Jump to content

Probleme tehnice specifice Octavia 4


cristi511
 Share

Postare recomandată

On 10/10/2022 at 1:45 PM, zidanne said:

@Cristi_V Fabrica Skoda acorda 2 ani garantie oriunde in UE. E lege! Importatorul iti mai ofera 2. In .ro.  Dealerul... cat mai vrea si el. Cu niste conditii -  gen toate reviziile la el... In cazul meu a fost 1an.  

Fabrica Skoda acorda garanție prin intermediul tertilor adică le aproba si le decontează, 2 ani dacă zici tu. Garanția mea este aceea pe care am primit-o prin contractul meu și care e data de Porsche România iar condițiile sunt specificate in contract și în certificatul de garanție.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Cristi_V orice produs vandut in UE trebuie sa aibe minim 2 ani de garantie. Pe tot teritoriul UE. Adica daca nu te intelegi cu dealeru din .ro poti oricand sa mergi la vecini.
In cazul in care achizitionezi/primesti garantie extra, faci asta prin intermediul importatorului/dealerului. 

De obicei garantia prin importator e valabila doar pe teritoriul statului respectiv la orice dealer/reprezentanta.

Din cate stiu, ambele sunt decontate de fabrica.

Eu am primit si inca un an extra de la dealer- Avia Motors. Pe barba lor. Stiu ca unii dealeri/reprezentante conditioneaza asta de revizii facute la ei.

 

Totodata mai exista (eu l-am avut) si un serviciu de “platforma” inclus in caz ca ramai in pana. Era valabil doar pe teritoriul .ro, cu niste conditii ciudatele.   Un fel de asigurare de calatorie.

 

N-am apucat sa sap prin mapa cu acte, vorbesc din amintiri. 

 

Pune-i sa treaca in certificatul de garantie motivul fiecarei intrari in service care tine de garantie. 

De fiecare data cand ieri masina. Ai sa vezi cum arata ceara naturala. 

 

Dupa 3 intrari pe aceeasi problema… deja se lasa cu pantaloni maro. La ei. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mă bag și eu ca musca-n... 

 

Legat de garanție, producătorul, aka Skoda, asigură 2 ani garanție, cum zice și @zidanne, orice vine peste este de la importator/dealer. Așa este la absolut fiecare marcă. Dacă tu ai mai plătit/primit extra niște ani e altceva. Cât despre transport la service mulți dealeri oferă asta dacă faci revizii, etc. la ei. Aveam și la Citroen de ex. deși mașina era deja ieșită din garanție. Mi-au dat un card cu un număr, m-au înregistrat în sistem și dacă rămâneam pe drum sunam și mă duceau la cel mai apropiat service partener din rețeaua lor. E asistența lor rutieră proprie practic și îți dau acces la ea indiferent de garanție. 

 

 

Modificat de Bebeee
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai sa ramanem on topic si sa nu deschidem discutii inutile despre cine si de ce foloseste detectorul radar. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tot ce am scris despre garantie era cu referinta la postarea lui Marin67 pe care il asteptam sa ne spuna si care a fost finalul.

 

Nu vreau sa intru in polemica desi se pare ca am intrat deja si pentru aceasta imi cer scuze pentru ca eu nu vreau sa conving pe nimeni. Garantia Skoda este cea pe care am atasat-o si ar fi bine sa o cititi - pentru ca este foarte valabila - si sa comparati cu ce aveti voi concret, acasa, la dosar (poate sunt diferente) nu pe site-uri. Nu vreau sa conving pe nimeni dar scrie clar in ea ce e acoperit si ce nu. Nici vorba de transport la service sau de valabilitate in UE sau ceva similar. Vorbind de Skoda, am vazut ca exista in Europa tari in care se acorda o garantie pe teritoriul UE dar aceasta se acorda cam asa: daca ai o problema te duci la un service din reteaua Skoda, rezolvi problema, platesti si apoi de duci in tara ta, soliciti o decontare si vezi ce se intampla... Eu cam atat am avut de spus despre garantie.

