Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?


Retzius
 Share

Postare recomandată

@halamadrid Si ce te faci cand masina electrica costa la fel cat un termica echivalenta? Sau, si mai rau, cand e e mai ieftina si la cumparare decat una termica echivalenta?

 

Eu am dat 20.000 de euro pe Golf si e destul de bine dotat (navigatie, faruri High led, AID, scaune + parbriz incalzite, oglinzi pliabile etc) si e o masina automata de 130CP. Un Golf 1.5 TSI echivalenta ma costa spre 25.000 de euro si nu aveam nevoie de singurul lui avantaj, range-ul; aveam cealalta masina care sa se ocupe de treaba asta.

 

Ce zici, e ok motivatia asta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Totul e la trecut, nu?

In prezent mai poti repeta achizitia?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca ne invartim in cerc. Au tot raspuns oamenii. Desi tie nu-ti vine sa crezi, oamenii sunt (relativ) multumiti de achizitie.

Pune intrebari punctuale, daca ai intrebari, adauga informatie utila, daca ai, dar altfel nu vad scopul discutiei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@halamadrid Da! Un ID.3 de 150cp costa fix cat un Golf 8 1.5 TSI 150cp DSG, ambele cu dotari echivalente, preturi valabile acum pe site. Nu 20.000 de euro, nu, dar acelasi pret!

Si, cumva, sunt sigur ca la achizitia unui ID.3 o sa primesti un discount mai mare decat pentru un Golf 8.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e bun ID3 ca are fete de usi din plastic tare si toata lumea stie ca asta e criteriul principal de evaluare al calitatii unei masini. Cat de fin se simte plasticul cand te freci cu fata de el. Intra unghia de la deget sau nu in plastic, asta conteaza. Nu usurinta in utilizare. Ba chiar am auzit povesti cum ca unii mai mai ca si-au zgariat pielea in cotiera, nu alta. Mai bine ma opresc aici, altfel o sa fiu judecat ca incerc sa imi justific achizitia ca sa ma simt eu bine si nu e cazul.


In alta ordine de idei as fi curios de un poll adresat cumparatorilor de masini electrice de pe forum pentru a vedea daca sunt multumiti sau nu. Poate reiese mai bine gradul de multumire printr-un sondaj decat din 58 de pagini de comentarii.

 

Modificat de cj.Paul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1 hour ago, halamadrid said:

Cu 10.000 de euro platiti in plus pe o masina electrica

 

Cu banii de la stat masina electrica a fost mai ieftina decat una cu putere si echipare echivalenta. Nu inteleg intrebarea ta si supozitiile malitioase pe care le faci.

 

P.S. Ca peste tot vocile care striga mai tare, se fac auzite mai bine. Totusi ele nu poarta neaparat informatie utila in ele, de aceea e nevoie uneori de adevar. In afara de a aunca fitile, nu am putut culege prea multa informatie de la tine in ce priveste masinile electrice - no offence. Poate gresesc eu, dar asa percep atitudinea ta.

 

Intr.un final posturile scrise raman pentru alti utilizatori care cauta informatie si verifica daca li se potriveste o masina electrica in timp ce multe posturi sunt balci.

Modificat de VickEnd
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

5 hours ago, gigelm5m3 said:

f bine punctat Rave, propun sa il facem sticky.

Si eu doream sa-i dau LIKE, dar nu poate primi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deh, banii de la stat nu sunt vesnici, eu vorbeam de preturi de catalog.

Daca in 2022 s-ar vinde 50.000 de electrice in Romania si nu 10.000 ca in 2021, nu stiu daca bugetul  poate sustine subventiile  mari care sunt acum. Ori ar micsora primele, ori ar fi primul venit-primul servit.

Programul casa verde e celebru deja, nu stiu sa fi luat cineva vreun leu de acolo.

 

Siu ca pe client il intereseaza fix cat scoate din buzunar, deci sa ne grabim sa cumparam electrice cat mai da statul pomana.

Ce ne facem insa peste cativa ani cand o s aschimbam electrica? Simplu: speram sa mai fie si atunci pomana.

Cred ca multi ar  reveni la ICE, daca se poate si ar fi mai ieftina cu 10.000 de euro.

 

Si nu inteleg de ce porniti de la premisa ca trebuie sa comparam doar modele ale aceluiasi producator, electric vs ICE.

