Jump to content

Golf 7R Deep Black Pearl


catalinmiti

Postare recomandată

Intrebarea numarul 1 pentru moment: Masina a venit cu un Power Box MTM, conectat la ECU masinii. Vreau sa renunt la el pentru moment, vreau sa ma invat cu puterea stock, apoi in timp cand ma voi plictisi de ea asa cum este probabil voi reveni la power box. Intrebarea este daca doar ii scot mufa si gata, sau mai trebuie facute si alte adaptari?

IMG_5766.JPG

IMG_5767.JPG

Link către comentariu

Cauta pe site la MTM videoul cu instalarea, trebuie desfacute vreo 3 mufe, desi e ciudat ca vrei sa renunti la unul dintre cele mai bune boxuri de pe piata, aprobat de VAG.

Link către comentariu

Pai as vrea sa renunt din doua motive: ma tem sa nu afectez cutia DSG, plus ca saltul de putere de la GTi-ul 5 cu stage 1 la R-ul stock este suficient... vreau sa ma plictisesc cat mai tarziu de el si sa il tin cat mai aproape de stock

Link către comentariu

Sa îl stăpânești sănătos! Foarte frumos! 

Link către comentariu

Multumesc mult, Florin. Chiar ma gandeam azi cand va veni momentul sa treaca pe la tine :)

Link către comentariu

Cantronicul MTM este dedicat masinii tale, nu ai ce sa strici la DSG cu el. E o scula de 1000+ euro. Frumos Golful!

Link către comentariu

DSG-ul asta tine mai mult de un Stage 1, stai linistit. Si sa dai box-ul jos doar ca sa-l pui la loc peste 6 luni nu cred ca are sens.

Invata-te cu masina acum, pana vine iarna, ca e ce trebuie in configuratia asta. Si e mai bine ca nu are trapa, greutate prea multa si prea sus si o bataie de cap in plus sa o intretii. Cat despre piele, sunt destui care au textil si ar face schimb cu tine fericiti, ba chiar ti-ar da si niste bani pentru asta. Asa ca daca nu te obisnuiesti cu ea... :D

Link către comentariu

@Rave multumesc pt punctul de vedere... incerc sa ma adaptez catre el. Cred ca DSG tine, dar oare nu ii trebuie un soft special sa reziste?

Link către comentariu

Pentru Stage 1 si box-ul asta, nu. Daca vrei mai mult de atat, si o sa vrei, vorbeste cu @C Z R

O sa-ti explice el ce si cum. :)

 

Link către comentariu

In primul rand sa o stapanesti sanatos! Grija la turbina ca obisnuiau sa mai pice loturile din 2013-2014.
Legat de mentenanta - in functie de buget si stilul de condus:
- schimb ulei + filtru motor la 8-12-15.000km
- ulei haldex as recomanda la *maxim* 2 ani (chiar anual daca se poate) si mare atentie si la filtru (nu se schimba dar poate fi curatat - se da pompa jos si in 10 minute e inapoi pe masina)
- ulei + filtru DSG (numai pe original) la 40-50.000km. N-as astepta 60.000 - al meu era pamant dupa 40.000km.
- bujii (originale, nu risca cu aftermarket, pot fi sensibile) la 20-30.000km.

@vdragos MTM e la fel de "acceptat" ca Racechip sau orice alt producator de cutiute minune mai mult sau mai putin invizibile la garantie.
Ce poate strica la DSG ? Pai, crezi ca e ok sa maresti cuplul fara sa maresti si presiunea pe ambreiaje ? Pe termen lung zic. E o intrebare retorica, nu e locul unde sa pornim o discutie in acest sens :)
Stiu ca sunt la moda powerbox-urile dar nu vor putea inlocui un soft (bun, nu de la colt de strada) niciodata. Am avut si si - nu pot fi comparate.

DSG-ul resoftat rezista eroic pana la valori apropiate de dublul celor din fabrica (600CP/800Nm). "Safe" ar fi undeva pe la 530-550CP si 650Nm.
 

Modificat de C Z R
Link către comentariu

Hey! Sa o stapanesti sanatos! Arata foarte bine. ?

In ceea ce priveste "cutiuta magica", da-o jos si arunc-o, cat mai departe de tine si de masina ta cu putinta. La noi la service (aici vorbesc doar pe partea de Audi, nu de VW, dar fac pariu ca se aplica si la ei), aceste "cutiute" nu sunt acceptate sub nicio forma, mai ales cand se invoca garantia - poate sa fie ea ABT, MTM, Racechip/Racebox etc. si atestata de n documente. Este daunatoare pentru DSG, dar si pentru motor, care nu mai functioneaza in parametri normali. Stiu, e fun, dar nu e cea mai buna si safe varianta pentru un plus de putere. Am cativa clienti care ar putea sa iti povesteasca experienta lor, usor horror, de altfel.

Get rid of it and enjoy the ride! ?

Link către comentariu

Multumesc foarte mult pentru sfaturi, Cezar si Sabrina. Asadar se pare ca voi renunta la powerbox in perioada urmatoare.

Link către comentariu

Oare este normal sa stea temperatura uleiului intre 100-110 prin oras? Si sa opresc motorul la temperaturile astea?

Link către comentariu

Va multumesc foarte mult pentru ajutor! Chiar imi sunteti foarte aproape. Vreau ca dupa 1000km sa imi expun impresiile pozitive si negative despre masina. Inca adun plusuri si minusuri.

Link către comentariu

Superb utilajul! Sa te bucuri multi km de el!

+1 pentru powerbox demontat - in primul rand din cauza automatei. Nu pentru ca ar fi prea puternica pentru tine, sunt convins ca te vei obisnui repede cu dozajul puterii, mai ales ca vii tot de pe benzinara turbo, iar 4motion-ul te va ajuta si corecta cand gresesti. Asta la inceput cel putin :D

 

Modificat de mad_kat
Link către comentariu

Exact... din pacate pt mine nu am timp sa mesteresc la R, pt ca trebuie sa mai fac mici chestii la GTI pt ca il voi lasa unui prieten si vreau sa plece de la mine in cea mai buna stare posibila. Deja pt R am un mic plan de actiuni si am inceput sa comand piese deja pt el. 

Link către comentariu
în urmă cu 6 ore, catalinmiti a scris:

Oare este normal sa stea temperatura uleiului intre 100-110 prin oras? Si sa opresc motorul la temperaturile astea?

Apa ce temperatura are cand uleiul este la 110?

FElicitari pentru achizitie! Sa ne spui si noua ce si cum faci pe la ea, e o bijuterie :)

Modificat de razvancc
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!