 

P.S. Nu mai vorbesc de confuzia cu serviciul de mobilitate oferit de AVIA, serviciu in legatura cu care am avut si o experienta personala in anul 2015 si care nu inseamna numai tractare sau preluare pe platforma, anumite conditii, ci si alte servicii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-a stricat "chestia" aia care te avertizeaza cand scadea la minim lichidul de spalat parbriz/faruri. M-am programat sa merg vineri cu ea la service dar ulterior am aflat ca se da jos bara pentru a se schimba acel rezervor (are un plutitor presupun si se schimba cu totul) si parca nu prea am curaj sa ii las pe "meseriasi" sa isi bage nasul....A mai avut cineva problema asta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, am schimbat și eu rezervorul pe garanție, nu am probleme de atunci. Și nici nu cred că au lucrat aiurea. 

Adică de ce îți este frică mai exact? Dacă sesizezi ceva după, mergi și le faci plângere și se fixează. Dar oricum, e o "operație de rutină". 

Modificat de tbege
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai faza cu dat jos bara nu ma incanta prea tare. Sunt patit cu masina sotiei(alta marca), unde dupa ce au dat jos bara au "uitat" sa conecteze si senzorul lateral dreapta, care se folosea si la parcare si la unghi mort.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu au schimbat rezervorul. Au zis ca au gasit lichid in mufa care se conecteaza la rezervor.Au curatat si au zis ca daca se intampla din nou se va schimba rezervorul pe garantie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine a inceput sa curga rezervorul lichidului de parbriz, presupun ca e spart deoarece in cateva minute pierd tot din el si se aprinde senzorul.

Este prima data cand mi se intampla o problema de genul la o masina.

Modificat de akon
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 10/10/2022 at 6:06 PM, Dolfin said:

Cumpara un suport de telefon, serios, cu brat flexibil si ventuza (pe care o montezi mai jos pe parbriz unde prinde) cu care sa pozitionezi detectorul si mai sus,

Pana la sugestia ta cu suportul, nu ma gandisem la o asemenea solutie. Am reusit sa gasesc un suport in care nu-mi pusesem mari sperante, dar am zis ca merita testat... Surpriza a fost ca suportul este rock-solid, nu vibreaza absolut deloc la denivelari. Pozitia detectorului este una de compromis, adica desi este lipit de plafonul masinii, este inca ecranat putin in partea inferioara (undeva in jur de 20-30% din suprafata de intrare).

WhatsApp Image 2022-10-17 at 09.03.39.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Detectorul poti sa-l pui rasturnat astfel ca "horn"-ul antenei sa fie complet in zona hasurata.

Inainte de asta determina exact cat de mare este deschiderea antenei detectorului (cauta pe net foto cu el desfacut) pentru ca este posibil ca vizual sa para ceea ce spui, insa de fapt "palnia" sa fie chiar in zona hasurata.

 

Detectorul functioneaza identic rasturnat, nu are nici o atenuare pentru semnalele polarizate orizontal, nici vertical, doar daca era sub un unghi de rotatie ne puteam gandi la asa ceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Yep, am incercat si cu el rasturnat, e putin mai ciudat. Butoanele ar cam sta pe suport - ceea ce vreau sa evit; si nu mai sta la fel de fix pentru ca in timp ce baza detectorului este plata, suprafata opusa e putin bombata si are tot felul de denivelari.
Multam de ideea cu antena detectorului - o sa caut ceva poze online sa vad ce gasesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare.

Din iulie 2022 detin Octavia 4, 1.5 TSI Style, manual. Dupa mai multe drumuri prin tara si afara, in weekend am observat o mica fisura in parbriz 1 cm (vineri am revenit dintr-o delegatie). Nu am auzit pe drum nicio lovitura in geam/parbriz, probabil ca s-ar fi auzit. Acum parbrizul arata cam asa și am deschiz dosar la casco.