Un client care nu are decat 15.000 de euro nu se duce sa cumpere Golf 8 sau ID3, alege ce se incadreaza in buget.

El e clientul care isi doreste o masina noua, dar, cu toata pomana de la stat, el nu isi permite electrica. Astia sunt majoritari in Romania, daca excludem marea masa a cumparatorilor de sh-uri.

 

Modificat de halamadrid
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca si cu parca...

 

Sa o luam pe rand!

Toata lumea scrie aici ca nu se stie cum or sa fie masinile electrice peste cativa ani si sa nu mai zicem ca in 2-3-5 ani or sa fie mai multe statii pe drumuri si ca trebuie sa ne concentram pe ce e valabil acum, in momentul asta. Ok! Dar daca vorbim despre cumpararea unei masini brusc e ok sa ne gandim la cum o sa fie peste X ani?! Pai nu!

 

Discutam aplicat despre ce avem la vanzare acum, in acest moment, pe piata si in conditiile actuale. Asta inseamna si prima de la stat, fie ea pomana sau nu. Desi nu aud pe nimeni sa se planga ca e pomana cand primesc discount de X% la cumpararea unei masini termice... Eu, de exemplu, am luat masina termica cu discount de ~6.000 de euro si n-am auzit pe nimeni sa ma certe ca nu am luat masina la pretul de catalog, ba a fost fix invers. 

Nu cred ca cineva, vreodata, daca are buget doar de un Polo slab dotat, o sa refuze un Golf full, la acelasi pret ca Polo-ul, doar pentru ca nu-si permitea Golf-ul la pretul de catalog. Conteaza doar cati bani dai, restul sunt discutii fara sens. Eu nu aveam bani de e-Golf acum 4 ani, era mult prea scump pentru mine, asa ca am luat un e-Up!... cand s-a ieftinit e-Golf-ul, l-am cumparat! Simplu!

 

Asta lasand la o parte faptul ca anual dau la stat destui bani cat sa pot sa iau in fiecare an prima de la stat si sa mai ramana statului jumatate din bani. Eu nu o vad ca pomana, o vad ca statul care imi da, in sfarsit, ceva util din banii pe care ii dau. In spitalele de stat nu ma duc si altceva... armata e praf, strazile sunt cum sunt, politia duce lipsa de buget, orice altceva platesc din buzunar. Da, in loc sa-si traga niste baieti destepti banii pe dreapta si in loc sa se duca banii pe contracte exagerat de scumpe sau ratate, prefer sa primesc aceasta prima pentru cumpararea unei masini.

 

Cum o sa fie peste 2-3-10 ani... vedem atunci! Cine cumpara acum o masina electrica nu o sa-l intereseze cat o sa fie peste 10 ani pretul ei. Si cine nu cumpara acum, nu stiu de ce il intereseaza cat costa acum. Oricum, nimeni nu poate prezice cum or sa fie preturile peste 2, 3 sau 10 ani asa ca e mai bine sa vorbim despre asta atunci, nu sa umplem pagini intregi cu presupuneri inutile.

 

Apoi!

Vorbim despre cineva care nu are buget de masina electrica. Ok! Atunci de ce mai vorbim?! Nu e nimeni obligat sa cumpere o masina electrica!

Cineva trebuie sa ia in calcul o masina electrica, in primul rand, doar daca ii intra in buget! Abia apoi trebuie sa vada daca se potriveste si cu stilul de viata. Am scris pe pagina trecuta ce conditii ar trebui sa aiba cineva ca sa ia in calcul o masina electrica. Cine nu are buget de electrica, nu trebuie sa o ia in calcul! Nu e nimeni obligat sa ia electrica asa ca nu are sens discutia asta.

 

Daca e cineva care-si doreste, dar nu are buget de asa ceva, nu e nicio problema... Sa nu cumpere! Si eu imi doresc un Porsche Macan dar nu am buget de el! Cu toate astea nu stau pe forumuri sa ma plang de preturile la Macan sau sa fac analize daca merita sau nu financiar versus un Tiguan, pe care poate mi-l permit. Nu-mi permit, nu cumpar! Si nu e nicio problema in asta...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

18 hours ago, Al Bundy said:

Si eu doream sa-i dau LIKE, dar nu poate primi.

Nu e buna idea, nu si-ar avea rostul, cat timp poate vota oricine, ce ma opreste sa dau "dislike/vot" la cealalta tabara si rezultatul nu ar fi conclusiv/de actualitate.

