Jump to content

piese la vama in portbagaj


dangaby12
 Share

Postare recomandată

salut am si eu o intrebare,momentan sunt in Norvegia si vreau sa vin in tara cu masina.Detin un touran si cand l-am cumparat fostul proprietar mi-a dat si un motor complet pentru piese,intrebarea mea este stie cineva daca o sa am probleme la vama daca vin cu el in portbagaj?nu am nici un act pe el si am cautat pe net dar nu gasesc nimica

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu ai acte pe marfa poti avea probleme la orice control, nu doar la vama si problemele nu sunt din perspectiva vamala, ca Norvegia e in uniune vamala cu Romania. Trebuia pe contract/factura sa scrie vinzatorul si de motor. Probleme sunt mai multe: transporti bunuri pe care nu ai acte, transporti bunuri care ar putea fi considerate deseu si nu ai autorizatie de introducere in tara si de tranzit prin celelalte tari etc.

La fel de bine poate sa nu te intrebe nimeni de sanatate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la asta ma gandeam si eu ,da ma doare sufletul sa il las aicai:))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vorbeste cu proprietarul sa iti dea o hartie/factura chiar si fara valoare si in care sa mentioneze seria motorului daca are serie pe el. Macar asa ai ce sa arati daca te intreaba cineva. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Cu o hartie facuta "de mana" (in care erau trecute si seriile actelor de identitate) intre mine si vinzator am adus si eu un motor in portbagaj dar nu m-au controlat la vama ....am mai trimis un pachet "mare" cu diverse (cu un camion) si i-am facut soferului o hartie cu inventarul pieselor si m-am trezit sunat de catre un vames pe la 3.00 noaptea sa-mi confirm identitatea si lista cu piese ; a ajuns totul intact .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!