Jump to content

Joc cutie/ambreiaj


cobrax2
 Share

Postare recomandată

Salutare

Am schimbat si eu ambreiajul de curand (volant masa simpla, nu l-am schimbat, doar disc, placa si rulment). Am avut ceva probleme in trecut cu ambreiaje si am hotarat sa merg pe original, de data asta. Toate bune si frumoase, doar ca patesc urmatoarea problema: In mers, pe plaja de turatii 1300-2300, sa zicem, mers constant, adica nu neaparat in acceleratie, daca ridic piciorul de pe acceleratie, se aude un click, o zmucitura, cumva, oarecum metalic si elastic, cu o intarziere de aprox 1 secunda de la ridicarea piciorului de pe acceleratie. la fel, pe urma daca accelerez, acelasi zgomot, smucitura. practic, ambreiajul in loc sa atenueze schimbarea directiei motorului, parca are arcurile moi si are joc, ca la o volant veche, ceva de genul 1cm. cei de la service zic ca nu e din ambreiaj ci din cutie, ca ar avea cutia joc. e posibil asa ceva? cum as putea testa? oare de ce apare acea intarziere de 1 secunda? problema se manifesta mai puternic in treptele 1-2, in a 3-a se simte, dar mai putin. daca accelerez puternic, urc spre 3000, sa zicem, si ridic piciorul, nu se mai simte, sau nu imi dau eu seama.

multumesc pentru idei

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Ceva asemănător se manifestă și la mine (Octavia 2, 1.9 tdi, BXE, 2007). Am schimbat în martie anul acesta tot chitul de ambreiaj (placa, volant, disc, rulment de presiune) cu aceeași marcă care era pe mașina (LUK masa dubla) și de la început a avut o întârziere la debraiere (calcam pedala de ambreiaj și nu decupla pe măsură ce apăsăm pedala, ajungeam cu ea la fund și mai dura 1 secunda până simțeam că mașina merge liber) sau la cuplarea acestuia. Am pus-o pe seama cilindrului receptor (cel de pe cutie). Schimbat și acesta, simptomele au rămas. S-a făcut și schimbul de lichid de frana cu pompa specială (in urma înlocuirii pompei de frana). La mers normal, in oraș, la schimbarea treptelor de viteza cuplarea se face cu mici smuncituri, de genul faci frana de motor, accelerezi și te aruncă puțin; asta se manifestă în treptele 1, 2 și 3. Foarte greu reușesc să corelez ambreiajul cu acceleratia, mai ales daca merg relaxat, cu accelerare ușoară și în lung și apoi schimb treapta de viteza fara a brusca ambreiajul (eliberez ușor pedala de ambreiaj). Mă gândeam la pompa de ambreiaj, dar manifestări are și in mers, fara sa ating pedala de ambreiaj - la reducerea vitezei prin frana de motor sau la accelerare smuncește și parca balansează de 2-3 ori, ca și cum ar fi duse tampoanele de la motor și cutie. Chestia e că nu se simte nimic în maneta de viteze, deci, zic eu, motorul și cutia stau bine fixate. Am incercat sa trag de motor, dar nu se misca aproape deloc. La ambreiajul vechi nu aveam astfel de manifestări, acela avea în jur de 180.000 de km, 13 ani, bătea volant, avea un zornăit metalic, discul era uzat, trebuia să eliberez cam 3/4 din pedala că sa cupleze. Acum e mai liniște în mașină, dar m-am ales cu altele. Mă așteptam ca cu ambreiajul nou să eliberez foarte puțin din pedala că sa cupleze, dar tot undeva spre 3/4 trebuie sa dau drumul că sa cupleze. Și e foarte lungă cursă ambreiajului. ? Să fie bușit de nou ambreiajul? Orice părere e bine venita! Mulțumesc. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

am acelasi simptom ca cel prezentat de initiator pe 1.6cayc manuala 6 trepte myp

zilele acestea am facut schimbul de filtre si am miscat de planetare cand masina era pe lift

mecanicul zice ca este normal sa aibe joc la pinioane dar mie mi se pare cam mult

saptamana viitoare vreau sa schimb kitul ambreiaj, bucsele de la tamponul antibalans si uleiul din cutie.

este ceva de verificat/remediat/schimbat si la conectarea tripodelor in cutie ?

@EEXCALADE stiu ca esti doctor in passat, tu ce parere/sfat ai ?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deoarece nu fac astfel de reparatii nu am experienta in planetarii,cutii,ambreiaje,rulmenti,bucse,placute...

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!