Jump to content

Jante si anvelope - DOAR specifice Octavia 4


TDR
 Share

Postare recomandată

@theoIdeal pentru mine ar fi dacă aș fi găsit, sau ar fi fabricat constructorul, jante și pe 17 cu design-ul celor de 18. Aftermarket sau ceva de la alte modele nu sunt dispus să montez. Doar jante destinate modelului, însă e destul de complicat și recunosc că sunt într-o mare dilemă. 

 

Mai mari de 18 oricum nu îi pot pune pentru că nu îmi pernite CIV-ul, însă nici nu aveam de gând pentru că după cum am spus nu prea avem drumuri pentru astfel de anvelope.

 

Mi se pare un fel de ticăloșie să nu ai din ce alege în materie de jante pentru același model de mașină, dar prezentat sub titulaturi diferite. Adică Ambition, Styke, Sportline, Rs, dar... 

 

@zidanneModelul meu este Ambition care standard vine cu jante pe 16, însă eu am comandat-o cu jante pe 17.

Raportul între jantă și anvelopă mi se pare echilibrat la cele pe 17, (205/55R17) însă mai deloc posibilitatea să alegi modelul. Au doar două. 

 

După cum spuneam, o ticăloșie.

 

Mă mai documentez și aștept să vină primăvara poate reduc prețul cei la de Skoda, sau poate vin cu oferte. Dacă nu găsesc, o să optez între Lyra și Pulsar (deși Pulsar nu mă încântă deloc) pentru că soluții favorabile mie momentan nu sunt. 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar daca ai R17 talonul e la fel cat la "vechiul" R16 de pe O3, 205/55, deci ca si confort e ca si cum ai fi avut R16 pe O3. Or fi ceva diferente la forma petei de contact, dar cred ca sunt insesizabile.
Un raport excelent intre confort si stabilitate e 225/45. Am avut pe golf 6 si s-a simtit plusul de stabilitate pe viraje fata de 205/55. Arata si masina mai bine cu o anvelopa mai lata.
Eu as tine jantele pe 17 pt iarna, chiar daca sunt diamond cut si as lua un set pe 18 pentru avantajele de mai sus.

Ce anvelope ai avut pe O3?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe O3 am avut jante pe 16. 205/55R16 și sincer să fiu tot simțeam liniile de tramvai comparativ cu Loganul 1 facelift care avea un feedback mult mai bun la astfel de denivelări. 

 

Acum, na, înțeleg că una-i una, alta-i alta și nu poți avea și stabilitate și confort în același timp pentru că anvelopele cu caracteristici diferite oferă senzații și comportamente diferite, însă caut să ajung la acel echilibru de compromis. Nici prea-prea, nici foarte-foarte.

 

Pentru O4 am jantele cu care a venit mașina, 205/55R17, cele de vară, și am cumpărat separat jante (Velorum negru) pe 16, cu tot cu anvelope pentru iarnă, pe care le-am montat și cu care circul în prezent.

 

Intenționam să păstrez anvelopele cu care a venit mașina (Goodyear) pentru a le monta pe jantele pe care vreau să le cumpăr și astfel "investiția" ar fi ceva mai mică. 

 

Dar, cum spuneam, rămâne de văzut ce și cum în funcție și de ce găsesc pentru că nu prea am de unde alege.

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ciudata dimensiunea de 205/55/R17, la Golf ai 225/45/R17 iar balonul mai subtire tine mai bine masina pe viraje.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

19 hours ago, Gabriel*77 said:

Aftermarket sau ceva de la alte modele nu sunt dispus să montez.

Pot sa te intreb de ce anume? Daca caracteristicile se potrivesc exact (mai ales ET) nu vad care este problema. Marcile bune aftermarket sunt deobicei omologate pentru modele. Ca si exemplu, eu am luat jante Dezent pentru iarna care sunt omologate pentru Octavia 4 oficial, am verificat inainte in documentatia lor.

Modificat de tbege
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Gabriel*77 incearca la alcar.ro, au configurator online, sa-ti faci o idee cum ar arata alte jante. Eu am pus pe Passat AEZ TIOGA pe 18 si arata mai bine ca alea originale, am fost foarte multumit de ele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@tbegeNu am un motiv anume și nici ceva cu jantele aftermarket. Pur și simplu aș fi vrut să păstrez "linia și tema" producătorului.

 

@acidone77 Am să arunc un ochi și pe propunerea ta, mulțumesc!

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

20 hours ago, dercos said:

Ciudata dimensiunea de 205/55/R17, la Golf ai 225/45/R17 iar balonul mai subtire tine mai bine masina pe viraje.

Asa e. O4 e singura din grup cu roata mai mare.
A3, Golful si Leonul au ramas la clasicul 205/55 R16

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

9 hours ago, Gabriel*77 said:

@tbegeNu am un motiv anume și nici ceva cu jantele aftermarket. Pur și simplu aș fi vrut să păstrez "linia și tema" producătorului.

