Jump to content

Probleme tehnice specifice Octavia 4


cristi511
 Share

Postare recomandată

Azi am facut update la unitarea de infotainment … la dealer caci tot aveam probleme. Acum am 1896, vedem cum merge

C22C3A5A-C092-420D-8254-8A14C32BE9A3.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Da, meege totul ok. Inainte aveam o gramada de probleme, aparent s-au rezolvat. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Buna ziua tuturor,

Vreau sa cer si eu o parere pentru ca am o problema pe care nu stiu daca a mai intalnit-o cineva.Detin o Skoda Octavia style 4 1.5 tsi  17.12.2020.Nu am avut nici un fel de problema ,chiar eram foarte multumit de masina . Pe 27.08.2022 am plecat de la servici parcurgand aprox. 5 km ,am ajuns acasa ,am parcat ca de obicei.A doua zi dimineata a trebuit sa plec undeva,am urcat in masina dar nu a mai pornit.A doua zi am sunat la reprezentanta Metrotehnica International care mi-a recomandat diverse procedee:

-sa verific puterea bateriei

-sa incerc pornirea cu cabluri de la o alta baterie

-sa folosesc ambele chei ale masinii

Am incercat toate aceste procedee,nu am insistat mai mult fiindca masina este in garantie.

Am sunat iar la ei si mi-au spus ca nu ma pot ajuta cu altceva decat cu o programare in service pe pe data de 07.09.2022,argumentand ca au electicianul in concediu.

Am platit eu platforma,masina de schimb au spus ca nu imi pot da ptr.ca nu este prevazut in contractul de garantie.

Pana astazi 22.09.2022 nici nu stiu ce defectiune are.Am facut reclamatie la Porshe Romania ,care au dat un raspus numai ca sa scape de mine.

Am sunat la directorul de service care s-a aratat foarte contrariat si mi-a recomandat sa nu mai insist atat ,ca o sa-mi comunice ei la momentul cand depisteaza problema,

sustinand ca nu s-au mai confruntat cu asa ceva.

Astept o parere sau un sfat din partea d-voastra.

 

Multumesc

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai in primul rand ma gandesc ca ai un contract in care ai primit asistenta gratuita 2 ani daca nu ma insel...de ce sa platesti tu platforma?Daca ramaneai in Portugalia cu ea,plateai platforma sa-ti aduca tigaia la Metroplm? Altfel iti luai ceva second-hand si ii purtai singur grija!

Modificat de akon
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ai masina pe persoana fizica poti face o vizita la OPC poate ii mai impulsioneaza putin . Din 7 sept si pana in 22 sept sunt ceva zile . Sa nu iti dai seama ce problema are o masina nou dupa atatea zile intr-un service de reprezentanta este ceva .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi ca au voie sa ti-o tina maxim 14 zile. Aminteste-le ca o vizita ANPC = amenda ;)

Daca e ceva defect, trece-l pe cetificatul de garantie. La 3 intrari in garantie pe aceeasi problema... se lasa cu belele. 

In primii doi ani ai asistenta rutiera de la Skoda, nu trebuia sa o duci cu platforma ta. Aminteste-le si asta si lasa-le bonul.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In primul rand garantia se acorda la orice reprezentanta Skoda. In al doilea rand, dupa cum scrie in certificatul de garantie - care este valabil numai pe teritoriul Romaniei -, treaba service-ului este sa repare si sa inlocuiasca iar a proprietarului sa prezinte masina in service. Nu stiu ce e asistenta rutiera in primii doi ani, eu nu am avut, daca tu ai ar trebui sa stii asta. La unele service-uri, Avia de exemplu, ai service mobil gratuit sau transport cu platforma ca membru al clubului dar nu stiu pe ce distanta banuiesc ca nu de oriunde. Deci cred ca nu ai ce face decat sa astepti sau incerci in alt service.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai mult ca sigur nu ai fost informat( foarte rau dpmdv), cred ca toate masinile au asistenta gratuita minim 2 ani. La Hyundai am 5 ani de exemplu.

Uite document chiar de pe site-ul dealer-ului in cauza, din 2018.

https://service-skoda.metrotehnica.ro/files/2915/4323/2122/poro-pliant-mobilitate-skoda-apr-2018-tipar.pdf

Ps Garantia este valabila oriunde in Europa iar acest lucru este valabil pt toate marcile.

 

Modificat de akon
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Las si eu aici cateva cuvinte despre ce am intampinat in 11.500 km.

1. La 3 zile dupa achizitie am fost in service. Buton pornire schimbat pe garantie (defect: trebuia tinut apasat pentru pornire) si incarcat baterie. Am inteles ca a fost si rechemare in service pe problema cu butoanele, lot defect.

2. 10.000km zgomot de motoras care merge incontinuu, cand si cand, din partea din spate. Pompa din rezervor defecta, schimbata pe garantie. Din ce am inteles, e problema generala la Karoq, se stie de ea.

