Jump to content

Piese din magazin versus piese de pe net


AkaManah
 Share

Postare recomandată

Salut

Azi am avut o discuție legata de achiziționarea pieselor de schimb noi din magazin sau prin intermediul atelierului auto versus piese achiziționate de pe net. Mecanicii îmi spuneau in cor ca piesele din magazinele de profil sunt net superioare din punct de vedere calitativ celor cumpărate de pe internet. Principalele dezavantaje invocate erau calitatea îndoielnica și lipsa garanției atelierului auto. Eu cumpăr de ani de zile de pe net dar, nu am avut probleme. In schimb am dus mașina tatălui meu la un atelier unde au pus piese comandate de ei și rezultatul e dezastruos. Voi ce experiențe ati avut? E un risc sa cumperi piese de pe net  sau merita sa plătești semnificativ mai mult pe piese din magazine? Trebuie sa imi schimb bieletele antiruliu si m-a cam zdruncinat discutia de azi. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai ... expresia " de pe net " este improprie

Magazinele mari care au si reprezentante fizice in teritoriu , vand si pe net

De fapt , oricine vrea sa existe vinde si pe net in ziua de azi

Atelierele auto de unde iau piesele , nu de la firmele care au site-uri pe net ?

Ei cer pret mai mare la client ptr ca ofera garantie

Doar reprezentantele au proprii furnizori

Asa , daca te apuci sa cumperi o piesa de pe OLX de la Gigi din Jibou ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu cam de 8 ani imi cumpar piesele doar de pe net si pana acum nu am avut nici o problema cu ele in afara de faptul ca mi le-am comandat gresit pentru ca nu am fost 100% atent :) . Acum e pe drum un ambreiaj de Fiat 500 pentru masina sotiei (80 de euro, placa de presiune cu disc si rulment Valeo).
La Skoda luasem de pe net tot setul cu volant cu masa dubla cu tot si a fost 400 de euro. La placute si discuri, tot la Skoda, fata spate ATE au fost 200 de euro. Aceleasi piese la service erau cel putin inca jumatate din pretul ce l-am dat pe internet. Sa nu vorbim de cauciucuri.
Adevarul e ca pe net sunt mai ieftine piesele decat la reprezentanta sau la ateliere. Dar la mine e putin diferit pentru ca fac totul singur asa ca nu ajung la service cu masinile.
Legat de calitate, e aceeasi calitate daca comanzi piese de firma, nu cred ca e diferita, insa te costa mai putin, asta ar fi avantajul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Subscriu la ce zice @Aerofan, doar ca pentru a nu gresi, „cer“ la magazin oferra de pret, iar dupa codurile lor imi comand piesele de la acelasi producator, doar ca muuulltt mai ieftin, exemplu ambreiaj pt. Touran LUK 350€ inclusiv volant, fata de 650€ la magazin.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Toti vanzatorii le cumpara cam de la aceaiasi importatori (Autonet, Unix, Augsburg etc), indiferent cum vand mai departe, online sau in magazin. Eu ce am cumparat pana acum au venit cu aceleasi etichete de importatori.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intrebarea ta ar trebui sa aiba 3 variante de raspuns:

Online- avantaj pretul dar si daca e o piesa care nu e comandata bine inseamna timp pierdut si costuri suplimentare

Magazin- aici pretul este cu un mic procent mai mare decat online dar in caz ca ai o problema cu piesa ai facut rapid retur. Pe langa asta de obicei baietii de acolo cunosc problemele in general si mai poti sa te sfatuiesti cu ei

Magazinul serviceului- aici e cel mai scump dar in caz de doamne fereste ai o garantie. Daca vii cu piesele tale ei se pot spala pe maini rapid.

Asa cu tot ansamblul piese-manopera luat de la ei trebuie sa iti rezolve problema.

Cel mai ieftin iesi daca ai o relatie la importator sau distribuitor si sincer la piese peste 1000 ron se cunoaste diferenta si fata de online.

