie pana venea pe comanda. Si si bugetul trebuia crescut pana pe la 17.500 euro si nu doream sa dam aceasta suma pe o a doua masina.

Nu am regretat, suntem foarte multumiti, 2 adulti + 1 copil mic + bagaje pentru un weekend incap lejer si motorul nu da semne de oboseala nici macar la deal :)

Leonul ce am testat fiind cu motorul de 115 cp (de fap acelasi motor dar din soft "primeste" cu 20 cp in plus) deja avea o tenta sportiva care mi-a placut foarte mult si astfel am sunat la cei de la REVO Oradea (Ateam Performance) sa vad ce optiuni am daca cumva o sa fiu dezamagit de puterea disponibila pe Polo (din pacate nu am gasit niciunde un vw polo 1.0 tsi la teste, in zona noastra) Am primit o oferta de 400 euro pentru 130 cp si 230 nm. Deja era rachetuta :P DAR pa-pa garantie...

Cum suntem multumiti de ce ofera si stiu ca dupa rodaj o sa mai prinda un pic putere si curaj motorul, nu am dat curs ofertei, a ramas acolo printre mailuri. Desi, recunosc, daca aveam optiunea de pastrare a garantiei sau daca aveam garantia ca nu se va strica nimic la masina dupa resoftare, o faceam dupa primii 3-4000 km parcursi. Asa, fricosul din mine, ma indeamna la precautie.

Masina este silentioasa, chiar si la viteze de autostrada la 120-130 km/h nu se aude motorul, doar suieratul vantului si zgomotul de rulare. In oras, la accelerari pana pe la 1500rpm se aude ticaitul de benzinara turbo in 3 cilindri, dupa care liniste. Mai rafinat decat vechiul 1.6 tdi cu care tot compar.

Interiorul este destul de calitativ, cu mult plastic (pe alocuri poate prea mult, dar vad ca asta este trendul si la modelele mai scumpe din grup, gen G8 sau ID3)

Finisajele sunt de buna calitate, ergonomia este buna, in general pe unde pui mana si ce vezi mult/des, toate sunt bine facute si placute ochiului si mainilor :) .

Ieri am cumparat anvelopele de iarna am gasit Michelin Alpin 6 la pret destul de bun (300 ron bucata cu montaj/echilibrat) + covorase de cauciuc +tavita de portbagaj. Poate sa vina iarna! :)

Atasez cateva poze cu masinuta.

Pentru orice alte informatii nu ezitati sa ma intrebati!

Drumuri bune tuturor! :)

IMG_20201017_130506.jpg

IMG_20201016_115001.jpg

IMG_20201016_114949.jpg

IMG_20201016_112346.jpg

IMG_20201016_113716.jpg

Link către comentariu

Sa o stapaniti sanatosi si pe aceasta ; intr`adevar, daca vrei musai automata, preturile pt majoritatea modelelor incep de pe la 17k..cred ca pana si dacia va costa ~ 15k automata :)) ; poate asezonezi exteriorul cu niste elemente infoliate negru lucios ( plafon, oglinzi, folie pe geaumri ). Drumuri bune.

Link către comentariu

Imi place cum e pozitionat displayul multimedia, e mult mai usor de vizualizat la nivelul la care e. Musai sa-ti pui Android Auto sau Apple carplay si sa-l conectezi la sistemul masinii.

 

Modificat de Pasatescu
Link către comentariu

@bgd_b92 Multumim ?! Ai dreptate. Pe la 15.000 euro incep cele cu cutii automate + benzina  . Folie o sa primeasca, ca si Golful, Llumar, cu tenta inchisa pe spate si lateral si cu protectie UV, dar fata tenta inchisa pe geamurile din fata.

@Pasatescu Android Auto folosim ?

@blordc Multumim frumos! Asa sa fie! :)

 

IMG_20201030_182130.jpg

IMG_20201030_180212.jpg

Link către comentariu

Aia cu 2 adulți + 1 copil + 1 carucior si bagaje de weekend trebuia sa o scrii pe topicul de Tiguan sau poate ai scris pentru cei care nu au copii. :))Eu totusi nu m-as vedea iesind cu ea din oraș decat ocazional, fara bagaje.

Mi se pare o masina corecta, are tot ce ii trebuie, pretul e ok, DSG il vad ca un minim, mai ales pentru o masina de oras.

Să o folosiți sănătoși!

Modificat de ct_act
Link către comentariu

@ct_act Merci pentru urare! ?

Sa stii ca eu am facut un drum de Oradea si sotia un drum de Satu Mare, undeva la 200-240 km si nu este niciun chin sa conduci asa distanta. Nu zic, cu Tiguanul Allspace altfel calatoresti, dar repet, Polo m-a surprins placut si ma surprinde zi de zi. Uleiul urca incredibil de repede, scaunele sunt fierbinti aproape instantaneu, caldura in masina intr-un minut, tot ce lipseste la un diesel ? In oras, acum in proportie de 90% doar Polo folosim si este o masina foarte corecta, dar nu ne este frica sa o scoatem si la drumuri mai lungi . Sibiu, Cluj-Napoca, Tg.Mures sunt toate pe o raza de max. 90km deci o sa vada "lume" si masina aceasta, nu doar oras. ?

 

 

 

 

 

 

Modificat de DDoc
Link către comentariu

Trebuie să recunosc, când am citit prima postare (eu la malul mării) mă si gândeam "cine bate atâta drum până la oradea sa ia un polo?", apoi mi-am adus aminte ca esti din Aiud/Alba.:)) Acum iar... cu Târgu-Mureș, Cluj... până acolo fac o zi întreagă si cu luptă pe stradă :) funny thing

Imi place Polo ca a mai crescut in dimensiuni, nu mai pare asa înghesuit, masina noua are avantajele ei, poate ar fi mers un GTI, asta ca sa bat obrazul piticului. :D

Modificat de ct_act
Link către comentariu

@ct_actacolo urma sa ajunga pe stoc, la dealerul din Oradea :)  Polo GTI era unul de vanzare pe OLX, din 2018 parca, la aproape 20.000 euro...

Link către comentariu
  • 1 month later...

Ne-am incaltat de iarna cu anvelope Michelin Alpin 6. Foarte multumit de ele, pana acum. Silentiozitate, comfort si siguranta in trafic si la -5C cat au vazut minim pana acum.

Masina este folosita la 95% din deplasarile in oras in detrimentul Tiguanului. Suntem foarte multumiti de alegerea facuta, model/motorizare.

IMG_20201201_120719.jpg

IMG_20201201_120703.jpg

IMG_20201201_120812.jpg

IMG_20201201_120800.jpg

IMG_20201201_120745.jpg

Modificat de DDoc
Link către comentariu

Buna alegere la cauciucuri, pe astea le am si eu pe GTI cumparate anu trecut si sunt multumit de cum sunt cand pun sa traga toata hergelia. 

Link către comentariu

Bună seara. Ca fost proprietar de polo (1.4 tdi, an 2006) sunt ,,invidios" de mașina ta, și nostalgic după model.

La câți mai mulți kilometri fără incidente!

Link către comentariu
  • 1 year later...
  • Rave a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!