 

@acidone77 Am să arunc un ochi și pe propunerea ta, mulțumesc!

 

 

Poi ai fost foarte categoric în postare, că nu ești dispus să pui altceva, acuma de fapt nu ai nimic cu aftermarket... 😂

 

Legat de Alcar, eu de la ei mi-am luat jantele, foarte profi oamenii, configuratorul lor este chiar bine pus la punct, nu pot decât să îi recomand. 😊

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@tbege Am explicat de ce nu aș pune jante aftermarket, nu că aș avea ceva neapărat contra lor sau că nu sunt de luat în calcul.

 

Nu am spus nici că cei care le produc sau le comercializează nu ar fi profesioniști sau ele nu ar fi de calitate, ci că vreau ceva din gama producătorului, destinate O4.

 

Personal nu înțeleg o chestiune legată de înălțimea talonului.

Din informațiile disponibile pe net, 225 este lățimea în mm a anvelopei, iar 45 ar fi 45% din acea lățime. Asta la jantele pe 18.

Ori, 45% din 225 este aproape jumate, dacă o luăm matematic, dar ochiometric un talon de 45 nu are cum să aibă mai mult de 10 cm, ci mai degrabă cam 5.

Sau poate nu am înțeles eu ce trebuie.

 

Screenshot_20231116_190555_Chrome.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La 225/45/R17 balonul are 7,x cm, iar la 205/55/R16 9,x cm, deci e cu 2 cm mai mare. Am gasit si eu acea explicatie cu 55% din 205mm, dar nu are sens.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Au 2.5 presiune, respectiv 2.3, exact cat spune masina.

Vrei sa spui ca la un 911 GT3 RS cu anvelope 335/30)R21 pe spate, inaltimea balonului este de...10cm (335mmx30%)? 😆

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@zidanne Păi și cu ce unelte se fac măsurătorile, dar mai ales cum se calculează aceste măsurători?

După cum spunea și  @dercos cu acel procent, așa cum e explicat pe net, nu prea are sens.

 

Cu cât lățimea e mai mare cu atât înălțimea e mai mică la anvelope (precizam că se vede ochiometric foarte clar) și ca atare nu prea are logică că înălțimea e acel procent din lățime pentru că oricum ai da-o, ochiometric sau nu, tot mică e.

Dacă ție la ochi ți se pare că un obiect nu are 10 cm, sau mai mult, dar îți este prezentat ca având, nu ți se pare ciudat? Mai ales dacă măsurătoarea îți este explicată, dar nu se pupă cu logica matematicii?

 

225/45%, matematic vorbind, este un pic peste 10 cm.

 

Ori, vrei să spui că un balon cu caracteristica asta are 10 cm în condițiile în care se vede clar că nu e adevărat?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu am inteles, pe un forum auto nu stim ce reprezinta “cifrele” scrise pe anvelope? Si nici nu credem ce spun producatorii de anvelope? 

 

What do all these letters and numbers mean? Here’s all the information on the tyre sidewall quickly decoded:

ex. 205/55r16 81H

The width of the tyres in millimetres

Percentage height of the sidewall in relation to the width

Radial construction

Rim diameter in inches

Load index (the maximum load capacity of the tyre)

Speed index (the maximum speed of the tyre)

 

Sursa Continental.

Cand cresti in dimensiune de la 16 la 17, de la 17 la 18, latimea creste si procentul talonului scade, pentru a se pastra diamterul total al rotii cat de cat apropiat.

 

Exista google si diferite “tyre size calculator”

 

 

Va rog sa incheiati aici acest subiect.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 23.05.2020 at 8:27, ovioneb a scris:

Cel mai bine arată cele pe 19”, însă nu sunt disponibile in niciun configurator 

Exact! Nu sunt indisponibile doar cele pe 19", însă și altele pe dimensiuni mai mici lipsesc din configurator. 

 

Cazul meu. Ambition 1.5 tsi.

Conform CIV mașina poate fi încălțată cu jante de 16", 17", 18" însă în configurator jantele pe 18 nu există și atât cele pe 16 cât și cele pe 17 nu sunt decât în câte două modele, mai exact nu prea ai ce alege. Mai există și modelul LYRA, pe 17, atât pe negru, cât și pe argintiu, care lipsește din configurator. Dacă-l vrei, îl cumperi post-achiziție mașină.

 

Dacă dacă nu îți convine cu ce anvelope a venit mașina le măriți cu tot cu jante, dar dacă vrei să le păstrezi trebuie să mergi să le schimbi la vulcanizare, însă dacă dai de vreun Dorel... îți strică jantele de noi. 

O întreagă epopee.

 

Urmărind magazinul online Brady, dealer Skoda, (Avia și PBN nu știu să aibă așa ceva) observ că au ceva mai multe modele, între 16 și 19, care însă nu apar în niciun configurator, deci... neputându-le bifa.

