Jump to content

Probleme 1.8t AWT: Fum negru, relanti instabil, consum exagerat


Ursu82_kiki

Recommended Posts

Salutare! De vreo 2 săptămâni ma confrunt si eu cu niste probleme la masina mea si anume: Totul a început cand am găsit o valva defectă si anume valva 10 din prima poză! Pana atunci masina mergea bine, nu intrerupea, nu dadea in nas, nu fum, nimic decat ca sonda lambda lucra in parametrii -15/-20. Dupa ce am schimbat acea valvă masina a început sa meargă extrem de prost si anume: lipsa de putere ca si cum turbină nu mai aveam, dadea in nas, si la relanti se tura singură pana la 2000 si acolo rămânea. Coduri de eroare poza 2. Si sonda lambda care statea tot timpul la +25. Gândindu-mă ca pierd aer pe undeva am luat la verificat si schimbat dupa ce le-am gasit stricate urmatoarele valve: 11,23,6,16,7 din poza 1. Valvele nu le-am schimbat pe toate odată ci pe rand crezând ca de fiecare data am gasit problema.

Dupa cateva topic-uri citite pe aici si cateva intrebari am inceput sa caut pe alte site-uri unde am gasit ceva legat de bypass si anume sa se elimine anumite valve si furtune pentru a elimina problema de pierdere vacuum! Si am gasit ceva de genul ca in poza 3. Dar nu am stiut ce este acel EBC solenoid si am zis sa fac ca in poza 4 doar ca eu am vrut sa anulez si n75-ul si am făcut la turbina ca in poza 5.

In fine am legat totul, am verificat și am zis sa pornesc motorul sa vad ce si cum.

Pana sa ajunga apa pe la 60 am zis ca sunt cel mai norocos, dar m-am inselat si anume: mașina scoatea fum negru la relanti ca in poza 6. Fum negru iese si cand o turez, nici o diferență! Am plecat la drum si am constat ca au reapărut probleme vechi, dat in nas, lipsa putere singura care nu a mai reaparut a fost turația la relanti crescută! Singura chestie ciudata este ca pe benzină scoate fum negru dar merge mai binișor dar pe gaz nu scoate fum dar merge mai prost!

Am facut si două Log-uri in mers la canalele 05,115 si 118 unde am observat ca ecu cere cam 1600  dar turbina ii dadea max 1300.

Ce am mai observat a fost tot sonda lambda ca nu merge in parametri si anume vedeti in pozele 7 si 8.

Si cod de eroare am poza 9. 

Dupa ce am facut un drum de vreo 40 de km am avut un consum de 25% si acum la relanti am consumul de 3 litri

Ideea este ca sunt cam disperat ca in mai puțin de o luna trebuie sa plec cu mașina pana in Budapesta si sincer nu as vrea sa raman in drum! 

 

Screenshot_20191107_190729_com.android.chrome.thumb.jpg.1aa9403eedea244195e3f6a074e1837b.jpgScreenshot_20191107_191657.thumb.jpg.e89e5994a4128f3087b38e86e641b203.jpg

 

 

Screenshot_20191106_231551_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20191107_111501_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20191107_105423_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Screenshot_20191107_193812_com.android.gallery3d.jpg

Screenshot_20191107_194612.jpg

Screenshot_20191107_194711.jpg

Screenshot_20191107_195002.jpg

Edited by Ursu82_kiki
Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...
Golfizz2

Salut. Ai găsit rezolvare la problema expusa mai sus? 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri

 Ne cerem scuze că intervenim dar credem că folosiți un plugin de ad-block. 

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere ce sunt afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block. Ne-ar ajuta foarte mult sustinerea acestei comunitati. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante. Multumim! :)

PS: daca aveti probleme cu situl chiar si dupa ce a fost dezactivat adblocker incercati sa intrati din alt browser si discutati cu noi pe topicul Updete forum din aria acesta https://vwforum.ro/forum/20-anunturi-administrative-observatii-si-sugestii/
Exista si alte extensii (gen VPN) sau antivirus ce filtreaza traficul si pot bloca cookies. Verificati si pe acestea daca le aveti setate corect pentru vwforum.ro . Multumim

 

 

Accept