Jump to content

Probleme tehnice specifice Octavia 4


cristi511
 Share

Postare recomandată

@Cristi_V exact, masina pare mai “electrica” decat este. Scade consumul si cantitatea de noxe.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu problema urmatoare cu discurile frana spate la Octavia RS 2.0 tSI ca in imaginile de mai jos:

Nu inteleg de ce apar aceste zgarieturi/urme de rugina pe discuri - ca si cum placuta nu calca uniform pe disc...

Aceeasi problema am avut-o si la Superb 3 2016 TDI 190 cai.... La aceea am schimbat placutele contrac cost la Porsche (700 lei doar pe spate) la prima revizie si problema doar s-a accentuat. Si rezolvarea a avenit de la un service de cartier care mi-a rectificat discurile si mi-a pus placute aftermarket. Rezultatul mai bun ca originalul.

Oare asta ma paste si la noua masina??

IMG_6887.jpg.986112be138520f9f1643a39081d617c.jpgIMG_6888.jpg.34deb3710f43b1f77aea9fb5ea63171b.jpgIMG_6885.jpg.2af244ae4ca4bbcd20bdf82400082868.jpgIMG_6886.jpg.45480e6a013afcff657a7881b1a9f38f.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De obicei se intampla la masinile care circula putin si discurile apuca sa rugineasca.
Nu spala masina ca apoi sa o bagi in garaj. Fa o tura de 2-3km in care franezi din cand in cand mai tare ca sa usuci discurile de pe spate. De obicei acestea abia lucreaza si se curata mai greu sa un mers frumos.
Am vazut ca in cartea de la Seat se recomanda sa franezi de 2-3 ori mai puternic atunci cand discurile sunt ruginite pentru a le curata. Grija mare sa nu ai masina in spate cand faci asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Adi_vw nu la rugina se refera.

Mie nu mi se pare normal, am mai avut masini unde aparea cate o linie pe discuri dar la tine sunt multe, probabil ca placutele au ceva ''pietris'' turcesc in ele 😀

La mine nu se vede deocamdata nimic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Calitate slaba a placutelor, si la mine pe spate sunt santuri facute de placute, dar nu atat de rau. Cei de la service au spus ca se considera defect de fabricatie doar daca apar vibratii la franare (?). Ciudat, pentru ca pe fata sunt impecabile

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Posibil sa fie si calitatea slaba a placutelor.
Noi mergeam la serviciu 4km dus-intors cu un i10. Cat timp masina circula zilnic, discurile erau oglinda. A venit pandemia asa ca erau saptamani intregi cand masina statea nemiscata. Ghici cum aratau discurile dupa o prerioada in care masina era folosita putin?
Dupa formarea santurilor e cam greu sa ajungi cu ele inapoi la oglinda doar circuland in oras. Rugina tot acolo o sa sape.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

santurile nu au de a face cu rugina

Rugina se duce la franare

Santurile sunt de la material mai dur din compozitia placutelor, sau daca a prins ceva pietris pe placuta , a intrat in material si continua sa erodeze dicul la fiecare franare

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Esti bine, am zeci de erori … o sa pun si eu logul. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bună seara, vin și eu cu o problema. Dupa un update de soft au apărut mai multe erori. Nu comunica cu serverul, nu puteam accesa magazinul din infotaiment, nu mergea încălzirea în parbriz, dacă dezactivam ASR-ul nu îl mai puteam activa decât după repornirea motorului si în timpul folosiri Andorid Auto îmi apărea un mesaj în permanenta pe ecran care nu dispărea de niciun fel. Am făcut o sesizare telefonica celor de la skoda si am fost chemat sa constate erorile. În cele din urma au ajuns la concluzia ca trebuie sa schimbe unitatea media. Toate bune și frumoase mai puțin faptul ca au ținut masina 2 zile în service ca să reușească sa reconfigurare sistemul. Iar acum dupa ce au terminat intr-un final am primit masina cu erorile reclamate rezolvate dar acum nu mai funcționează navigația. Când vreau sa intru pe harta zice ca se încarcă și sa aștept. Si am așteptat și tot degeaba. Intrebarea mea: A mai intampinat cineva problema asta, exista vreo rezolvare sau iar merg cu masina si stau 2 3 zile cu ea în service ? Masina in cauza 1.5 tsi cu tableta aceea mare de la Columbus dacă nu ma înșel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, 

