Jump to content

e-Golf Atlantic blue


Abu

Postare recomandată

Eu parcurg chiar acum un drum de vreo 1000km, am traversat muntii Valeni-Brasov-Sighisoara cu masina incarcata (3 pers si bagaje), 205km cu doar 11.1kwh consum si autonomie ramasa 75km in Sighisoara, unde am trecut la incarcat.

 

Concluzia e aceeasi, vitezele mari sint kryptonite-ul electricelor. Serpentinele cu viteze destul de mici au dus la consum mult mai mic decat m-am asteptat. 

 

Link către comentariu

unde ai incarcat in VL? am vazut ca au mai putine decat Pitesti (de exemplu). oare la Nurvil se poate incarca pt public? in SB ai incarcat in centru la statia "primariei"? 

Link către comentariu

In Rm. Valcea am incarcat la Nurvil, m-a ajutat evident @Aaron Din cate stiu nu este disponibila public, cel putin nu momentan.

La Sibiu am fost la Penny, unde inca mai este gratuit. La statia primariei am vazut un Kona nou nout, am discutat cu proprietarul chiar cand l-a parcat. Foarte faina masinuta.

E gratuit si acolo dar e doar AC, nu stie DC.

Link către comentariu

In Valcea sunt 3 statii publice de Fast Charge: Kaufland Nord, Peco MOL, Shopping City fata de Pitesti in care sunt doar 2 statii Fast Charge Publice

Link către comentariu

@Aaron multumesc de raspuns. pe plugshare nu vad unde e cea MOL. Vad shopping city, 2 x nurvil, kaufland si e-on.. 

https://www.plugshare.com/location/238230

intreb, pt ca la MOL Plungee este mult mai iefitna (30 lei incarcarea) decat e-on ( DC – 1.9 RON/unitate de încărcare).

21 hours ago, detinator said:

Din pacate, statiile de la dealer nu vor fi niciodata publice. Sint dupa bariere

in testul automarket anuntau ca vor fi. si cele puse de primarii in multe orase, si unele la E-ON sunt dupa bariere si e mereu portar care iti deschide. sau poate nu vor fi publice in adevaratul sens al cuvantului, ci doar pt masinile grupului...? 

Link către comentariu

eu nu am vazut pana acum primarie cu portar... si bantui prin primarii multe si des

 

in schimb la dealeri, portarii nu te lasa in parcare fara definirea scopului. Cand am zis ceva de incarcare, m-au refuzat.

 

tinand cont cate masini au la vanzare, nici nu ar avea cum sa cedeze singura lor statie catre public. Poata in afara orelor de program? Cert e ca acum nu se intampla asta. Ai un link catre articol?

 

Ma gandeam sa scriu un email suparat la VW, e cam aiurea sa iau masina de la ei, sa vin chemat de ei pt hartogaraie si sa nu mi se permita incarcarea... insa revenim la ce am zis mai sus: era o statie si masinile plugin erau multe la vanzare/prezentare/testdrive

Link către comentariu

putem continua pe topicul de incarcare electrice. dar pana acum am vazut portar la priza de la primaria Ploiesti (unde vine portarul primariei si da cu cardul, si te treci pe un caiet, poti cauta detaliile in poza de pe plugshare, ai linkul mai sus), la cateva sedii CEZ din Pitesti  "Pentru activarea stației Type 2 trebuie chemat paznicul ca să activeze stația și abia apoi pornește încărcarea.", si am vazut ca mai scrie la multe puncte "publice" pe plugshare. 

mai vazusem la puctul de incarcare din Sibiu (cazarma nustiucum), tot asa, ca portarul vine si iti da accesul: "Stația se pornește cu un card aflat la paznicul din ghereta aflată chiar lângă stație. 22 kW Type 2 charger in the evconnect.ro nerwork. Încărcare plătită de primăria Sibiu. Folosiți PlugShare pentru check-in / Please use PlugShare for check-in"

 

cam in toate zilele cand masinile din grupul VAG din testul automarket au incarcat la dealerii VW (nu mai stiu exact zilele, dar parca in ziua 7 si prin ziua din timisoara si brasov) prezentatorul a spus asta, ca vor fi date catre public. daca se refera la publicul cu VAG, nu pot decat sa banuiesc. oricum, din cate am inteles din sursele mele (nu le pot anunta) si statiile de la dealer ar fi accesibile pentru cei 2000kw din oferta pt id3. dar astept confirmarea cand iau masina.  

Link către comentariu

Ahh, nu am prins prizele in poza :) E una in spatele Golf-ului si cealalta in dreapta e-Up-ului.

Multumesc de aprecieri!

20201001_123016.jpg

Modificat de Abu
Link către comentariu

Azi am avut ocazia sa merg cu ambele masini, pe rand, dar la o distanta de cateva minute. Cu ocazia asta mi s-a confirmat banuiala ca anvelopele Bridgestone Turanza T001 de pe Golf sunt clar mai zgomotoase decat cele GoodYear EfficientGrip de pe e-Up. Lucrul asta mi-a amintit de o experienta de acum 25 de ani cand mi-am cumparat un BMW (second hand evident) la care se auzea exact acelasi zgomot dar pe l-am pus pe seama unor probleme de cardan. Credeam ca bucsele de la cardan au prins joc ceva. Eram in Anglia atunci (masina avea volan pe stanga, o luasem sa o aduc in RO) si am fost cu ea la BMW sa o verifice dar nu i-au gasit nimic. Eram exasperat, am si fost cu cineva de la ei in teste si nu si-au dat seama ce are. Dupa ce am adus-o in RO si a venit vremea sa-i pun anvelope de iarna, a disparut zgomotul brusc. Nu mi-a venit sa cred ce banala a fost rezolvarea... si ce ieftina :)

Asa ca la primavara cred ca o sa investesc in alte anvelope de vara, mai silentioase. Ptr iarna am de la vechiul Golf niste Michelin Alpin 6 - chiar sunt curios sa vad diferenta cand le voi monta.

 

O alta diferenta destul de evidenta este regenerarea in B, care la e-Up e clar mai puternica si care imi place mult mai mult.

Modificat de Abu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!