 

Am fost cu fratele sa luam un Sandero Stepway 2021 benzina+gaz 13.200e, fonduri nu erau de electrica/hybrid nou, decat Spring si sincer cei ce baga de vina la plastice,etc la VAG, sa vedeti acolo, dar fiecare cu gusturile sale.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1 hour ago, Rave said:

In spitalele de stat nu ma duc si altceva... armata e praf, strazile sunt cum sunt, politia duce lipsa de buget, orice altceva platesc din buzunar. Da, in loc sa-si traga niste baieti destepti banii pe dreapta si in loc sa se duca banii pe contracte exagerat de scumpe sau ratate, prefer sa primesc aceasta prima pentru cumpararea unei masini.

Nu e o gandire corecta. In loc sa se sifoneze acei bani si sa se ofere pomeni pentru cei care oricum au bani de o masina noua, cu acei bani se pot face spitale si orice altceva mai e nevoie. Altfel e perfecta analogia cu capra vecinului. Nu vom ajunge nicaieri cu o astfel de mentalitate.

Impozitele le platesti pentru ca altfel societatea actuala nu poate exista. Si gandeste-te ca sunt oameni care platesc impozite de sute sau de mii de ori mai mult decat tine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Oameni buni, va rog, nu mai repetati idiotenia asta cu "de banii aia se puteau face spitale". Spitalele nu se fac ca nu se vrea. Bani sunt si de pensii si de spitale si de scoli, insa la noi banii se toaca pe contracte cu dedicatii, pe interese personale si nu pe proiecte de interes national. Cred ca dupa 30 de ani, macar atata lucru a inteles lumea, ca nu exista VOINTA.

 

Cat despre electrice si bonusuri, sunt necesare in prima faza, deoarece nu vorbim despre o tehnologie care sa fie complet si fara echivoc superioara solutiei actuale de mobilitate. Plus de asta, costurile sunt mai mari la electrice, pana se ajunge la productia in masa. Insa sunt de acord ca la un moment dat, ar trebui sa scada ajutorul pentru electrice, asta cand piata incepe sa se miste in directia dorita si stimulentul nu mai este necesar.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ar fi de discutat si despre valoarea primei pentru electrice.

Cand Germania ofera 9000 de euro o prima pentru o masina electrica, Romania ofera 10.000 de euro.

O sa spuneti ca romanii sunt saraci si au nevoie de mai mult, dar nu saracii cumpara masini electrice.

Un cumparator de ICE care beneficiaza de o prima de casare de 1500 de euro poate spune ca e discriminat. De ce nu 2500 de euro? Si el, prin cumpararea masinii noi, cu emisii reduse, cotribuie la reducerea poluarii, daca a renuntat la o masina E3/E4 sau chiar mai jos. Plus ca el contribuie din plin si la buget, cati din industria auto si conexe au de munca la acele hulite ICE?

 

SI, or fi bani pentru toate, dar impozitele pe proprietate sunt o gluma in Romania, taxam consumatorul prin TVA si accize si salariatul care nu se poate opune, pentru ca e stopaj la sursa.

In rest, cine poate sa isi ascunda veniturile, o face.

 

Daca scade consumul de carburanti in viitor, sursa majora de venit la bugetul de stat, cu cat va creste acciza la curentul electric? Ca, de undeva, trebuie acoperit la loc.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai nah, daca am ajuns sa acceptam ca nu exista vointa si sa ne complacem in starea asta, unde e, de fapt, idiotenia?

Oricand exista 1000 de prioritati in fata achizitiei unei masini electrice.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

22 minutes ago, dercos said:

Nu e o gandire corecta

 

Ba da! Pentru ca tot raman, chiar dupa ce iau prima, mai mult decat probabil alti 5 contribuabili din tara la un loc... Si, dupa cum zicea si @yeeeeman, sunt destui cei care ezita, chiar si cu reducerea asta, sa cumpere o masina electrica asa ca era necesar acest "stimulent" pentru adoptarea acestor masini "in masa".

 

Din toate lucrurile gresite sau nefericite ce au legatura cu masinile electrice, prima de la stat nu este unul dintre ele. Este, poate, unul din putinele lucruri facute cum trebuie ca masinile electrice sa fie acceptate de romani care, prin definitie, sunt niste oameni impotriva schimbarilor de orice fel.

