Jump to content

Vibratie motor la ralanti si in mers CRLB 2015


radusim
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Am si eu o problema de ceva vreme si nu reusesc sa imi dau seama de la ce ar putea fi. E vorba de un CRLB 2015 Decembrie cu serie de 2016 cu 197k km. Am masina de la 177k km si a mers foarte bine. La 180k km i-am facut revizia la DSG, toate bune. Pe la 195k km i-am facut distributia cu pompa de apa si accesorii. In jur de 1 luna am mers si nu pot spune ca am observat ceva aiurea. Dupa 1 luna am schimbat ceva articulatii pe fata(flanse,bucse am facut si geometrie) si la primul drum lung am observat o vibratie in volan si in scaun, fie ca e in mers fie la ralanti. Intial am zis ca sunt bucsele mai rigide si e normal, dar se simte mereu in volan deci s-ar cam exclude.

Am dat vina pe OMV MaxMotion (prima data cand am bagat) am zis ca nu se intelege bine. Am ars-o pe toata am bagat rompetrol si face la fel. Am scos-o la drum lung, i-am dat cox, am facut decelerari, fara vreo ameliorare. M-am uitat pe VCDS pe toti parametrii pe care m-am priceput si am comparat cu alt CRLB tot din 2015. Pare totul similar si ok (deviatii injectoare, debite gaze EGR, incarcare DPF, presiune rampa, etc) cu exceptia unui parametru: IDE00182 Camshaft adaptation intake bank1: phase position care are valori intre 1,22 si 1,47 fata de 0,22 la cealalta masina.

Am pus si 2 printscreen-uri la ralanti si la 2500rpm.

Sa nu fie stranse tampoanele bine de la diversele operatii? sa nu fie distributia la punct? S-a mai lovit cineva de problema asta? Aveti idee ce parametrii pot sa mai verific sau ce operatii sa mai fac.

L.E. am mai observat ca tot cam de cand se simte vibratia in volan cutia a inceput sa schimbe foarte repede, adica la o accelerare normala pana la 60-65km/h ajunge rapid in treapta 6 si merge foarte subturat (in jur de 1000rpm), ca sa pot merge normal si sa stea turatia la 1400-1500-1600rpm trebuie sa merg pe sport. Inainte nu facea asa, mergea ok si in drive.

Multumesc de ajutor!

probleme_faze_distributie_2500rpm.jpg

probleme_faze_distributie_750rpm.jpg

Modificat de radusim
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

salut. eu am un passat cu motor 1.6 diesel. si am aceiasi problema. ai gasit vreo rezolvare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Trepidatie pe loc prezenta in D, dar absenta pe N, poate fi de la volant? Sau in cazul volantului ar trebui sa fie in toate treptele de viteza?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

@Lucaciu21 da, volantul nu mai absoarbe la fel de bine trepidatiile. Se rezolva prin inlocuire.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!