Jump to content

ID.3 - Probleme achiziție


kolfleading
 Share

Postare recomandată

Se intampla chestii interesante cu livrarile ID3 in Romania.

 

Pe FB au aparut doua persoane, una din Timisoara si una din Cluj, cu urmatoarele informatii:

  • cel din Timisoara avea prebooking 1000 EUR achitat pentru modelul de baza,  si-a dus masina veche la Rabla, avea dosar de leasing aprobat
  • cel din Cluj avea prebooking 1000 EUR achitat pentru modelul de baza, si-a dus masina veche la Rabla, avea contract semnat, achitase 10% avans

 

Ambii au fost informati de catre dealer ca NU li se va livra masina comandata...ca poate anul viitor...

Ambii au fost informati ca importatorul central a vandut masina rezervata de ei altor cumparatori.

Celui din Timisoara i s-a oferit varianta sa mai puna 5000 EUR si sa cumpere un exemplar 1St Edition Plus.

Modificat de kolfleading
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt curios cum a fost făcută selecția de First Movers. Aceasta întrebare este clar adresata celor care au comandat un ID.3, ați fost întrebați când/cum vreți mașina? 

Știu ca acum, la lansare, exista varianta de a lua mașina acum , fără HUD și CarPlay / Android Auto activ urmând a fi activate la un OTA update candva, sau de a aștepta pana în primăvara si a primi mașina cu ele direct active. 

Poate de aici confuzia cu cei doi?! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Te intreaba la semnarea contractului.

Mi-e greu sa cred ca este o confuzie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai 1st Movers sunt cei care au comandat masina acum. din cele 450 de exemplare 1st ed. 

in RO inca nu apare nicio informatie pe site despre varianta "de serie". Abia au adus 1st ed. si nu stiu daca se poate INCA da comanda pt "serie".

si daca doreai livrarea la final de Q4, exista riscul sa nu te incadrezi in cele 120 de zile pentru a profita de RABLA (mai ales ca nu se stie daca se va suplimenta), de cand ai semnat contractul.  Sau daca astepti "Q4 -120 de zile", sa nu mai prinzi masina (deja inteleg ca varianta standard s-a epuizat). 

Modificat de Bogdan_wrc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mie mi-e greu sa cred ca este ceva intenționat. PIA nu ar avea nimic de câștigat prin vânzarea unei mașini către altcineva dar ar avea foarte mult de pierdut pe parte de imagine asa ca nu cred ca o companie atât de mare ar face o chestie de genul acesta conștient. 

E de urmărit cum se rezolva chestia asta. 

 

@Bogdan_wrc nu, 1st Movers sunt cei care au comandat 1st și sunt de acord sa ridice mașina acum, fără unele funcții active, și au câteva avantaje pentru asta, față de a aștepta pana se rezolva problemele și a primi mașina "complet funcțională" dar mai târziu.

 

20200916_094528.thumb.jpg.3a6370c64607cf554151d951397a9253.jpg

Modificat de Rave
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ah da, uitasem. doar ca nu cred ca a dat cineva comanda in RO si risca cele 120 zile. mai ales cu stocul si bugetul rabla.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

17 minutes ago, Bogdan_wrc said:

pai 1st Movers sunt cei care au comandat masina acum.

TOTI au comandat masina acum...atat cei 1St Movers cat si ceilalti.

Tocmai de aceea te intreaba la semnarea contractului.

  • 1St Movers au comandat in iulie si asteapta masina in septembrie, fara Apple CarPlay si fara Android Auto
  • ceilalti au comandat tot in iulie si accepta livrarea mai tarziu, dupa ce rezolva CarPlay si Android Auto

Hmm...poate VW a inventat chestia cu 1st Movers tocmai pentru ca nu poate fabrica TOATE masinile rezervate (prebooking) si spera sa mai castige timp...sa convinga pe unii sa astepte mai mult dupa masina...

 

Completare ulterioara: Comandat = semnat contract si achitat avans 10%

Modificat de kolfleading
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Neah, problemele software de la noile modele chiar sunt reale. Sunt o mulțime de bug-uri pe toate modelele noi de MIB-uri (Golf, Octavia, ID.3, Leon toate folosesc aceeași platforma media) și foarte mulți le reclama. Sunt o mulțime de update-uri OTA trimise și câțiva oameni chiar și aici pe forum, tocmai citeam în aria Octavia 4.