Orice apare nou, noua ne pute! Daca e ieftin... De ce e ieftin?! E prea ieftin deci e prost! Daca e scump... Suntem prea saraci si nu ne permitem. De ce e atat de scump?! Daca pretul e corect, nu si-l doreste nimeni ca nu e "fita" sa cumperi ceva ce poate avea toata lumea.

 

Si de ce "trebuie" sa trecem la masini electrice?

Pe de o parte pentru a putea respira linistiti in orasele deja supraaglomerate. Da, chiar daca emisiile raman fix la fel la nivel global, tot e mai bine sa fie in afara oraselor si sa nu mai murim pe capete din cauza bolilor cauzate de poluare. Da, stiu ca nu va intereseaza acum! Deja ne-am obisnuit ca de la 60 de ani sa stam cu punga de medicamente dupa noi, dar asta, oricat de incredibil ar parea, nu este un lucru normal si se poate evita!

Pe de alta parte, probabil, ca planeta sa nu mai fie tinuta sub control de cateva tari exportatoare de petrol. Pentru ca se va schimba radical raportul puterilor la nivel global cand nu petrolul o sa tina sub control tot ce inseamna productie si transport. Si da, eu ma bucur ca, eventual, o sa pot sa-mi produc singur energia acasa, ba chiar din surse regenerabile. Este un viitor catre care ar trebui sa tindem cu totii!

 

Dar, dupa cum scriam si mai sus, asta este un viitor indepartat asa ca haideti sa-l lasam acolo unde e si sa discutam despre el cand vom ajunge acolo. Deocamdata masinile electrice sunt minoritare si cu niste dezavantaje fata de cele termice.

Discutia este daca merita sau nu achizitia unei masini electrice in detrimentul uneia termice. Haideti sa ignoram politica, trecutul, viitorul sau orice altceva si sa discutam pe baza cifrelor, fie ele de autonomie sau de cost de operare. Sunt deja destule pareri contradictorii pe acest topic, ultimul lucru pe care trebuie sa-l adaugam in discutia asta este politica. :) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa cum spuneam mai sus, pentru 2022, i-am scris Mosului de un BMW I4 sau Mach-e (or mai fi si altele, dar mi s-au parut ca arata cel mai mult a masina normala, atat interior cat si exterior). 

 

Impedimentul meu major (mental), nu este ca tre sa incarc masina mai des, sa caut statii etc, pentru ca astea pentru mine sunt doar un efect. 

Blocajul meu mental este ca o sa trebuiasca sa imi schimb stilul meu de condus (conduc peste limita legala, in general) unde electricele sunt penalizate. 

 

Dar probabil o sa trec si peste... :))  cu pastile :D 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Renovatio chiar a anunțat un 2.49 RON pe kW cumulat cu un consum de iarnă, deja calculul economic la un EV dă cu virgulă (pentru consumuri reale, nu WLTP visat in condiții ideale).

Timp mare de așteptare la încărcare, planificare traseu mereu in funcție de stații, multitudine de aplicații pentru încărcări, pentru mine, actual posesor de EV, s-au confirmat toate "avertismentele" primite, inclusiv de la un dealer de marcă. Încă nu suntem pregătiți pentru EV si avantajele ei (sunt și avantaje) sunt umbrite ba chiar depășite de dezavantaje, din păcate. 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Conteaza foarte mult cum foloseste fiecare masina si cu ce o compara. Si cei care incarca acasa, ca nu degeaba tot spun ca ar trebui sa ia electric cei care au unde sa o incarce, sunt mult mai putin afectati de acest lucru.

 

2.5 lei/kW la un consum de 20kW/100Km inseamna 50 de lei/100Km. Asta inseamna un consum echivalent de ~7l/100Km, la pretul de 7lei/litru, ~8l/100Km daca echivalam cu benzina 95. e-Golf-ul meu sta la 15kW/100Km, echivalent 6 l/100Km, si GT-ul meu consuma 12l/100Km in Bucuresti, benzina 100 - iarna cresc ambele, ~20kW/100Km vs mi-a fost si frica sa ma uit exact dar peste 15l/100Km avand in vedere ca nimeresc doar in bara la bara spre/dinspre birou, sa zicem o crestere a consumului de 40% la electrica si 25% la termica; valori medii pentru ca la drumuri scurte pot sa vad consum de peste 30 la ambele :) Din fericire dureaza doar 3 luni chestia asta.