 

Acum, la 11.500km CATEODATA dupa pornire si/sau mers 1-2 minute, la statul pe loc/relanti se aude o bataie infundata (gen toc toc toc) de undeva, nu-mi dau seama de unde exact dar pare ca din zona motorului. Daca accelerez foarte putin, zgomotul dispare. Ciudat este ca in exterior nu se aude si nici cu capota ridicata. Exclus sa fie din interior. Dispare dupa cateva secunde.

Inca ma gandesc daca se le mai fac inca o vizita sau sa mai astept.

 

In rest, sunt foarte multumit de masinuta.

Modificat de alexandru_28
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

GARANTIA DE 4 ANI OFERITA DE SKODA ROMANIA ESTE COMPUSA DIN :

 

1. PRIMII 2 ANI DE LA LIVRARE, FARA LIMITA DE KILOMETRI, ASISTENTA RUTIERA INCLUSA - INTERNATIONALA

Se deconteaza platforma PANA LA CEL MAI APROPIAT DEALER, daca auto este imobilizat se ofera  autovehicul la schimb DAR NU MAI MULT DE 3 ZILE, cazare, transfer , etc

Nu se ofera auto la schimb pentru orice defect !!!! Doar pentru auto imobilizat care nu se poate deplasa prin forte proprii. 

Ex o baterie descarcata, martor airbag sau ABS  aprins, nu sunt defecte care imobilizeaza 

 

 

2. ANII3 si 4 in LIMITA A 120.000 km (rulaj total ) , GARANTIE DOAR IN ROMANIA - FARA ASISTENTA RUTIERA, FARA AUTO LA SCHIMB, FARA CAZARE, etc

 

Legal, termenul de solutionare al oricarei reclamatii este de 14 zile  de la data deschiderii contractului de reparatie. Pe aceasta perioada auto ramane la dealer.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va salut, am si eu o problema la infotainment-ul acela de 10 inch... cand este conectat wireless sau pe fir, am incercat toate variantele posibile cu mai multe telefoane si sunt pe waze sau maps si vreau sa tastez o adresa, sa scriu o litera sau un cuvant sta foarte muuuult, se misca ca.... nu am comparatie din pacate....la voi tot la fel este ??? e tragic, te face de ras nu alta.... trist

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Așa e și la mine. Poți scrie din tastatura telefonului, e mai rapid.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi incerc norocul aici dupa Search pe intreg forumul (nu doar Octavia) pentru o "problemuta" - nu e chiar problema, insa este tehnica...

Primit agregatul din semnatura weekendul trecut, bucurat-explorat doar in weekend (nu e masina mea de mers la servici zi de zi). Si printre "neajunsurile" descoperite este ecranarea pe care o realizeaza parbrizul incalzit din dotare. Cum "old habits die hard", am incercat  sa "transplantez" detectorul radar de pe Megane pe Octavia - asteptandu-ma sa nu detecteze nimic. Am incercat si cu unul de generatie mai noua (un Whistler) cu acelasi rezultat: ZERO alerte; nu benzinarii, nu camere de supraveghere, nu senzori de Mazda si Honda, nu radare...
Am incercat si pozitionarea detectorului in zona adiacenta oglinzii retrovizoaree, unde exista stanga-dreapta doua zone mai transparente - aparent acolo este absenta depunerea metalica din parbriz. Necazul este ca cele doua zone dreptunghiulare sunt foarte sus si foarte inguste pe verticala, astfel incat detectorul nu poate sa "vada" in fata prin deschidere, ci pe sub ea, oricat de sus m-am straduit sa-l pozitionez. Este practic in contact cu capitonajul plafonului. Nu radeti de improvizatia mea cu ealstice - m-am temut sa nu cada detectorul direct pe tableta masinii; in mod evident ventuzele suportului de detector nu se lipesc prea bine pe zona punctata-negru de pe parbriz.

Asadar ce recomandari/solutii aveti pentru problema descrisa? In manualul masinii nu scrie nimic despre zona fara ecranare pe parbriz, dar in poza atasata se poate vedea putin mai sus de detector zona despre care vorbesc. Detectorul pozitionat acolo a "reusit" sa ia ceva semnal parazit prin trafic, dar in mod evident cu mult atenuat; ceea ce probabil inseamna ca detectezi un radar cand e deja prea tarziu.
Stiu de existenta solutiilor cu detector in grila/bara, dar n-as merge in acea zona de pret; plus trecut cablu din zona motor in habitaclu...

WhatsApp Image 2022-10-10 at 09.50.27.jpeg

Modificat de SkOmk4
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@SkOmk4 felicitari pentru masinuta, in primul rand! 

 

Si nu, cu parbriz cu inductie, nu scapi de detector in bara/retrovizoare/grila. 

Si da, exista o zona nemetalizata pentru citit diverse pass-uri dar... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@SkOmk4, masina ta este configurata cu vreo optiune speciala de parbriz?