Ideea e ca parbrizul cam are senzori si probabil ca e destul de scump. Am primit de la Porsche asigurari - la ei e casco- nota constatatoare dar nu am semnat-o pentru ca valoarea afisata la codul dat de ei la parbriz e cam mica echivalent 1500 lei sau 8000 coroane cehesti. Codul dat este 5E3845011C NVB.

Parbrizul este cel incalzit cu senzori de ploaie si inca ceva cred :))

Semnez nota constatatoare sau le zic mai calculati? 

 

Multumesc anticipat.

PS: La ce service recomandati schimbarea, la Brady am avut o inlocuire parbriz acum 13 ani si nu am mai trecut pe la ei de atunci (au lasat masina in curte fara parbriz si era stratul de pamant in ea de 1 cm. Daca patesc la fel, intru la puscarie acum pentru omucidere ;))) IMG_20221016_164439.thumb.jpg.529b81680931f50b3a99a408bb5b7e81.jpg

Modificat de mocasini
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mergi la PBN si schimba parbrizul pe Casco, nu pot comenta cei de la asigurare daca este nevoie de repere suplimentare pentru reparatie, le accepta fara discutie.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eugen Stanculescu

Salut! Eu am schimbat parbrizul la Metrotehnica Jilava, au contract cu o firma specializata, care a lucrat foarte profi, nenea care a lucrat avea peste 25 de ani experienta.

Parbrizul nu avea incalzire, iar pe origine a costat, pe CASCO, 3780 lei, pret final.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Senzorii de care vorbesti tu NU sunt IN parbriz. Sunt in spatele lui. Parbrizul poate fi incalzit, heliomat, etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare, 

La 2.0 TSI/245 pana in prezent (1.5 ani , 16k km) am avut 3 probleme principale sesizate de mine:

1. Alerte aleatorii de nefunctionare a Emergency Assist si Travel Assist (on/off cateodata de 2 ori pe zi, odata pe luna de 10 ori pe zi incontinuu..)

1911300253_eroareassists.jpg.f5990e597540956c100aa76c08273c8b.jpg

2. Decolorarea/ decalibrarea aleatorie a ecranului in mod CarPlay, cu revenire dupa reinitializarea CarPlay-ului,

151141337_EroareCarplay.thumb.jpg.ba24e2b32fa7904577f4b8aad7cc8773.jpg

 

3. Zornait/zbarnaila in dreapta sus, sub torpedou, in zona generatorului de sunet fake de motor, din nou aleatoriu, cumva mai pronutat in modul sport, ca si cum ar fi un cablu desprins ce intra in rezonanta...

 

Saptamana trecuta am facut primul schimb de ulei ( asa mi-a cerut masina, referindu-se la perioada de timp si nu la nr. de km) la Brady si mi-au facut update de software si problemele aproape aproape s-au rezolvat in sensul ca erorile de assist mi-au mai aparut doar o singura data, ecranul se comporta impecabil in CarPlay si zbarnaiala am auzit-o foarte estompata, chiar insesizabila.. Vom vedea dupa mai multi km...

 

Au mai aparut insa 2 situatii:

1. Mi s-a crapat protectia/tamburul de la un amortizor... L-au comandat si va fi schimbat pe garantie saptamana urmatoare;

2. Mi-au demontat si mi-au luat definitiv capacul de design de la motor pentru ca este facut atat de prost incat s-ar desprinde in timpul mersului si ar putea cadea pe turbina si ar putea lua foc... Ar fi rechemarea 10H6, asa ca va recomand celor cu 2.0 TSI sa verificati daca la voi e cazul de demontat  1230852156_capacmotor.thumb.jpg.2de6840595ef11dd3041d042f2c6852b.jpg

 

In rest,motorul, cutia, franele, e-diff-ul se comporta impecabil :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@gyxuss am avut si eu toate problemele tale, acelasi motor, 2.0 tsi 245.

punctele 1 si 2 s-au rezolvat dupa update-ul facut la versiunea 1896 in service la brady. nu am mai vazut nici o eroare de atunci si nici CarPlay nu mi-a mai facut artefacte pe ecran.