Eu cred ca au limitat numărul de modele disponibile tocmai din cauza ca nu făceau față la mai multe comenzi, la început, față de a lăsa 1st disponibil la comandă o perioadă fixă de timp, oricare ar fi fost numărul comenzilor. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

15 minutes ago, kolfleading said:

Hmm...poate VW a inventat chestia cu 1st Movers tocmai pentru ca nu poate fabrica TOATE masinile rezervate (prebooking) si spera sa mai castige timp...sa convinga pe unii sa astepte mai mult dupa masina...

pai cele 30k masini erau deja fabricate. mai trebuia doar partea de soft rezolvata. si rezervarile s-au facut pe cele 30k in europa si 450 in RO. dupa ce s-au terminat rezervarile, nu mai puteai plasa  rezervare si plati 1000e.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta-i problema, ca unele surse spun ca nu erau fabricate chiar toate cele 30K masini...cand au aparut discutiile cu 1St Movers cica erau vreo 15K + cate au mai putut fabrica intre timp, dar nu erau toate...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce s-a intamplat e ca VW a subestimat cate persoane vor alege editia de baza. Problemele sunt doar cu editia de baza. Plus-urile si Max-urile nu s-au vandut pe masura asteptarilor. VW a mizat pe vanzarile de Plus-uri, numarul de Plus-uri fabricate e cel mai mare.

 

In ce priveste ID.4, dealerii din Anglia au fost anuntati ca vor primi doar ID4. 1st, si ID.4 1st Max. Nu stiu daca asta inseamna ca nu va mai fi versiunea "Plus" pt ID.4, insa.

Modificat de stama
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

21 minutes ago, stama said:

Ce s-a intamplat e ca VW a subestimat cate persoane vor alege editia de baza.

Totusi oamenii acestia care au ramas fara masina aveau pre-booking / rezervare de un an de zile...au si platit 1000 EUR...

Iar eu cand am platit pre-booking, am specificat nivelul de echipare si culoarea.

 

Pe FB, unul dintre "pagubiti" zice asa:

 

Quote

pe mine m-au sunat sa-mi spuna ca importatorul a vandut masinile pentru care s-a platit avans altora, asa ca nu mai pot sa onoreze comenzile. e vorba de varianta standard.

(putin mai sus acelasi om zice ca el a platit si avansul de 10%, deci exista si un contract de vanzare-cumparare semnat)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu ce sa spun, tot ce stiu e ca numarul de Plus-uri fabricate e mai mare decat base edition si Max la un loc. Poate s-a putut schimba versiunea dorita in perioada de pre-booking, sau cand s-a trecut de la pre-booking la comanda efectiva?

 

Stiu sigur ca la noi in tara ai putut luna asta sa cumperi un 1st in ce versiune doreai, chiar daca nu ai facut pre-booking acum un an (si inca mai poti, dar nu pentru base edition-uri, care sunt toate date) si primeai toate avantajele, inclusiv cel de 1st Mover.

 

Mai adaug o chestie: nu numai la noi in tara sunt unii care nu vor primi masina luna asta. Daca va uitati pe forumurile din afara vedeti ca sunt si altii ce spun ca VW inca nu le-a comunicat ca masina lor a intrat pe linia de productie.

 

Cum de s-a ajuns sa se faca prea multe Plus-uri? Fie precomenzi schimbate, fie VW a prioritizat la fabricatie modelul pe care dorea sa il vanda cel mai mult, chiar daca asta insemna ca nu vor fabrica toate masinile de precomanda mai intai? Poate e cum era la Tesla povestea cu modelul de baza, ala de 30K USD care de fapt nu era disponibil... poate de fapt VW pierde bani pe fiecare base edition vandut acum in perioada de inceput a productiei, de aia nu le-au prea facut. Ma gandesc ca ar fi o posibilitate pentru ca la noi in tara diferenta de pret a fost de 5K EUR, in alte tari a fost de 8K intre base si Plus, si nu prea se justifica daca te uiti la ce echipamente sunt in plus pe Plus. Nu stiu. Dar asta e situatia cu ce e in stoc acum.

Modificat de stama
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am primit si eu informatii noi de la dealer.

 

Am avut initial doar rezervare (prebooking, precomanda) pentru ID3 1St Edition (varianta de baza, culoare turcoaz) pe care am achitat 1000 EUR.

 

In luna Iulie am dat comanda ferma exact pentru ce am avut precomanda (varianta de baza, culoare turcoaz), pentru care am achitat inca 10% din valoarea masinii (inca 3900 EUR). In momentul respectiv, dealerul mi-a aratat pe ecranul calculatorului lui ca masina are deja alocata serie de sasiu VW... , dar nu m-a lasat sa-mi notez seria de sasiu, mi-a spus ca e o informatie interna si clientii nu au acces la aceasta informatie pana la livrarea masinii.

 

Astazi mi-a spus ca desi masina are alocata serie de sasiu, nu are alocata serie de motor, iar in momentul cand va intra in fabricatie i se va aloca si seria de motor si vom putea urmari statusul masinii.

 

E ciudat pentru ca pana acum toata lumea spunea ca toate masinile 1St sunt fabricate deja...

 

Nu a putut sa-mi spuna cat mai dureaza pana cand intra in fabricatie...sunt putin stresat pentru ca in curand imi expira tichetele rabla...

 

Credeti ca este posibil sa intre in fabricatie, sa ajunga din Germania in Romania, la Curtici, si apoi de la Curtici la Timisoara in 2 saptamani?

