Jump to content

Uriasul - Tiguan R-Line 1.5 TSI ACT DSG


b94uri

Postare recomandată

Destula masina ptr pretul platit, sa te poarte fara probleme!

Link către comentariu

Mașina e superba ! Mai ales cu pachetul R-line și cu această culoare care o avantajează (contrastul conteaza) !?

Să o stăpâniți sănătoși și să vă poarte fără  probleme !

Link către comentariu

Masina arata superb! Sa o stapanesti sanatos si multi km fara incidente!

Link către comentariu

Cred ca asta e combinatia ideala pentru Tiguan... Rline+Alb... :) 

Link către comentariu

Cum a spus si colegul @andrei0241...ai primit destula masina pentru banii platiti. Sa va poarte fericiti cat v-a purtat si Golful 5!

Link către comentariu

Va multumesc tuturor, sa avem parte de km fara incidente. 

Referitor la pret, nu cred ca as fi putut lua altceva cu dotari asemanatoare. Discount-ul a picat la fix, iar pachetul R era ceva ce nu trebuia ratat. 

Dupa primii 200 km in regim extraurban, ma declar multumit de consum (cifrele sunt cu 0.3/0.4 litri la 100km sub ce aveam pe Golf). 

Nu am reusit conectarea prin we connect, VIN-ul nu este identificat. 

Link către comentariu

Frumos cu kitul de R line, cati mai multi km fara evenimente neplacute. 

Link către comentariu

Totusi sa auzim niste valori de consum...urban ...extern la 130. Ce zice acest 1.5 pe un SUV.

Link către comentariu

Sa ai parte de ea! Chiar arata f bine. Daca ar fi masina mea, pe langa volanul de R-line, i-as infolia plafonul negru :)

Link către comentariu

@laur_vd nu este atat de concludent, am facut doar o scurta distanta extraurban. Ca idee, consumul inregistrat este de 5.3l/100km, pe o distanta de 84 km (DN 2A) si o viteza medie de 59 km/h (dar masurat pana in intersectia de la Colentina, intrand in Bucuresti prin Voluntari). La dus, am avut 102 km cu un consum de 6.4l/100 km (plecat din centrul Bucurestiului, A2 pana la Lehliu si ulterior drum judetean), nu am retinut viteza medie. Pe A2, la o viteza de 120 km/h (incerc sa fac rofajul ca la carte) are 2.250 rpm, iar consumul este pe la 6.4-6.5l/100km - incarcatura de 2 persoane, fara bagaje. La intoarcere am fost 4 persoane, fara bagaje.  Urban, cu traficul din Bucuresti, variaza in functie de momentul zilei, de la 9l/100 km pana pe la 11l/100 km. 

@Golf TDII - pare interesant, nu stiu acum daca voi aplica, insa multumesc pentru idee. 

@cj.Paul - tractiune doar fata.

Are cineva idee unde gasesc si eu mentionata greutatea masinii?

 

Modificat de Rave
Link către comentariu

In CIV, daca-l ai. Sa o stapaniti sanatosi.

Link către comentariu

Multumesc frumos de aprecieri!

Am mai completat cu ceva solutii Simply Clever, a venit si tavita de portbagaj.

Si o poza cu scorul Think Blue...

vw1.jpg

vw2.jpg

vw3.jpg

vw4.jpg

Link către comentariu

Remarc ca eleronul de pe hayon este vopsit alb pe partea de sus fata de partial negru la alte modele. O fi cu exterior alb doar la comfortline?

Sa te bucuri de mașină. Se pare ca TSI-ul de 1.5 este apreciat.

Link către comentariu

@dydu_kuf mersi de apreciere, am primit si CIV-ul intre timp. 

Asadar masina are 1.633 kg mentionata in cartea de identitate (nu stiu daca include sau nu un sofer cu greutatea de 75 kg - asa retinusem ca se calculeaza greutatea masinii).

@ct_act din cate am observat pe Allspace vine cu eleronul partial vopsit in negru - vorbim de pachetul R-Line. Sunt Highline cu R-Line care vin cu eleronul complet alb (@lambda_dryver parca are highline si are eleronul complet vopsit in alb ca si la mine care am comfortline). 

La fel si cu grila fata, eu credeam ca pe Highline vine cu ambele margini orizontale cromate, insa se pare ca difera in functie de optiunea de faruri (pe top led vin ambele linii cromate, iar pe basic led vine cromata doar linia de jos, indiferent de nivelul de echipare).