Am mai pățit și eu să nu se încarce anumite meniuri din interfață, chiar și navigația. De obicei s-a rezolvat după ce am oprit motorul, am încuiat mașina și am așteptat mai multe ore sau peste noapte. Uneori a mers și reboot multimedia (ținut apăsat butonul de ON 15 secunde), iar o dată doar cu reset complet al sistemului. Însă în ultima vreme extrem de rar (o singură dată anul ăsta), fără să fac nimic în sensul ăsta.

La mine încă de când am ridicat mașina (mai 2021) nu se păstrează absolut nicio setare în navigație. Am oprit motorul, s-a șters totul. Însă, doarece folosesc doar Android Auto, nu mă deranjează.

Am tot sunat la dealer să întreb dacă este disponibil vreun update de soft, prin noiembrie spunea că va fi disponibil până la sfârșitul anului, însă nici acum o săptămână (când am întrebat ultima oară) nu afișa nimic pe bază de VIN. Probabil dacă merg la ei și conectează interfața, o să găsească ceva. Aștept până la prima revizie, nu merg doar pentru asta. 

Tot Columbus, același motor ca și tine.

Modificat de BFlamer
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 2/4/2022 at 10:17 PM, MihaiSorin84 said:

Salutare, va prezint o scanare detaliata cu OBDeleven (licenta pro), dupa 1 an de condus au aparut aceste erori. (Skoda Octavia 4 2020)

E de ingrijorare? 

 

Multumesc 

Yahoo Mail - TMBAR7NX9LY036333 Skoda Octavia.pdf 65.44 kB · 45 downloads

Uite erori :)

 

 

OBDeleven_Log.txt

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut @BFlamer, ideea e ca la mine nu își revine de nici un fel nici dacă opresc motorul și îl repornesc nici daca ii dau reboot la multimedia nu se rezolva, singura varianta ar mai fii sa incerc o resetare la  setările din fabrica lucru pe care nu l-am făcut pentru ca îmi e frica sa nu pierd iar conexiunea de android auto wireless, care chiar ma ajuta. Nu ma plâng ca nu îmi merge navigația ca am folosita maxim de 10 ore intr-un an si jumatate. Dar nu îmi convine chestia asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Că tot ziceam că tot sun de jumătate de an să întreb dacă nu e disponibilă vreo actualizare, când am pornit mașina în după-amiaza asta, mi-a apărut mesaj de update infotainment la versiunea 1803. Actualizarea are 2.5GB și după primele minute, în care avansa foarte greu, am pornit hotspot-ul pe telefon și am conectat mașina la hotspot. 

Nu a mers mult mai repede, a terminat abia după o oră.

 

image.thumb.png.60492ae9804c70b0c784bdba7a9b705a.pngimage.thumb.png.7d24e108aafbc7d7449fd5c04fc00cb5.pngimage.thumb.png.1288de33be7bb902b73cad96ce517784.png

(continuare)

Pentru că nu am avut cum să stau o oră lângă mașină, am lăsat-o în parcare cu motorul pornit și telefonul înăuntru, am încuiat-o, iar după o oră m-am întors și am pornit instalarea. Aceasta se face cu motorul oprit, a rămas în ultima imagine de mai jos avansând extrem de încet.

Cobor mai târziu să văd ce a făcut. Sper să mai am mașină funcțională.

image.thumb.png.b5bfda2b8f0fb486cdfeefc92d8a5b66.png

image.thumb.png.80689df2ba95a04edf97deb3388103e0.png

image.thumb.png.121b4abd85211b7bfeb589b88cb8200f.png

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mda, nu pare să se fi rezolvat problema cu navigația, însă măcar e o versiune mai nouă. La prima pornire de după update și-a mai făcut câteva update-uri pentru toate modulele infotainment-ului, precum și download de manuale și alte lucruri. Încerc zilele viitoare un reset to factory, poate ajută la ceva.

