Jump to content

Sfaturi de achizitie si configurare Octavia 4


cristi511
 Share

Postare recomandată

A mea era precomandata din Februarie iar eu am facut ctr. la finalul lui Aprilie cu termen de livrare Decembrie. Asta inseamna ca si eu ar trebui sa o iau la anul, daca e asa.

Si eu as vrea sa stiu daca s-a facut act aditional la prelungire.

Modificat de alexandru_28
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vând Octavia Nx4 , full fără piele și trapa, Style 2.0 tdi , Dsg , din dec 2020 , 12 k km 😇  .

 

Unii dintre voi își fac prea multe probleme și mi se pare deja ca sunteți puțin masochiști așteptând un an pentru masina de duzina. In momentul de față aveți alte  opțiuni la îndemna,  altele decât sa așteptați atâta amar de timp 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

21 hours ago, SkOmk4 said:

03.'21 - 02.'22 inseamna ~48 de saptamani. Deci a crescut termenul maxim de livrare din Contract cu 60%? Au propus Act Aditional la Contract sau cum au abordat situatia? Ori doar au intrebat daca esti dispus sa astepti pana la noul termen?

Daca informatia de la tine este de doar 2 zile, probabil are legatura cu ce am aflat si eu Sambata - sedinta cu dealerii. Prin extrapolarea intarzierii din cazul tau, inseamna ca eu ar trebui sa astept pana la finele anului viitor.

A fost o discutie telefonica cu dealerul si cand am auzit, am fost foarte surprins, asa ca am spus ca in aceste conditii ma mai gandesc. In mod normal ar trebui facut un AA. Eu pesonal am "bagat si o rabla" asa ca nu stiu ce se intampla in conditiile astea. Dealerul m-a asigurat ca nu ar fi nici o problema cu rabla, dar nu sunt atat de sigur. Pe de alta parte parca nu as lua "coada" de la inceput la alta marca. Sper sa reusesc sa gasesc ceva convenabil care sa ma faca sa renunt.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 9/13/2021 at 7:39 AM, tbege said:

De acord, există și https://stoc.skoda.ro/ unde sunt mașini noi comandate de către dealeri (era cât pe ce să iau de acolo și eu dar s-a dat până m-am organizat), plus, mai apar și pe Welt cu foarte puțin rulaj (~5-6 luni, ~4-5k km), cum a fost și cazul meu... 

 

E bai de grindină, tocmai, că poți tu îndrepta tabla aia cât vrei, că nu iese 100% ca originalul. Că nu se va vedea cu ochiul liber pentru necunoscători, e altă treabă, este vorba de principiu, că îți vând mașină "mitraliată" (Hagelschaden îi zic nemții, am impresia că pe mobile de ex. este categorie specială pentru mașinile astea) și nu una perfect nouă, fără cusur. 

sau exista stocuri externe.ma uitam în Cehia și slovacia și erau mașini cu dotări bune și preturi ok..ce nu știu e dacă mai sunt și efectiv valabile și cum se procedează cu rabla..

Modificat de andreicri
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am avut si eu o tentativa pentru Octavia 1.5 (sau chiar la limita si un 1.0) dar mi s-a spus foarte clar ca la comanda se asteapta mult si nu se garanteaza termenul de livrare. Tot ce se vinde acum sunt masini comandate de dealer si expuse in showroom. Din pacate discount aproape inexistent din cauza ca cererea e foarte mare. Cam acelasi lucru si pe la Ford si Kia/Hyunday din pacate. Asa ca am ales rational sa ma mai folosesc de masina actuala care este inca ok din multe puncte de vedere. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Foarte rational, tot asa o actionam si noi. Ma gandisem cand am dat comanda de Octavia ca o sa mai luam una fara dotari in aceasta toamna la un pret de 15-16k dar la cum arata lucrurile nici o sansa! Plus ca masina nu sta prea bine nici la fiabilitate.

Modificat de akon
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In perioada asta tocmai ca prioritate au masinile comandate de persoane/firme, nu de reprezentanta.

Verificati contractul si daca e incalcat ca numar de saptamani atunci cereti solutie de mobilitate pana la livrarea efectiva sau altceva compensatoriu. Ei sunt in stare sa vanda si pielea ursului din padure, practic asta si fac cand e un termen de livrare la 9-10 luni.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La sfarsitul lui Septembrie va fi oprita productia, pentru o saptamana, in toate fabricile Skoda din Cehia; lipsa de componente.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Comanda plasata pe 12 Februarie. Termen estimativ de livrare 25 de săptămâni. Astăzi mașina a plecat spre dealer. De menționat faptul ca o luna și o săptămâna a stat in Banking așteptând Nush ce piesa la motor. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu toate reducerile aplicate și ECO bonusul, prețul plătit de mine a fost de 24000, varianta style plus dotările astea. 

0E00FC9F-26EC-4FAE-BE96-A56EDCA55D9B.jpeg

8CF99252-BF54-42FC-BA79-D7CA11D545C8.jpeg

Modificat de Bebeee
Fara quote la postul anterior!
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 9/11/2021 at 7:19 PM, SkOmk4 said:

- nu se mai acorda reducerea Dealer (era de 940 Euro pt Style TDi);

- pachetele Cleverpack Style si Cleverpack Style Plus impreuna cu cele doua reduceri nu mai sunt disponibile.