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

 Imi pare rau pentru tine dar, din pacate, cred ca dureaza vreo saptamana doar sa ajunga din Curtici la dealer si sa o pregateasca de livrare...

Daca tot vine tarziu, macar vine cu fix-urile software, CarPlay activ adica? Si mai sunt valabile beneficiile 1st Movers (daca ai optat pentru varianta asta)?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Rave, CarPlay va fi activ doar in urma unui update de la inceputul anului viitor, care va inlocui de fapt tot software-ul.

 

Beneficiile 1st Movers depind de data la care ai facut comanda (achitat avans partial) si de ele beneficiaza oricine a comandat o masina 1st pana ieri, inclusiv. Initial trebuia sa se termine programul pe 11 Septembrie, dar l-au prelungit pana ieri in cele din urma, fara sa se comunice asta prea bine...

 

Dupa cum vedeti, acum se incearca sa se vanda masinile 1st Plus si Max care au fost aduse de VW in Romania pt perioada de pre-booking si care nu s-au vandut.

 

@kolfleading, incearca sa vorbesti cu dealer-ul sa vezi ce se poate face. S-ar putea sa te inregistreze ei cu alte tichete in sistem. Poate te vor taxa pentru asta, dar va fi mai putin decat sa platesti tu cei 10000 EUR pe care i-ai pierde altfel. Daca ai achizitionat pe persoana fizica, poti incerca si o reclamatie la ANPC daca nu se rezolva treaba, ca ai fost indus in eroare in mod intentionat la momentul achitarii avansului.

Modificat de stama
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@kolfleading sigur trebuie sa existe o solutie cu ticketul Rabla, vad ca inca mai sunt disponibile fonduri si la Rabla Plus si la Rabla Clasic. Poate poti anula inregitrarea initiala si sa faci alta. Aici dealerul e baza, trebuie sa te ajute, nu se poate asa ceva, nimeni nu va accepta sa dea 10k de EUR in plus pe o masina doar fiindca nu s-au miscat la timp.

Modificat de Abu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi Abu, ideea e foarte buna. O sa mai intreb la dealer.

Mie personal povestea asta cu masina care avea rezervare si VIN alocat in Iulie dar inca nu a fost fabricata mi se pare cam ciudata...

Mai ales in conditiile in care livrarile de ID3 1St au cam inceput prin toate tarile...

Si nu inteleg partea cu seria de motor...

Sunt eu prea paranoic oare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt alocari diferite ca volum, in functie de potentialul pietei respective si e chiar posibil sa se realoce comenzi ce au deja confirmari in productie catre alte piete. Valabil cam la toate marcile, in plus pietele mari au prioritate in productie si termene de livrare mai scurte. Trebuie presat dealer-ul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu daca e ceva valabil general, dar eu am cumparat 2 masini noi VW in ultimii 2 ani (exceptand e-Golf-ul care a fost luat de pe stoc) si la fiecare dintre cele doua am primit VIN-ul dupa ce masina a fost fabricata, nu inainte. Dealer-ul mi l-a trmis fara sa-l cer. Adica, dupa parerea mea bazata pe experienta personala recenta, daca ai VIN-ul masina e deja fabricata si asteapta in curtea fabricii omologarea WLTP. Nu incerc sa descurajez cu acest post, poate dealer-ul cu care am colaborat a asteptat pana mi l-a spus, nu stiu ce sa zic, insa este ciudat ce ti s-a spus tie. 

@Aaron, ne poti ajuta tu sa intelegem procesul? E posibil sa ai VIN inainte sa se fabrice masina?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu ID3 situatia e putin diferita, deoarece VW a fabricat o multime de masini pe care mai apoi le-a tinut in curte ca aveau nu stiu ce probleme de soft. E posibil ca masina ta sa fi fost deja fabricata si sa fie una din cele stocate pana cand s-au remediat problemele software.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Urat. Dar era evident ca asta se intamplase, sunt sigur ca stiai si tu acest lucru :) 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

NU am stiut, au fost doar suspiciuni.

 

Dealerul nu mi-a spus si nu recunoaste acest lucru, a incercat sa ma abureasca ca de fapt nu stiu eu cum merge treaba la Volkswagen, cum se fabrica si cum se livreaza masinile...

 

Sunt cel putin al treilea caz.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stia, nu stia, nu mai conteaza! Important e... Ce faci acum?

Partea proasta este ca nu ai un VIN de cand ai dat comanda si, atata timp cat nu ti-a dat un VIN pana acum, nu poti sa dovedesti care era sau nu masina ta...

Incearca sa dai un mail la Porsche Inter Auto, nu la dealer, si sa iei legatura cu ceilalti care sunt in aceeasi situatie. Poate impreuna reusiti ceva!

Daca macar unul dintre ceilalti are ceva la mana cu care poate dovedi chestia asta, se poate extinde asupra tuturor ca practica comuna a dealer-ului, cine stie

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!