 

Nu am înțeles (poate doar din considerente financiare, sau... habar n-am) de ce nu au în configurator și restul jantelor fabricate pentru producător (toate modelele pentru că sunt câteva) încât să ai de unde alege și, dacă CIV-ul permite, să poți lua direct ca echipare jante atât de 16 cât și 19 și pe Ambitition, dar și pe RS.

 

Îți lasă doar posibilitate să cumperi, după achiziția mașinii, jantele pe care le dorești, dar cu preț ceva mai mare.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

 

Nu vreau să devin plictisitor și insistent pe subiect însă în necunoștință de cauză întreb pe cei care au, cei de aici, și care mi-ar putea explica ceea ce nu știu.

Oricât de pasionat ai fi de ceva, dacă nu întrebi sau nu cauți, nu știi ce și cum.

 

Am găsit jante Comet, negru lucios, OEM, pe 18, cu anvelope Pirelli Cinturato P7, 225/45/R18 91Y de vară. Ambele seturi sunt noi. Mă rog, sunt rulate 400 km. Mă încântă și prețul care este la jumatatea față de cele pe care le-aș lua din magazin și intenționez să le cumpăr. 

 

Întrebarea este dacă merită și dacă față de cele pe 17, 205/55/R17, cele anterior menționate schimbă comportamentul și consumul mașinii?

 

Știu că pe partea de confort va fi ceva mai rigidă, însă cei care aveți O4 cu jante pe 18 ce îmi puteți spune despre ele, ce îmi recomandați și ce nu?

Sau mai exact la ce să mă aștept și la ce nu?

 

Mulțumesc anticipat!

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am R18 vara si R16 iarna. Nu simt diferenta la confort sau consum, in schimb se simte ceva mai solida pe drum cu R18.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vor fi mai rigide si cu un consum mai mare. Ai talon mai ingust=anvelope mai rigide,stabilitate mai buna pe viraje, latime mai mare=frecare mai mare, consum mai mare. Stabilitatea se simte clar mai buna la 225 fata de 205 (dar eu am 17 vara si 16 iarna).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti sa faci mutarea fara nici o problema si eu tot 18 vara si 17 iarna . Diferenta de rigiditate este nesemnificativa sincer, este ceva dar nu de la cer la pamant. Aspectul mult mai fain cu jantele de 18, stabilitatea la fel mult mai ok pe 18 unde am 235 latime iar pe iarna 205. Anul asta va fi ultima iarna cu jantele pe 17, la anul o sa raman pe 18 pentru ambele sezoane, diferenta de aspect este destul de mare zic eu. 

Iar privitor la partea de consum sincer  nu am sesizat mari diferente, media masinii pe long term este cam aceeasi indiferent de sezon cu mici variatii de 0.1 plus sau minus. 
Go for it daca ai gasit jante ok si la pret bun. 

Modificat de gabriel88
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut!

 

Nu am mai achiziționat jantele de care am vorbit într-un post anterior pentru că nu m-am mișcat destul de repede și mi-a luat-o altcineva înainte. 

 

Din acest motiv am renunțat și la a mai monta jante pe 18.

 

Am achiziționat însă un set de jante noi, Lyra de culoare neagră, pe 17", OEM și din gama Skoda, pentru vară.

 

Pe site-ul Skoda nu par a fi cine știe ce, dar în realitate arată foarte bine și abia aștept să vină vremea frumoasa pentru a le monta.

 

Reamintesc că mașina are culoarea Phoenix Orange și, da, arată altfel cu jante negre.

 

 

Screenshot_20240119_230642_Gallery.jpg

Modificat de Gabriel*77
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut!

 

Am făcut upgrade la jante și le-am pus pe mașină. 

 

Nu are efectul celor pe 18" sau 19" care sunt pe RS-uri, dar consider că și astea arată cum trebuie pentru că sunt negre și din gama Skoda. 

 

Vreau doar să le spun celor care mi-au transmis că jantele argintii nu merg la culoarea asta, că au avut dreptate, însă după cum ziceam la vremea respectiva, nu am avut de unde alege.

Screenshot_20240225_105456_Gallery.jpg

Screenshot_20240225_105414_Gallery.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Astea mi se par cele mai tari jante ale momentului pentru toate modelele Skoda mai puțin Fabia. 

Kajam 17" și Ursa 18".

Screenshot_20240326_163300_YouTube.jpg

Screenshot_20240326_160721_YouTube.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O poză mai clară cu Ursa 18".

Screenshot_20240326_170046_YouTube.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Le-au bagat un 'imprimeu' ce il folosea Reno acum vreo 10 ani.

Oricum,nu au legatura cu Octavia deocamdata iar Fabia, Kamiq, Scala au prindere 5x100.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!