Înainte:

image.thumb.png.78aae519f7ee71563fe75e72847cfdf0.png

 

După:

image.thumb.png.0ed7352adb8a0749b9e78bc4295025f4.png

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dai reset to factory pierzi toate actualizarile, nu? Navigatia va fi ca de la inceput si restul tot asa, cred.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu se pierd actualizările, doar setările. Versiunea 1803 rămâne. Însă am mai făcut asta și cu versiunea precedentă, și nu a ajutat. Am citit aseară pe briskoda.net comentarii ale unora care au aceeași problemă ca a mea, și nu a ajutat nimic până acum (update soft la dealer, resetare completă).

Cum spuneam mai sus, nu mă deranjează faptul că pierd toate setările din navigație, pentru că nu folosesc navigația mașinii. Mă deranjează doar un singur lucru: nu rămân dezactivate alertele de navigație. Și trebuie să le dezactivez la fiecare pornire, altfel în București la fiecare 5 minute începe să mă anunțe „străzi blocate pe strada XX”, sau „trafic intens în față”. Eu cam știu că e trafic intens, că folosesc Google Maps.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare tuturor! A reușit vreunul dintre posesorii de Octavia 4 (2020 - ) de pe acest forum să adauge manual siglele posturilor de radio locale pe un infotainment Bolero / Columbus?
Eu am descărcat de pe portal.update pachetul de sigle pentru Romania in format .zip, l-am dezarhivat, l-am pus pe un stick gol cu USB C dar nu reușesc nicicum să le treansfer pe infotainment.
Daca ați reușit cumva, vă rog să descrieți pașii parcurși. Mulțumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

trebuie intrii la setari sa pui fiecare sigla manual

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La  OCTAVIA 3 mergea cu pașii de mai sus. La OCTAVIA 4 nu vrea în niciun fel!

Alte sugestii, dacă a reușit cineva?

 

Tocmai că, în setări radio, la embleme posturi radio ți le arată pe cele găsite deja și memorate automat, dar nu-ti dă posibilitatea să adaugi tu altele manual, de pe stick. Sau cel puțin nu am reușit eu. Dacă a reușit cineva cu Octavia 4, please help!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E normal sa aud un zgomot sub capota atunci cand masina e in D la semafor? Daca o pun in N, nu mai face. Parca e un capac neinchis care "dardaie" repede.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@DrLexic In mod normal, la semafor, motorul e cam oprit; ce auzi tu sunt abreiajele semi-cuplate rotindu-se in carcasa; daca conectezi un aifon la masina si instalezi MySkoda o sa vezi ca ceva cuplu (10-15Nm) e consumat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 2/25/2022 at 1:25 PM, Rares427 said:

La  OCTAVIA 3 mergea cu pașii de mai sus. La OCTAVIA 4 nu vrea în niciun fel!

Alte sugestii, dacă a reușit cineva?

 

Tocmai că, în setări radio, la embleme posturi radio ți le arată pe cele găsite deja și memorate automat, dar nu-ti dă posibilitatea să adaugi tu altele manual, de pe stick. Sau cel puțin nu am reușit eu. Dacă a reușit cineva cu Octavia 4, please help!

conecteaza-te la internet si reia procedura de setare pentru radio, le va descarca automat. Insa nu toate posturile au sigle. 

poate la update-urile viitoare mai adauga si alte sigle.

 

Daca ai sigla preferata in formatul specificat, o poti incarca la Radio - setup - administrare embleme - click pe emblema, si in coltul de sus  Incarca emblrma proprie

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 2/25/2022 at 10:26 PM, zidanne said:

@DrLexic In mod normal, la semafor, motorul e cam oprit; ce auzi tu sunt abreiajele semi-cuplate rotindu-se in carcasa; daca conectezi un aifon la masina si instalezi MySkoda o sa vezi ca ceva cuplu (10-15Nm) e consumat.

Eu dezactivez mereu Start-Stop. Nu se opreste dupa cateva secunde ci imediat si ma enerveaza. Daca astept 2s sa dau prioritate, se opreste... Nu inteleg cum de se opreste motorul inainte de a atinge temperatura optima de functionare. 

Am conectat un Android si am vazut prin meniu My Skoda dar n-am fost curios sa o accesez. O sa incerc. Multumesc pentru pont! :D

Modificat de DrLexic
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!