Jump to content

ID.3 - baterie, întreținere și probleme


mandelu
 Share

Postare recomandată

Nu cred ca trebuie sa fim total impotriva parametrului. Se poate urmari vara asta la 25-30° si vara urmatoare la aceleasi temperaturi.  Nu va indica o valoare de degradare exacta, dar macar un trend aproximativ.

 

De exemplu eu toamna trecuta la 8-12° aveam 73'850 (aici am inceput masuratorile), pe perioada iernii a scazut pana la 70'550, in timp ce vara asta la 25-36° am doar 72'700 - trendul e clar: a scazut irecuperabil. Vedem vara urmatoare cum e.

Modificat de VickEnd
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Am primit azi un mail prin care am fost anuntat ca masina este vizata de un recall 

 

Dorim sa va informam ca autoturismul dumneavoastra cu seria de sasiu WVWZZZE1ZMP………… este vizat de o actiune de service, respectiv akt. 93P7-  Înlocuire modul(e) baterie.

 

Volkswagen AG a constatat că la autovehiculele ID.3 și ID.4 dintr-un interval de fabricație limitat, în bateria de înaltă tensiune s-au montat celule de baterie care, din cauza unui defect de fabricație, sunt autodescărcate. Autodescărcarea ridicată a celulelor individuale ale bateriei poate duce la reducerea capacității bateriei și avea drept urmare reducerea autonomiei autovehiculului.

În funcție de progresul autodescărcării unei celule de baterie, se poate aprinde lampa galbenă de control și pe afișajul ID. se afișează mesajul de avertizare „Sistemul electric nu funcționează corect. Apelați la atelier.”

Respectivele module de baterie trebuie înlocuite.

 

A mai fost nevoit cineva sa schimbe vreun modul al bateriei ? Daca da, a observat ulterior o imbunatatire a autonomiei ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Cand este fabricata masina ta? In ce an si in ce luna ?

Actiunea presupune in locuirea unor module din bateria de tractiune deoarece la fabricarea lor robotul a pus mai putin aliaj de lipire si se pot deface unele celule si scade capacitatea bateriei, se inlocuiesc doar modulele defecte. Vezi ca nu orice reprezentanta are tehnicieni specializati care sa umble in baterie.

Din VIN vad ca e in 2021.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Corect, 2021. Nu stiu exact luna dar sigur in primele 3. Eu am achizitionat masina de pe stoc si am ridicat-o in luna mai 2021 deoarece am asteptat dupa programul rabla plus.

 

 Am programat-o la PBV astfel incat pot spune ce noutati am aflat.

Pentru cei care se se vor afla in situatia mea ( sper eu cat mai putini) rezolvarea situatiei se face in 2 etape.

 Prima etapa este constatarea ( dureaza 1-2 zile ). Recomandarea producatorului este ca masina sa ajunga in service cu grad de incarcare al bateriei de 20-25% .

 A doua etapa este reparatia/inlocuirea modulelor defecte ( piesele se comanda doar dupa constatare ) 

Modificat de marius21f
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!