Punctul 3 l-am rezolvat prin dezactivarea completa a sound-generatorului. Am fost un prost ca nu am facut-o mai devreme. E asa liniste acum in masina, imi place mult mai mult decat cu el activ si zbarnaiala aia ciudata la peste 3000 de ture.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Punctul 1 semnalat l-am avut și eu, dar la mine era volanul încălzit (modulul de încălzire de fapt) defect, s-a schimbat pe garanție, nici o eroare după. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna ziua,

 

De curand, am achizitionat o Skoda Octavia 4, cu Radio Swing si Smart Link. Nu reusesc sa conectez apple car play, decat prin cablu. in mod normal, nu ar trebui sa functioneze si wierless?

 

Multumesc 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 10/16/2022 at 8:15 PM, akon said:

La mine a inceput sa curga rezervorul lichidului de parbriz, presupun ca e spart deoarece in cateva minute pierd tot din el si se aprinde senzorul.

Este prima data cand mi se intampla o problema de genul la o masina.

Constatare =>curge pe la motoras/pompa , se schimba pe garantie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 10/25/2022 at 10:16 AM, Adrian1086 said:

Buna ziua,

 

De curand, am achizitionat o Skoda Octavia 4, cu Radio Swing si Smart Link. Nu reusesc sa conectez apple car play, decat prin cablu. in mod normal, nu ar trebui sa functioneze si wierless?

 

Multumesc 

Cu riscul de a iti raspunde prea tarziu iar solutia sa o fi identificat deja, Swing nu are Hotspot Wi-Fi deci android auto vei avea doar prin cablu

 

Acum, ma adresez catre colegii cu Matrix. Cumva, nu ati observat in general noaptea si in regim de autostrada sau orice drum cu 2 benzi ca farurile centrale, active impreuna cu faza scurta, orbesc participantii la trafic depasiti? Ca indicatoarele sunt "aprinse" de farurile voastre drepte chiar daca aveti masina in fata?

 

Sunt la a 3-a octavia cu Matrix condusa si toate au acelasi comportament. Acele 2 dungi suplimentare de lumina date de farurile centrale tind sa lumineze "prea sus" sau sa fie de o intensitate putin prea puternica. Aici nu ma refer la activarea Matrix ci la faza scurta, fara matrix activ.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Legat de Matrix, eu nu am observat asta sincer la faza scurtă. 

La aia lungă mai "scanează" și câte un camion că e alb și probabil crede că e ceva semn 😂, respectiv mai primesc câte un flash de la cei de pe contrasens, probabil de la ăia care nu sunt obișnuiți cu faruri led puternice. Zic asta pentru că deși farurile sunt reglate ok (verificat în service), mai primesc flash și la faza scurtă de la oameni "deranjați". 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 11/4/2022 at 7:47 PM, Bogdan Moraru said:

Cu riscul de a iti raspunde prea tarziu iar solutia sa o fi identificat deja, Swing nu are Hotspot Wi-Fi deci android auto vei avea doar prin cablu

 

Conform manualului, Swing are WLAN: "Dispozitivul mobil se poate conecta la Infotainment printr-un cablu USB sau prin WLAN cu conditia ca dispozitivul mobil sa suporte acest tip de conexiune". Totusi, manualul este general si acopera si optiunile care nu sunt standard (trebuie achizitionate). Cand am luat eu masina (comandat in februarie 2020) am bifat optiunea Smartlink dar nu si "Wireless smartlink compatibil doar cu Apple Carplay".

Modificat de Cristi_V
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!