Jump to content

Vw Golf 7 Variant 1.6 TDI vs Suzuki SX4 benzina


JaMaL
 Share

Postare recomandată

Intrebare filozofica: Am un Golf 7 Variant 1.6 TDI din 2014 105 CP CLHA (cu volant ieftina) cutie manuala M5 cu incalziare in scanune si proiectoare senzori fata-spate cu 55000 km (o masina care merge bine, consuma putin, in care am loc si care nu ma face sa imi doresc alte optiuni).Am cumparat-o anul trecut la 40.ooo km, am mers in Grecia etc. Am schimbat uleiul acum in ianuarie. imi vine manusa masina asta.

 

Acum am primit un Suzuki SX4 (un fel de logan 4x4) benzinar cu 135.000 km, 1.6 - 120 cp manual 5 si asta  - care sta pe dreapta din vara. Acesta este greu de vandut (euro 4, si arata destul de rau, zgariat un pic peste tot, trebuie facuta distributia, schimbat ambreiaj) Nu pot merge/intretine 2 masini. Sa vand Golful? Oare pot sa iau 9 - 9.5 k Eur pe el? Sa vand SX4 ? oare dupa ce bag bani in distributie / ambreiaj pot lua 6-7 k EUR pe el? Voi ce ati face?

Eu merg mai mult cu metroul zilele astea si cand merg cu masina in oras m-a deranjat de 2 ori ca a trebuit sa o astept sa isi faca regenerarea DPF-ului.  Poate as vrea sa fiu eco si sa merg cu un benzinar, dar Suzuki e Suzuki nu e VW.

SO, voi ce ati face?

Modificat de JaMaL
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai logic si normal, ar fi sa vinzi acea masina, pe care nu o folosesti si in care stii prea bine ca ai avea de bagat bani. Bani pe care nu ii mai vezi niciodata. Vinzi masina cu cat poti si te scapi de o grija. Faptul ca schimbi niste piese intr-o masina, tine de datoria ta ca proprietar, sa o intretii corespunzator. Daca vrei asta. Dar cheltuielile cu o masina nu le recuperezi niciodata. Si nici nu o sa iti creasca pretul la masina, astfel incat sa iei mai multi bani pe ea.

Orice model de masina isi are un pret ca SH, pret care de regula este dat de piata. Daca un SX4 sa zicem ca exemplu, il gasesti intre 4-5000 de euro, repet - ca exemplu, ca nu ma uit dupa Suzuki-uri sa am idee cam pe unde stau la bani, si tu vrei 6-7000 de euro, numai pentru ca i-ai schimbat tu una alta....e treaba ta. Banii aia ce ii ceri tu, nu o sa ii vezi niciodata.

Iar pe Golf, nu iei 9-9500 de euro. Degeaba ai km aia putini. Iar prin prisma faptului ca ai spus ca esti foarte multumit de masina, de ce sa o dai ? E o masina practica, nu e mare, nu e mica. Dotarile iti sunt suficiente din ce ai descris. Si cat timp circuli mai mult cu metroul, regenerarile alea de DPF nu cred ca ar trebui sa te deranjeze prea tare. Mai ales la km aia ce sunt in bord.

PS: Vrei sa fii eco, nu mai circuli cu masina. Nu esti mai eco daca circuli cu o benzinara fata de un diesel. Daca in prezent s-a ajuns la nivel global la o dileala maxima cu diesel-urile, nu inseamna ca benzinarele scot pe tzeava petale de panselute si fluturasi.

Modificat de LUFY
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cea mai buna masina este masina noua. Cum VW este mult mai nou decat Suzuky, pastreaza-l pe asta. In plus motorul de 1,6 de pe Suzuky este arhaic, MPI, cred ca consuma dublu fata de VW. Suzuki este si foarte mic. Ai nevoie de 4x4?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!