 

Mie inca nu-mi da cu virgula chiar daca ar trebui sa incarc doar de la Renovatio, ceilalti au preturi mai mici deocamdata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu daca , in Romania, merita achizitionarea unei masini electrice. Impactul e mare, trebuie sa schimbi multe, prea multe. Si nu te ajuta nimeni, nici autoritatile, nici producatorii. Eu vreau un oras mai putin poluat, mai civilizat, mai avansat, dar vad ca eu sunt primul care trebuie sa faca compromisuri, ba chiar eforturi foarte mari. Vad ca viitorul verde se construieste pe banii mei, si, mai rau, pe timpul meu si sanatatea mea. Eu mai astept, motorul termic nu e nici pe departe la sfarsit de viata. Iar daca sunt catalogat ca "roman rezistent la schimbare" nu ma deranjeaza, rezistenta e data de ponderea mare dezavantaje. 

Felicitari totusi celor care au ales sa achizitioneze EV-uri. Cei care le folosesc si ne imparasesc experientele lor cat mai neutru si mai obiectiv sunt de admirat. 

Iar despre Dacia Spring nu pot spune decat ca cei care o cumpara fac un compromis si mai dureros, cel al sigurantei. Siguranta celor care folosesc masina ar trebui sa fie prioritara fata de orice altceva.  Un an nou fericit tuturor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

3 hours ago, Nordica said:

cumulat cu un consum de iarnă, deja calculul economic la un EV dă cu virgulă

Nu cred ca e foarte relevant consumul numai pe iarna sau numai pe vara. Luati media pe termen lung care sa includa cel putin 12 luni.

Media de consum pe 14 luni si 7000 Km este 18 kWh / 100 Km la ID3 din semnatura.

 

In aceleasi conditii de exploatare, masina anterioara pe benzina imi lua 20 L / 100 Km la drumuri scurte < 15 minute in oras iarna, cu pornire de la rece, dar media pe termen lung era de ordinul a 10 L / 100 Km

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@dercos perfect de acord, nu trebuie sa ne complacem și nici să ne plafonăm, dar nici sa ne tot lamentam cu ideea asta că banii se puteau folosi la spitale. Bani de spitale sunt și acum însă nu exista interes. Asta am vrut sa zic :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 12/30/2021 at 3:50 PM, Luciosu said:

Impedimentul meu major (mental), nu este ca tre sa incarc masina mai des, sa caut statii etc, pentru ca astea pentru mine sunt doar un efect. 

Blocajul meu mental este ca o sa trebuiasca sa imi schimb stilul meu de condus (conduc peste limita legala, in general) unde electricele sunt penalizate. 

 

Dar probabil o sa trec si peste... :))  cu pastile :D 

 

Been there, done that, fix asa. Ai șanse mari sa treci peste fără pastile. Important e sa treci peste perioada de acomodare, vei vedea ca nu e cale de întoarcere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 12/28/2021 at 5:05 PM, AndreiSergiu1991 said:

Poate sa le scada range-ul si la 10% iarna, ei tot isi vor apara decizia de a cumpara o masina electrica, altfel nu faci decat sa recunosti ca ai gresit, si nu ne placa deloc asta, noua oamenilor in general. Insa eu le sunt recunoscator ca s-au sacrificat in aceasta perioada de tranzitie, si au ales masina electrica, care in 10 ani probabil va fi de nerecunoscut comparat cu performantele de azi.

range-ul scade si cu 30-40%, nu 10%, cu 10-20% iti scade si tie iarna. Daca lucrezi in domeniu, zi ce comportament vedem si in postarea ta, cu ironii, recunoscator pt sacrificii... hai sa ne intelegem, daca te uiti la noi, sintem membri vechi si toti venim de pe masini termice, deci cu siguranta putem compara cele 2 paradigme mai bine ca tine.

 

Sacrificat? Daca te referi ca noi am prins subventia de 10.000 euro si voi probabil nu o veti mai prinde, daca te referi ca noi am prins incarcari nelimitate gratuite si voi sigur nu veti mai prinde, daca te referi la parcarile in CENTRUL oraselor gratuite, pe care voi sigur nu le veti mai prinde, cu siguranta nu ai dreptate, nu au fost sacrificii. Nu uita si costuri 0 cu reparatii, revizii etc.

