Jump to content

Citigo iV - Detalii si noutati.


yeeeeman
 Share

Postare recomandată

Metrotehnica vinde generatoare de curent pe benzina, nu masini electrice :))

Screenshot_20200525_092812.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Buna ziua

Saptamana trecuta am primit si eu masina.

Am facut 190 km si pot sa zic ca sunt foarte multumit.

Autonomie - dupa ce facusem 170 km imi arata ca mai pot face inca 80 km.

Singura problema este cu incarcarea, dealerul din Constanta nu prea stie sa explice cu trebuie efectuata incarcarea. Pe net am gasit de exemplu ca se poate folosi fast charge CCS, dar la putere maxima de 40 kw, iar acestea au 50kw. Pentru ca nici dealerul nu a stiut sa imi raspunda, am incarcat-o deocamdata la 22 kw cu cablu normal type 2, care baga de fapt 7kw.

Poate cineva sa ma ajute cu un sfat?

 

Multumesc

Alex

IMG_8496.jpg

Modificat de CHB
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina incarca cu maxim 40kW DC. Statiile de incarcare pot sa aiba mai mult, dar masina va "trage" cat poate ea, practic atingi limita de incarcare a masinii, nu a statiei.
In cazul in care statia are doar 22kW, atunci masina ar atinge limita statiei. In ambele cazuri nu se strica nici statia, nici masina. Incearca sa nu descarci bateria la zero si nici sa nu o incarci peste 80% daca nu ai nevoie de toata autonomia. Oricum ai garantie 8 ani, dar o schimba doar daca scade capacitatea bateriei sub 70%, asa ca mai bine sa ai grija de ea.

De la "wall box" AC poate incarca cu maxim 7.2kW.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@CHB Poti sa o incarci si la o statie fast charge (CCS) de 100kW, ea tot cat poate trage. Cei 40kW sunt un maxim teoretic, nu cred ca va depasi 36kW. Vezi mai multe detalii pe aici:

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru sprijin.

Excelente informatiile!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Aerofan unpinned this topic
  • 2 weeks later...

Buna seara tuturor,

Am priumit si eu masina joi si am si eu nelamuriri (ce-i drept, ca nu m-am prea ducumentat inainte sa o comand), am fost hotarat sa iau una electrica si am luat?.

La prima impresie, frumusica si sprintena ?, dar am fost azi sa incerc sa o incar la o statie de la Lidl si am pus cablul de 43kw, dat nu a vrut sa se incarce ?....

Cand am introdus cablul, initial ledul s-a facut portocaliu/galben si pe urma s-a facut rosu (dupa ce s-a conectat) stiti cumva, de ce?

Din ce am citit pe aici, nici nu are fast charging....cam in cat timp se incarca pana la 80%?

Am comandat statia de incarcare MOON Connect Wallbox, dar nu am primit decat cele doua cabluri care vin in pachetul standard, ma puteti ajuta cu o poza cu, ce contine pachetul? Vreu sa sun luni la dealar sa il intreb de asta.. ?

Va multumsc anticipat,

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Nu am incarcat niciodata de la Lidl, dar de obicei, statiile de incarcare publice au nevoie de un card / aplicatie pentru a putea fi pornite. De obicei, ar trebui sa gasesti toate instructiunile lipite pe statii.

Citigo, ca si eUp si ca si Seat Mii vin doar cu Type2 si incarcare inceata.

Conectorul CCS si incarcarea rapida sunt optionale si se platesc separat.

1280px-Iec-type2-ccs-combo2-and-iec-type

 

Cea mare este CCS (fast charge) iar cealalta este Type2 (slow charge).

Acestea sunt mufele cablurilor care intra in conectorul masinii.

Daca conectorul la masina arata ca mai jos, poti incarca Fast .. 

image.thumb.png.ce531479951d206b15e887da02462c05.png

Daca arata ca mai jos, poti incarca doar Slow

image.png.95c16b09605f3cc9c669ddb89f5bd17a.png

Ca si timp de incarcare, pe AC se poate incarca de la 2.2 kWh (~18 ore de la 0 la 100%) pana la 7.6 kWh (~5 ore de la 0 la 100%).