Intreb pentru ca de regula masinile grupului VAG nu au problema cu detectoarele, desi parbrizele au protectie UV.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@akon Despre garantie... eu vorbesc despre ce am eu la masina cumparata in 2020. Am contract cu o anexa numita "Conditii generale de vanzare/livrare" care are un articol 5 avand denumirea "Garantii". In acest articol se face trimitere la "Certificatul de garantie". In acest certificat scrie ca garantia este valabila pe teritoriul Romaniei si ca proprietarul are niste obligatii printre care si obligatia de a prezinta masina la service. Asta am eu.

 

In alta ordine de idei, la modul general vorbind, ar putea sa includa in garantie si transportul la service dar trebusoara asta ar fi introdusa - ponderat, pe statistici - in pretul masinii pentru ca de fapt nimic nu e gratis, totul se plateste. In ziua de azi ai 4 ani de garantie. Acum vreo zece ani primeai 2 ani de garantie si optiune pentru 4 ani daca plateai vreo 400 de euro in plus. E, ce crezi ca au facut?

 

 

 

@SkOmk4 https://www.genevo.com/en/radar-detectors-and-heated-metal-coated-windshields/

 

garantie 04.pdf

Modificat de Cristi_V
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Cristi_V Fabrica Skoda acorda 2 ani garantie oriunde in UE. E lege! Importatorul iti mai ofera 2. In .ro.  Dealerul... cat mai vrea si el. Cu niste conditii -  gen toate reviziile la el... In cazul meu a fost 1an.  

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

2 hours ago, Dolfin said:

@SkOmk4, masina ta este configurata cu vreo optiune speciala de parbriz?

Da, optiuneea este parbriz incalzit, care la momentul comenzii facea parte din pachetul Cleverpack Style Plus.
Acum vad in Configurator ca este optiune distincta pentru echiparea Style, la pret de 258E.

 

@Cristi_V: da, am dat peste link-ull ala in weekend, cand cautam disperat articoel despre zonele "naked" ale parbrizelor incalzite de la VAG. M-a facut sa zambesc sugestia lor: "aveti doua solutii: inlocuiti parbrizul cu unul fara incalzire, sau montati detector in bara"... 😊

Modificat de SkOmk4
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parbrizul doar incalzit n-ar trebui sa puna probleme, asa cum scrie si in link-ul de mai sus.

Mai departe, la o sursa radar cunoscuta, detectorul scos pe geam suna evident mult mai puternic?

 

In legatura cu optiunea schimbarii parbrizului, am cunoscut persoane care au facut acest lucru, la alta marca, trebuie sa vezi in ETKA daca poti sa pui un parbriz OE doar cu protectie UV pentru echiparea ta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu exista detector modular bun/civilizat pe piata, si acelea care sunt depasesc de 2-3 ori pretul unui parbriz.

Un parbriz normal cu protectie UV este 2.000-2.700Lei la care se adauga accesorii si manopera.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

2 hours ago, zidanne said:

@Cristi_V Fabrica Skoda acorda 2 ani garantie oriunde in UE. E lege! Importatorul iti mai ofera 2. In .ro.  Dealerul... cat mai vrea si el. Cu niste conditii -  gen toate reviziile la el... In cazul meu a fost 1an.  

 

Ai vreun document care sa demonstreze ce spui? Scrie undeva ca garantia include transport pe platforma (link-ul pus de akon mai sus se refera la serviciul de mobilitate, nu la garantie)? Eu am contractul si certificatul de garantie primite la momentul achizitiei. Aceleasi documente sunt puse si pe site-ul AVIA (care nu pare a fi actualizat). Ca sa ma lamuresc o sa intreb si la sursa.

 

https://skoda.aviamotors.ro/service-skoda-seat-vw/garantie/

https://skoda.aviamotors.ro/wp-content/uploads/2019/12/garantie-skoda.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

3 hours ago, Dolfin said:

Parbrizul doar incalzit n-ar trebui sa puna probleme, asa cum scrie si in link-ul de mai sus.

Pai tocmai, nu este incalzit cu retea de fire in parbriz, ci cu depunere metalica - adica scenariul in care linkul respectiv spune ca este o atenuare de circa 95%. In imaginea pe care-am urcat-o se vede putin mai sus de detector zona in care lipseste depunerea. Dar e imposibil de plasat acolo detectorul.

 

3 hours ago, Dolfin said:

Mai departe, la o sursa radar cunoscuta, detectorul scos pe geam suna evident mult mai puternic?

Am facut alt test: cu vechiul meu Beltronics n-a detectat nimic pe un traseu bine cunoscut de ~200km, pe care in Megane (parbriz simplu, doar cu tenta de culoare) imi da alerte in nestire: camere, senzori de la alte masini din trafic, radare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am inteles, pacat de masina.

 

Nu exista si alte zone pentru etichete RF, jos lateral dreapta sau jos lateral stanga pe parbriz?

Oricum, si acelea sunt foarte inguste la masinile pe care exista.

Cumpara un suport de telefon, serios, cu brat flexibil si ventuza (pe care o montezi mai jos pe parbriz unde prinde) cu care sa pozitionezi detectorul si mai sus, exact in dreptul rastrului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!