 

Iti spun sincer, cand ma gandesc cat timp pierdeam sa tot schimb la ulei la 15.000 km (unii recomanda chiar si sub 10.000 pt regimul de exploatare din ro/Buc etc) filtre ulei cutie etc etc parca nu mai imi vine sa ma intorc. Cat timp si cati bani... parca tot timpul schimbam cate ceva. Acum nu am mai platit un leu pt masina, nici combustibil, nici impozit, nici parcare, ma duc unde am treaba si ma dau pur si simplu jos din masina si o las in cea mai centrala parcare posibil pe care altii dau 10 ron pe ora sau si mai mult.

 

Trebuie sa iti definesti bine nevoile. Unii probabil ca au nevoie de autonomie de peste 300 km zilnic, altii nu fac 300 intr-o zi nici o data la 6 luni

On 12/30/2021 at 4:16 PM, Nordica said:

deja calculul economic la un EV dă cu virgulă (pentru consumuri reale, nu WLTP visat in condiții ideale).

hai sa ne intelegem, eu (si nu sint o exceptie) scot vara constant medii de consum sub WLTP, WLTP este realist si este o medie a consumurilor de vara cu iarna din cate am vazut. ENDC sau cum ii spunea standardului anterior era cel nerealist. 

 

Problema mare este ca tu uiti ca vorbesti de masini electrice care au toate acum cam peste 200 cp si un demaraj fulminant, cu masini absolut banale ca si comportament. e-Golful meu, ca orice electrica, are cuplu MAXIM (si e f f mare cuplu) la 0 rotatii pe minut! Pleaca de la semafor racheta.

 

Daca am accepta sa facem si electrice cuminti care sa nu fie mici rachete pe roti asa cum sint toate, consumurile ar fi mai mici. 

 

Dar... pentru un pic de distractie si adrenalina sintem intotdeuna dispusi sa dam un pic in plus la consum, nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 12/29/2021 at 11:30 AM, EEXCALADE said:

momentan pare mai mult un moft ,un produs de lux,sau sa fie ca a2a masina.

Nu incepeti cu ecologia, ca nu autoturismele persoanelor fizice stau la baza poluarii.

Eu am luat electrica tocmai ca din calcule mi-a iesit ca e mult mult mai ieftina decat Passatul diesel second hand pe care il aveam 

Uitandu=ma si la tine pe topicul masinii tale, cati bani si timp investesti in ea, aproape tot timpul schimband ceva pe langa consumabilele gen ulei filtre, clar am luat decizia corecta. Pt mine, atentie. 

 

Si eu la passat, de cand l-am cumparat si pana l-am vandut, in continuu am bagat bani in el: ulei filtre motor, ulei filtru DSG, placute si discuri (la electrice placutele si discurile au viata aproape vesnica), termostat DSG, baterie 12v cu AGM adica scumpa, si tot asa lista nu se mai termina. La Passat ii facusem si stage1. Aveam si eroare pe N18 la care stiu ca recomanzi 2500 ron inlocuire cu original. DPF ul era si el acolo oricand gata sa ceara inlocuire. Injectoarele mai necesitau si ele inlocuire, uneori la relanti mai aveam trepidatii si valori un pic aiurea. Spanul la pompa de inalta trebuie si el verificat. Am pierdut cateva ore si tuburi de tot felul de substante sa curat clapeta... 

 

In eGolf am bagat pana acum fix 0 lei. Si ca timp la fel. O sa vina prima revizie la 30.000km sau 2 ani, dar aici nu se schimba nimic, decat filtrul de polen, atentie. De mentionat ca am parcurs cam 22.000 km cu eGolful si am platit cam 100 ron combustibil, in rest gratuit. 

 

Dureaza sa incarc? Pai nu stiu, ca incarc cat fac cumparaturile, nu stiu daca dureaza... Dureaza uneori. Alteori dureaza la benzinare si la electrice nu. 

 

Masina este si extrem de rapida, acceleratia este greu de explicat. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Serios? Cat timp pierzi la o revizie? Maxim 2 ore la 10/15k km? Cat timp pierzi pt un schimb de bucse, placute, etc? Tot maxim 2 ore?

De cate ori incarci masina in cei 10/15k km? Daca nu stai la casa si atunci nu prea te intereseaza... dar si asa tot faci cateva drumuri lungi in km astia cand tot trebuie sa stai la incarcat, si garantat depaseati orele de revizie prin incarcari...

 

Cat despre "racheta" si demaraje "fulminante" hai sa nu exageram... :)

 

Sa pastram discutiile ancorati in realitate...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!