Nu stiu de reducerea Style, dar eu cand am inceput sa cer oferte prin Iunie, toti mi-au oferit vreo 3% reducere in medie.

 

Cleverpack Style nu se poate comanda din configurator de foarte mult timp, deobicei cand lanseaza masina, au oferte in configurator pentru "early adopters", dupa care dispare. Si eu am pe a mea, dar a fost fabricata in Noiembrie anul trecut, comandat probabil in vara candva... Prima oara cand m-am uitat in configurator cu intentia sa cumpar, nu mai era, Matrix LED puteai avea doar incepand de la Sportline...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Clever pack Style si Style plus se adaugau doar la dealer. Nu au fost niciodata in configurator. Au fost adaugate direct de catre dealer impreuna cu reducerile aferente lor (1249 eur, 357 euro) reducerea Cleverbonus Octavia (2000 eur) si reducerea de la dealer (aici fiecare cat a prins, eu am avut 5%)

Modificat de RwO09
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu știu sigur că la începutul anului când mă uitam așa doar din curiozitate la configurator, erau ambele încă acolo și țin minte că mă enervam prin Iunie că pentru Matrix LED de ex. trebuia să iau minim Sportline. Și așa a fost în fiecare an, aveau niște promoții la început, niște "pakete faraonu' ", care conțineau niște dotări peste echiparea medie, în cazul ăsta Style. În fine, nu mai contează oricum, deviem ușor deja... 

 

Ideea e că eu aș face comandă în momentul de față la mașină nouă doar dacă aș avea ceva super deal și nu ar trebui să stau ~1 an așteptând. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, poate nu am fost foarte explicit in acel post, Cleverpack-urile se puteau adauga doar de catre dealer si includeau intr-adevar o serie de optiuni pe care altfel nu le poti avea pe Style - cu ai spus despre Matrix-LED de exemplu. Informatia de la dealer era ca nu vor mai putea adauga aceste pachete care erau in afara Configuratorului oficial (pentru orice nivel de echipare) si nu se mai aplica nicio reducere.

Reducerea dealerului este de 2,8% in cazul meu si din cate am inteles este o valoare cam standard in reteaua Skoda. Daca mai luam in calcul si cele doua reduceri Cleverpack se ajunge la o reducere totala de putin peste 2.500 Euro, adica 7,8% in cazul comenzii mele. Iar cu Rabla ramane de vazut care va fi situatia anul viitor - cand/daca se lanseaza, ce sume se vor oferi, daca TDI-ul va mai fi eligibil sau nu...

Asteptarea nu ma deranjeaza prea mult atata timp cat am cu ce ma deplasa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu daca un cleverpack poate fi considerata reducere data de dealer, chiar daca se configureaza doar la dealer.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca dealerul o acorda numai cui considera el atunci e data de el daca e obligat sa o dea oricui insa conditionat de alte criterii atunci nu e data de el desi probabil suporta si el (pret mai mic, comision mai mic). Dar are vreo importanta? Tot ce am spus se bazeaza pe prezumtia ca dealerul incaseaza un comision procentual fix din pretul de vanzare al masinii ceea ce nu stiu daca asa este.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cunosc destule persoane care nu vor plati niciodata extra pentru faruri Led, stopuri Led, parbriz incalzit, de ACC nici nu vor sa auda... Deci nu-si vor lua niciodata acele pachete care vin cu costuri suplimentare. Dealerul ti le propune, dar in destule cazuri se refuza pentru ca ridica pretul cu 2.900 euro (sau 1.300 dupa aplicarea reducerii).

Acum, in contextul in care nu se vor mai acorda aceste pachete, cei care chiar isi doresc optiunile incluse in ele vor plati din greu pentru ele - si fara reduceri! Deci imi cam vine sa le includ la categoria reduceri asa cum le-am contractat. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stie cineva cand o sa fie disponibile si la noi scaunele ergonomice manuale(cele AGR) si Area View?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Nu si-a mai primit nimeni masina sau macar vreun update in legatura cu termenul de livrare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine acum noul termen este 20-24 Decembrie 😁. Asa zice dealerul... acum eu ma gandesc ca vine prin februarie..in Decembrie as avea 9 luni de când am comandat eu... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca e asa, e nasol rau!

 

"Skoda Auto, a Volkswagen unit and the Czech Republic's biggest exporter, will "significantly reduce or even halt" production from Oct. 18 until the end of the year due to the global shortage of chips hobbling the automotive sector."

 

https://www.reuters.com/business/autos-transportation/vws-skoda-may-halt-production-due-chip-shortage-2021-10-07/

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Plus se redirectioneaza componentele spre masinile din grup cu marja de profit mai mare. Apoi noi nici nu suntem protejati de lege apropo de compensari pt depasirea grosolana a termenelor contratuale.

Importatorul care gestioneaza comenzile la fabrica e pe principiul take it or leave it.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In orice caz, e o idee proasta sa iti iei masina in perioada asta. 

E plin internetul de stiri si explicatii de ce se intampla asta, asa ca cine isi cumpara ceva acum, dpmdv nu prea are dreptul (sau de fapt, nu are de ce) sa se planga deoarece o face cu buna stiinta.

 

Pana prin 2023 cred ca situatia asta o sa persiste, deoarece o sa dureze pana se echilibreaza din nou balanta cerere-oferta.

Modificat de yeeeeman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!