Jump to content

Enyaq iV - sfaturi achiziție


Rave
 Share

Postare recomandată

A aparut in configurator si varianta AWD, poate cea mai potrivita alegere pentru un camion de 2.2-2.5 tone si putere / cuplu instantanee.

image.thumb.png.a53a356ba2fbc00799dd08fbc6f4eaf9.png

 

https://configurator.skoda.ro/cc-ro/ro_RO_SKODA20/C/design/680/5AZJN480/K4K4/EO/$OV/@/exterior?GrossNetSwitch=GROSS&variant=80

Modificat de Doc Morelli
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Modificare de pret pt. ambele variante. Stanga 60, dreapta 80. 

 

2000+ euro, wtf?! 🤯

image.png

Modificat de stryder
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cerere mai mare decat oferta = punem ce preturi vrem.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

AndreiSergiu1991

Si la VW s-a intamplat la fel :) EU am comandat in februarie, iar acum in octombrie aceeasi versiune este cu 2800 euro mai scumpa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din configuratorul VW ID3/ID4 au disparut versiunile Pure. Se pare ca din cauza crizei de semiconductori se incearca cat se poate optimizarea profitului ca sa nu pice pe minus.

 

Documentatie: https://playtech.ro/2021/criza-globala-a-cipurilor-gigantii-tech-si-companiile-auto-au-intrat-in-criza-deceniului/

Modificat de VickEnd
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inflația e de vină. În Septembrie a fost de 4.1% în Germania și 3.4% la nivel european, iar tendința e tot în creștere. 

Modificat de DiLivio
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Ce discount ati primit la pretul de lista?

Pe acest model sunt disponibile pachete clever sau doar ceea ce exista pe configurator?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Salut, am o Skoda Kodiaq L&K 2l tdi 190 4x4 cai din 2020, masina are tot ce se poate pe ea, si am comandat in aprilie o Skoda Enyaq la schimb cumva cu masina mea plus o diferenta de la un dealer Skoda din Bucuresti. Am facut acest lucru ca am mai avut acum 2 ani un VW e-golf si mi s-a parut cea mai tare masina ever, concomitent avand si un BMW X3. Cand treceam de pe e-golf pe X3 diesel parca treceam pe tractor.

Am comandat modelul Enyaq 80, cu multe optiuni, inclusiv pompa de caldura. Am asteptat sa apara o masina electrica de familie care sa faca in jur de 450 km cu un plin si cred ca Enyaqul poate face asta.

Eu locuiesc in Corbeanca, mi-am montat in curte deja o priza trifazata (industriala), din care pot trage si 11kwh (instalatia suporta, am panouri fotovoltaice de 9 kwh si 2, 3 kwh ii trag din retea). Nu am garaj in schimb unde lucrez eu am 14 pompe type 2 si 1 fast charge, la care am acces gratis.

Sambata am fost la dealer sa ridic niste acte, iar vanzatorul mi-a spus ca daca vreau ca masina sa vina mai repede, undeva in septembrie, sa renunt la pompa de caldura, pentru ca altfel dureaza mai mult fabricarea masinii, termen de livrare decembrie, ianuarie. Cu banii de pe pompa pot sa pun alte pachete, dar nu stiu ce sa fac! Astept un sfat...

Ideea este ca eu iarna nu pot sa spun ca calatoresc prea mult, poate la munte de 2, 3 ori. De asemenea, mai am si un Duster de la munca cu care circul gratis si pot sa merg oriunde, dar doar in tara. Intrebarea mea ar fi daca chiar se simte diferenta intre o masina cu pompa si una fara? pompa de caldura din ce stiu vara nu are niciun efect, eu nu sunt genul care am teama de masini electrice, am avut si stiu cu ce se mananca, in schimb sotia este speriata de bombe...

Ce ziceti sa fac?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Bradut83 am mutat aici post-ul tau pentru a ne incadra in Regulamentul forumului.