Referitor la motor, sunt in continuare multumit, consumul este satisfactor desi abia ce am depasit borna de 1.000 km - mai jos o poza cu un drum Bucuresti/Eforie Sud via A2.

La viteza de 120 km/h are 2.250 rpm, iar la 130 km/h sare la 2.450 rpm (ambele testate pe A2, in D7). La mers constant cu 90 km/h pe drum european merge in 2 cilindri cu 1.700 rpm, tot in D7.

 

consum.jpg

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Becurile cu halogen din proiectoare nu prea isi aveau locul intr-o masina din 2020, asa ca le-am schimbat. La fel si pe cele din torpedou si portbagaj...

Avand ochiul format, tipul care m-a ajutat la instalat becurile in proiectoare a vazut ceva fire atarnand in farul stanga... Pe saptamana viitoare trebuie sa ajung la PBN pentru a le cere schimbarea farului pe garantie (din moment ce farurile sunt capsulate, nu vad cum ar putea sa umble in acestea). Sunt curios ce vor zice...

In rest, prin oras se tot intalnesc R-Line-urile intre ele...

IMG_3664.jpg

IMG_3672.jpg

IMG_3668.jpg

IMG_3670.jpg

Link către comentariu

Halogenul este mai bun pe timp de ceata, din cate stiam

Link către comentariu

@andrei0241 sunt pareri pro si contra, insa exista o mutare pe led a farurilor de ceata in curtea altor producatori cum ar fi verisorii de la Skoda (unde pe Karoq vazusem optiune led) sau alti producatori consacrati (parca si la X1 de la BMW observasem o asemenea optiune). 

Am ales led in prima faza din cauza esteticului - pe cornering lumina galbena nu imi placea. In acelasi timp, intensitatea luminii la led este mult mai mare decat la un halogen si imi e greu sa cred ca filamentul galbejit al acestuia ar avea un avantaj.

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos! E bine ca ai reusit sa iei varianta non-facelift pt ca arata mult mai bine decat cea noua. 

Legat de becurile led pe proiectoare, daca principalul deziterat era performanta pe ceata puteai sa combini culoarea cu puterea, adica led-uri de 3000k, dar cum ai zis si tu, trendul e catre proiectoare led albe sau chiar absenta lor la toti producatorii. Realitatea e ca proiectoarele au ajuns sa fie mai folosite pt cornering decat pt ceata.

Functia de cornering a venit activata din fabrica sau ai activat-o tu ulterior?

Link către comentariu

Lumina galbena, mai calda ofera o vizibilitate mai bine in ceata tocmai datorita nuantei. Cand e xenon sau led..alb pe albul de la ceata, chiar are efect de reflectare si orbire. Incearcati sa dati flash cand e ceata densa, nu se vede mai bine ci doar se reflecta si te orbeste.

Trendul e chiar sa se renunte usor usor la proiectoare, e drept acum majoritatea care mai au trec pe led

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
4 hours ago, b94uri said:

@andrei0241 sunt pareri pro si contra, insa exista o mutare pe led a farurilor de ceata in curtea altor producatori cum ar fi verisorii de la Skoda (unde pe Karoq vazusem optiune led) sau alti producatori consacrati (parca si la X1 de la BMW observasem o asemenea optiune).

Stiu, am la Ateca leduri pe proiectoare (pe Xcellence vin standard), dar nu m'as fi agitat sa pun leduri daca aveam halogen

Link către comentariu

@mihai.onu94 Multumesc de urare! Functia cornering a fost activata din fabrica, este dotare standard oarecum. Inca nu am ajuns pe la colegi sa vad ce se poate activa la acest model. Daca are cineva idei la ce as putea activa, raman dator.

Si daca tot trebuia sa imi mai petrec timpul cu masina, mi-am facut loc in program si am vopsit etrierii - am folosit kit-ul de la foliatec, culoarea ocean turquoise. Mai multe poze de afara ii fac in weekend cand face si o plimbare pana la mare. 

Am observat ca etrierii fata sunt de la TRW, iar cei de pe spate de la Ate. Anvelopele (Pirelli Scorpion) au DOT 1120 si sunt Made in Romania...

In rest, noaptea sta in compania unchiului ceva mai in varsta...

IMG_3685.jpg

IMG_3686.jpg

IMG_3681.jpg

IMG_3688.jpg

Modificat de b94uri
am adaugat alte detalii
Link către comentariu
On 6/18/2020 at 9:33 AM, b94uri said:

 

vw4.jpg

Desi tot vazusem capacul/palnia si la altii, acum chiar m'am hotarat si am comandat si eu.  ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!