Toata lumea recomanda sa o incarci cand ajunge la 30-35 % si sa o scoti cand ajunge la 80-85% pentru a ajuta bateria sa isi pastreze capacitatea mai bine in timp.

Cat despre statia de incarcare MOON Connect Wallbox ... aia costa separat, si e o statie ce se monteaza la curent Tri-fazic (380V si 3 faze, nu 220V si o faza cum avem toti acasa) .

Arata asa:

image.png.e302906e86fb0b622488c745b88dfd3e.png

Necesita abonament si linie separata de la reteua electrica (contract si abonament separat pe langa ce ai acum) si poate incarca 2 masini cu max 22kWh ... dar masina ta se va incarca cu maxim 7,6kWh .. pt ca asa e construita.

Pentru a calcula in cat timp se incarca pe AC trebuie sa stii la cat % este bateria, si la cat vrei sa ajungi cu ea:

~32 kW capacitatea bateriei 100% => 3.2 kWh = 10%

1. Cu incarcatorul masinii la o priza domestica, se va incarca cu ~2.2 kWh (de fapt real in jur de 2kWh daca luam in calcul si pierderile).

=> pentru a incarca 10% cu incarcatorul masinii ai nevoie de 1h si 36 minute.

Daca inainte de incarcare bateria are 40% si tu vrei sa o incarci pana la 80% => ai nevoie de 4 x 96 minute = 384 minute (6 ore si 24 minute)

2. La o statie care iti poate livra 7.6 kWh (real in jur de 7kWh [cel putin asa a incarcat la mine in medie])

=> pentru a incarca 10% cu incarcatorul masinii ai nevoie de ~27 minute.

Daca inainte de incarcare bateria are 40% si tu vrei sa o incarci pana la 80% => ai nevoie de 4 x ~27  minute = ~110 minute (1 ora si 50 minute)

Modificat de Rhadoo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Mufa de pe masina este ca si cea din poza a doua, adica fast charge, doar ca, dupa cum se vede din poza, are doua capace de protectie, iar eu nu m-am gandit sa il scot si pe cel de jos, dar azi am reusit sa o incarc de la 15% la 85% in aproximativ o ora si ceva....

Multumesc pentru poze si detaliile legate de incarcare.

O seara faina!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,

Mai am si eu niste nelamuriri legate de masinuta CITIGO.

 1. In incercarile mele de a o incarca, am vazut (parca) ca, inainte sa o pui la incarcat trebuie sa ii tragi frana de mana si sa inchizi masina, va rog sa ma contraziceti sau care este pozitia de incarcare? ?

 2. In principiu, masina am achizitionat-o pentru nevasta-mea, pentru oras (evident) si pentru dus copilul de colo, colo...in setarile din bord nu am gasit sa pota seta inchiderea usile peste 15 km/ora (stiu ca se pot deschide dinauntru, iar pentru siguranta copilului trebuie blocata usa de pe partea lui), dar doresc asta pentru siguranta celor din masina.

 3. Parca am citit pe aici pe undeva ca, masina are functia de incalzire sau racire a bateriei, timp in care se poate seta sa incalzeasca sau raceaca si habitaclul, cum se face asta (daca se poate)?

 4. Nu stiu care ar trebui sa fie consumul de kw/100 km, dar as fi si eu interesat de modul de condus economic (daca este vre-un tutorial), as fi si eu interesat.

Va atasez si eu niste poze cu "calcatorul" ?

https://1drv.ms/u/s!Ais0BuBRwRB7gbccYysc9w0bhWvVvA?e=kJcsON

Modificat de M_Danyy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

octavia 4ever

@M_Danyy, frumoasa masina :D Cand ai dat comanda? Cat iti arata autonomia cand e incarcata full?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@octavia 4ever multumesc

Am facut comanda in ianuarie si am fost printre primii ?

