Jump to content

Uriasul - Tiguan R-Line 1.5 TSI ACT DSG


b94uri

Postare recomandată

@Yasminas prefera stopurile 2021 (IQ sau cum s-or numi) cu semnalizare dinamica in schimbul clusterului digital...

Link către comentariu

Decat sa dai atat pe niste chestii de care se bucura cei din spatele tau mai bine dai banii aia pe ceva de care te poti bucura tu, adica AID :D

 

Link către comentariu

Sa zicem ca prioritizez exteriorul si ca la un anumit moment urmeaza si AID-ul... 😎

Link către comentariu
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Pentru ca tot au trecut si sarbatorile si masina aduna kilometri (in curand ajunge la 19.000), am zis sa mai revin cu ceva noutati. 

In continuare multumit de masina, desi am impresia ca dupa schimbul de ulei consumul a crescut usor. E posibil ca si din cauza conditiilor meteo, dar si a anvelopelor de iarna. Mai verific si revin cu detalii, acum ca am trecut si la rotile de vara (inca) la inceputul lunii aprilie - cam devreme ce-i drept. Am observat totusi ca Sebringurile mele ca sunt facute in Germania, stiu ca erau alti colegi pe forum care spuneau ca aveau unele fabricate in China. 

 

Am probat in weekend si barile de transversale de plafon, cele originale. Ceva probleme cu banda de cauciuc care nu sta pe canalele respective, iar daca nu aveam un suport de bicicleta montat era posibil sa raman fara acele benzi. Zgomot foarte mare daca acel canal nu are banda de cauciuc montata, asa incat mi se par ca nu sunt solutia cea mai potrivita. E posibil si ca acel suport de bicicleta montat sa fi fost strans prea tare si sa se formeze o cocoasa a benzii respective care la viteza mare sa arunce afara din canal respectiva banda. Am sa mai fac incercari pe aceasta tema, sper sa nu fi dat banii degeaba pe aceste bari. 

 

Mi-am facut cadou si un OBD11 pe care l-am folosit din plin pentru cateva scanari (am avut ceva erori pe Lane Assist sau ACC) si stergere a erorilor. Am mai activat cateva functii, sper sa mai fie disponibile si alte dezvoltari pe viitor. 

 

Masina va intra in service in urmatoarea perioada pentru inlocuirea usii stanga avariate. 

 

Drumuri libere si mii de kilometri!

 

 

 

 

IMG_1559.jpg

IMG_1394.jpg

IMG_1395.jpg

Link către comentariu

Salutare!

 

N-arata rau deloc Tiguanul pe alb :) (alta care nu arata rau e Rav4). Sa te bucuri de multi kilometri cu ea si fara incidente

O intrebare ca tot ai adus vorba de OBD11 - nu sunt discutii la garantie daca stergi tu erori sau activezi functii?

Link către comentariu

Foarte offtopic... rav4 are un design horror!

Im schimb Tiguan alb + Rline = Love! Știu ca sunt subiectiv, dar e adevărat. :)

Link către comentariu

subscriu. Tiguanul arata a masina, fata de Rav4.

Dar sa o lasi nevopsita (alba - electrocasnic) parca nu prea da bine ...

Link către comentariu

@Marius N nu cred ca afecteaza garantia, desi am facut si altele la masina incat sa nu imi mai bat capul cu aceste mici detalii. :)) 

Referitor la masini, fiecare alege ce si cum ii place. Unii aleg utilitatea electrocasnicelor, altii cum arata masina de spalat. E doar o chestie de gust. 

Link către comentariu

Clar..mie varianta asta de Tiguan imi place doar pe alb + kit R-line.. Fara ele pare o masina banala..

Link către comentariu
  • 1 month later...

Si pentru ca este zi de sarbatoare, masina a primit un cadou. Avem impreuna fix un an, timp in care am ajuns la putin sub 22.000 km. 

Usa stanga fata a fost inlocuita pe casco la Metrotehnica. A aparut un zgomot la viteza de autostrada din usa respectiva, insa mai trebuie sa investighez daca aceasta ar fi cauza. 

 

Cadoul pentru masina este un eleron de la Maxton, ramane doar sa il mai montez. 

Masina in continuare consider ca este potrivita pentru nevoile mele, nu ma gandesc la ceva ce n-am pus in configuratie care sa ma faca sa regret acest lucru.

 

Pun si o poza cu fratele de (alta) mama, un Formentor VZ plugin al unui prieten caruia i-am deschis ochii si dupa 5 luni de asteptare a renuntat la comanda de Tucson plugin. Masina a fost pe stoc, in 2 saptamani a si luat-o acasa. Sper sa ajunga cat mai repede si aici pentru prezentare. 

 

Drumuri bune catre zone frumoase sa avem in vara asta!

IMG_1957.jpg

IMG_1960.jpg

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Si pentru ca a crescut copilul, ne-am permis ca dupa 6 ani sa revenim in Grecia pentru o bine-meritata vacanta. Am facut 1960 km, in continuare foarte multumit de consum avand in vedere forma de dulap a masinii. M-am incapatanat sa nu alimentez la greci, testand oarecum si autonomia maxima - aproape 900 km cu un plin.

 

Grecia este tot acolo, acceasi mancare simpla dar gustoasa, soarele potrivit pentru perioada asta, iar apa cu temperatura potrivita. 

 

Vacanta placuta tuturor!

 

 

IMG_2148.jpg

IMG_2187.jpg

IMG_2254.jpg

IMG_2324.jpg

Link către comentariu
  • 3 months later...