 

 

Eu zic ca mai conteaza foarte mult si modul de utilizare al masinii pe timp de iarna. Daca drumurile zilnice sunt doar pana la birou si inapoi, atunci se poate preincalzi masina ca la ora de plecare sa fie habitaclul cald si nu o sa se mai simta atat de rau absenta pompei de caldura. La drumuri lungi este posibil sa fie mai mare diferenta dar aici conteaza cate astfel de drumuri faceti si cat de lungi sunt.

 

Eu am pe Golf pompa de caldura si tot am vazut 150Km range iarna asta desi, procentual, a scazut range-ul mai putin decat scadea la e-Up!-ul pe care l-am avut anterior; acolo vedeam scaderi de ~40%, aici se opresc pe la 25-30% din ce am observat. Chiar si asa, 10% diferenta nu inseamna foarte mult...

 

In alta ordine de idei, daca nu ai nevoie de masina si poti astepta, eu as astepta. Nu o sa fie in niciun caz hotaratoare pompa de caldura si diferenta nu o sa fie atat de mare pe cat crede sotia dar e bine sa fie acolo si pentru utilizare si pentru revanzare. Daca, in schimb, ai nevoie de masina, poti sa o iei linistit si fara pentru ca diferenta de 10% si doar la temperaturi sub 5 - 10 grade (desi unii zic ca eficienta ei este optima sub 0 grade) nu este decisiva. De la un 450Km vara, ramai cu vreo 350 Km iarna, cu pompa de caldura, si, banuiesc, vreo 310 fara ea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am comandat ID.4 GTX si am fost sunat de dealer sa renunt la optiuni pentru a obtine mai repede masina.

 

Eu unul n.as renunta la pompa de caldura. Am mers cu un ID.3 care avea pompa de caldura, iar tipul nu avea niciun stres cu consumul, iar range.ul era tot timpul sus pe perioada iernii fata de ID.4 al meu.

 

Perioada rece tine multa vreme la noi, asa ca necesarul de caldura incepe din Octombrie si tine pana in Martie-Aprilie.

 

Depinde si de utilizarea voastra, dar cu siguranta veti ajunge in situatii cand va dati seama ca v.ar fi fost utila.

 

Oricum, va dura destul timp pana sa.ti ajunga masina, indiferent ca renunti sau nu la pompa de caldura.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

21 hours ago, VickEnd said:

Oricum, va dura destul timp pana sa.ti ajunga masina, indiferent ca renunti sau nu la pompa de caldura.


Da, nu am sa renunt la pompa.

Modificat de Rave
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...
florentiu calagi

Salutare,

Imi cer scuze dacă am greșit topic ul, am următoarea situație și  vreau sa o expun aici:

În anul 2022 în luna iunie am comandat 2 modele Skoda Eniaq IV 60  configurate dupa cum urmează:

Culoare Negru

Extindere garanție la 4 ani

Pompa de caldura.

Cablu suplimentare type 2 cu încărcare rapida 11,4kw.

Masinile au fost negociate de la aproximativ 35000 de euro pana la prețul final 29990 euro cu tva inclus după scăderea tichetului rabla plus în valoare de 11400 euro.

Problema este ca de la momentul plasării comenzii pana acum societatea noastră a întâmpinat niște probleme și nu mai suntem interesați de aceste autoturisme.

Pentru ambele mașini s a achitat un avâns de 20.000 Ron(10.000 fiecare).

Între timp după cum bine știți prețurile au tot crescut, aceste mașini cu aceeași configurație acum dacă ar fi comandate ar fi cu 7000 euro mai scumpe.

Masinile au intrat în producție și urmează a fi livrate în decurs de 1 luna.

Am deschis acest subiect în ideea în care cineva ar fi interesat sa preia aceste comenzi, pe noi interesandu ne decât recuperarea avansului, nicidecum un profit de pe urma acestor comenzi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!