Nu am incarcat-o nici odata full, abia am incarcat-o duminica de la 17% la 85 % in aprox 1 ora si ceva, iar dupa incarcare, imi arata 320 km

Aaaa

Ar mai fi o intrebare: arata vreundeva cat la % este incarcata masina, in afara de indicatorul mecanic din bord? gen, sa scrie efectiv 55%?!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mefisto81bogdan

Arata in aplicatia skoda connect

Se incarca si cu usile descuiate

Modul de condus B e cel mai eficient

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

@M_Danyy esti sigur ca ai statie ce se leaga la trifazic ? Statia de incarcare care vine cu masina este pentru monofazat. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am cerut detalii aici pe grup (vezi cateva posturi mai sus) si @Rhadoo mi-a spus ca statia care am comandat-o este trifazica.... daca el a spus ca e trifazica, am luat-o ca asa e...nu m-am prea documentat de aceasta statie, este cea MOON mentionata de el mai sus.

https://www.moon-power.ro/pentru-acasa/moon-wallbox-connect

Iata si cateva date despre ea...acum am cautat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca tot m-ai intrebat si din curiozitate, i-am contactat pe cei responsabili si am primit urmatorul raspuns:

image.thumb.png.ce1c26ac8ad8f94e10edd9b8784701a3.png

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Salutare!

Am devenit si eu de curand fericitul posesor al unui Citigo e iV.

Inca ii descopar misterele iar unul dintre ele este conexiunea la internet. Am instalat aplicatia Skoda Connect si pot vedea cu succes informatii despre masina, dar mi se pare ca ele se actualizeaza destul de greu. De asemenea, am incercat sa fac orice actiune, de exemplu sa opresc incarcarea sau sa pornesc clima din aplicatie dar primesc mereu eroare cum ca operatiunea nu a reusit.

Orice informatie legata de conexiunea la internet a masini si despre actiunile din aplicatie ar fi binevenite.

 

Va multumesc!

 

Marius

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Să o stăpânești sănătos!
Într-adevăr, conexiunea telefon -> server și apoi server -> mașină se face mai greu, asta și pentru că probabil s-a dorit un modul de comandă cu un consum redus de energie în mașină, care să stea într-o stare de „sleep” atunci când nu primește și nu trimite informații.
Deci nu este o problemă întâlnită doar la mașina ta. Pentru a nu avea probleme cu pornirea/oprirea AC și pornirea/oprirea încărcării, spre exemplu, trebuie să lași display-ul pornit atunci când face loading pentru funcția respectivă. Am observat, cel puțin pe iPhone, că atunci când blochez telefonul și face loading dă eroarea respectivă, dar dacă îl las 20-30 secunde deschis pornește fără probleme funcția accesată.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi tare mult pentru raspuns!

Am reusit sa activez AC-ul in timp ce era la incarcat la Kaufland. Destul de fain :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 6/23/2020 at 9:25 AM, M_Danyy said:

Salutare,

Mai am si eu niste nelamuriri legate de masinuta CITIGO.

 1. In incercarile mele de a o incarca, am vazut (parca) ca, inainte sa o pui la incarcat trebuie sa ii tragi frana de mana si sa inchizi masina, va rog sa ma contraziceti sau care este pozitia de incarcare? ?

 2. In principiu, masina am achizitionat-o pentru nevasta-mea, pentru oras (evident) si pentru dus copilul de colo, colo...in setarile din bord nu am gasit sa pota seta inchiderea usile peste 15 km/ora (stiu ca se pot deschide dinauntru, iar pentru siguranta copilului trebuie blocata usa de pe partea lui), dar doresc asta pentru siguranta celor din masina.

 3. Parca am citit pe aici pe undeva ca, masina are functia de incalzire sau racire a bateriei, timp in care se poate seta sa incalzeasca sau raceaca si habitaclul, cum se face asta (daca se poate)?

 4. Nu stiu care ar trebui sa fie consumul de kw/100 km, dar as fi si eu interesat de modul de condus economic (daca este vre-un tutorial), as fi si eu interesat.

Va atasez si eu niste poze cu "calcatorul" ?

https://1drv.ms/u/s!Ais0BuBRwRB7gbccYysc9w0bhWvVvA?e=kJcsON

Optiunea de inchidere deschidere usi se poate activa doar cu conexiune pe portul OBD . Pot sa ti-o activeze la skoda, cred ca te taxeaza vreo 35 lei. Saui se poate face din OBDeleven. 

Referitor la consum, cred ca depinde foarte mult de trafic si stilul de condus. Eu scot cel mai bun consum utilizand nivelul 2 de recuperare si trecand manual pe B la opriri. NU stiu de ce dar adca las masina in modul B scot consumuri maimari cu aprox 1 kW

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!