Si pentru ca ploaia din ultimele zile a spălat și praful de pe aici, revin cu cele întâmplate in ultima vreme.

Totul este ok, satisfacut de combinatia motor și cutie, mașina continua sa ma mulțumească. 

 

Pentru ca s-a schimbat sezonul, am ales o vreme de toamna autentica și am dat o fuga pana la Căciulata sa vedem culorile specifice de pe malul Oltului. Si cum romanului ii place sa îmbine utilul cu plăcutul, am început cu o vizita la Nurvil pentru schimbul de ulei. 
Este clar ca au crescut mult fata de ultima mea vizita cu Golful făcută acum mai bine de 8 ani, însă au acceptat și acum sa vin cu uleiul și filtrul cumparate de mine. Calitatea serviciilor a scăzut se pare, grija pentru mașina clientului lipsește cu desăvârșire - uleiul de pe mâinile mecanicului a rămas (sper ca doar) pe mâner și capota . Dar probabil este un compromis acceptabil? Rămâne de văzut…

După 15k km cu Mobil 1 0w20 (schimbați dupa primii 15k km), am trecut la OEM LL IV 0w20. Ca impresii ‘la cald’ pot spune ca temperatura nu a crescut mai mult de 105 grade (mers pe A1), iar consumul pare sa fie marginal mai mic. Cu Mobil 1 temperatura creștea si la 110-115 grade, însă nu era atât de rece afara. Rămâne sa mai urmăresc comportamentul uleiul OEM. 

 

Las mai jos câteva poze, sper sa avem o toamna ceva mai calda. 

IMG_3526.jpg

image2 (1).jpeg

IMG_3428.jpg

IMG_3430.jpg

Modificat de b94uri
Link către comentariu
  • 2 months later...

Cam putine update-uri in ultima vreme :D cred ca ne-am intalnit in trafic in decembrie in drum spre Buzau sau ceva de genu :-? 

La multi ani !

Link către comentariu

Salutare! La mulți ani!
Asa este, ne-am întâlnit, ne-am și salutat. 

Nimic nou sub soare, am trecut de 34.000 km, totul ok. 

Mă tot bate gândul la un stage 1, desi nu as avea neaparat nevoie de extra putere. Totuși, cuplul de 300 Nm îmi face cu ochiul…
Am in plan trecerea la AID, modelul de stopuri cu semnalizarea dinamica montate pe faceliftul din 2021 sau panoul cu touch pentru clima.

Crome delete pentru exterior ar mai fi o schimbare pe care o am in plan.

Asadar, ușor-ușor vin si update-urile. 
Mii de kilometri fără probleme sa avem!
 

1BC1F4E3-0D2E-42E5-A0A8-637FC13E2023.jpeg

9915C333-C78F-4BE9-9E63-8C239F17D1A2.jpeg

Link către comentariu
  • 8 months later...

Si pentru ca iarna se apropie, iar in ultima postare masina are rotile de iarna, zic sa mai pun macar o poza cu rotile de vara...

 

Fara schimbari la masina, doar kilometri adunati cu spor. Am ajuns la aproape 50.000 km, saptamana trecuta m-am oprit la Nurvil pentru schimbul de ulei (al treilea in putin peste 2 ani, facut dupa 18.000 km si 11 luni). La inspectia de service nu au identificat probleme, ba chiar tipul de acolo m-a intrebat daca am schimbat placutele de frana pentru ca par noi. Tot ulei OEM 0w20 am folosit si de data aceasta, a fost ok pana acum. 

La urmatorul schimb de ulei va trebui schimbat lichidul de frana si bujiile. 

 

In continuare multumit de consum (in poza este consumul din concediu pe ruta Bucuresti - Sofia - Salonic - Parga si retur) pe care l-am crescut din OBD11 cu 10% pentru a se apropia de valoarea reala (masurata anterior la pompa). 

 

Grecia tot acolo, partea de vest mi se pare mai interesanta, iar autostrazile fac destinatiile accesibile. In rest, iesiri de weekend prin tara.

 

Mii de kilometri fara probleme sa avem!

consum.jpg

grecia.jpg

parga.jpg

munte.jpg

Link către comentariu
  • 1 year later...

Un an mai tarziu, masina se prezinta bine... 71117 km, astazi! Schimb ulei motor (acelasi OEM 0w20), schimb ulei cutie (OEM), schimb bujii (OEM), schimb lichid de frana (avem 3 ani impreuna) si filtrele aferente la putin peste 61.000 km. Experienta cu service-ul autorizat din Valcea nu este cea mai placuta, dar alternative sunt putine din pacate: inlocuirea bujiilor facuta pe repede inainte fapt pentru care am venit pana la Bucuresti cu 3 bujii fucntionale din cele 4, inspectia de service au omis sa o faca, expira peste 3 luni.

 

Concediu tot in Grecia la inceput de iunie, undeva prin zona Volos. Si cum niciodata nu iti ajunge spatiul din masina, am luat si cutia de bagaje la proba obtinand un consum mai mult decat satisfacator (6.7 imi arata masina dupa ce l-am crescut din OBD II cu 10%, real la pompa undeva la 6.9 - un nou petrolgate?!).  

In rest, diverse iesiri de weekend prin tara si pe la bulgari. 

 

Fara schimbari la masina, din pacate nu reusesc sa gasesc mai mult timp pentru ea... cu exceptia spalatului periodic cu aplicarea obligatorie a Elixir-ului la stergere. 

 

Drumuri bune tuturor!

IMG-1746.jpg

IMG-1825.jpg

IMG-1476.jpg

IMG-2042.jpg

IMG-9834.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!