Cred ca depinde foarte mult de situatie. De exemplu cautam alternator pentru masina si toti imi dadeau cam aceleasi preturi pana am dat de un magazin stradal care mi-a propus varianta de refurbished cu piesa la schimb mai ieftin cu 30% decat piesa noua. Si cu 20% mai mult decat cereau banditii de la dezmembrari.

Piesa a venit cu garantie si e de 3-4 ani pe masina.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Dezgrop putin topicul:) 

 

Am comandat recent bucse cadru motor si suport motor, toate lemforder, de la autokarma. Mirarea a fost sa vad ca suportul avea un simplu cod negru pe el (putea fi pus de oricine) iar bucsele nu aveau nicio sigla lemforder/vw sau macar un cod de piesa. Toate made in China. 

 

La epiesa la fel insa acolo am dat comanda numai de bucse. 

 

Bieletele antiruliu luate de la autokarma au sigla polizata (cele de pe spate;made in Germany) ori sigla lemforder (cele de pe fata; made in China). Pe astea le-am si pastrat. 

Bucsele de la bata stabilizatoare sunt lemforder si sunt made in spain. 

 

De unde sa cumpar si eu piese de incredere la preturi decente? Bucuresti sau Ploiesti. 

 

De la autodoc a comandat cineva? Aveti experiente bune? 

 

Multumesc anticipat! 

Modificat de DrLexic
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ani de zile am comandat de la epiesa si autokarma, nici o problema. Si acuma iau de la ei. 

Mai este Augsburg, Al Padrino, Unix Trade si de la aceștia am comandat. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@DrLexicsunt polizate anumite coduri atunci cand bucsele sunt in varianta originala dar urmeaza a fi vandute AM sub sigla producatorului,nu e nici cea mai mica problema,calitatea e foarte buna,prim montaj comparabil.Ca nu au sigla nu  inseamna ca sunt chinezesti si chiar si asa,Lemforder e un gigant,chiar daca produc in China tot calitative sunt,eu montez de ani multi cu sigla,fara si nu am avut nici cea mai mica problema.

Epiesa au ridicat pretul nejustificat de mult,karma e baza.

Modificat de vali zak
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am luat slava lui Dumnezeu piese OEM vw de la autokarma,unix, epiesa, Augsburg, Al Padrino nici o problema niciodată. La fel și la alte mașini din familie non vw. Sunt mulțumit 

Evit pe cat pot piesele AM, nu e asa mare economie de bani si nu tin la fel de mult ca cele de origine. 

Modificat de rafa6
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa e, vali , epiea are aceiasi furnizori dar preturi cam cu 25-40% mai mari decat cele practicate de autokarma. Am facut multe comparatii. 

 

Inteleg fenomenul.globalizarii dar, totusi, de ce unele piese produse in China au insemnul fabricii iar altele nu? Nu cumva strecoara  ei si piese contrafacute? O firma serioasa are acelasi standard pentru toate piesele. Asa vad eu situatia. 

 

@rafa6Nu ma dau banii afara din casa. Ii am dar prefer sa gasesc varianta cea mai buna calitate/pret. N-am vrut sa fac economie maxima si sa iau bucsele, de ex, de la orice firma, ci lemforder, totusi. Pe original au zis cei de la autohut(=epiesa, asa mi-a venit un colet in trecut) si autodoc ca nu au bucse pe original. Oricum ar costa mult mai mult. De ex, tatal prietenei a facut revizia la skoda superb 2 la reprezentanta. Un filtru de ulei OE a costat 280 lei! Pentru masina mea, unul Mann sau ceva firma cunoscuta, costa vreo 75 lei. Ce face filtrul ala asa deosebit? Tot la 10000 l-as schimba, personal. 

 

Suport stanga iau OE sigur. Lemforder nu produce piesa asta, dar pe cel dreapta o sa il comand iar in speranta ca va veni o piesa cu insemnele specifice producatorului. 

 

Sunt curios, cu autodoc ce experiente ati avut? 

 

Mihai

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!